Quietbooks - výmena
Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?
@sharonik pismenka vyzeraju super.. a tiez sa tesim na nich.. 🙂
a ak by to bolo mozne, tak ja by som si prosila tyrkysove vrecko.. 🙂
@sharonik @ihrisko2009, @majaza, @radana2011, @ivaha, @kittykittyke, @komzikosaurus, @maryennn1
A co sa tyka terminu.. tiez by som najradsej uvitala nejaky neskorsi datum.. kludne aj koniec maja.. 🙂
kedze som tiez este v 2 vymenach.. a no, s casom je to bieeeeda..
keby ten den mal o par hodin viac.. pocas ktorych by ale moj drobec spinkal.. :D
@maryennn1 u nas maju taketo reklamne snurky kooopu, najblizsie, ked pojdem do mesta, mozem pozriet, po com su u nas.Skoda, ze si sa neozvala skor, ked sme robili objednavku, lebo tu taketo maju http://www.stoklasa-sk.sk/ladvinkove-spony-skra... 10ks za cca60 centov ,alebo ak chces a najblizsie budem objednavat, mozem sa ti ozvat, kedze to ma cas az do konca maja.
@ivaha, @kozmikosaurus, @maryennn1, @majaza, @radana2011, @ihrisko2009, @kittykittyke
Dievčatá, riešim teraz takú dilemu. Keďže sme sa nakoniec dohodli na tých väčších písmenkách (2,5cm), vojde sa to na tie dve strany len tak tak (aj s tými podložnými kolieskami). No a tu je pár zádrheľov.
1. Písmenká sú síce 2,5cm, no kolieska musia byť o niečo väčšie (dám 3,5cm) - na výšku to teda len tak tak vojde. Šírka písmenok je rôzna od 2-4cm. A tu je problém - ak by som dala všetky kolieska 4cm, aby sa tam vošli aj široké písmenká (W, M, K..), nezostalo by miesto na vrecko. Takže riešenie je buď urobiť na tých pár písmen nie kolečko ale ovál, alebo budú všetko kolieska priemeru 3,5cm a kúsočky širokých písmen budú vytŕčať z koliesok. Pridávam foto, nevšímajte si farbu podkladu, tá bude biela ako sme sa dohodli, teraz som dala naschvál tmavú, aby to bolo lepšie vidieť. Kolieska sú zatiaľ iba z papiera vystrihnuté.
2. Nakoľko šírka vrecka je obmedzená - môžem robiť slová maximálne z 5 písmen, takže bude problém s niektorými menami, ktoré sú dlhšie (napr. Veronika..)
3. Rozmýšľala som už aj nad slovami, ktoré budú na kartičkách. Chcela som, aby každé písmenko bolo aspoň v jednom zo slov, ale zatiaľ som nevymyslela nič s X, Q, W, J, F, G (iba lego a kefa). Skúste pomôcť. Slová by mali mať každé písmeno iné a byť čo najkratšie.
Moje návrhy: PES, LEV, OSA, ZUBY, VLAK, AUTO, SLON, DOM, HAD, LIST, OPICA, IHLA, LEGO, KEFA, RUKA, NOHA.
Ďakujem za všetky názory, nápady a pripomienky
@ivaha díky, urobime asi nakoniec nejaké hlasovanie o slovách, musíme sa aj dohodnúť koľko ich vlastne budeme chcieť
Cielene som nedávala nijaké s mäkceňom, dĺžňom, vokáňom ani s dvojhláskami a CH, ale ešte nad tým pouvažujem ako to tam zakomponovať🙂
Teraz som akurát hľadala nejaké slovenské slová s X, Q a W a dočítala som sa, že tieto sa v slovenčine používajú iba v cudzích slovách (taxi, aqua, watt, web) tak neviem či to tam vôbec dať
Ešte aj mňa napadli nejaké slová SYR, NOS, VLK, OBLAK, MED, no a s mäkčeňmi a dĺžňami, príp. Vokáňom ich je kopec, závisí od vás čo budete chcieť, či ľahšie alebo aj zložitejšie
@sharonik asi tiez to nebude vadit ked budu presahovat
to taxi podla mna mozes,to sa pouziva a pismenka tam mozu byt, len teda asi nebudu na ne slova-este by mohlo byt aspon WC aj ked to nie je slovo
a ak treba este nejake tu mam ,len vacsinou stvorpismenkove a potom sa dohodne, ktore teda budu IZBA PRST USTA BREH ROH GATE RYBA BRAT VODA UCHO DETI KUS RANO HORE DOLU HORA PERO NIL BUK DUB SLNKO CESTA
@sharonik mne sa paci to sede, ale je mi to jedno. a co sa tyka tych pismen S, N a I nahodou dvojmo nemas? Mena deti su Simon a Jergus Lapin
@komzikosaurus S, N a I ti rezervujem len bude problém s Jergušom, lebo sa tam mestí maximálne 5písmenové slovo (pozri foto vyššie - OPICA)
@sharonik Taxik je dobre slovo, WC, tvar, prst, Flak, Ufo, text, Quido :D
@sharonik to nevadi, Jergusko si to moze pisat aj mimo vrecuska, len ta poprosim aby ta pichlava cast sucheho zipsu bola na vrecku a nie na pismenkach , ak by to bolo opacne pismenka by sa vsade zachytavali aj na filc mimo suchac a nicili by filc, dik
@komzikosaurus a synator sa vola Jerguš? či Jerguš Lapin?
jednemu kolegovi sa to meno stráááášne páčilo, ma troch chalanov, no manželku ani raz nepresvedčil 🙂
@majaza Jergusko ma zhodou okolnosti priezvisko Lapin, manzela aj starkeho tak volaju ako prezyvku aj ked sa volaju inak, nam sa to pacilo a tak dostal take meno 🙂
modry papier bude vrecko (nezodpoveda to farbe filcu) cisla budu zalaminovane na dakych kovovych kruzkoch. na suchac sa bude dat prilepit vitazna vlajka, a zalaminovane skratky krajin a minivlajok. Ak vas este nieco napadne ...
@sharonik @ivaha, @kozmikosaurus, @maryennn1, @majaza, @radana2011, @ihrisko2009, @kittykittyke
kočky, konečne sa po hektickom období dostávam k tvoreniu 🙂
dnes som urobila prototyp huseničky, myslím, že dlhšia sa mi tam už nezmesti...
mam to na filci zatial len poukladane, tie posledne tri polia, to je suchý zips položený.
chcem sa spýtat:
1.) myslím, že niesom schopná túto husenicu našívať, suhlasili by ste s tým, keby to tam bolo len nalepené?
(mám bud lepidlo na filc alebo tavnú pištoľ, držať to tam určite bude)
2.) suchý zips môžem tiež len nalepiť?
ešte musim urobit druhú stranku - tam budu vrecka s geom. tvarmi a s predlohami.
môže to ostat takto?
či nejake pripomienky?
Tak už aj ja pracujem. Mufinky už mám 8x hotovo. Len taký dotaz..suchý zips som nasila len na viď fotka, keď som to nasila aj na mufin, tak to tak držalo silno, že sa to ťažko od seba odliepalo.takto to drží tak akurát, že aj keď sa strana postaví,tak to neodpadne. Môže to tak ostať, alebo si zelate aj druhú stranu zipsu?? Ja za mňa určite nie obe strany....
@radana2011 ahoj, chapem dobre ze si na tu stranku nasila zips tou pichlavou castou, a mafinky na ne drzia len tak? v takom pripade by som ja chcela radsej tu opacnu stranu sucheho zipsu na mafin, pretoze filc sa inak znici :(
@radana2011 inak vyzera to super , uz sa tesim 🙂
@radana2011 este som sa chcela spytat nemalo sa to tam vkladat ako do kapsiciek?
@radana2011 čím si lepidla tie čísla na muffinky 🙂

@maryennn1 ňo pozerala som na viacerých eshopoch a neoplatínsa to objednávať, ešte možno skůsiť či nie je u vás niekde reklamná agentúra, ktorá by to vedela zabezpečiť aj v malom