Quietbooks - výmena
Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?
Ahojte dievcata, da sa k vam este pridat? v podstate suhlasim so vsetkym, co ste popisali 🙂 len neviem s akou aktivitou by som mohla do vymeny prispiet, ak by ste ma teda este zobrali.
@ihrisko2009 a ten 1,5mmm bol odkiaľ?
@sharonik myslim, ze na tych ceskych strankach bola len hrubka 1 a 2 mm.
@sharonik ked 1,5mm asi opitec:
http://www.opitec.sk/filc-textil-vyroba-tasiek/...
ale pre mna nevýhoda - vysoké poštovné + dá sa kúpit len balík 10 ks bud mix alebo rovnaká farba...
@majaza súhlasím s tebou, potom je asi jasná voľba ten 2mm filc, akurät rozhodnúť odkiaľ, či z davony alebo decuart- v davone majú väčší výber všetkého, ale ak ostatní nájdu všetko čo potrebujú na decuart, tak môžeme odtiaľ brať. Ja budem potrebovať na quietbook iba filc, ostatné mám alebo zoženiem aj inde, ale objednala by som si aj iné veci, keď budem vedieť z ktorého obchodu🙂 tak sa ostatní dohodnite a mne len dajte vedieť z ktorého budem brať aby som ti poslala objednávku do IP
@majaza ja som za davonu, odtiaľ by som brala viacero vecí, za cca 30€ k tomu filcu, myslím, že 1,5cm je dosť a v tom prípade by som bola za opitec, ak sa nás poskladá viac a objednávka bude vyše 100€ poštovné je zadarmo a tiež je možné tam kúpiť okrem tých sád po 10ks (čo je podľa mňa výhoda a nie nevýhoda 🙂 ) sa dá kúiť aj zvýhodnená sada a tam je z desiatich farieb po 10 kusov 🙂
@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
kočky, ja by som tiež bola rada, keby sme už zrealizovali nejaku objednávočku materiálu 🙂
ja navrhujem, kuknite si
www.davona.cz čo kto chce
a potom ten filc osobne preferujem:
http://www.decuart.cz/vyhledavani/?string=filc
ale ak by ste chceli viac toto:
http://www.opitec.sk/filc-textil-vyroba-tasiek/...
môže byť aj to...
nechcem nikoho do ničoho tlačit, z davony budem objednavat isto + ten filc môže byť aj odtial, no cenovo je to omnoho lepšie v decuart, aj za cenu dvoch poštovných, ved nas bude viac, poštovné si podelíme...
ok, kto je za:
DAVONA + OPITEC
like sem 🙂
ok, kto je za:
DAVONA + DECUART
like sem 🙂
@ihrisko2009 takéto niečo by si nevyužila? Kvietky hneď s krúžkami na prevlekanie- ak budeš mat tú nitovačku- dá sa to nejako takto urobiť aj doma🙂
http://www.opitec.sk/nove-vyrobky-2013/filcova-...
@majaza @ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
ahojte dievcata, sharonik som poprosila o kontakt na vas a som uchvatena, super, ze ste sa dali na takuto vymenu.Velmi sa mi paci kniha ja ja som tiez zacala vyrabat, zatial mam plne hotovu len prvu stranu, mozte pozreit v mojom albume.To je z flisu, nie z filcu. Ak sa nenahnevate dovolim si vam poradit, lebo vidim, ze riesite objednavku filcu. Dajte si pozor, lebo 1,5 pripadne 2mm nie je vsade to iste, urcite objednavajte, len ked uz mate vyskusany aky je v skutocnosti. Mala som moznost vidiet a "ohmatat" viac 2 mm filcov a niektore boli, aj ked hrubsie, ale uplne makke, take handrickove.Mozem vam poradit podla vlastnej skusenosti 1,5-2mm zo stoklasa.sk.Nieviem ake ste si vyberali cenove, ale ja som s tymto totalne spokojna, aj ked aj v nich su nie uplne vsetky totalne rovnako tuhe-myslim napr v mixfarieb.Ak by ste sa nahodou rozhodli odtial kupit, ja budem robit pre seba objednavku a mozte sa pridat a rozdelime si postovne. Je tam cca4€. Je tam aj koopec dalsich veci ako goralky, gombiky snurky.....jednoducho obrovsky vela a prave na taketo prace. Ja aspon z tadial vela objednavam a uz mam odtial kadeco, ak by ste potrebovali poradit.
Skoda, ze ste uz uzavreti, strasne rada by som sa k vam pridala. S masinou som kamaratka a prave to je aktivita, ktora by mi velmi vyhovovala. Bola a som zapojena do viacerych vymen, ale takato je super-hlavne ked sa vam podarilo dohodnut, ze budete mate rovnaky material, to je velka vyhoda.ak by ste sa nahodou rozhodli rozsirit skupinu hlasim sa vsetkymi desiatimi.
este doplnim, ze som objednala aj z opitecu, len este nedosliel balicek, ked pride, mozem vam dat vediet aky je tam ten filc
@sharonik dakujem za tip 🙂
@komzikosaurus ahojcek, prosim mam na teba jednu prosbu, prosim nemohla by si mi tie planety urobit na tento styl, lebo aj ja robim knihu a postupne si vsetky aktivitky, ktore sa daju dorobila na tento styl,vdaka
@ivaha ahoj
a aky je rozdiel medzi filcom a flisom? ja som myslela, ze je to jedno a to iste 🙂
a ty teda odporúčaš radšej pevnejší? na tu knižku?
ja som brala ten z davony a ten je podla mna pevny až až, no porovname este aspon cenovo zo stoklasy.
ty mas teda odtial 1,5 či 2 mm?
z mojej predošlej výmeny je tu akurat @ihrisko2009 - neviem akej farby maš vtačiky odomna, ale ten filc na krídlach je z Davony, tiez sa mi zdalo, ze hnedý je najpevnejší, ostatné trošku makšie, ale stále dost pevné...
tiez som ratala s tým, že nemusí byt každý rovnaky, ale vychádzala som z toho, ze 2mm už hádam je dosť pevný každý, či nie?
@ivaha ja by som Ti rada spravila vcielku vymenou za ten rybolov co spominas nizsie 🙂
@majaza najpr filc je taky pevny na tvorenie a flis je take makucke, z coho sa siju napr bundicky a podobne, ja so tu moju zltu stranu sila z dvoch vrstiev flisu s nalepenym nazehlovacim vlizelinom, aby som to trosku spevnila a este som dnu vsila take naskrobene platno z bavlny. Riesila som to tak preto, aby sa to mohlo lahko v rukach oprat v pripade otreby.Filc je urceny na tvorenie a je rozne hruby a aj rozne pevny.Ja som videla rozne a som teda bola z toho dost mimo, ze je tak rozdiel v kvalite. Vacsinou v klasickych obchodoch, tak sa to lahko ohmata. Z onternetu mam len zo stoklasy, lebo aj tak odtial dost objednavam kadaco na tvorenie a teraz mi ma prist z opitecu, zariskovala som a vyskusam, Este mam aj od nas z obchodu klasickeho ten je tiez super, taky pevny, tuhy , len slabsi vyber farieb. Niktore co som videla inde boli len take makke handricky, aj ked 2 mm.Ak chcu maminky pevne stranky, tak na to treby dat pozor. 🙂 Ten z davony nemam vyskusany, ale ak vravis ze je fajn a aj cenove rada vyskusam.
Prepacte ze sa vam do toho tak montujem, ja len dost sijem a tvorim, tak trosku ak mozem poradim,tak ma este napadlo, ze niekto pisal aj o lepeni a je jedno perfektne textilne lepidlo. Ja som nim lepila aj tieto magneticke rybky a je super aj odolne voci vode.Jedna mala natrela tieto rybky sudokremom nabielo tak som ich prala a absolutne nic, len filc trosku malilinko schlpovatel.
@ihrisko2009 jej fajn suhlasim, este nemam vyriesene ako uchytim na tu stranku udicu
@ivaha prosim daj tip na to lepidlo, budeme ho teraz potrebovat.
ja ho objednavam odtialto http://www.stoklasa-sk.sk/lepidlo-na-textil-50m... , je super ze ostava pruzne a nafilc je vyborne Ak by si ho chcela objednat odtialto, mozme sa spojit, pripadne aj viacere a ja by som urobila objednavku a potom to poslala, trebars aj obycajnou postou, aby bolo mensie postovne, lebo maju az skoro 4 €.Preto je lepsie ak sa viacere spojime a rozdelime si to. A dokonca maju aj zlavu, ak beries viac kusov.Maju tam aj ine lepidla, ja ma toto odskusane.
@sharonik toto-ryby je fotene na A4, teda nie klasicku papierovu, ale tu filcovu A4ku, lebo ta je o nieco mensia, tu zltu stranu v albume som robila dokonca vacsiu ako papierova, lebo tam som to sila presne na hraniciA4plus este ten zubkovaty okraj. A je to super, ked sa tam na zaver daju tie kovove koliecka.
@sharonik
@majaza
@ihrisko2009
@maryennn1 baby a nezoberieme úvahy do partie? Ked si s ňou aj tak dohadujete výmeny. Ved este to nemáme uzavreté aj tak, či??? Ja som za.
@ivaha
@maryennn1 ahoj, takéto niečo.
@radana2011, @ivaha ja som tiež za 🙂 budeme zase riešiť, čo namiesto rybolovu vo výmene 😉
@komzikosaurus urobila by si ja mne tie planéty vo výmene ako stranu do quietbook?

@ihrisko2009 ja sa priklanam k davone, kedze chceme aj tie cisla objednat