Športujú vaše deti?
Ak ano co, nasi hravali fotbal ako "mali" ale bolo ti len tak,(na dedine) sa mi zda ze dnesne deti vobec nesportuju ani von nechcu chodit, cim to je? Financie? Za nasich cias sme boli stále vonku,
@klotildabazarik isteze sportuju, dcera je vo svojej kategorii vicemajsterka slovenska v bojovom umeni (nechcem specifikovat), bicyklujeme, korculujeme, snowboardujeme, turistikujeme, plavame. Sportujeme cela rodina, ja a partner sme aj treneri. Samozrejme, ze je to o rodicoch. Ked detom ides prikladom, neexistuje, ze miesto sportu budu drzat mobil. Nemusi mat kazdy vrcholovy konicek, staci s nimi chodit von a sportovat zadarmo.
@lindusss2016 tipujem to na wkf, alebo wukf?
@klotildabazarik naši nesportuju, radšej sú furt zalezený doma, mimo ľudí.
Syn chodí na futbal dcéra na gymnastiku
13r. syn 4x tenis do tyzdna po 1a 1/2hod
8 r, syn 3x tenis do tyzdna po 1hodke a k tomu ma este 3x tyzdenne futbal...
V lete mame viac aktivit ako v zime..v zime len lyzovanie a korculovanie sem tam
@klotildabazarik co s tým maju finance?
Moj syn hra fotbal, tréning 2x tyzdenne. V sezóne chodí každý den na ihrisko s chalanmi a loptou. Teraz chodí na miestne klzisko. Naučil sa len teraz korculovat. Má 10.
O rok staršia dcera sportuje menej, v okolí nie je sport pre nu. Tak aspoň tancuje v ZUŠ, 2x tyzdenne. Vlani si stavala bunkre s kamoskami, zo školy isla aj 2 hodiny.
Obaja chodia s otcom lozit na lezecku stenu, bicyklovat, spolu chodíme na turistiku a na plavaren.
@klotildabazarik co s tým maju finance?
Moj syn hra fotbal, tréning 2x tyzdenne. V sezóne chodí každý den na ihrisko s chalanmi a loptou. Teraz chodí na miestne klzisko. Naučil sa len teraz korculovat. Má 10.
O rok staršia dcera sportuje menej, v okolí nie je sport pre nu. Tak aspoň tancuje v ZUŠ, 2x tyzdenne. Vlani si stavala bunkre s kamoskami, zo školy isla aj 2 hodiny.
Obaja chodia s otcom lozit na lezecku stenu, bicyklovat, spolu chodíme na turistiku a na plavaren.
@barka1 myslela, som kruzky napr taky hokej je finančne narocny
@klotildabazarik to si v otázke nespecifikovala.
Ano, sport je drahý. Ano, dnesne deti sa omnoho menej hybu,a s financiami to nesuvisí. To su fakty. Som rada, ze moje deti to maju inak.
Moja dcéra chodila na tanečnú a basketbal . Už chodí len na basketbal , lebo ma tréning každý deň , niekedy aj ráno aj poobede a už tanečnú nestihala, cez víkendy ma zápasy . V triede je ich 30 a minimálne polovička deti aktívne športuje , čiže nemám ten pocit , že by deti menej športovali ako kedysi .
Deti nemám ale popíšem moje okolie a známych. Rodiny, kde športujú rodičia, tak športujú a deti. V rodinách, kde rodičia nerobia nič, nerobia poväčšine nič ani deti. Asi záleží aký príklad dostávajú doma, že ako tráviť voľný čas.
@lindusss2016 tipujem to na wkf, alebo wukf?
@anonym_4f9fa5 neviem, co je wkf 😁 ani wukf
@klotildabazarik nie je to len hokef, vsetky kruzky su narocne. Ja ako dieta som bola krasokorculiarka, vtedy moji rodicia platili okolo 2000Sk mesacne, ved to bol vtedy riadny peniaz. Korcule boli take drahe, ze sme si len z klubu poziciavali. Saty tiez drahe jak slak.
Teraz mam mesacnu platbu za mna a obe deti 100€. Takmer kazdy mesiac ideme bud na workshop, alebo na sutaz (obcas aj dvakrat mesacne). Tam len za vstupne zaplatim od 120 - 200€. Samozrejme cesta, ubytko a strava plus, takze sa fakt tesime, ked sa to kona u nas alebo v blizkych mestach, ze sa nemusime aj ubytovat. Takze u nas naozaj na to odchadza vela penazi. Ale mame v klube deti, ktore chodia len na bezne treningy, 2x tyzdenne,.platia okolo 40€ mesacne, to zas nie je taka suma, ktoru by rodicia nrmohli vyclenit z rozpoctu.
@anonym_ea949b nuž moje deti mi aj teraz pomáhajú v záhrade, staršie hra basketbal, mladšie nešportuje je táto, oslobodené od tv
@anonym_7443ab Veď to je super 👏👏
@anonym_7443ab Veď to je super 👏👏
@anonym_ea949b záleží na výchove.
Nechcem tu rozpisovať výchovné metódy švagrinej, sú úplne iné
Ja som nikdy nešportovala, moji rodičia mali v paži nejaké krúžky, či spoločné rodinné aktivity. Preto si uvedomujem dôležitosť športu a hlavne krúžkov, lebo to buduje nielen disciplínu a kladiem na to dôraz. Syn jazdí na bicykli, k tomu má parkour, dcéra má tanec. V zime lyžujeme, deti korčuľujú, chodíme na turistiky, plávame. Ale to u mňa všetko prišlo až v dospelosti, pri deťoch chcem, aby to mali vžité od malička. Vidím to však bežne, že deti nemajú žiadny krúžok, žiadny šport, len sa poflakujú s telefónmi v rukách. A potom je protipól, že deti nemajú vôbec žiadny voľný čas, lebo majú samé krúžky. Každý vychováva tak, ako najlepšie vie.
Mňa osobne potešila teraz táto zima, kedy sa dá korčuľovať na riekach, jazerách, je veľa snehu, že decká to ťahá von.
My sa nevenujeme doma konkrétnemu športu. Ale deti majú krúžok - športový a keď je proste pekné počasie tak sme vonka, či bicykel, korčule a v zime tiež korčulujú a aj keď my nelyžujeme s mužom tak sme deti na lyžiach naučili. A rádi chodíme na túry, aj keď to zo začiatku vždy ofrflú tak nakoniec sú radi že boli🙂)
My sme tiez nechodili na kruzky. Neviem ci financie alebo skor nedostatok casu.
Rovnako aj teraz. Nerealne vozit dieta do mesta kazdy den. Resp 4x do tyzdna na kruzok.
Deti su ale denne von. V lete korcule. Bicykel. Bazen...
v zime lyze. Korcule....
futbal. Florbal. Nakoniec som aj rada ze sa neupinaju iba na jeden sport ale venuju sa z kazdeho kusok.
Ja mám doma hokejistu a basketbalistu. Škola trening uçiť trochu sa pohrať s tým mobilom a spať.
Príde víkend a sú tu zápasy , niekedy doma niekedy cestujú vtedy v sobotu o 6 vstávať aby športovec vyrazil za bodmi
Jarné prázdniny to je čo? V oboch športoch vrcholí príprava na záver sezóny.
A letné máme iba júl potom sa už začina príprava na novú sezónu sústredenia , turnaje.
A financie, tak to je ďalšia kapitola....
Som rada, že majú svoj koníček a možno sa im raz splní sen a budú sa športu venovať profesionálne, ale to nie je vždy zaručené a preto dbáme na to aby mali aj vzdelanie.
A ešte mám.doma 46 ročného futbalistu, ktorý kope za dedinu v 6 lige za klobásku a pivko, ale aspoň niečo robí pre seba! Nie je to už atlét ako pred 20 rokmi😀 ale vášeň pre šport stále má
A aká je moja úloha? Ako to hovorí môj muž: "Domáci kustód"
Ano,,sportuju. 2x do tyzdna trening po 2 hodiny, plus raz do mesiaca dlhsi trening v sobotu od 08.00 do 13.00. Strieda sa komlndicny trening, pilates,,baletne prvky a ranecna zostava
@klotildabazarik moji majú hokej, gymnastiku, plávanie, korčuľovanie, bicyklovanie, futbal ... Niektore sú krúžky, niektoré voľnocasove aktivity ... Ale hýbu sa neustále, každý deň ...
@klotildabazarik no tak moji sportuju extremne vela. mam dvoch chlapcov, trikrat tyzdenne hodinu a pol treningy, v zime lyze cez vikedn a v tyzdni korcule na lad, v lete bicykle a kolieskove korcule plus street hokej semtam. ano, pre moje deti je sport ako pre niketorych mobil a telka, na to nemaju cas vobec.
Áno, každé dieťa chodí na nejaký šport - každé na iný, ale venuje sa mu už dlhodobo. Ide to dost do peňazí, ale teda asi nie až tak akokeby sa tomu mali venovať vrcholovo. Športujú len v rámci krúžkov, iba najmladší syn hrava futbal za klub a to ide nie len do peňazí, ale aj do času. On je ale veľmi športovo nadaný, ostatné deti zase majú iné záujmy, ale šport potrebujú a odmalička som ich k tomu viedla. Športujeme ajy rodičia
Športujú. Vystriedali viacero športov a vybrali si sami ten svoj, ale bez pohybu by nevydržali.
Od malička robia skoro všetky športy, lyže, korčule, bike, tenis, padel, plávanie, futbal, hokejbal, basketbal, volejbal apod, všetko sme ich učili a oni to teraz robia s kamarátmi

Nase deti chodia plavat, dcera 2krat tyzdenne, plus raz gymnastika. Syn len to plavanie. Ale ma 4 roky. Chodime na bike, kolobezky, cele leto sme na plazi alebo v bazene, kazde poobedie na ihrisku. Takmer vsetci dceriny spoluziaci chodia na nejaky sport. Niektori aj 3-4 rozne, plus vikendy turnaje, zapasy. Aspon v nasom okoli deti sportuju, niekedy mam pocit, ze az moc. Praveze nemaju cas sa ist len tak pohrat na ihrisko po skole.