icon

Mini výmena vrecúškových aktivít pre deti od 10 - 20 mesiacov

kittykittyke
8. máj 2014

Ahojte baby,
strasne sa mi paci myslienka vymeny vrecuskovych aktivit..
Nejake uz doma s nasim drobcekom mame..
Ale aktivit na rozvijanie osobnosti nasich drobcekov a vyplnenia ich casu urceneho na hru nikdy nieje dost..
Tak som sa rozhodla zalozit tuto mini skupinku na vymenu aktivit..
Predpokladany pocet mamiciek v skupinke: cca 5-7

Ide mi o to, ze ked nas bude menej, skor sa dohodneme na aktivitkach, skor ich spravime a tym padom aj skor pomenime.. 🙂
A samozrejme, ak tato vymena bude uspesna, mozme pokracovat v dalsich kolach.. 🙂

futasova
19. máj 2014

Ahojte, tiez hlasujem za 2. motyliky a tvary na stipcoch a lopatkach 🙂

petolub
19. máj 2014

@kittykittyke motyliky a tvary

martina05
20. máj 2014

@kittykittyke cislo 2 - motyliky a tvary

julkat
20. máj 2014

cislo 2

kittykittyke
autor
20. máj 2014

OK baby, tak odomna teda dostanete motyliky a tvary na stipcoch a lopatkach
🙂

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

petolub
20. máj 2014

Baby kolko tych guliciek na vhadzovanie by ste si predstavovali?

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

julkat
21. máj 2014

Baby, poradite mi aj daky internetovy obchod (pripadne kamenny v BA), kde mozem kupit material na vyrobu tychto Montessori aktivit za rozumnu cenu? Dakujem.

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

kittykittyke
autor
21. máj 2014

@julkat Ahoj, no, ty chces v tom obchode kupit material aj na aktivity, ktore budes robit do tejto vymeny???
Lebo na aktivity, ktore tu mas kupis material podla mna bezne v papiernictve.. plastove misticky tam maju urcite, aj v napr. bile, tescu a podobne.. a vrchnaciky z nejakych mineralok a podobne..
No a na tu druhu aktivitu.. tak tam potrebujes nejake krabicky.. tak bud z niecoho, co mas doma.. z topanok napr. detskych, to by mohla byt taka mensia krabicka.. 🙂.alebo potom v panta rhei, resp. da vinci.. tam by mohli mat take na kreativnu tvorbu krabicky.. a mince.. tak si myslim, ze to tiez aj v tescu budu mat..
Ja ked som si objednavala filc, na ine aktivity, tak zo stranky www.opitec.sk
tak skus pozriet, ci tam nieco nebudu mat, co by sa ti hodilo.. 🙂

julkat
21. máj 2014

@kittykittyke Dakujem ti krasne, pojdem popozerat, kedze zatial nemam velmi prehlad, co sa takychto veci tyka. Skor som myslela na tie zetony/mince, ale aj tak celkovo do buducna ;) Este raz dakujem.

kittykittyke
autor
21. máj 2014

No baby, tak ako? Uz ste sa pustili niektora do vytvarania aktivit?
Resp. v akom ste stadiu?? 🙂

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

maryennn1
21. máj 2014

@kittykittyke ja ešte nie som v žiadnom štádiu 🙂

romanovaz
21. máj 2014

@kittykittyke ja uz materiál mám doma (cez vikend som objednala a dnes uz prišiel),tak dúfam,ze budúci týžden sa do toho pustim

kittykittyke
autor
21. máj 2014

@romanovaz Super, sikovna.. 🙂

julkat
21. máj 2014

joj, baby, nestrasne ma, ja som este nestihla material ani zhanat, dako nestiham. Ale teda verim, ze do konca juna to dam ;)

petolub
21. máj 2014

mne ste nedali odpoved kolko guliciek by ste si predstavovali do toho vhadzovatka 🙂

romanovaz
21. máj 2014

@julkat no ja to musim stihnúť do 15 júna,lebo potom idem na 2 týždne mimo. Urcite stíhať do konca júna 😉

romanovaz
21. máj 2014

@petolub 8-10 guliciek

futasova
22. máj 2014

Ahojte,
@petolub staci tak 10 guliciek 🙂
@kittykittyke polka materiau uz doma, polka sa este znaha, ale vime presne kde a co a snad buduci tyzden sa do toho uz pustim 🙂

kittykittyke
autor
22. máj 2014

@petolub Podla mna by mohli byt po 2-3 gulicky z jednej farby.. 🙂

martina05
24. máj 2014

@petolub cca 10 spolu...ako ti to bude vychadzat

martina05
24. máj 2014

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova
Ahojte baby, idem sa vás niečo opýtať - snáď ma neukrižujete...V mojich aktivitách vyhrala reťaz a spájanie obrázkov... Mala som v pláne využiť laminovačku u známych - táto možnosť mi ale padla. Tiež sa mi trošku skomplikoval časový harmonogram, ale to nie je až také závažné. Chcela by som sa spýtať či by bol problém ak by som namiesto tej laminovacej aktivity spájania obrázkov vytvorila šitý labyrint .... materiál mám doma a zvládla by som to rýchlejšie....Bolo by to niečo takéto ...

Zašitá froté látka ukrýva v sebe malú guličku. Aby mohla prejsť z jednej strany na druhú, treba jej násť v labyrinte správnu cestičku.
Ak by ste s tým nesúhlasili - samozrejme to plne rešpektujem a budem situáciu riešiť inak - aby som dodržala svoje záväzky v stanovenom termíne...
Pre upresnenie dodávam, že labyrint by bol šitý kontrastnou nitkou, prateľný v práčke a sušiteľný v sušičke... Laminovaných aktivít je tam viac, tak by sme to trošku spestrili....Dajte mi prosím vedieť váš názor...

julkat
25. máj 2014

@martina05 jasne, moze byt

petolub
25. máj 2014

@martina05 jasne moze byt 🙂 len jedna vec, dali by sa tie steny bludiska usit farebne? aby dieta videlo to ohranicenie? pri bielej farbe je to dost tazke..

martina05
25. máj 2014

@petolub ano bude to kontrastna nitka

maryennn1
25. máj 2014

@martina05 ahoj Maťka, nooo len my už máme dva labyrinty z našej výmeny veď vieš ☹

kittykittyke
autor
25. máj 2014

Ahoj @martina05,

ja uplne chapem, ake to je, ked si nieco naplanujes a nevyjde to podla tvojich predstav..
Takze, ja nemam problem s tym, aby si robila nejaku inu aktivitu.. ALE, tak ako pise @maryennn1 doma uz mame 2 taketo labyrinty..
Tak ja by som ta poprosila o taky kompromis.. nech to teda nebudu laminovane karticky, ale zas ani labyrint.. a skuuuuus este pozriet nieco ine.. 🙂
hm?

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

romanovaz
25. máj 2014

@martina05 ja súhlasím s @maryennn1 a @kittykittyke,skús este niečo pohladat

martina05
26. máj 2014

@maryennn1
@kittykittyke
@romanovaz
@julkat
@futasova
@petolub

Dva????Ja mam len toho slimaka a ten je podstatne odlisny-je z filcu, kde sa gulocka toci len do kruhu...neviem aky druhy este bol??? Toto co som navrhovala malo byt z frote, takze vhodne aj pre malakov, lebo sa to da dobre prat no a dieta by muselo v bludisku hladat cesticku...teda nie len tocit dokola gulicku....Nevadi, ak sa to vacsine nepozdava bud vymyslimnieco ine a predlozim na schvalenie alebo vyrobim karty...Bol to len navrh lebo aj tych kartovych skladaciek je tak uz pozehnane🙂 🙂 🙂

maryennn1
26. máj 2014

@martina05 každý mal v balíčku dva labyrinty od @ovevckajanka- jedného slimáka a druhý taký obdĺžnikový, kde majú deti hľadať cestičku- ten nám pribalila ako darček, písala to aj v téme https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vymena-vrecuskovych-aktivit-pre-najmensich-10-18-mesiacov/ (ja som len rozdelila sáčky, takže neviem prečo ty nemáš ten druhý 😨 ja len viem, že niektoré baby chceli namiesto slimáka slniečko). Ja by som ti bola povďačná kebyže vymyslíš niečo iné, nápady máš super, takže sa isto máme na čo tešiť 🙂

martina05
26. máj 2014

1. @kittykittyke
2. @maryennn1
3. @julkat
4. @petolub
5. @martina05
6. @romanovaz
7. @futasova

Tak ešte ma napadlo toto /je to z našej starej výmeny - ako nápad, ktoré zostali do prípadného druhého kola/ - pokiaľ nič neodsúhlasíte, zrealizujem tie karty...