Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@kucminka ahoj, prosím ťa mohla by si mi napísať aké farby používaš? aké štece? a či aj nejaké fixky? a aký je presný postup pri maľovaní na textil? treba to predtým naškrobiť, vyžehliť? alebo len potom, ďakujem
@vitacalcin farby Nerchau na jasny a tmavy textil a Pebeo,stetce su nato asi aj specialne,ale ja mam obycajne,rozne rozmery ,na obrysy pouzivam staru linku na oci(mne je s tym najlepsie neviem ako inym ),fixky nie su vraj dobre,tak som ani neskusala,1podlozis si nieco tvrde pod tricko,aby sa ti farba neprepila na druhu stranu tricka(chrbatik),napriklad obal z knihy.Ja malujem hned farbou,najprv obrazok si nacrtnem a potom uz vyplnam farbami.Ale su aj aj take fixy(fantonove) co si s nimi najprv nakreslis podklad a potom zmyznu po oprani.alebo este ked tak slabucko ceruzkou.tiez nietore maminky robia najprv obrysy a potom maluju.a ja zas naopak,slabo nacrtnem,vymalujem a potom robim obrysy.najrpv malujes jednu vrstvu ,aj celkovo jednu farbu,potom treba cakat kym uschne,a potom druhou farbou,aby sa ti do seba nevpili kraje.Ked malujes na tmavy textil,treba jednu vrstvu robit aj viac krat,,za kazdym ked uschne,vtedy je krajsi efekt a farba vyraznjesia.ked uschne zazehlit pod papierom na pecenie (bez pary)a tiez z opacnej strany uz normalne zehlickou,zehlit aj niekolko minut aby latka pekne vtiahla farbu do seba. ked periem otocim tricko naopak a na 60tke,nezabudla som hadam nic🙂)
zienky ,skusali ste uz malovat aj tak ze ste otlacali farbu penovou hubkou?ked su napriklad velke plochy,alebo cez sablony ak robite?
@janelillith
@abriela Dakujem 🙂)))) jasne tak ak bude kludne mi ju zober 🙂 urcite ti to zaplatiiiim neboj 😉
akurat robim malemu na starsiu riflovu bundicku smolkov ...uff to je riadna drina to obkreslit s kopirakom 😠 musim uuuplne tlacit a aj tak sa mi to neprekreslilo cele..musela som perom dorabat .... ako to robite vy na riflovinu?aky mate trik? 😀 dozadu chcem taky vecsi obrazok smolkov co nesu bubon a takto by mi asi ruka odpadla 😀 😖
@luskacik32 aký super nápad s tými kvietkami🙂
@dadika1114 super je transferova ceruzka na kresleni na tmavy textil
@vitacalcin ked pises viacerym, mozes dat vsetky mena do jednej spravy🙂 a yanka86 to popisala uplne vycerpavajuco. inak vsetko potrebne sa da docitat na prvych 10tich stranach tohto fora
@dadika1114 mozes aj bielu kriedu 🙂
kocky mozete mi prosim napisat ako miesate farby? teda ak mate par zakladnych a chcete z nich namiesat rozne farby, ake kombinacie pouzivate? ja som si dnes kupila celu vybavu-7 farieb, plus bielu a ciernu, stetce a transferovu ceruzku. Neviem co z tych farieb namiesam, ale kupovala som teraz hlavne farby ktore chcem pouzit na malovanie teraz...takze mam brondzovu, sedu, cervenu, zltu, ruzovu, zelenu a fialovu... modru som nekupila :( napiste mi prosim co by mi mohlo vzniknut z tych farieb, nejaka dalsia 😝 dikees 😎
@yanka86 ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@michalag ahoj, prosím ťa mohla by si mi ako laikovi presne napísať ako si ty začala maľovať na tričká, s akými farbami si začala, akej značky, aké štetce doporučuješ, a aj postup, ďakujem
vdaka kocky 🙂
@luskacik32 krásne
@cassidy krásnučké. taká milá postavička
@dadika1114 krásne
@kucminka nemá mslov, nádherné
@kucminka ano? to tak dobre otlaci? lebo ja si to stale tu ceruzku predstavujem ako obvycajnu ceruzku slabu :D .... ale ked je na tmavom je to tak vidiet? no musim ju asi kuuupit
@dadika1114 je to ako obycajna ceruzka,ale je super.obkreslim si obrazok na papieri,prilozim k latke,prezehlim a motiv tam krasne vidno.
@kucminka a odkial si kupovala ty ceruzku? ja som ju zhanala este minule v meste ale nikde ju nemali ... a to mas na to aj ten stopovy papier?
su znacky Nerchau,kupila som ich cez net:http://www.e-vytvarnepotreby.sk,a vsetko ma vyslo do 30e.

@yanka86 ahoj, prosím ťa mohla by si mi napísať aké farby používaš? aké štece? a či aj nejaké fixky? a aký je presný postup pri maľovaní na textil? treba to predtým naškrobiť, vyžehliť? alebo len potom, ďakujem