icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

sharonik
28. feb 2014

@ihrisko2009 druhýkrát sa mi nedá lajknúť🙂 takže ti píšem- muffiny a piškvorky

maryennn1
28. feb 2014

@kittykittyke @ihrisko2009 @komzikosaurus @sharonik @majaza tiež píšem... húsenica s geotvarmi a prstové maňušky

majaza
28. feb 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
kočky, na fotky hlasovali aj baby, čo s nami niesu v skupinke, tak som to prerátala, máme 4 výherné aktivity + 5 čo maju po 3 hlasy
urobila som nový album, tak každá nech dá 3x páči sa, už vám to pôjde v tom albume...
pridala som tam aj tie prstove manusky, hoci maju len 2 hlasy, no vidim, ze je o ne záujem...

tak prosim zahlasujte - každá 3x - z aktivít:
LIENKA
MANUSKY
MUFINKY
HUSENICA
PISKORKY
AUTODRAHA

majaza
28. feb 2014

tu je link na album, tie čo neprejdu potom zmazem, ostanu len tie co budeme robit
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyh...

inak ja lobujem za to počítanie, bolo by škoda, kebyže tam žiadne nemame s ohladom na vekovu kategoriu...

sharonik
28. feb 2014

@majaza myslíš počítanie na tých mufinoch?

majaza
28. feb 2014

@sharonik hej hej, to

sharonik
28. feb 2014

Mne príde tá lienka neadekvátna pre našu vekovú kategóriu- veď 4 ročné deti už nemajú problém so zapínaním zipsu, gombíkov apod. Možno skôr nejaké šnurovanie🙂

majaza
28. feb 2014

@sharonik mne zas lienka nevadi, moje deti miluju lienky 🙂
možno by bolo fajn každu bodku na ine zapinanie 😉

sharonik
1. mar 2014

@majaza mne lienka ako taká nevadí, len tá aktivita, možno využiť motív lienky niekde inde🙂 napr. na počítanie bodiek apod.

ihrisko2009
autor
1. mar 2014

@majaza dakujem za novy album 🙂

majaza
1. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
baby, mna tak napadlo, ako pozeram na tie aktivity - každá vychádza na dve strany (teda okrem toho bludiska, ale to neviem ako sa bude robit), okrem tej lienky, tak že keby niekto robil lienku, na druhu stranu by mohol urobit to prepletanie...
teda napr. keby na mna vysla lienka, urobila by som to...
mam to tam doplnit, mali by ste záujem?

komzikosaurus
1. mar 2014

Takze som si to premerala, ak by bola stranka 20x25 cm chcete okraj cca1cm / tz 2 cm , medzera medzi pismenami 8-9mm , tak to mi vychadza na pismenka velkosti 2 cm ... to nedam . ☹

majaza
1. mar 2014

@komzikosaurus no to asi nie :-/

a o tuto aktivitku by som nerada prisla...

maryennn1
1. mar 2014

@komzikosaurus ou no to je fakt málo, ale zas, filc sa predáva (teda ak nie je na metráž) väčšinou 20x30cm

komzikosaurus
1. mar 2014

@maryennn1 ved tam by sa to bez problemov zmestilo, maly by sme sa dohodnut na tych rozmeroch, ja by sm bola za 20x30 ale bol tu navrh 20x25, a 19x24

@ihrisko2009
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
maly by sme sa dohodnut na tych rozmeroch a orientacii, dakujem

komzikosaurus
1. mar 2014

kto je za 20x30 lajkujte

komzikosaurus
1. mar 2014

kto je za 20x 25 daj like 🙂 o 19x24 ani neuvazujem

majaza
1. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1

no tak kočky, tak je dohlasovane...

vyherne aktivity su
1. psíček, mačička - zapínanie, viazanie
2. včelička - úlik - navliekanie podla čísel
3. písmenká
4. labyrint - futbal
5. mufiny - počítanie

no a potom maju zhodne po 3 hlasy:
6. husenica
7. lienka
8. manušky

čo teraz 🙂
aky zvolime postup?

ja mam hned na začiatku otázku:
dal by sa niekto na ten labyrint futbalovy? neviem, pride mi to pre mna ako najzložitejšie...

ako si rozdelíme aktivitky? napišeme ktora by sme čo chcela/zvládla urobit pod aktivity? či sem?

kittykittyke
1. mar 2014

@majaza @ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1

Kedze som este tu (ale uz sa chystam do postele 🙂 ) tak hned pisem..

Aj podla mna vyzera ten futbal ako najzlozitejsia aktivita.. neviem, mozno pre niektoru babu, ktora ovlada sijaci stroj to zlozite nebude..
Ja si na to absolutne netrufam.. podla mna by sa to hodilo presit strojom.. co ja fakt nezvladnem..
Ale tak trufla by som si na tieto aktivity:
2. včelička - úlik - navliekanie podla čísel
5. mufiny - počítanie
No a este z tych dalsich aktivit:
6. husenica
8. manušky - teda ak by mohli byt rucne site..

sharonik
1. mar 2014

@majaza chcem sa ešte spýtať- nakoľko musíme dodržať prevedenie odsúhlasenej aktivity?

maryennn1
1. mar 2014

Ja by som urobila tú:
- húsenicu- teda ak by prešla a snáď ani s tou
- mačkou a psíkom, alebo
- muffinami by nemusel byť problém, takže z týchto troch niečo môžem urobiť 🙂
@majaza @komzikosaurus
@sharonik
@kittykittyke
@maryennn1

sharonik
1. mar 2014

@majaza ja by som si trúfla na:
Abecedu
Muffiny
Húsenicu
Včeličky a úlik
A možno aj na ten labyrint, ak sa nikto oň neprihlási- najprv by som si ale skúsila ušiť prototyp, až potom dala konečné stanovisko🙂

majaza
1. mar 2014

@sharonik ja som za to, aby sme kazdu aktivitu predom predebatovali, ved ich nieje tolko vela...
takze striktne dodrzana nemusi byt ako na obrázku, ved su rôzne varianty, toto je len na inšpiráciu a každé vylepšenie je vítané...
ved je to pre naše detičky 🙂

a na tom predebatovani by som aj celkom trvala, nakolko som momentálne vo finále jednej vrecuskovej výmeny, kde teraz lutujeme, ze sme s jednou babou viac nekomunikovali, lebo jej vyrobena aktivita nieje celkom podla nasich predstáv...

sharonik
1. mar 2014

@majaza ja absolútne súhlasím, pred chvíľou som čítala vo fóre, čo riešite☹ mám za sebou tri výmeny a v ďalších dvoch som v štádiu výroby aktivity, nikdy by som neposielala "mačku vo vreci", radšej sa opýtam na každú maličkosť, ktorá mi pri výrobe mojej aktivity vyskočí. Priebežne vždy pridávam foto ako postupujem s aktivitou. Ostatné sa asi už poznáte z vašej výmeny, moju robotu si môžeš omrknúť v týchto diskusiách🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-busy-bags-pre-deti-2-az-3-roky/
https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-2-3-rocne-deti-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-2-3-rocne-deti-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-deti-od-3-5-rokov-2/

ihrisko2009
autor
1. mar 2014

Ja som začala rozmýšľat nad tou vcielkou, hneď ako bolo jasne, že bude vybrata. pozerala som aj nejaké zvieratkove nasivky a iné inšpirácie na tento spôsob labyrintu. Tak ak si mozem vybrať, chcela by som tuto aktivitu. Dakujem

majaza
1. mar 2014

@sharonik ja sa poznam z vymeny len
@ihrisko2009
a @samila, ak sa prida...

@samila, ako si sa rozhodla????

majaza
1. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
ja za seba teda napíšem
5 mufiny
alebo
tu lienku + prepletanie

no chcem sa spýtat, baby, ako?
pozveme sem niekoho? napr. sharonik by mohla do svojej výmeny napísat, alebo ja do montesori témy, len teda este keby padlo rozhodnutie, či zostaneme pri počte 7 alebo chceme vsetkych 8 aktivít a bude nas 8?
a dokedy navrhujete čakat či sa samila vyjadri?

martina646
2. mar 2014

Baby sledujem vas tu jednym ockom, velmi vam fandim a ticho zavidim, aku paradnu hracku vyrobite pre svoje deturence. Skoda, ze ja neviem nejako super sit, urcite by som sa k vam pridala.

sharonik
2. mar 2014

@majaza, @ kittykittyke, @ komzikosaurus, @ijrisko2009, @maryennn1
A ako to bude s tým počtom strán? Budeme každá robiť dve? Lebo ak budem robiť labyrint, to je určite len na jednu stranu.

maryennn1
2. mar 2014

@sharonik No waw krásne aktivitky si vytvorila, také precízne vypracované 🙂