icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

lenka_l
17. mar 2014

@majaza ahoj, chcem sa spytat, ci nemas skusenosti s tym filcom z davony, ci je dost pevny alebo nie?

majaza
17. mar 2014

@lenka_l , mam skusenosti, podla mna je dost pevny... teda ten 2mm
skusila som odfotit, hoci uz nemam cele A4, ale dala som na štiper pre porovnanie ako drží 1mm modrý a 2mm oranžovy...

majaza
17. mar 2014

blbu fotku som dala

lenka_l
17. mar 2014

@majaza jeeej si zlata 🙂 takze na knihu hadam v pohode, dakujem ti veeelmi pekne!

ivaha
18. mar 2014

@majaza ok pisem si
dakujem velmi pekne za pochvalu

ivaha
18. mar 2014

@maryennn1 ok, pisem si

ivaha
18. mar 2014

@gilmorka ahojcek, dakujeme velmi pekne za info.prosim mas aj odniekal inkadial vyskusany filc, ci su aj ostatne podobne. Ten napad s tym prestieranim je super. Budes zosivat rucne, lebo neviem ci nahodou ked sa to spravi natesno nebude casom ten ostry plast rezat nite. Ale ak to sijes rucne, lahko sa to pravi. Tavnou pistolou lepim caso a filc ide uplne super, len male veci mi idu zle, lebo ma taku s hrubsim hrotom a tazko sa nanasa lepdilo na male veci a zas na velke si davaj pozor, lebo kym sa vytlaci po celom obvode, na zaciatku to uz stuhne a nelepi to dobre.Ja lepidlo na filc nemam pouzivam lep na textil. Este raz vdaka a posli foto tvojich vytvorov 🙂

ivaha
18. mar 2014

@majaza vyzera fanj ten filc, skoda ze som nestihla objednavku, tak niekedy nabuduce, prosim maju aj nejaku olivovu?

ivaha
18. mar 2014

dievcata, ktore budete mat lienku, prosim napiste, ci by mohla byt takato-snazila som sa ju spravit taku realnejsiu, alebo viac detska ako je v albume s detskou tvarickou.dik

ivaha
18. mar 2014

este nie su na druhom kridelku tie cvocky

sharonik
18. mar 2014

@ivaha ja som sa ťa chcela len spýtať ako sa dohodneme my? Mne si robila ten rybolov v rámci quietbook, či do výmeny 3-5rokov?

ivaha
18. mar 2014

@sharonik tu stranu som ti robila ako bonus ku vsetkemu, co si vymiename,zaroven aj k tomu testovaniu,nie vyslovene do quiet vymeny. Toto je taka nasa osobna vymena 🙂 , lebo uz ani neviem aku kooopu od teba dostanem.Viem, ze lienku si si neprosila, neviem, co by sa ti pacilo k tym piskvorkam.
Este prosim ten filc biely by si si prosila ten od nas,mam kupit, alebo si sama niekde zozenies?Super by bol aj ten vanilkovy.

sharonik
18. mar 2014

@ivaha filc budem chcieť určite od vás, teda ak bude pevný ( ale to nechám na posúdenie tebe, lebo evidentne máš s filcom oveľa viac skúseností ako ja🙂 ak by bol vanilkový môže byť aj ten, alebo nejaký iný bledulinký (pastelový), ak nebude nič také tak biely.
Tá lienka je úplne úžasná, len sa obávam, že u mojich by už nemala uplatnenie, normálne mi to je ľúto 😉
Popozerám, čo by sa mi páčilo a dám ti nejaké tipy na výber, ďakujem zatiaľ

maryennn1
18. mar 2014

@ivaha táto lienka je super, mne sa páči takáto reálna 🙂
a inak keďže neviem ako to teda bude s tým podkladovým filcom, lebo som sa už ozaj stratila v tom, že odkiaľ sa vlastne objednáva a či budeme mať všetci rovnaký, prosím ťa ten tvoj podkladový je aký? to je ten z toho vášho kamenného obchodu? ak stačí na podklad ten, tak ja si od teba budem prosiť kúpiť 8 svetlomodrých (na podklad psa) a 8 telových (na podklad pre mačku), alebo svetlooranžových. Ďakujem 🙂 A ešte raz, tvoja práca je ozaj krásna 🙂
Ešte sa chcem opýtať ten suchý zips na bodky si lepila, alebo prišila? aby som vedela ako je to lepšie, dííík 🙂

gilmorka
18. mar 2014

@ivaha filc mam len zo stoklasy, na prvy krat som trafila a uz nebudem experimentovat. Este z naseskolky.sk som skusala taky najtensi 0.9 mm a bol fajn tvrdy ako vykres, ako ten z kiku, ale ten nie na sitie ale ked mi treba vystrihnut a nalepit niekde pri aktivite.
Na stranky chcem na zaciatok pouzit filc z Kiku , co mali vo vypredaji v zime, oficialne to je prestieranie, na jednej strane vzorka ale na druhej cisty a velkost A3 za 0.50 eur, hrubka asi 3mm a este tvrdsi ako ten zo stoklasy. Mam ho v 4 farbach 10 ks. Tak ten bude na zaciatok, dcerka bude mala a snad to prezije. Aj ked kym ja konecne niecomaj usijem to zrejme potrva, vobec nie je cas, a deti furt chore 😖
To ma nenapadlo, ze to prestieranie by mohlo prerezat. Zosit stranku skusim najskor strojom ale ci mi to presije neviem, mam taky lacny a ja som veeeelka zaciatocnicka 😅 Alebo rucne. To prestieranie je take gumove, nie je to take to tenke ostre, tak uvidim. Prinajhorsom ho nedam ak sa neosvedci. Ale toto mi poradila ti jedna mamina co sila quiet, ale z flisu.
Tak drzim palce, nech mate krasne vytvory. Tie rybky co si sila su nadherne 😵 To ja urcite nedam, ale pokusim sa zo seba dostat aspon nieco jednoduche 😅
A cim si robila tie ciarky na rybky? Nejaka speci farba?

ivaha
18. mar 2014

@maryennn1 este raz dakujem velmi pekne za pochvalu,potesi 🙂
ten filc, co je konkretne na lienke, nie je ten od nas, lebo ten pride neskor a az vo stvrtok mam volat, co im prislo a rezervovat. Zial ani sama neviem ake farby im pridu a je mozne, ze bledunko modra ani nebude. hned ako budem nieco vediet, napisem, aby ste vedeli co a ako. Ta stranka pod lienkou je z ineho filcu, kedze nemam zltu, ale uz som nevydrzala cakat na material a aspon jednu som usila. Je to z este pevnejsieho materialu, nieco podobne ako tenke filcove koberceky. Mam zatial len tuto farbu. MOzem lienky usit taketo, alebo kto si bude vyslovene prosit, dam zlty filc, ked pridu,s tymto je to ale pekne riadne pevne.Dalej nozky a hlava su lepene textilnym lepidlom, listky prisite a suchy zips som mala samolepiaci, tak som lepila, ale zial po viaznasobnom pouziti to uz nedrzalo, tak som chcela prisit, ale stroj to uz nechcel brat, lepilo sa to na ihlu. Tak som lepila znova ale tavnou pistolou, dobre horuce, a pevne pritlacit, aby to riadne chytilo a drzalo-obcas sice vykukne trochu lepu.Textilnym lepom to podla mna nebude drzat poriadne.Takze si myslim bud tavnou, alebo sit.

ivaha
18. mar 2014

@gilmorka no mas stastie, u nas v kiku bud nic nemaju, alebo na nic nenatrafim. Tie prestierania filcove su uplne super, maju take aj v pepku, len to vychadza poriadne draho.ten napad je super s tym gumovym dnu a urcite to nebude rezat ked to nie je ostre, ale mozno, kedze mas taky tvrdy perfektny podklad, tak ti to ani nebude treba.
Som rada, ze sa rybky pacia, su farbene speci farbou na textil, nieco ako windowscolor. Je sice draha, ale rada s nou robim.Rybky su lepene, len stranka je sita.Neboj urcite co vytvoris bude krasne.
Skoda , ze mas deticky chore, to sa tazko potom este nieco navyse stiha. Ja mam len jednu a to tiez nic nestiham, nie to este dve.Robim vacsinou v noci-to su take chvilky pre mna-okolo polnoci je moj cas-som aj tak taka nocna sova a nastaste mala dhsie rano spi, nevstava hned o siestej, tak rano si trosku aj ja potiahnem.

ivaha
18. mar 2014

@maryennn1 @ivaha @radana2011 @ihrisko2009 @komzikosaurus @sharonik @majaza @kittykittyke dievcata, prisiel filc z opitecu, je trasny farbe, len makucky, takze urcite neodporucam na podkladovu stranu a je len 150g na/M

majaza
18. mar 2014

@ivaha lienka krááásna, pre nas môze byt 🙂

radana2011
18. mar 2014

@ivaha ahoj, mne teda piskorky a meno, moze byt? A aj ja čakám na ten filc od teba, že čo napises...

ivaha
18. mar 2014

@sharonik napr aj taketo podobne, to by bolo take tazsie asi

sharonik
18. mar 2014

@ivaha tu je veľmi rýchly nákres tej cesty

ivaha
19. mar 2014

@maryennn1 @radana2011 @ihrisko2009 @komzikosaurus @sharonik @kittykittyke
takto by mohli vyzerat piskvorky, na ukazku farieb som tam dala aj modry a fialovy kruzok,pre dievcata by mohol byt aj kriklavoruzovy.Prosim, kto nechcel okrem sharonik vrecko, napiste mi.dik

ivaha
19. mar 2014

kto by chcel, mohli by byt piskvorky napisane aj roznofarebne
ps: na vrecku si budete moct "ohmatat" ten 1,5-2mm filc z opitecu

sharonik
19. mar 2014

@ivaha je to krásne, vieščo urob vrecko aj mne a poprosím ťa krížiky urobiť inou farbou ako kruhy, ďakujem - myslím, že tvoj nápad venovať sa výrobe hračiek je veľmi dobrý 🙂

ivaha
19. mar 2014

@sharonik dakujem velmi pekne, si strasne zlata, velmi potesi taketo povzbudenie 🙂. Hlavne budem cakat, ci sa bude pacit aj nazivo, lebo ako som uz pisala na fotke vsetko vyzera lepsie.
piskvorky mozem spravit oranzovo modre,ak by bol zaujem aj podklad mozem spravit rozny-napr jedny zlto modre a druhe modry -azurovy-uvidim ake filce pridu- podklad a ornazove pismo.
este mozem to aj pre ostatne maminy napisat na vrecko meno-mena deticiek. Zatial som tam nicnepisala, pacilo sa mi to taketo ciste.To vrecko je len teke jednoduche , len sa odklopi vrch,asi sa ti tam nezmesti to pexeso-teda ak nevadi.

radana2011
19. mar 2014

@ivaha aj ja si to prosim ako sharonik.

ivaha
19. mar 2014

priblizne taketo nieco podobne som myslela

ivaha
19. mar 2014

@radana2011 ok, pisem si oranzovo -modre pisanie, alebo aj podklad na kruzkoch zmenim?

ivaha
19. mar 2014

@radana2011 este prosim mi posli meno- ake pripravit, mozem ho spravit priblizne ako mam v albume z farebnych latok, ale bude napevno, nie pripinacie a pridam nejaky maly obrazok-mozes mi aj napisat co dietatko lubi.