icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

vitacalcin
20. feb 2013

@yanka86 ahoj, prosím ťa mohla by si mi napísať aké farby používaš? aké štece? a či aj nejaké fixky? a aký je presný postup pri maľovaní na textil? treba to predtým naškrobiť, vyžehliť? alebo len potom, ďakujem

vitacalcin
20. feb 2013

@kucminka ahoj, prosím ťa mohla by si mi napísať aké farby používaš? aké štece? a či aj nejaké fixky? a aký je presný postup pri maľovaní na textil? treba to predtým naškrobiť, vyžehliť? alebo len potom, ďakujem

yanka86
20. feb 2013

@vitacalcin farby Nerchau na jasny a tmavy textil a Pebeo,stetce su nato asi aj specialne,ale ja mam obycajne,rozne rozmery ,na obrysy pouzivam staru linku na oci(mne je s tym najlepsie neviem ako inym ),fixky nie su vraj dobre,tak som ani neskusala,1podlozis si nieco tvrde pod tricko,aby sa ti farba neprepila na druhu stranu tricka(chrbatik),napriklad obal z knihy.Ja malujem hned farbou,najprv obrazok si nacrtnem a potom uz vyplnam farbami.Ale su aj aj take fixy(fantonove) co si s nimi najprv nakreslis podklad a potom zmyznu po oprani.alebo este ked tak slabucko ceruzkou.tiez nietore maminky robia najprv obrysy a potom maluju.a ja zas naopak,slabo nacrtnem,vymalujem a potom robim obrysy.najrpv malujes jednu vrstvu ,aj celkovo jednu farbu,potom treba cakat kym uschne,a potom druhou farbou,aby sa ti do seba nevpili kraje.Ked malujes na tmavy textil,treba jednu vrstvu robit aj viac krat,,za kazdym ked uschne,vtedy je krajsi efekt a farba vyraznjesia.ked uschne zazehlit pod papierom na pecenie (bez pary)a tiez z opacnej strany uz normalne zehlickou,zehlit aj niekolko minut aby latka pekne vtiahla farbu do seba. ked periem otocim tricko naopak a na 60tke,nezabudla som hadam nic🙂)

yanka86
20. feb 2013

@cassidy to take lacne tricka su u nas:?teda myslim ,tie este ciste,ze ked sama kupis?

yanka86
20. feb 2013

zienky ,skusali ste uz malovat aj tak ze ste otlacali farbu penovou hubkou?ked su napriklad velke plochy,alebo cez sablony ak robite?

dadika1114
20. feb 2013

@janelillith
@abriela Dakujem 🙂)))) jasne tak ak bude kludne mi ju zober 🙂 urcite ti to zaplatiiiim neboj 😉

dadika1114
20. feb 2013

akurat robim malemu na starsiu riflovu bundicku smolkov ...uff to je riadna drina to obkreslit s kopirakom 😠 musim uuuplne tlacit a aj tak sa mi to neprekreslilo cele..musela som perom dorabat .... ako to robite vy na riflovinu?aky mate trik? 😀 dozadu chcem taky vecsi obrazok smolkov co nesu bubon a takto by mi asi ruka odpadla 😀 😖

luskacik32
20. feb 2013

Tak pridavam aj ja svoje dve prvotinky este tomu chybaju kontury ale tie musia pockat na objednane stetce zial.

ivett1
20. feb 2013

@luskacik32 aký super nápad s tými kvietkami🙂

bambicka
20. feb 2013

@kucminka toho simpsona na pasikavom tricku si ako kreslila? biely zaklad a potom farby? alebo iba farby a niekolko vrstiev?

kucminka
20. feb 2013

@bambicka musela som biele obrysy nacrtnut,potom aj biely podklad a farby dva krat nanesene,takze 3 vrstvy 😉 je to makacka,ale mne sa pacia malby na tmavom podklade 😉

kucminka
20. feb 2013

@dadika1114 super je transferova ceruzka na kresleni na tmavy textil

cassidy
20. feb 2013

@yanka86 tricka kupujem vacsinou tu z bazaru mk, daju sa zohnat do 2e nenosene, alebo ked bodynka biele v trojbaleni, tiez to nevychadza draho

cassidy
20. feb 2013

@vitacalcin ked pises viacerym, mozes dat vsetky mena do jednej spravy🙂 a yanka86 to popisala uplne vycerpavajuco. inak vsetko potrebne sa da docitat na prvych 10tich stranach tohto fora

luskacik32
20. feb 2013

Tak som sa musela poponahlad a daco na tie linky vimisliet miesto stetca lebo dcerka je uz poriadne nedockava a tu je uz finale.

janelillith
20. feb 2013

@dadika1114 mozes aj bielu kriedu 🙂

cory
20. feb 2013

kocky mozete mi prosim napisat ako miesate farby? teda ak mate par zakladnych a chcete z nich namiesat rozne farby, ake kombinacie pouzivate? ja som si dnes kupila celu vybavu-7 farieb, plus bielu a ciernu, stetce a transferovu ceruzku. Neviem co z tych farieb namiesam, ale kupovala som teraz hlavne farby ktore chcem pouzit na malovanie teraz...takze mam brondzovu, sedu, cervenu, zltu, ruzovu, zelenu a fialovu... modru som nekupila :( napiste mi prosim co by mi mohlo vzniknut z tych farieb, nejaka dalsia 😝 dikees 😎

yanka86
20. feb 2013

@cassidy xixi..vycerpavajuco napisane🙂teraz neviem ci je to myslene tym,ze je to napisane tazko pre zaciatocnika,alebo prilis lahko :DD haha

yanka86
20. feb 2013

@cory vies ci mi prislo na rozum,..detske tempery maju na krabicke napisane ako namiesat zo zakladnych farieb ine🙂

cassidy
20. feb 2013

@yanka86 🙂 bolo to myslene akoze obsazne, ze si pokryla vsetko;)

cassidy
20. feb 2013

@cory google ti napovie🙂 napriklad takto sa da:

vitacalcin
20. feb 2013

@yanka86 ďakujem veľmi pekne za odpoveď

vitacalcin
20. feb 2013

@michalag ahoj, prosím ťa mohla by si mi ako laikovi presne napísať ako si ty začala maľovať na tričká, s akými farbami si začala, akej značky, aké štetce doporučuješ, a aj postup, ďakujem

cory
20. feb 2013

vdaka kocky 🙂

lussy23
20. feb 2013

@luskacik32 krásne

lussy23
20. feb 2013

@cassidy krásnučké. taká milá postavička
@dadika1114 krásne
@kucminka nemá mslov, nádherné

dadika1114
21. feb 2013

@kucminka ano? to tak dobre otlaci? lebo ja si to stale tu ceruzku predstavujem ako obvycajnu ceruzku slabu :D .... ale ked je na tmavom je to tak vidiet? no musim ju asi kuuupit

kucminka
21. feb 2013

@dadika1114 je to ako obycajna ceruzka,ale je super.obkreslim si obrazok na papieri,prilozim k latke,prezehlim a motiv tam krasne vidno.

dadika1114
21. feb 2013

@kucminka a odkial si kupovala ty ceruzku? ja som ju zhanala este minule v meste ale nikde ju nemali ... a to mas na to aj ten stopovy papier?

falkonka
21. feb 2013

su znacky Nerchau,kupila som ich cez net:http://www.e-vytvarnepotreby.sk,a vsetko ma vyslo do 30e.