Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
maminky idem do toho aj ja...chcem vedieť ako prenášate obrázok na tričko ??
@t_stehlova ahoj, ja prenasam obrazok pomocou papiera na pečenie a fixou na textil. Obrazok si nakreslim a obtiahnem tenkou fixou na textil. Obrazok otocim k tricku tou stranou kde som obtahovala fixou (inak to budes mat na zehlicke 😅 😀 ) na tricko a prezehlujem cca 3 minutky. Len ja si davam medzi tričko niečo aby sa mi to nahodou neodtlacilo aj na druhu stranu 😉
Inak uz som davno nekreslila, ale teraz je toho casu pomenej, ale snad sa raz do toho opať pustim.
Ale aspon k vam nakukam a su tu nadherné diela, baby klobuk dole 🙂
@michalag no ja som to skúšala tou fixou na textil a nešlo mi to.... 😠 neviem prečo.... 😒
@t_stehlova a ako si to robila?
@michalag Presne tak ako si písala, ale teraz ma napadlo, že som kupovala takú fixku ktorá sa nevyperie ani na 90-tke, tak to možno preto...
@t_stehlova ani ta moja sa nevyperie, ja to potom na konci prekryvam konturkou
@michalag tak potom neviem...skúsila som obyčajnú ceruzku, 6B (mäkká) a tá sa viac odtlačila...
kocky mozem poprosit o radu? poctivo som vas citala a dnes som sa prvykrat do toho pustila 2 tricka namalovane ale mam dotaz - vyperie sa transferova ceruzka? lebo ked som to prenasala na tricko iba chvilocku som to zehlila ale niekde to bolo take hrubsie tak mi to vidiet 😝. bojim sa normalne to prezehlit potom hotove aby sa to nedototok 😝
@dm1 ano vyperie, neboj sa 😉 😉
@janelillith juuj super dakujem za info si ma moc potesila lebo je to akesik ruzove flakate a na chalanskom tricku by to vyzeralo divne 😅 . Uz som inak strasne nedockava to zazehlit ale este pockam den-dva nech to nezkazim
@dm1 ty mas tu ruzovu vsak ? tu mam aj ja.... ono treba tu ceruzku ked si prekreslis obrazok trosku pretriet rukou a sfuknut tie pozostatky z papiere a potom ti neostanu tie fliaciky...ale aj keby...v pohode to vyperies a nechaj aspon dva dni poriadne preschnut az tak zazehli...krasne potom drzia farby 😉
@janelillith no je taka bordova navrchu ale ked to prezehlim je to ruzove tak asi je to ona. diky za tip 😉
@drobulo krasne dielka 😉 tejto zavislosti sa uz nezbavis 😉 😉 😉
Baby aj vam sa to s tou fantomkou stava, ze obcas ked kreslim na ten paier na pecenie, tak sa mi donho akoby vpije ako keby som obycajnou fixkou kreslila na kancelarsky papier..a vtedy ked to prezehlujem, nic sa mi neodtlaci...a inokedy ostane akoby len taky jemny film na tom papieri akoby take masnejsie mini ocka (alebo ako to mam popisat 😅 ) a vtedy ked to prezehlim, tak sa mi pekne odtlaci...v com je chyba?v papieri?
Jaaj a zabudla som sa spytat, tie glitrove farby neriedite, vsak? 🙂
@stanusa999 ja ked chcem mat glitre iba tak najemno...tak si jemne zriedim 🙂 inak su velmi nakope 🙂 a s tou fixou fantomovou neporadim....lebo nemam 🙂

@michalag ahoj, dnes mi prišli farby a tiež chcem začať s maľovaním a chcem sa opýtať ako prekresľuješ obrázok na tričko?