icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

fufina1
3. mar 2014

@zuzu122 toto vyzera zaujimavo

fufina1
3. mar 2014

inak kocky ak suhlasite s gombikmi s dakej hmoty tak to by slo aj celkom pekne spravit dake predlohy na tvary skusim daco vymysliet

majusqwa
3. mar 2014

@fufina1 ja doma obcas modelujem z hmoty creo ci ako sa to vola, stoji okolo 2,5 v tescu, maju bielu a terakotovu. je to nieco ako fimo, len gombiky som z toho neskusala... este ma napadol modurit...

maryennn1
3. mar 2014

@fufina1 ja robievam so samotvrdnúcou hmotou, pekné by to bolo, ale je to dosť lámavé 😖

branki
4. mar 2014

@fufina1 ja som robila v minulej vymene odtlacky klucov z modelovacej hmoty. Len neviem si predstvit pri gombikoch, ci to bude drzat a nebude sa to lamat, predsa sa s tym bude dost pracovat.

mravvcek
5. mar 2014

@miskanasa @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @miskanasa, @moninka1 @eliskamoja kocky,pripajam prototyp 🙂 postavicka bude naha,bude pripevnena na podlozke,vlasky budu menitelne,aby mohli obliekat chlapca aj dievca,objednala som zakladne farby plus aj ine,pribalim stipce a spagat aj na vesanie pradla,este chyba spodne pradlo,to bude z biele filcu a hnede topanocky. Podlozka bude usita z latky a vyplnena tym materialom co sa dava pod plavajuce podlahy,taka akoby pena,aby to mali pevne 🙂

katka159
5. mar 2014

@mravvcek prepač ja som asi mimo ti si v tejto skupine v albume vyherný album ta tam nevidiím

katka159
5. mar 2014

@mravvcek aha to je to obliekanie a vešanie panačika juj to je tak ked som v 2 vymenách prepáč

maryennn1
5. mar 2014

@mravvcek je to super 🙂

moninka1
5. mar 2014

@mravvcek prosim ta, aku hrubku bude mat ten filc. ja mam doma 1.5mm a to je podla mna take minimum. co sme dostali taky tenucky vo vymene, tak s tym sa neda vobec hrat ... budem to musiet podlepit, je to nepouzitelne ... tak tomu by som sa rada vyhla 😅

mravvcek
5. mar 2014

@moninka1 je to 1,5 mm a myslim ze akurat. Vecicky sa nebudu ani lepit na babiku ani so suchym zipsom pripevnovat len ukladat. My sa s tym hrame a je to ok. Neviem si cenovo predstavit hrubsi za objednavku som zaplatila 42 eur. Zial viac uz nemozem investovat.

tinka_21
5. mar 2014

@fufina1 robila som pred pár dňami prototyp na gombíky, kým to ešte nebolo odhlasované. Skúsila som zo slaného cesta. Už to uschlo, zajtra to nalakujem, a dám malej otestovať 😉 Potom ti dám vedieť ;)

tinka_21
6. mar 2014

@miskanasa @gega, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @moninka1 @eliskamoja
Dievčatá, pripájam obrázky, ktoré budú v knižke, aj s označením farieb (tie farebné krúžky tam potom nebudú, to len pre ilustráciu 😉 ) Obrázky budem tlačiť čiernobielo, a vymaľujem fixkami. Ak by ste mali proti niektorému obrázku nejakú námietku, dajte vedieť do nedele, ak nie, tak v pondelok tlačím a púšťam sa do výroby 🙂

tinka_21
6. mar 2014

@miskanasa @gega, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @moninka1 @eliskamoja
ešte by sa zišlo tie obrázky aj pripojiť 😀

lululaila
7. mar 2014

@tinka_21 @miskanasa @gega, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @moninka1 @eliskamoja prepáčte, že som sa neozyvala ale boli sme chorí už je to naštastie ok 🙂 chcem sa baby opytať po úvahách a radení 🙂 si myslím, že z filcu by cesta, ktorú mam v aktivite nebola dobra nebola by vhodná z rifloviny? Dakujem za Vaše názory

katka159
7. mar 2014

@lululaila z rifloviny by bola super len mala by to byť taka tvrdšia rifovina alebo nečím podlepene
@tinka_21 obrazky užasne čiže bude 11 farieb ano?

katka159
7. mar 2014

@tinka_21 @miskanasa @gega, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @moninka1 @eliskamoja baby prepačte že sa neozýnam s maoími tvarmi chcela som tento víkend spraviť prototyp ale dostihla mna alergia a som ko a do toho maly je chorý a ešte finišujem s 2 vymenami ale nezabudla osm na vas tuna je najdlhšia doba dodania tak si davam načas...🙂ale v preibehu buduceho týždna idem na to už som pozhanala vykrajovačky čiže
1 predloha by boli tvary štvorec, trojuholník, kruh, srdce, kosoštvorec a asi kvetinky
2 predloha by boli asi zvieratka a podobne veci ako stromček, sloník, medvedík, hroch, lietadlo a ešte niečo pozhanam... budu 2 predlohy čo sme sa dohodli

tinka_21
7. mar 2014

@katka159 Áno, chcela by som dať všetkých 11 farieb, jediné čo by mi to mohlo prekaziť je, že by som nezohnala napr. hnedý farebný papier, lebo to nie je zrovna farba na ktorú sa zvykne tlačiť v tlačiarni 😉 Ale mám vytipované dva obchody kam sa budúci týždeň po ne vyberiem.

biankacertik
7. mar 2014
tinka_21
7. mar 2014

@biankacertik prepáč, ak moja otázka vyznie blbo, ale... si v našej výmene??? Tvoj nick mi totiž nič nehovorí, tak som sa snažila zistiť vo výherných aktivitách, čo vyrábaš... a nenašla som ťa tam 😅

fufina1
7. mar 2014

@tinka_21 lol, stary nick, to som ja 🙂 takze moja otazka plati

fufina1
7. mar 2014

@mravvcek @miskanasa @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @miskanasa, @moninka1 @eliskamoja
kocky tak este raz, este detailik, kolko gombickov si predstavujete? mozu bbyt tieto? http://www.stoklasa-sk.sk/gombik-dreveny-olivka...
ak nie asi so stoklasa objednam klasicke drevene, pofarbim ich eko farbami a skusim dake predlohy podla farby k nim pridat. skusala som tu samotvrdnucu hmotu ale na gombiky nie velmi dobre, lame sa to, asi by to detickam dlho nevydrzalo. dalsia moznost ze objednam fimo, ale fakt s nim nemam ziadnu skusenost, tak ak daktora mate a zarucite mi ze sa s nim dobre robi skusila by som to :D

tinka_21
7. mar 2014

@fufina1 tak toto bolo milé 😀 😀 A aká je teda úvaha pri tvojej aktivite, čo by malo byť zmyslom? Ja som to chcela robiť ako navliekanie na šnúrku, ty si možno vymyslela aj niečo iné, tak preto sa pre istotu pýtam 🙂 Dôležité podľa mňa nie sú ani tak tvary gombíkov, ale hlavne to, aby tie dierky boli dostatočne veľké na prestrčenie šnúrky, aby to tie naše deťúrence zvládli 🙂

katka159
7. mar 2014

@tinka_21 ja osm zohnala hnedy v tescu a tinka aj ja som si to všimla že neregistrujem @biankacertik asi som mimo aha takže to bola fufina1 ja som si aj myslela ale nevedela som o čo sa rozpráva

fufina1
7. mar 2014

@tinka_21 takze varianty su ze urcite navliekanie a potom dake predlohy. ak by to boli klasika drevene gombiky, tak ich dofarbim eko farbami a prelakujem eko lakom, spravim predlohy ze farebne priradovanie, ak by to bola napriklad daka ta hmota, fimo ci cokolvek ine tak by som mohla spravit rozne tvary a predlohy s tvarmi.... stojancek co si baby pytali realne si neviem predstavit ku gombickom na dve dierky

tinka_21
8. mar 2014

@katka159 zohnala si čisto len hárky hnedého papieru? či to bol nejaký špeci iný papier?

tinka_21
8. mar 2014

@fufina1 Tak prevedenie a výroba je už na tebe 🙂 Čo sa bude páčiť tebe viac, na čo si trúfneš, kam ťa pustí rozpočet... 🙂 Ten stojanček je dobrý na drevené korálky možno, ale na gombíky asi nie. Ja som chcela robiť zo slaného cesta tie gombíky kvôli tomu, aby mali rôzny počet dierok, na tom bola založená tá hra, kde som sa inšpirovala - rôzne veľkosti gombíkov, a rôzny počet dierok. Navliekanie podľa farieb ale druhá možnosť aj podľa počtu dierok, prípadne prevliekanie šnúrky v rámci gombíka, no a u teba prípadne predlohy 🙂 Nech už sa rozhodneš akokoľvek, teším sa na tvoj výtvor 🙂