icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

praznakova
18. jan 2014

@iivkaa1 ja by som uvitala farby modra zelena cervena zlta. Ak by sa dalo. Toto su asi take zakladne pre mensie deti.

josenka
18. jan 2014

@praznakova
@iivkaa1 Schválne som si pozrela diskusiu v albume, navrhovali sme 20, ale opäť, záleží od predlôh, ako už písala @branki. @iivkaa a aké máš predlohy? Možno by sme sa podľa toho vedeli lepšie vyjadriť. 🙂

tinka_21
18. jan 2014

@iivkaa1 Nechám to na teba 🙂

branki
19. jan 2014

@iivkaa1 http://www.montemama.sk/material-montessori/esh... tu ich predavaju a su v sade po 13 ks

iivkaa1
19. jan 2014

@nufanek @lululaila @brulinka @stormie @brulinka @tinka_21 @miskanasa @danjelca @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @moninka1 @brulinka @tehulka13 @lucka23 @gega @slniecko379 @darlicka
ahojte nasla som taketo palicky zafarbene rozmer 114x10x2mm.... mozu byt? objednam 9balickov,aby kazda mala 20ks...len nebudu mat vsetky kocky rovnake farby,kedze ich je v balicku 6farieb a v jednom je 50ks....snad to nebude vadi....vyjadrite sa 🙂 a na ne budem lepit ten suchy zips 🙂

praznakova
19. jan 2014

@iivkaa1 palicky su uzasne. Ved ked budes mat urobene predlohy, tak podla nich porozdeluj farby. Ved nemusime mat vsetkych 6 farieb. Podla mna je dolezitejsie urobit obrazec podla predlohy 🙂 a je to uplne jedno z ktorej farby. Hlavne aby ti to vyslo a aby sa deticky vyhrali 🙂

praznakova
19. jan 2014

@branki @iivkaa1 prave som mrkla na odkaz ktory @branki poslala.... vidim, ze je tam obrazec zo 6 paliciek. Takze podla mna len porozdeluj farby a kazdemu daj po 6 ks z jednej farby po 3 farbach 🙂 to bude 18 ks ... alebo tak nejako .... lebo asi obrazec z dvoch paliciek nevytvorime 🙂 teda neviem ... rozmyslam ... nic ma nenapada ... v tejto rychlosti 🙂 Takze ja by som to mozno urobila tak ... ale samozrejme to necham na teba. Tvoja aktivita a ty urcite budes vediet najlepsie ako co vyjde 🙂 @josenka - co myslís? ty si v tomto expert 🙂 6ks po troch farbach? viac hláv, viac možností 🙂 tak ako to vidíte kočky vy?

miskanasa
autor
19. jan 2014

@praznakova @iivkaa1 aj ja som za 6 kusov po troch farbách..ALe aj ked bude mix farieb,nebude mi to vadit

praznakova
19. jan 2014

@miskanasa teraz romýšľam, že vlastne možno cieľom nie je urobiť len jednofarebný obrazec, ale aj mnohofarebný ... ahaaa 🙂 hovorím, že najlepšie keď sa nás zapojí viac mozgov do diskusie... @iivkaa1

miskanasa
autor
19. jan 2014

@praznakova no to je zas pravda..tak ono naozaj by s každa mala svoju akttivitku dobre premysliet abby sa potom 2 týždne pred koncom neriesilo u niektorých že ako to vlstne ma urobit, odkial objednat, a niektoré žienky už svoje aktivity maju hotove a chcu ich posielat.....

brulinka
19. jan 2014

K AKTIVITE PALIČKY videla som niekde obrazok kde boli palicky 3 napr. modre a k nim predloha modry trojuholnik, potom 4 napr. zlte a k nim predloha žlty štvorec, potom 5 červených a predloha červeny patuholnik , vacsie utvary by som uz mohla skladat kombinaciou paliciek to by mohla naznacit predloha na striedavo 3 žlte a 3 modre na šetsuholnik ...atd... ale ešte by sa mi pačilo k tomu mať aj tie čisla nadol - 2 paličky v inej farbe napr. zelena ( z nich si moze urobit čiarku ) a 1 palička v ďalšej napr. oranzova . Ked by si ich potriedil drobec podla farby , tak zisti ze ma na kazdej kopke ine mnozstva a upgrade by bol ze by sme si mohli poskladat aj take schodiky vedla seba vyskladat na širku kde by boli vsetky palicky rozlozene na ploche a na jednej by boli 1, 2,3, 4,5 ... alebo aj do vysky schodiky keby sme kladli palicky na seba 1,2,3,4,5 ... takže by to mohlo byt zaujimave dlho a naucime sa rozne veci alebo aj pre vacsich drobcov...a stacilo by teda spolu 15ks ale s tym ze v kazdej farbe iny pocet od 1 do 5. niečo z tohoto principu ze by si to vzalo viď. foto, mne by sa to takto velmi pacilo , čo vy na to ?

tinka_21
19. jan 2014

@praznakova @iivkaa1 @brulinka Páčia sa mi oba návrhy, takže nechám to na vás 🙂 resp. na autorku ;)

miskanasa
autor
19. jan 2014

@brulinka super nápad🙂

praznakova
19. jan 2014

@brulinka @tinka_21 @iivkaa1 myslim ze je to super napad. A vzdy si dokazeme aj palicky dokupit keby nasi drobci mali o to velky zaujem. Pripadne urobit lachsiu verziu v tejto vymene a o nieco tazsiu v druhej ...

josenka
19. jan 2014

@miskanasa @praznakova @iivkaa1 @brulinka Baby, mne je to jedno, koľko bude paličiek 🙂 (máme už nejaké doma), našla som niečo takéto, je tam aj adresa zdroja, nechám to na ivke, nech si vyberie, čo chce. 😉

praznakova
19. jan 2014

@josenka totovje tiez super. Myslim ze idealnejsie pre drobcov.

brulinka
19. jan 2014

ked chcete spachtlickami zamestnat celu rodinu-vid. video-stoji za to!
http://www.jenpromuze.cz/video/silenosti/8966-s...

tehulka13
20. jan 2014

@praznakova
@josenka
@brulinka Ak by Ivka robila tento model so špachtličkami ako poslala josenka (Lenka), stačilo by aj menej špachtličiek, možno aj 12? Ak by si IVka robila skladanie špachtličiek podľa predlohy a nevedela by si nájsť predlohy na stiahnutie, vytvor si podľa josenkinho linku svoje vlastné predlohy, nafoť ich, pošli mi ich a s manželom ich upravíme, aby boli vidieť len špachtličky a ostatné nech zostane biele ako je to vidno na obrázkoch, ak by si ich tak chcela. Ale rozhodni sa pre svoju aktivitku slobodne, iba, keby Ti padne vhod takáto pomoc, tak sa na nás obráť.

lucka23
20. jan 2014

@miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @iivkaa1 @tehulka13 @tinka_21 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka baby rada by som si odkonzultovala s vami moju aktivitu pred tym nez to zalaminujem. takze vymyslela som to takto. Na jednej A4 bude prazdna velka predloha /ako na sudoku,4x4 stvorceky /, dalsiu A4 by z jednej strany tvorilo 12 predloh na sudoku a z druhej strany 12 predloh na mozaiku. to by som vam kazdej nastrihala na take mensie stvorce aby to nebolo v kope na tej A4. /popripade mi povedze ak to radsej chcete nechat v kope ale myslim ze detom by sa v tom zle orientovalo/ a potom som este myslela kedze zadna strana tej A4 kde bude prazdna predloha bude nevyuzita tak tam by som napasovala len nejake 2 väcsie predlohy aby sa tam do nich tiez zmestili tie vrchnaciky a deti by to tam ukladali podla farieb. takze sa mi prosiiiiiiiiiiiiiiiim vyjadrite ci moze byt. 😅 Dufam ze som to napisala zrozumitelne 😅 rada by som vam prilozila aj obr. ale najprv musim zistit ako si to ulozim vo formate JPG. 😅

lucka23
20. jan 2014

len na ukazku to bude vyzerat nejak takto. velka A4 - prazdna predloha, a potom po 12 sablon malych zo sudoku aj z mozaiky, to bude tiez na jednej A4 ale obojstranne vytlacene. 🙂 🙂 Plus kazdej pribalim navod na hry s predlohou a vrchnacikmi. 🙂

zuzu122
20. jan 2014

Ahojte maminky, rada by som sa spytala ci je skupina este otvorena. Rada by som sa pridala. Som sice zaciatocnik, no casu mam vela, napady tiez, rada spravim aj nieco co mi pridelite. Zuzana

tinka_21
20. jan 2014

@lucka23 Môže byť 🙂 Nemám žiadne námietky 🙂

miskanasa
autor
20. jan 2014

@zuzu122 ahoj, momentalne uz finisujeme prve kolo, teda teraz nie, ale skuus sem nakuknut 2. Februarovy tyzden a uvidime ci nam niekto v druhom kole nevypadne alebo mo zno rozsirime skupinku o 1,2 miesta🙂

josenka
20. jan 2014

@lucka23 Absolútne vyčerpávajúce vysvetlenie, všetko chápem, súhlasím. 🙂

brulinka
20. jan 2014

@lucka23 vyzera to super ! ja som za nastrihane predlohy ale kludne si ich rozstrihame aj doma tak tym sa nemusis trapit..

praznakova
20. jan 2014

@lucka23 ak nemas dost vrchnacikov mne balit nemusis. Myslim ze sme sa aj tak nedavno dohodli. Ostatne ok. Tesim sa.

nufanek
20. jan 2014

@lucka23 ak nemas dost vrchnacikov, ani mne nemusis pribalit 🙂

katka159
21. jan 2014

Ahojte baby už mate vymenu rozbehnutu alebo sa možem pridať dakujem

vvia
21. jan 2014

@iivkaa1 mozem sa spytat odkial su tie palicky? Vas tu. Tisko pozorujem ja nie som taka sikovna 😀 tak sa aspon inspirujem a hladam alternativy

iivkaa1
21. jan 2014

@vvia ano jasne....su z tejto stranky 🙂 http://shop.insgraf.sk/1046-farebne-drevene-pal...