icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

t_stehlova
2. apr 2013

@michalag ahoj, dnes mi prišli farby a tiež chcem začať s maľovaním a chcem sa opýtať ako prekresľuješ obrázok na tričko?

xlea
2. apr 2013

@drobulo pebeo su super farbicky, velmi rada s nimi osobne malujem, a i ked su drahsie investicia sa ti isto vrati v podobe spokojnosti 🙂 zvlast metalicke odtiene maju super

drobulo
2. apr 2013

@xlea Dik, super vedieť. Určite ich skúsim, a kde ich prosím ta kupujes? A používaš okrúhle či ploché stetce? Ja som zatiaľ skúsila len ploché.

t_stehlova
2. apr 2013

maminky idem do toho aj ja...chcem vedieť ako prenášate obrázok na tričko ??

michalag
autor
2. apr 2013

@t_stehlova ahoj, ja prenasam obrazok pomocou papiera na pečenie a fixou na textil. Obrazok si nakreslim a obtiahnem tenkou fixou na textil. Obrazok otocim k tricku tou stranou kde som obtahovala fixou (inak to budes mat na zehlicke 😅 😀 ) na tricko a prezehlujem cca 3 minutky. Len ja si davam medzi tričko niečo aby sa mi to nahodou neodtlacilo aj na druhu stranu 😉

Inak uz som davno nekreslila, ale teraz je toho casu pomenej, ale snad sa raz do toho opať pustim.
Ale aspon k vam nakukam a su tu nadherné diela, baby klobuk dole 🙂

t_stehlova
2. apr 2013

@michalag no ja som to skúšala tou fixou na textil a nešlo mi to.... 😠 neviem prečo.... 😒

michalag
autor
2. apr 2013

@t_stehlova a ako si to robila?

t_stehlova
2. apr 2013

@michalag Presne tak ako si písala, ale teraz ma napadlo, že som kupovala takú fixku ktorá sa nevyperie ani na 90-tke, tak to možno preto...

michalag
autor
2. apr 2013

@t_stehlova ani ta moja sa nevyperie, ja to potom na konci prekryvam konturkou

t_stehlova
2. apr 2013

@michalag tak potom neviem...skúsila som obyčajnú ceruzku, 6B (mäkká) a tá sa viac odtlačila...

cassidy
2. apr 2013

@drobulo prepac, som ti zabudla odpovedat - ploche stetce pouzivam. maju tvrdsie stetinky a tym sa lepsie ovladaju

dm1
2. apr 2013

kocky mozem poprosit o radu? poctivo som vas citala a dnes som sa prvykrat do toho pustila 2 tricka namalovane ale mam dotaz - vyperie sa transferova ceruzka? lebo ked som to prenasala na tricko iba chvilocku som to zehlila ale niekde to bolo take hrubsie tak mi to vidiet 😝. bojim sa normalne to prezehlit potom hotove aby sa to nedototok 😝

bambicka
2. apr 2013

moja srdcovka...vcielka maja a vilko 🙂

kucminka
2. apr 2013

@bambicka krásne,škoda,že u nás to moc nefrčí 😉

ivett1
2. apr 2013

@michalag jéj, veď ty, "naša zakladateľka", máš mimi 😵 ... až teraz kukám...dodatočne želám hlavne veľa zdravíčka a nech sa vám darí...🙂

michalag
autor
3. apr 2013

@ivett1 ďakujeeeem 🙂
@bambicka krásne 🙂 (normalne mi tu chyba smajlik z tlieskajucimi rukami)

janelillith
3. apr 2013

@dm1 ano vyperie, neboj sa 😉 😉

dm1
3. apr 2013

@janelillith juuj super dakujem za info si ma moc potesila lebo je to akesik ruzove flakate a na chalanskom tricku by to vyzeralo divne 😅 . Uz som inak strasne nedockava to zazehlit ale este pockam den-dva nech to nezkazim

janelillith
3. apr 2013

@dm1 ty mas tu ruzovu vsak ? tu mam aj ja.... ono treba tu ceruzku ked si prekreslis obrazok trosku pretriet rukou a sfuknut tie pozostatky z papiere a potom ti neostanu tie fliaciky...ale aj keby...v pohode to vyperies a nechaj aspon dva dni poriadne preschnut az tak zazehli...krasne potom drzia farby 😉

drobulo
3. apr 2013

Baby už som asi závislá 😀
Moje nové výtvory:

dm1
3. apr 2013

@janelillith no je taka bordova navrchu ale ked to prezehlim je to ruzove tak asi je to ona. diky za tip 😉

janelillith
3. apr 2013

@drobulo krasne dielka 😉 tejto zavislosti sa uz nezbavis 😉 😉 😉

stanusa999
3. apr 2013

Baby aj vam sa to s tou fantomkou stava, ze obcas ked kreslim na ten paier na pecenie, tak sa mi donho akoby vpije ako keby som obycajnou fixkou kreslila na kancelarsky papier..a vtedy ked to prezehlujem, nic sa mi neodtlaci...a inokedy ostane akoby len taky jemny film na tom papieri akoby take masnejsie mini ocka (alebo ako to mam popisat 😅 ) a vtedy ked to prezehlim, tak sa mi pekne odtlaci...v com je chyba?v papieri?

stanusa999
3. apr 2013

Jaaj a zabudla som sa spytat, tie glitrove farby neriedite, vsak? 🙂

lussy23
3. apr 2013

@drobulo to je krásne
@bambicka krásne

janelillith
3. apr 2013

@stanusa999 ja ked chcem mat glitre iba tak najemno...tak si jemne zriedim 🙂 inak su velmi nakope 🙂 a s tou fixou fantomovou neporadim....lebo nemam 🙂

ivett1
4. apr 2013

@drobulo ako pekne sa ti podarilo nakresliť tú žirafu na pásikavé tričko...ja som maľovala srdiečko a na pásikavé a stále tam vidím tie pásiky ...síce dávala som zatiaľ len dve vrstvy, asi budem musieť ešte pridať jednu, alebo to "zakryjem" flitrami ...

drobulo
4. apr 2013

@ivett1 No ja som bola tiež prekvapená lebo som dávala iba jednu vrstvu.

lenadka
4. apr 2013

@drobulo jééj aké peknučké 🙂 tá trblietavá farba to je aká?

lenadka
4. apr 2013

@michalag zaujímavá technika kreslania, dobrý typ 🙂 🙂 🙂 😵 ja si dávam nákres pod tričko a obkreslím tak, keď je tmavšia látka tak podsvietim pod plexisklo dám lampu. Tá kontúrka ktorú spomínaš, to je čo?