icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

pipera
22. sep 2011

Ten vacsi elmo je strasi obrazok /ma asi dva tyzdne/ a je viackret prany. Je malovany na vrubkovom podklade. Mam na nom biele miesta,uz som to viackrat premalovavala a stale ☹
neviete mi poradit co robim zle,alebo ci je to iba o tom vrubkovanom podklade? na inych obrazkoch to nemam.

pipera
22. sep 2011

MOJ TIP: ja osobne neprekreslujem na textil ani cez kopirak,ani neorezehlujem. Obkresleny obrazok iba dam na tricko a obtiahnem to. Same sa to tym pretlaci na textil. ja to uz iba obtiahnem,podokreslujem a je hotovo :D

Inac kontury stale robim fixkou,ale vacsie cierne plochy /napr aj oci/ vyfarbujem ciernou farbou.

pipera
22. sep 2011

nasla som taketo tenisky:
http://www.google.sk/imgres?q=elmo&um=1&hl=sk&c...
moja mala by sa z nich zblaznila, kedze je tam elmo. nemaloval niekdo aj na topanky? kedy som kupila nijake biele dalo by sa malovat aj na ne? skusali ste to niekdo?

lussy23
22. sep 2011

@michalag @pipera - krásne tričká

michalag
autor
22. sep 2011

@pipera jej zlate 🙂
inak dnes som nahodou natrafila na tuto stranku, ale neviem ci to nebude male http://www.vytvarnepotreby.sk/page.asp?article=20

janefonda
22. sep 2011

@michalag investovala som do fotaciku, doteraz som mala bridge od lumix , tiez kvalitka, ale zachcelo sa mi zrkadlo. Fotim , lebo ma to velim bavi a moja nova laska je nikon d7000. Plus som si k tomu zadovazila dva objektiviky a mozem si cibrit fotenie. Fotim hlavne dcerku, prirodu a makro. Kamoske idem o tyzden fotit krst, tak som zvedava ake budu fotecky.
A podla mna je to krasne co si nakreslila. Fantaziu mas, a teraz uz len triko namalovat 😉

@pipera super je to! elmova kamoska nema chybu 😉

michalag
autor
22. sep 2011

@janefonda tak to gratulujem k novej laske 🙂 .... no po zrkadle tuzim aj ja, mne by pre zaciatok stacil kludne aj Nikon D3100 😝 kym sa naucim s nim robit, ale asi to tak skoro nebude a kedze moj stary "vreckovy" kompakt pomaly ale isto dava pa pa tak budem musiet nieco teraz, planujem Lumix DMC fz45, no dufam ze bude coskoro lebo ten moj ma uz katastrofalny šum a zacina dost blbnut 😠
Dakujem, este najst cas a preniest to na tricko a potom snad sa uz rozbehnem 😅 😀

janefonda
22. sep 2011

@michalag ja mam doma este tem lumix dmc fz50, ten je super, stale foti krasne, ale musim ho predat kedze som sa teraz buchla po vacku.
Ja som bola dnes v hm, kupila som body pre kamosku a prave hladam nejakeho pekneho jazvecika.

pipera
22. sep 2011

@janefonda
@lussy23
@michalag dakujem 😀

michalag
autor
23. sep 2011

baby co poviete na toto, ta velka hlava vyzera blbo ci by to mohlo byť?

lussy23
23. sep 2011

@michalag - krásnučké

pipera
24. sep 2011

@michalag mne osobne sa to paci 😉

pipera
24. sep 2011

tak uz malujem strasej pet schopa na triko, vybrala si divoke zafarbenie, chcela som ine,ale ona to bude nosit :D uz mam aj predlohu na kona,tak zhaname vhodne triko :D ked vyoprazdnim vo fotaku kartu nafotim a poslem. inac vcera som bola v HM a pokupila som krpatej tricka,tak mam co malovat :D

janefonda
25. sep 2011

ja som malovala naposledy psika na body, hodim buduci tyzden, aby ho tu nezazrela buduca majitelka skor ako ho dostane 😀

janefonda
25. sep 2011

@michalag podla mna je to mile, vkusne a vesele. 😉 si sikulka

janefonda
26. sep 2011

práve dokončené 🙂
Včera som si predkreslila a vymalovala a dnes som konturovala 😉

michalag
autor
26. sep 2011

@janefonda zlaté 🙂

michalag
autor
26. sep 2011

moje vcera dokoncene

janefonda
26. sep 2011

@michalag uz som si ju pozerala v tvojom albume. Velmi sa ti podarila 🙂

lussy23
26. sep 2011

@michalag @janefonda - zlatučké krásne

michalag
autor
27. sep 2011

baby mam jeden problem, prala (na 40´C) som malej to tricko ktore som malovala ako prve, kde som pouzila fixu na textil. naschval som to pretocila na ruby a ono ked som to vybrala z pracky tak som mala to cierne co som robila fixou otlacene na zadnej strane tricka a nieco sa aj rozpilo 😕 😠 . Zazehlovala som to dost dlho lebo farba vobec nezisla. Neviete kde som mohla spravit chybu??? Normalne mi bolo do placu ked som to zbadala ☹

bodka70
27. sep 2011

ahojte dievčatá, tiež maľujem deťom na tričká, i keď teraz už pomenej, mám nejaké svoje veci vo fotoalbume 😉 , chystám sa toho roku namaľovať si vianočný obrus. Tiež väčšinou používam farby marabu.

bodka70
27. sep 2011

jaj, teraz som si uvedomila, že to mam v inom fotoalbume, nie na MK. 😕 , tak hodím aspoň jednu foto.

bodka70
27. sep 2011

@michalag , ja preto radšej nepoužívam fixky na texti spolu s farbami, radšej si všetky kontúry urobím farbami pomocou štetca.

bodka70
27. sep 2011

alebo ešte takéto tričká, dokopy som kreslila asi 100 kusov tričiek, pre moje deti, aj pre kamarátov 😉

ivett1
27. sep 2011

@bodka70 tak toto by som chcela vediet robit🙂 a este, aby to tak nadherne aj vyzeralo😀...

lussy23
27. sep 2011

@bodka70 - nádherné

bodka70
27. sep 2011

@ivett1 , kreslenie na tričká považujem za ľahšiu časť svojej tvorby, len taký relax a "bavkanie" 😉, robím aj oveľa zložitejšie veci, kresby uhlíkom, portréty, krajinky, teraz niečo kreslím na výstavu, kámoška v rámci jednej tématickej výstavy dáva aj kresby amatérov. 😉. Ja mám aj ešte jednu výhodu, nemusím používať žiadne šablóny, maľujem "od oka" 😎.
Ale je jedno ako kto vie "ľahko" tvoriť, podstatné je, aby to človeka bavilo. 😉

janefonda
27. sep 2011

@michalag to ma naozaj mrzí...ja fixu nepouzivam, mne su milsie stetce. Neviem, ked si to prala len na 40, a dokonca si to az zazehlovala dost dlho...mne sa take nic este nestalo. Dokonca som prala aj na 60 a pohoda. Vydrzalo.

janefonda
27. sep 2011

@bodka70 zirafka s levikom sa mi paci najviac 😉

ivett1
28. sep 2011

@bodka70 hovoríš mi "z duše"...mňa to aj baví resp. bavilo...ale akosi mám dve realítvne malé detičky, tak sa venujem skôr im (alebo oni mne? 😀) a záľuby sú, dúfam, že len dočasne, bokom 🙂 ...pred pár rokmi som tiež kreslila, skôr portréty (uhľom, hrudkou a najviac ceruzkou...sem tam tuš a niekedy aj "anilínky"), krajinky sú príliš náročné 😉 (to už som skôr maľovala také malé obrázky s "gýčovými" zátišiami s palmami 😀 😀 😀 ...ale niektoré sú celkom fajn...)...ja som len taká amatérka, nechodila som ani na školu, ani na žiadny kurz s takým zameraním, ale možno v budúcnosti sa mi podarí, celkom by som to uvítala...len to sú ešte vzdialené vízie (možno na dôchodku 😀 😵 , ak sa ho v zdraví dožijem 😀 😀 😀
🙂 ale to maľovanie na látku si určite vyskúšam, lebo som kúpila malému jednofarebné mikinky a už som rozmýšľala nad tým, ako by som mu ich oživila...možno sa mi podarí niečo vytvoriť 😵 , uvidíme... 🙂

bodka70
28. sep 2011

@ivett1 , a máš svoje dielka aj niekde na nete? Rada sa pozriem 😉 . Ja mám zopár kresieb na www.umeleckediela.sk, autor B.Kolesárová, ale v poslednej dobe už veľmi málo kreslím a maľujem, tak jednu vec mesačne približne. Tiež nemám popri práci a deťoch veľa času. Ja som tiež len amatér, nemám na to školu, ani ZUŠ dokonca.