Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov
ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂
@katka159 no zvykne sa 1-2e na osobu. Ono ten rozpocet je strasne individualny tiez, niekto ma uz nejaky material doma, moze niekde tlacit, ma laminovacku..... Zrataj priblizne co by to vsetko stalo a uvids ako ta pusti rozpocet, samozrejme kazdy bude rad, ked das co najviac predloh 😉
moninka1 chcem sa opytat ked by som dala objednavku na material od opitec u teba kedy asi by som to mohla mat doma ? ja by som to totiz potrebovala co najskor ..
na temu termin: za mna co najneskor
rozpocet tak to sa podla mna takto vobec neda pocitat ...ako napisala branki sa neda zrovnavat cena laminovania a farebnej tlace doma / v copycentre , ked kupujes novy material alebo recyklujes nieco coho mas doma kopec, niekto to bude mat za par vecerov hotove a niekto sa s tym bude piplat mesiac/e... kazdy si ma zvazit svoje moznosti uz pri navrhovani svojich aktivit a svoje naroky aj pri vyberani aktivit, ... u mna je na prvom mieste aktivita , ci by to mohlo dieta zaujat, co sa s tym bude dat robit co sa s tym mozme naucit , ked by ste mali velmi peknu aktivitu ktorej vyrobna cena je v centoch a inu aktivitu v ovela vyssej vyrobnej cene ale nevidite zmyslu, ktou by ste si vybrali ? a ktoru by si asi vybralo vase dieta? . Pre mna je napr. rozpocet 40€ za aktivity plus este posta sialene vysoky za krabicu homemade hraciek ktore nech sa budeme akokolvek snazit nebudu ani dokonale ani superodolne ... to by som radsej malemu za tie peniazky nakupila zopar originalov drevenych osvedcenych ci uz z obchodov alebo z bazarika , alebo chodila s nim do montehernicky sa hrat kazdy druhy den ... Toto beriem ako super moznost si zdielat jednoduche,lacne, pekne edukativne napady/aktivity ktore sa urcite aj jednoduchsie aj lacnejsie vyrabaju takto vo velkom plus je pre mna relaxom a hobby takato tvoriva aktivita .. Ako sme riesili uz minule a miska napisala ked ma niekto pocit ze vyrobna cena jeho aktivity bude vyssia nez by chcel tak nech do takej radsej nejde a zmeni si na nejaku inu ... s tym ze limit nech je 1-2€ /aktivitu a v tomto by som uz nechala slobodu kde v tom spektre to bude, asi vacsina aj bude chciet ostat pri tom 1€ ci uz zo spominanych alebo inych dovodov, ja sa k tomu aj cestne priznam, aj tak sa neda na zaciatku celkom odhadnut co sa este domysli upravi a dokupi do aktivity oni sa este nejake naklady aj tak niekde nabalia tak radsej zacat s rezervou ... ak ma s tym niekto problem tak si to radsej vydiskutujme slusne este teraz...
@katka159 katka, zvaz svoje moznosti materialove a financne a podla toho sa rozhodni ako/ci vobec tuto konkretnu aktivitu chces robit. Ak by si to nemala laminovat, priznam sa ze u nas by sa to rychlo znicilo a to by bola skoda. Tiez tlacit si farebne predlohu z emailu moznost nemam, takze ak by si sa takto rozhodla, mozno by som radsej vybrala inu aktivitu, ved aj ostatne mas pekne🙂
Brulinka to pekne napisala. Faza vymyslania aktivity a sposobu jej prevedenia je asi najtazsia a che vela kreativity. (pokial neplanujeme nakupit pom pom a plastove flase, o tom asi zmysel vrecusiek nie je🙂
Niekedy naozaj staci poobzerat sa doma po tom co by sa dalo zrecyklovat, niekedy to moze byt uplne bezna vec ako plasty, krabice, obaly od vajico al. hocicoho, stare oblecenie, latky, slamky, obaly od kinderiek...z toho sa da co-to vymysliet.
Asi som ti Katka nepomohla, ale naozaj neviem ake mas moznosti. Ak sa mas s touto aktivitou nejako extra trapit, asi by som do nej nesla.
@katka159 katka nechaj to kludne tak ako to mas vymyslene 1 predloha zalaminovana teda funkcna aj na dlhsie aj pre mamky ktore laminovacku nemaju takto to je dostatocne na hranie... ked budes mat cas tak si doma urob aj viac predloh nafot/naskenuj a posli mailom tomu kto bude mat zaujem ... a uz uvidia mamky ked to dietatko bude bavit tak si predlohy dotlacia... ja som robila v predoslom kole podobnu predlohovu hru a malemu vobec nevadilo ze dava stale na tu istu predlohu , ked som mu skusila neskor zmenit predlohu tak si to za chvilu aj tak obratil na tu povodnu predlohu s ktorou sa hral od zaciatku najviac ... robila som viac predloh a nemala som laminovacku tak som to dala do takeho plastoveho obalu aby to v nom vydrzali a dali sa striedat tak aj to je riesenie pre taketo hry ked chcete mat viac predloh a nechcete laminovat , obaly som nasla v cene od 0,25-0,40€ v kamennych obchodoch lebo som si chcela osahat ake su hrube a "klzke" ..
@katka159 @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
dievcata, tak ja som v predchadzajucom kole dala do tych hmatovych balonov 2.6e za aktivitu a kedze v povodnom navrhu boli aj tie predlohy, tak som vam ich vyrobila aspon v elektronickej podobe. zaroven si ale myslim, ze alternativa s vrecuskami spravila aktivitu este vhodnejsou pre tuto vekovu kategoriu a podla mna v nej nic nechybalo - cize bola kompletna. mna to teda vyslo spolu 52e+obaly+postovne.
ked som otvorila krabicu, nasla som v nej uzasne aktivity, su krasne a tesim sa z nich. no ked to videl manzel, zhodnotil, ze financne to ale nesedi ...
preto ak v skutocnosti vsetky ratate s rozpoctom v skutocnosti 1e, tak to tak priamo napisme. lebo je velky rozdiel medzi 1e za aktiitu a 2e za aktivitu (20e verzus 40e).
to ak ma niekto moznost zohnat velmi lacnu tlac, ma doma laminovacku, manzela stolara so zbytkovym drevom ... alebo ine vyhody, by podla mna mali ovplyvnit vyber ponuknutych aktivit. ponukam aktivitu, ktoru si myslim, ze mozem zvladnut vdaka svojim zrucnostiam aj ostatnym okolnostiam.
pre zlepsenie kvality vsetkych aktivit ponukam:
1.hromadnu objednavku materialu z opitec.sk (kludne si objednajte aj na sukromne potreby.) mam POSTOVNE ZDARMA, takze by ste mohli usetrit, ja by som vam to rozposlala postou.
2.mam doma laminovacku. ak niekto nema, rada ponukam svoj cas, ze zalaminujem, staci poslat predlohy a folie.
Babulky uz od zaciatku som vahala ci sa teraz pustat aj do druheho kola lebo mam toho v najlizsich mesiacoch dost pred sebou a hoci ma to tvorenie velmi bavi a na vsetky aktivity od vas by som sa velmi tesila tak som sa nakoniec dnes cisto z osobnych dovodov rozhodla ODSTUPIT radsej este teraz na zaciatku aby som z toho ja ani moja nahradnicka nemali stres... chcem vam popriat vela uspechov pri tvoreni a uzite si potom aj hranie so svojimi najmilsimi ved pre nich to robime.. 😉
Dievčence, nie som účastníčka tohto kola, ale bola som v predošlom. Vidím, že tu riešite laminovanie, v predchádzajúcom kole niekto pridal link, čo použiť namiesto laminovania, tak vám ho vkladám http://www.montessoridoma.cz/?p=16096 - sú tam zaujímavé alternatívy, myslím, že aj cenovo prijateľné, avšak častokrát prácne, ale veď aj o tom sú výmeny, nájsť lacnejšiu (ale porovnateľne kvalitnú) variantu. 😉 A ešte pripájam jeden tip - https://www.modrykonik.sk/blog/josenka/album/tv... - 10 predlôh k tangramu, ktoré sa vymieňajú v euroobale, v ktorom je kartón formátu A4. Kartónové krabice nájdete v každom obchode zadarmo. 🙂
@katka159 @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
ešte mna napadlo ine dať nie 5 ale 4 tvary na jednu predlohu ( lebo su dať na husto to bol pre det 3 ročne) ... spolu by bolo vyrezaních ale 6 tvarov v 6 farbách a tým by som spravila 3 zalaminovane predlohy a tvary by som na ne umiestila hoci ako jdenoducho mam doma machovku 5 balíky po 10 kusov farby som písala už a ked začnem vyrezavať tak to nafotim a poviete si ako
@katka159 @gega, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
Dievčatá, pridávam fotky ako by zhruba mohla vyzerať knižka v reálnej podobe. Robila som to narýchlo len s tým, čo som doma našla. V strede by teda bola farebná časť, a po stranách kartičky na priradenie, obrázky a hmatové kartičky. Obrázky budú buď reálne, ale povystrihované z časopisov, keďže farebná tlač by bola veľmi nákladná pre mňa, v tom prípade by ale každý mal iné obrázky, alebo čiernobiele a vyfarbené fixkami, a pre každú budú rovnaké. Hmatová časť je tam zatiaľ len pre ilustráciu na zelenej kartičke - brúsny papier, a na žltej chlpy z pom pom guličky. Na druhom prototype, gombíkoch, sa pracuje 🙂
@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1 je nas 18, cakam na odpoved od @danjelca či sa chce pridat, jedno miesto mame volne, kto o niekom vie, piste mi IP...brulinka s aodhlásila
@miskanasa aha ano tak ked sa niekto pprida tak hej môže si ju ona zobrať a je bez roboti hladania aktivity... ak sa teda nikto neprida tak by si to mohla @lululaila alebo @fufina1 zobrať a @zuzu122 ta vyraba čo si vyberieme? @darlicka ta to tam má tiež akosi nerozhodne pizza labyrint toho slimaka by som asi zmazala s ponuky lebo to len pletie ale je to na tebe

@katka159 @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1 baby, všetky info sú v albume Výherné aktivity