icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

ihrisko2009
autor
26. feb 2014

@majaza daj to pls do albumu a nech kazdy zahlasuje. Len este musime dohodnut material, velkost a sposob zositia.

majaza
26. feb 2014

@komzikosaurus a aj pre ostatne kočky...
viem, že sa vam pačia viacere aktivitky (môžeme mať druhé kolo ak sa nam to bude páčiť 😉 ), ale prosim vás, aby ste každá označila LEN SEDEM fotiek, ktoré chcete mať v aktuálnej výmene 🙂

@komzikosaurus , prosim, chod este do toho albumu a vyber len 7 aktivít, ktore su pre teba naj... a ostatné odznač. dakujeeeeem 😉

maryennn1
26. feb 2014

@ihrisko2009 @majaza @sunsun @maryennn1 @komzikosaurus @kittykittyke @sharonik

Žienky mám pár pripomienok k veľkosti myslím, že na to aby sa nám tam všetko zmestilo, aby to dobre vyzeralo a aby sa s tým aj deťom dobre pracovalo je najlepšia cca A4 veľkosť. K tomu šitiu... ja si to napr. nebudem zošívať do knihy, ja si to chcem predierkovať a spojiť zatváracími krúžkami, potom tam viem stále dokladať nové aktivity a kniha porastie s dieťaťom 🙂
No a zaujíma ma ten materiál... predpokladám, že to bude filc, že? Akej hrúbky by mal byť?

ihrisko2009
autor
26. feb 2014

@majaza pozerala som, ze styri aktivity uz maju 4 a viac lajkov 😉 mozes presunut do vyherneho albumu 🙂

samila
26. feb 2014

@majaza caute, je este volne miesto?

majaza
26. feb 2014

@ihrisko2009 chcela by som, aby najskôr všetky baby zahlasovali a aby to bolo fakt len 7 likov na album...

@samila, estelen sa rozbiehame, nateraz sme plné, no všetky baby ešte nepotvrdili účasť, tak si prvá v poradí keby čosi 😉

majaza
26. feb 2014

@maryennn1 ja tiež navrhujem A4 a tiež by som si knižku dala rada na tie krúžky.

A k materiálu - no podla mna to nemusí byť striktne len filc, na niečo sa hodí viac, na niečo menej...
no podla mojich skúseností minimalne 1,5 - 2 mm!

komzikosaurus
26. feb 2014

@majaza ok

komzikosaurus
26. feb 2014

inak ako sme sa dohodli? kazdy urobi 2ks A4?

majaza
26. feb 2014

kočky, super, dakujem za hlasovanie, som rada, ze ste aktívne, niektoré aktivitky su jasne, ine asi postupia do druhého kola,
no este pockame na
@sunsun

teším sa 🙂

majaza
26. feb 2014

@komzikosaurus ehm..., no, neviem...
asi to skôr vyzera na 1ks A4?

sharonik
26. feb 2014

@ihrisko2009 @majaza @sunsun @maryennn1 @komzikosaurus @kittykittyke
Som tiež za formát A4, nech to nie je mrňavé. Podklad by teda mal filc hrúbky 1,5 - 2mm, resp. podlepený filc? ( ten by vraj mal byť trvdší, že sa moc neohýba). Pozerala som si na nete niečo o quietbooks a pochopila som, že vždy dve strany s aktivitami sú zošité. Mám to teda chápať tak, že každá vytvorí napr. 1 alebo 2 strany - teda len nejaký polotovar, a potom keď dostane od ostatných tie ich polotovary, doma si jednotlivé strany spáruje, zošije a nejakým spôsobom "zviaže"? Lebo ja napr. bu som chcela jednotlivé strany predierovať a onitovať a cez to potom zviazať buď so šnúrkami, točeným špagátom alebo kľúčovými krúžkami. Určite nechcem celú knihu napevno zviazať, aby sme si mohli podľa potreby prispôsobovať jej obsah. Ale ak každá dodá len ten polotovar, tak potom toto ani netreba nejako riešiť, lebo každá si doma s tým urobí, ako uzná za vhodné. Akurát by sme sa mali dohodnúť na tom podklade strán a na presnom rozmere strany, ktorý bude záväzný a taktiež na okrajoch strán, ktoré majú zostať voľné, aby sa tam napr. dali urobiť dierky, resp. zošiť to nejako.
Druhá možnosť je, že si niektorá vezme na starosť to kompletovanie kníh 😉

komzikosaurus
26. feb 2014

@majaza ale tie pismenka budu moc male na 1 a4

komzikosaurus
26. feb 2014

nedame radsej 2 stranky, ked je nas tak pomenej?

sharonik
26. feb 2014

@majaza, @komzikosaurus Podľa mňa to závisí aj od vybranej aktivity, každá bude robiť 1 aktivitu a ak sa nevôjde na 1A4, tak bude na dve, nie? Všetko závisí na dohode.

sharonik
26. feb 2014

@komzikosaurus myslíš to tak, že by sme mali robiť každá po dve aktivity?

komzikosaurus
26. feb 2014

ja by som ich rada spravila ale 52 pismenok + miesto na odkladanie na A4 je nerealne

komzikosaurus
26. feb 2014

@sharonik po 2 stranky

sharonik
26. feb 2014

@komzikosaurus viaceré aktivity budú potrebovať aj nejaké miesto napr. na odkladanie puzzlových častí alebo pexesa... tak myslím, že 2 strany budú úplne v pohode, napr. aj tie cesty so semaforom by boli malé na jednej strane. Podrobnosti sa budú riešiť asi až keď budú ohlasované a rozdelené aktivity a začneme vyrábať prototypy.

majaza
26. feb 2014

@sharonik
@komzikosaurus
baby, asi mate pravdu 🙂
ja som teda ochotna, ak sa mi ujde aktivita, ktora sa vmesti na jednu stranu, urobit k nej este jednu, samozrejme v ramci mojich moznosti, rozpočtu a pracnosti 🙂

ihrisko2009
autor
27. feb 2014

Pozerala som nejaky filc. Ak mozem za mna, podla mna by to mala byt minimalne hrubka 3 mm. Ak si to schvalime ja budem kupovat asi tento
http://www.sashe.sk/obchodik-kocurkovo/detail/f...
Alebo tento
http://www.repromakreativ.sk/oddelenie/index/12...

ihrisko2009
autor
27. feb 2014

Dievcata davam na zvazenie velkost tabletu. Je to cca 24x19 cm, pripadne 25x20 cm. Je to preverena velkost, dobre sa s nou pracuje a je skladnejsia ako A4. Ja by som ten quiet book chcela pouzivat najma v aute ked cestujeme alebo v kostole na zabavenie dietka ked nema rusit a tato velkost mi pride sikovnejsia tak, aby si ju dieta vedelo rozlozit na kolienka. Co vy na to?

maryennn1
27. feb 2014

@ihrisko2009 Ja si myslím, že 3mm bude dosť hrubý, ak teda si vezmeš, že vždy dve stránky si zošiješ dokopy, ono to ti dá potrebnú hrúbku na to, aby sa s tým deťom dobre pracovalo a okrem toho na to budú vrstvené ďalšie filce (dieliky samotných aktivít, ktoré to tiež spevnia), ja navrhujem 1,5 až 2mm hrúbku. Okrem toho napr. ja budem šiť ručne preto si myslím, že táto hrúbka + vrstvenie niekoľkých častí) sa mi bude aj lepšie zošívať 🙂
No a k tomu rozmeru, som za 19x24 🙂

komzikosaurus
27. feb 2014

no ja mam nejake listy a su velkosti A4 a 1,5 -2 mm a som s tym spokojna, samozrejme do aut by mozno vyhovoval mensi rozmer, ale myslim ze 4-5 rocne deti nemaju s a4 problem, Na velkosti mi az tak nezalezi ale tiez myslim ze staci ten normalny filc

ihrisko2009
autor
27. feb 2014

@maryennn1 s tou hrubkou si urcite dam poradit nakolko nemam ziadne skusenosti so sitim. Idem sa teda poobzerat po nejakom tensom 🙂

sunsun
27. feb 2014

baby, dakujem za trpezlivost, este nie som zdrava, ale uz sa citim aspon trosku lepsie...🙂 precitala som si, co ste pisali a navrhovali, pozrela som si album, v ktorom sa hlasuje a mam problem - to, ze mam male dieta nevadi, ratala som, ze nieco vyuzijeme teraz, nieco ostane na neskor (knizka bude s malym rast), no z tych aktivit, co maju zatial viac hlasov uz niekolko mame a tie narocnejsie momentalne nevyuzijeme, takze nepojdem do tejto vymeny a prenechavam miesto @samila , ak ma este zaujem... drzim vsetkym palce, nech sa aktivitky podaria a mozno sa stretneme v nejakom dalsom kole.... 😉

ihrisko2009
autor
27. feb 2014

@samila uvolnilo sa miesto v nasej vymene quiet books, mas este zaujem? Ak ano, vyber v albume u majaza 7 aktivit, ktore preferujes aby sa robili. Pripadne daj vediet aj nezaujem, aby sme vedeli niekoho pribrat.

ihrisko2009
autor
28. feb 2014

@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
Dievcata, je nas 6 (zatial), v albume mame 5 vyhernych aktivit a dalsich 5, ktore maju zhodne po 3 hlasy. Navrhujem, aby sme kazda zahlasovali este za 2 aktivity, ktore maju 3 hlasy. Konkretne su to:
Husenica s geotvarmi
Piskvorky
Muffiny
Prstove manusky
A

ihrisko2009
autor
28. feb 2014

A ta autickova draha.
Budeme tak mat spolu 7 vyhernych aktivit a mozme sa posunut dalej ohladne konkretneho vyhotovenia (jedna aktivita bude navyse ak by sa ozvala samila).

kittykittyke
28. feb 2014

@ihrisko2009 @komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@maryennn1

Kedze ja som uz za tieto aktivity, ktore su tu vymenovane hlasovala, tak nemozem dat dalsi hlas tak, ze tam kliknem..
ALE ak by som si mala este raz z tychto vybrat 2 tak by to boli:
Husenica s geotvarmi
Prstove manusky