icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

ivaha
1. jún 2014

@majaza super bude takato dlhsia 🙂 ,tie pocty nam stacia, len som chcela poprosit, ci by boli take sytejsie farby rozne a s tym suvisi aj otazka, z akeho filcu budes robit tie tvary?lebo ten makky co sme objednavali sa mi velmi nezda na to vhodny, dost sa natahuje a meni tvar.Ja som z neho robila vrecka a tam to tak nevadi, kedze je len dobre ak je vrecko trosku maksie, aby sa tam lahko tie piskvorky ukladali, len tieto tvary ak budu deti casto priliepat na suchy zips sa bojim, ze sa to znici.Aby to nebolo skoda tolkej roboty, co si das s vystrihovanim 😉 Dik

majaza
1. jún 2014

@ivaha pestré to je myslím dosť len som to dfotila starým mobilom, tak to aj tak vyzerá...
A tým filcom si ma teda trochu zaskočila...
Mne ostalo doma z tej objednávky po nastrihani husenic 51 hárkov filcu, tak som ho jasne chcela použiť ...
Teraz fakt neviem čo robiť...

ivaha
1. jún 2014

@majaza tak neviem, nech sa dievcata vyjadria, ved asi vacsina brala tento filc, hruby je dost, len som si nie ista, ci aj na suchy zips, kedze je makky

ivaha
1. jún 2014

@maryennn1 @radana2011 @sharonik @komzikosaurus @kittykittyke
prosim pozrite si, ci tak moze byt
@ihrisko2009 to vrecko je vacsie a 3D kvoli tomu puzzle

sharonik
2. jún 2014

@ivaha Ivka je to nádherné, ešte k tomu suchému spisu, zdalo sa mi, že si niekde dávnejšie písala, že to bude bez suchého zipsu. Ja osobne ho tam nepotrebujem, myslím, že ten filc na filc celkom drží, nie?

ivaha
2. jún 2014

@sharonik dakujem, som rada, ze sa ti paci,ano, takto je to hotove,drzi to, ja som len kvoli tomu puzzle myslela, ci ti to tak nebude lepsie
a hanbim sa ☹ , ale zial nikde neviem najst ten mail,na ktory si mi pisala, ktoru cesticku si prosis, lebo uz konecne som sa aj na to vrhla,zdalo sa mi, ze tu prvu, ale radsej by som ti, ak mozem, poslala mailom znova tie nakresy.V podstate je tam vstko rovnake, len cesticky su trosku inak kreslene.
A este som sa chcela spytat, ci si ich budes podsivat stranami quiet booku,alebo len cistym filcom, lebo som rozmyslala, ze na tie kraje, kde sa budu spajat, by som prisila-prilepila suchy zips,aby ked chlapci budu po tom jazdit, tak sa im to .nerozoberalo.

maryennn1
2. jún 2014

@ivaha ahoj, krásne sú tie piškôrky, pozerám, že máš aj bielu tú farbu tak ak by mohol byť krúžok na žltom biely poteším sa, ak nie, tak môže byť aj ten modrý, je to pekné 🙂
@majaza s počtami súhlasím a ja si prosím aj suché zipsy, stačí ak dáš ten drapľavý na spodok a pribalíš tú mäkkú časť a ja už si to po prípade tam došijem ak by som potrebovala, ďakujem 🙂

maryennn1
2. jún 2014

Keďže vo veľkom už pridávate svoje prototypy, tu je teda aj ten môj, zatiaľ pridávam psíka, mačička je v štádiu tvorby 🙂 :
1. takto vyzerá kompletné strana so psíkom
2. vodítko sa dá odpojiť a skryť do domčeka (jednu stranu nemá domček zošitú, takže tam sa vodítko zastrčí)
3. odpojiť sa dá aj obojok, uško je na gombík a mištička na suchý zips (tu sa tiež chcem opýtať či stačí len tá spodná strana suchého zipsu)

a ešte chcem dodať vodítko je každé inej farby nakoľko som nezohnala rovnaké šnúrky, dúfam, že nevadí 🙂

sharonik
2. jún 2014

@maryennn1 tak toto je tiež nádhera, už sa tešíme 🙂

maryennn1
2. jún 2014

@sharonik som rada, že sa páči 🙂

maryennn1
2. jún 2014

@ivaha @radana2011 @komzikosaurus @kittykittyke @ihrisko2009 baby zabudla som vás vo svojej predchádzajúcej správe označiť... pridala som psíka 🙂

ihrisko2009
autor
2. jún 2014

@kittykittyke paradne! Uz sa tesime🙂

ihrisko2009
autor
2. jún 2014

@majaza pre nas ta husenica vobec nemusi byt takato dlha, Ty tam mas teraz 16 clankov, nam bude uuuplne stacit 8 🙂 moja mala si rada sklada postupnosti a mam overene, ze takato dlzka bude pre nu akurat. A tomu prisposob aj tie tvary. Bude stacit tak 3-4 kusy max z jedneho tvaru. Dakujeeem 🙂

ihrisko2009
autor
2. jún 2014

@maryennn1 premakane 🙂)) klobuk dole.

kittykittyke
2. jún 2014

@maryennn1 psik vyzera perfektne.. sikovna si.. 🙂
a suchy zips - pre mna ako das, tak bude.. v podstate pre mna ani vobec byt nemusi.. 🙂
ak bude, budem to brat ako bonus.. 😉

radana2011
2. jún 2014

@ivaha ahoj, prosim ako si robila to okienko na tej rakete pre petka, chcem nieco vymysliet na tu ruru a neviem sa nejako pohnut z miesta. Dakujem za radu..

ivaha
2. jún 2014

@maryennn1 naaaaaadherny je ten havo, veeelmi sa tesime

ivaha
2. jún 2014

@radana2011 chcela by si na to okienko na rure, prisila som tam taku foliu ako z igelitoveho obrusu,t reba kupit taky co je priesvitny a sijacim strojom som to prisila, mozno by to slo aj rukou prisit, neviem, sijacim strojom je to jednoduchsie.Bud v metrazi, alebo v nejakom obchode so zaclonami a obrusmi sa to predava. U nas maju v metrazi.mozno by mohlo byt aj v merkury markete alebo podobne, neviem.AK este nieco potrebujes, kludne sa pytaj, mozem ti to aj odfotit- to okienko.

radana2011
3. jún 2014

@ivaha aj som rozmyslala nad obrusom, pojdem to dnes pozriet a mam stroj, tak to prisijem strojom. dik

tomaskovamaminka
3. jún 2014

@radana2011 neviem ci nepisem neskoro, ale aj obal na vysvecko, alebo na zosity by sa dal pouzit, snad ti to stroj presije.

majaza
4. jún 2014

@ivaha @kittykittyke @maryennn1 @radana2011 @sharonik @majaza @komzikosaurus @ihrisko2009

kočky, tak by som vás chcela poprosiť o vyjadrenie k tomu filcu - väčšina z vás ho má doma - ten makky, hrubší - skušala som ho prar krat prilepiť, odlepiť, zatial držal, no je mi jasne, že detičky s tym inak zaobchadzaju, tak je možné, že začne po čase púšťať...

je tu možnosť, že nebudem dávať na húsenicu vôbec suchý zips a bude to tam len tak držať - nedržať, ako napr. piškvorky
alebo dam suchy zips, druhu stranu vam pribalim (kto chce môžem aj nalepiť), no určite to nebude na všetky tvary lebo tych je omnoho viac ako koliesok na husenici...
len mi ide o to, či môžem na tvary použiť ten filc čo mám doma, alebo mám isť kúpiť nový nejaky pevnejší. V podstate som ochotna ist kupiť par listov, len neviem kolko mi z toho vyjde tych tvarov, tak potom či by vam nevadilo, keby boli tvary z dvojakeho filcu...

tak aby som to zhrnula:

1) nedavať vôbec draplavy suchy zips
2) dať suchy zips na husenicu + tvary z makkeho filcu bez zipsu
3) dať suchy zips na husenicu + tvary z pevnejšieho filcu
+ kto chce pribaliť druhu stranu zipsu, nech napíše...

dakujem vam moc...

majaza
4. jún 2014

@ihrisko2009 včera som vystrihla trochu vaščie kolieska, tak ich vyšlo 10 aby to bolo pekne, tak pre teba bude taka husenička 🙂
tvary prispôsobim, jasne 🙂
dakujem

majaza
4. jún 2014

@maryennn1 psík je nádherny, moc sa teším 😵

radana2011
4. jún 2014

@majaza ahoj, ja som ten isty problem riesila s mufinmi, zato som nakoniec nechala suchý zips len na mufinoch, lebo 1. bolo to tazke rozpojit 2. casom by sa ten filc koli tomu tahaniu vytahal.... a vrchy tých mafinou mam tiez z dvojakeho filcu aj z toho makkeho aj z hrubsieho.... takze zhrniem to 🙂 pre mna suchy zips iba na strane tvarov a moze to byt aj z toho makkeho.

sharonik
4. jún 2014

@majaza mne bez suchého zipsu, zabudla som, bude aj nejaké vrecko na tie tvary?

@ivaha @kittykittyke @maryennn1 @radana2011 @majaza @komzikosaurus @ihrisko2009
Dievčatá, popremýšľajte, či v mojej aktivite budete chcieť všetky ten suchý zips - pokúsim sa dnes večer prihodiť foto, ako to bude vyzerať a potom sa vyjadríte. Myslím, že pri tých písmenách to bez suchého zipsu nepôjde, ale urobím každej podľa jej priania.
Akurát ešte riešim, či na vrecko, kde sa budú skladať slová - dať celý pás suchého zipsu, alebo jednotlivé štvorčeky. Neviem ako vyriešiť, aby sa na tom suchom zipse neničili tie písmenká, ktoré budú oproti, keď bude knižka zavretá. A ešte upozornenie, suchý zips na farebnom vrecku bude biely, tak to tam bude trochu "svietiť" (farebné suché zipsy som nemali - iba čierny a biely). Dnes, keď budú malí spať (oboch mám práve chorých doma) to skúsim všetko nafotiť a pridať na schválenie.

majaza
4. jún 2014

@sharonik ano, vrecka budu na druhej strane

tak suchy zips ani na husenicu ani na tvary?

sharonik
4. jún 2014

@majaza Ok, tak nepotrebujeme žiaden suchý zips, myslím, že ten filc o filc celkom dobre drží, nie?

sharonik
4. jún 2014

@ivaha @kittykittyke @maryennn1 @radana2011 @majaza @komzikosaurus @ihrisko2009
Tak ako som vám už dnes písala pridávam pár fotiek. Pozrite a vyjadrite sa
1. či chcete na podkladovú stránku suchý zips prišitý ako je na detailnej fotke alebo radšej prilepený.
2. či chcete na vrecko suchý zips vcelku alebo jednotlivé kúsky pre každé písmeno zvlášť (5)
3. či chcete obe strany suchého zipsu, jednu alebo žiadnu🙂

Na fotkách vidíte ako asi budú vyzerať obe stránky vcelku - vrecúško bude trošku menšie, aby sa dali potom strany zošívať a bude mať aj nejakú krytku (podobne ako robila ivaha na piškvorkách, aby odtiaľ kartičky so slovami nevypadávali.
K písmenám budete mať pridané aj tie, čo ste chceli navyše, plus nejaký mäkčeň, dĺžeň a vokáň.
Konečný zoznam slov pridám v najbližších dňoch (nejaké ste mi navrhovali aj vy tak urobím z toho výber, pričom vynechám tie, kde by bolo ťažké pridať k tomu obrázok (abstraktné pojmy, vlastnosti atď) - väčšinou to budú zvieratá, časti tela, veci bežného života). Chcete schvaľovať aj obrázky k slovám, alebo to necháte na môj výber?

majaza
4. jún 2014

@sharonik pre mna suchý zips na podklade pre písmenka je jedno či prišitý, či prilepeny - ako je tebe lepšie...
a potom na tie slová asi radšej pásik v celku
na písmenkách zatial nemusím mať druhu stranu sucháča, ak by sa ti zvýšilo, môžeš mi pribaliť, podla potreby doplním, ale ani nemusí byť ak nemáš 😉

slová nechávam na teba

moc sa teším, vyzera to peknučko 🙂

maryennn1
4. jún 2014

@sharonik
- pre mna suchý zips na podklade pre písmenka poprosím prišiť, ďakujem 🙂
- na tie slová som aj ja za pásik v celku.
- na písmenká mi nemusíš dať druhú stranu suchého zipsu, ale prosím pribaľ mi ich pribaliť 🙂
- slová nechávam na teba