icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

radana2011
11. mar 2014

@ihrisko2009 ako s tými cislicami? Rozdelíme?

sharonik
11. mar 2014

@ivaha ok, lebo sme sa dohodli na quietbook na veľkosť strany A4, teda plus mínus, aký bude hárok filcu

radana2011
11. mar 2014

@maryennn1 este k tej foto, remienok by sa musel očistiť, lebo to je od mm z dielne, ja by som ich umyla len daj vediet či chceš.

maryennn1
11. mar 2014

@radana2011 no pozri, ja budem len rada, ale musia aj ostatné kočky odsúhlasiť, že môže byť 🙂

radana2011
11. mar 2014

inak uz som jeleň. Tie strany z filcu či flisu? Nech si viem skompletizovat čo chcem objednať.

majaza
11. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
kočky ja mam taky návrh, že teda keby sme pribrali ku sebe @ivaha a keby nam napr. urobila len niečo jednoduche na jednu stranu a keby bola ochotná nám zošit tie strany strojom dokopy? aspon ja by som teda bola veeeelmi prevelmi rada 🙂

a čo sa týka teda objednávania, tak radšej objednajme teda ten filc na celkove strany z davony, mam ho odskušany, myslím, že je dosť pevný a aj farby maju krasne na výber...
ivaha, asi je to aj o tej gramáži, tento má 350g/m2...
a ak teda chcete, nejaké veci by sme mohli z tej stoklasy objednat, napr. to lepidlo vyzera fakt super...

len by som potom @ivaha zobrala to objednavanie na seba, aby som urobila obe objednávky a potom spolu z oboch balíkov by som mohla rozoslat na vase adresy...

ak súhlasite, baby, prosim, uz cim skôr napíste a stanovíme si termín na uzatvorenie objednávky

dakujeeeeeeeeeeem

majaza
11. mar 2014

@radana2011 určie filc, ten flis by sme museli niečim vystužovat...

radana2011
11. mar 2014

@majaza ako si predstavujes to zositie strán dokopy?

majaza
11. mar 2014

@radana2011 no, doteraz som si myslela, ze tak, ze sa daju dve stránky ku sebe a olemuju sa nejakou látkou a prešije sa to...
ale teaz som pozerala do albumu ivahy a ona to tam má len prešité dookola a okraj zastrihnutý ozdobnými nožničkami...

maryennn1
11. mar 2014

@majaza ja už tu začínam mať z toho chaos...
1. odkiaľ sa vlastne bude objednávať?
2. ja nechcem zošívať strany knihy dokopy, chcem si ich spojiť krúžkami
3. koľko nás teda bude?
4. Akú hrúbku filcu sme si teda schválili? Ja mám nejaký filc doma, je to hrúbka 1,5cm je z opitecu (príde mi, že je dosť pevný) a ja som chcela využiť ten, nechcela som znova objednávať, je to pre mňa zbytočná investícia navyše,m čo v takom prípade?

4. @ihrisko2009 @komzikosaurus @sharonik @majaza @kittykittyke @maryennn1 @radana2011
PROSÍM BABY VYJADRITE SA k tomu, či môžu byť tie pracky od @radana2011

komzikosaurus
11. mar 2014

aj ja si tie planety budem tak robit
@sharonik @ivaha

sharonik
11. mar 2014

@maryennn1 majaza rieši asi zošívanie stránok, nie celej knihy. strany si musíš zošiť dokopy po dve, inak ti tam bude vždy vidieť to šitie🙂 zviazanie celej knihy už môžeš s tými krúžkami alebo ako chceš
@majaza podľa mňa stačí zošiť tak ako má ivaha, lemovať to je zbytočná robota, filc netreba nijako lemovať

majaza
11. mar 2014

@maryennn1 , jasné, aj ja chcem tie kružky, ale mal by sa zošit vždy dve strany dokopy, aby bola z každej strany aktivita, aby nebolo napr. vidiet ked niekto bude šiť, tak to šite z rubovej strany...
aspon ja som to tak pochopila...
či som mimo??? boze, baby, ak hej, tak ma opravte...

a tu druhu možnosť som myslela napr. ako je na tejto stranke:
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyb...

ale ked budeme mat filc, asi fakt stačí prešit okraje napr. ako je tuna:
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyb...

maryennn1
11. mar 2014

@sharonik no veď ja viem, že treba vždy dve stránky zošiť, aby nebolo vidieť šitie 😉 ale ja by som si to rada robila sama, pretože to chcem zošiť ručne dekovým stehom 🙂

maryennn1
11. mar 2014

@majaza aj ja som pôvodne chcela lemovať strany lemovkou, ale je to strááášna piplačka a okrem toho filc je v tom super, že ho netreba zapracovávať, lebo sa nepára, takže ja si to budem zošívať len dekovým stehom, ten vyzerá pekne 🙂

komzikosaurus
11. mar 2014

@ihrisko2009 @komzikosaurus @sharonik @majaza @kittykittyke @maryennn1 @radana2011 ja nechcem vobec zosit strany, VOBEC ALE VOBEC ,ja to chcem rozkaladat 2 detom , takze kativita na druhej zositej strane mi bude na prd

sharonik
11. mar 2014

@komzikosaurus aj tak sa dá 😉

majaza
11. mar 2014

@komzikosaurus , 😀 😀
takze hodit na ivahu to nemozem, musim si to zosit sama 😝 😀

majaza
11. mar 2014

kočky, by ste sa mohli trochu povyjadrovat k tym veciam ohladom ivahy a objednavok...
sharonik a radana vidim, ze su za ivahu...

@maryennn1 este k tym tvojim otazkam 🙂 ... tiez sa aj ostatne baby môzu vyjadrit 😝
1.) objednavat sa ide z www.davona.cz a ak baby chcu, navrhla som este www.stoklasa-sk.sk
2) ok
3). 7 alebo 8 - môzes aj ty povedat 😝
4.) toto neviem, filc sme chceli 2mm, mas ho tolko vela doma? rataj 14-16 podkladovych stranok + asi budes potrebovat na psíčka a mačičku celkom dost, myslím...
samozrejme ak ho mas tak vela, tak by bolo blbost znova kupovat, ale teda pod podmienkou, ze bude dost pevny, co teda nevieme posudit... nieje niekde uvedena gramaž?
5.) ja som uz pisala, ze môže byt...

komzikosaurus
11. mar 2014

@majaza neviem co chce robit ivaha, aku stranku, ak inu ako rybky, tak ak by suhlasila niekomu zosit stranky a niekomu rybky 😉 pre mna je zosite nepripustne

majaza
11. mar 2014

@komzikosaurus ved jasne, niesi sama, co nechce zosit 😉 to bol len taky môj vyplod 😀
ja osobne tie rybky zas nemusim...

ivaha
12. mar 2014

ahojte dievcata,bolo by super, ak by ste ma zobrali medzi seba, ak si niekto zela, kludne stranky zosijem a inym vyrobim inu stranu, alebo co si kto zela, vieme sa nejako dohodnut. pripane ak si niekto zela moze sa zosit aj tak ze sa prisije len cisty harok filcu, aby sa to dalo rozkladat a aby to zaroven bolo pekne z druhej strany a este aj pevnejsie.
Dalej zo stoklasy si budem asi objednavat sama, lebo pravdepodobne sa este niekto pripoji, ina mamina nie z tejto vymeny, pripadne niekto tu doma, tak by sa to komplikovalo potom tym rozdelovanim a posielanim, ale ak sa rozhodnete, kludne vas do mojej mojej objednavky pridam.Ja vidim velku vyhodu, ze davaju zlavu ak sa berie vacsi pocet, napr aj filc ak sa zoberie viac, tak je lacnejsi, aj to lepidlo.Takze ja urcite objednavam, kto chce, moze sa pridat.Filc je tam 1,5-2mm 300 gramovy, takze davona ma pravdepodobne silnejsi kedze ma 350g, ale po prepocte na ceske koruny to asi vyvychadza aj dost drahsie,mne ten zo stoklasy vyhovuje a este duplom ak sa zosiju dve strany dokopy.Mozno vyskusam aj par harkov z davony, aby som videla rozdiel.Este som pisala, ze unas aj v kamennom maju taky riadne silny, len farieb je obmedzeny pocet, maju oranzovu, tmavomodru, bielu, sivu-pozrela by som a pripadne napisala, ak by ste chceli aj odtial, ten sa mi v niektorych farbach zda este tuhsi ako zo stoklasy,napr tmavomodra je uplne najtuhsia a pritom je to pisane ako ta ista hrubka.
Rozhodnutie je na vas ohladom sitia aj objednavky 🙂

ivaha
12. mar 2014

jaj a este som zabudla, ak budete niekto riesit ozdobky a pod,ktore budu uplne prilepene, ci prisite k podkladovej strane, teda skutocne zo vsetkych stran a vobec sa s nimi nemanipuluje, podla mna staci na to aj ten 1mm filc,alebo 1,5 ale ten maksi, lebo tieto filce co riesite ako podklad,pripadne na suciastky, co sa s nimi malnipuluje, je skutocne hrubsi a po prisiti viac vrstiev napevno by to bolo uz asi dost hrube.

ihrisko2009
autor
12. mar 2014

Takze za mna. Ivaha priberam do vymeny vsetkymi desiatimi. Ja by som od nej chcela presne to co majaza. Nejaku pre nu jednoduchu aktivitu (vyber necham plne v jej kompetencii, vsetko co som videla v jej fotoalbume je velmi pekne 🙂) ale najma zositie tych stran (vzdy dve a dve dokopy, dierkovat a viazat si uz mozem sama). Ale s tym sitim by mi velmi pomohla, lebo nemam stroj. Zosivat moze tak ako je zvyknuta a robi to pre seba, bez ozdobneho obstrihavania noznickami. V tom pripade by mozno bolo dobre, keby ona kompletizovala baliky. Teda aspon tie, ktore bude zosivat. Ak s tym bude suhlasit 🙂
S obojkom od radana suhlasim.
Filc chcem objednavat radsej overeny z davony a lepidlo zo stoklasa.
Maryennn1 ak ma dostatocne pevny filc moze ho pouzit, nemam proti tomu nic. Ale dolezita je aj velkost, preto ju poprosim ak ho uz ma nastrihany, aby napisala rozmery a potvrdili sme si ich ci su kompatibilne s tymi z davony.
Majaza dakujem, ze bude robit obe objednavky a usetri nam tym peniazky. Velka vdaka 🙂

ihrisko2009
autor
12. mar 2014

@ivaha ak sa vsetci dohodneme mozme vziat aj ten filc zo stoklasa ak ho mas overeny. Len aby sa nestalo, ze maju uvedeny rozptyl 1,5 a 2 mm a v praxi to bude znamenat, ze napr. cerveny filc bude hrubky 1,5 mm a zeleny 2 mm. Lebo toto sa mi stalo pri objednavani zo sashe. To by potom bolo asi lepsie odkonzultovat so stoklasa, aby vybrali filc jednej hrubky.

radana2011
12. mar 2014

baby za mna:
-zosivat nechcem, to si spravim sama doma...
- ivahu beriem do vymeny
- pri objednavani FILCU sa prisposobim

@maryennn1 napis mi kolko tych remienkov potrebujes aj s tym tvojim filcom suhlasim

majaza
12. mar 2014

ja sa tiez ten filc prispôsobim, len pozerám, ze stoklasa má dost farieb vypredanych...
cena za filc v danone je 0,68e (pre porovnanie) 🙂
v stoklase to pri odbere 12 ks rovnakej farby vychadza 0,48e

este vyhodnejsie je to 120ks balenie, len to musi byt 120ks rovnakej farby, ak som dobre pochopila... alebo teda napr. 10 balení mixu č. 1 🙂

majaza
12. mar 2014

@ivaha skusis dat nejaky navrh, co by si mohla pre nas vyrobit?
... teda so zreteľom, že by to malo byt pre 4-5 ročné detičky...
prip. skus pozriet do môjho albumu na návrhy, niektoré prešli do druhého kola a vrátili sa - take čo maju 3 hlasy myslim...

ihrisko2009
autor
12. mar 2014

@majaza a nevezmeme teda ten filc z toho decuart? Su tam najkrajsie farby. Dokonca som tam nasla aj lepidlo original na filc.

ihrisko2009
autor
12. mar 2014

@majaza a este som si vsimla, ze ten filc z decuart je len od jedneho vyrobcu, tak myslim, ze bude rovnakej kvality kazda farba. A je to nemecka znacka meyco, tak snad to bude pevnejsie nez cina.