Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@lussy23 Tykaj mi. Je to normalna fixa na textil centropen za 50 centov. Podla mna maju v kazdom papiernictve, aj ked v tescu som nevidela. Kupila som ju v papiernictve Sabol, ale mali aj v umeleckom raji na jesennej aj vo vytvarnych potrebach na Postovej. Podla mna si to skusala tiez s takou, len treba najst spravny uhol a netlacit.
Tak pridávam svoj výtvor aj ja. až s ahanbím to sem pridať, popri tých vášich nádherách, ktoré vyzerajú ako z obchodu.
Prosím povezte mi, čo môžem ešte zlepšiť?
Na porovnanie pridávam aj svoj úplne prvý výtvor.
@lussy23 malujes asi priamo na textil bez predlohy. Ja napr. obkreslujem. Flaky ti asi nezmiznu. Ked som sa pokusala o duhovanie, spravili sa mi flaky aj tak kde som nechcela, tak som to hned prala len v rukach a nezislo to. Po 1 dni som to supla do pracky a aj tak zostali na tricku skvrny.
Pozeram na obrazok a hladam co by som ti navrhla zlepsit. Nemas napr. rovnomerne nanesenu konturku, tak isto mas aj roztecene farby - asi velmi riedis vodou a rozpilo sa to. Ja by som toho psiky, obtiahla este raz, aby viac vynikol.
Tvoje vytvori su aj tak take originalne 😉
@ bambicka ja som skusala kreslit kovovym hrotom, ale bolo treba velmi casto namacat do farby. stetec nasiakne lepsie. @dadika1114 konturka nezabrani pretekaniu farieb. ak pouzijes prilis vodovu farbu, presiakne ti latkou aj cez konturku. ja napriklad kreslim konturku az nakoniec. najprv malujem prochy a az na zaver linky.
@abriela @cassidy dnes vecer som tak manzelovi rozpravala o tom hrote...a on na to....taketo nieco? a doniesol mi malu flasticku s kovovym hrotom 😀 ...tak som tam dala trochu farby a vyskusala...myslim, ze je to krajsie a menej pracne ako ked robim konturu tenuckym stetcom...ale aj tak zostanem pri tom gelovom pere...lahko a rychlo sa s nim pracuje i ked nie je uplne dokonale
@lussy23 urcite sa zlepsujes...tiez, si myslim, ze prilis riedis farby a oni sa ti roztekaju...skvrny sa nedaju vyprat (niekto tu pisal, ze zabudol farby zazahlit pred tym ako tricko opral a farby to aj tak vydrzali)...ja osobne nekreslim len tak volnou rukou (chyba mi talent 😠 ) takze obkreslujem a potom uz len vymalovavam
ako si obkreslujete obrazky na take vrubkovane veci? ja som skusala kopirakom ale na rovnu latku a to bolo ttake bledulinkeeeee ...ako sa to da na to vrbubkove? alebo ked mate cierne tricko ako na to ocapite obrazok? :D
@dadika1114 kopirak som pouzila na zelene tricko. Teraz som robila prvykrat na vrubkovane, pouzila som gelove pero - to modre mlieko. Gelove pero som pouzila aj ma Jerryho, ale nakoniec som ho obkreslila hnedou fixou na textil.
Kreslim casto obycajnou ceruzkou, alebo cez kopirak - a potom ciary dotahujem len tak rukou podla predlohy.
@tatolu tu farbu co spominas som pouzivala asi pred 10 rokmi na malovanie kvetou na rifle. Netusila som nic take ze ju treba zazelovat. Vydrzala aj bez toho vzdy 3 prania, potom sa zacala vypierat. No mala som len bielu, vzala stetec a kvety dokreslila 🙂
@anett9 jeeeeeeeeee to je krasne :D presne aj ja hladam taky vzor na minisuknicku:DDD supeeer 🙂 to si pouzila farby na tmavy textil?
pozerala som na nete tie fukacie fixi na textil ...niesu moc drahe ..6 kusov za nejake 3 euricka ... len som sa chcela opytat aku mate skusenost.... bol pekny vysledok? :D a uz mi prisli farbyyyyyyyy juchuuuuu idem na Barta Simpsona pre synovca ..len musim pockat ked Lejko zaspi 😀
@abriela ten Jerry je supeer 😉 a su aj nejake ine druhy kopirakov? :D lebo ja som vcera prekreslovala barta simpsona na biele tricko a bolo to velmi sllabulinko vidiet ...ako to potom vidno na tmave veci? :D
@dadika1114 myslím, že kopiráky sú čierne, modré a žlté - teda kedy dávno, pradávno boli 🤐 😀 😀 😀 😀
@dadika1114 mám 2 tie štartovacie sady,jednu na tmavý,jednu na svetlý a ešte niektoré odtiene kúpené osobitne v tých väčších fľaštičkách...neviem či sú na tmavý,či svetlý textil. Ja to miešam všetko spolu a ked mám tmavší podklad ako tuto na rifliach ,tak pod červenú a žltú dám najprv podklad bielou jednu vrstvu a je to ok.
@anett9 super rifle
@dadika1114 fukacie farby u nas maju aj v papiernictve, ale ake su to netusim. A vdaka za pochvalu, mam sice pocit, ze najkrajsi bol aj tak moj prvy vytvor - psík. Kopirak mam asi modry a velmi som tlacila ceruzkou aby to bolo ako tak vidiet na tricku.
Tak som zvedava na tvoj prvy vytvor. Drzim palce nach sa vydari.

kompletík Stephany 😉