icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

maryennn1
25. apr 2014

@mravvcek joooj nie prepáč, no čo už, som prepracovaná 😀

tinka_21
28. apr 2014

@iivkaa1 , @lululaila , @nicicka , @mravvcek , @katka159 , @lucka23 , @darlicka , @maryennn1 , @majusqwa , @zuzu122 , @zvalka , @branki , @slniecko379 , @kittykittyke , @fada , @moninka1 , @eliskamoja , @janulka111, @delide
Ahojte dievčatá, tak pomaličky dávam dohromady aktivitku a posielam foto, aby ste videli ako to bude vyzerať. Obrázky sú nakoniec farebne vytlačené, tak verím že budete spokojné 🙂 Idea bola taká že vľavo by boli obrázky, v strede farebné kartičky a vpravo hmatové kartičky, tak ako to je usporiadané na obrázku. Avšak keď som to polepila, niektoré materiály sú hrubšie, napr. konkrétne ten korok a oranžová špongia, takže je to trošku hrubšie a vyššie a v knižke by to bolo nevyrovnané. Napadlo mi teda prestriedať to, čiže urobiť taký mix aj hmatové aj obrázky vpravo aj vľavo. Alebo chcete ten korok radšej niečím nahradiť? A ak hej, tak poraďte čím. Kričte kým ešte nemám hotovo 😉
A druhá otázka je k obalu knižky. Chcem urobiť prvú a poslednú stranu z kartónu a oblepiť ho papierom (viď foto - hore je oblepené, dole nie, akurát je tam trošku prehnutý papier). Chcela som to ešte oblepiť lepiacou páskou, len keďže ide o veľkú plochu, tak to bude vidieť. Tak teda či to mám oblepiť ešte alebo nie.
VĎAKA 🙂

katka159
28. apr 2014

@tinka_21 super to je a to ako to usporiadaš necham na tebe....🙂 kranse šikulka

tinka_21
28. apr 2014

@katka159 ďakujem, som rada že sa ti to páči 🙂 a čo ten obal? alebo to nechám neoblepené a už si to oblepíte ak uznáte za vhodné?

fada
28. apr 2014

@tinka_21 ahoj, je to super 🙂. co sa tyka tvojich otazok: ja by som bola radsej, keby to bolo usporiadane tak, ako bola povodna idea - t.j. vlavo by boli obrazky, v strede farebne karticky a vpravo hmatove karticky. miesto korku by si podla mna mohla dat: vlnity karton, semis, brusenu kozu, jemny smirglovy papier, hnedu vlnu alebo motuz/povrazok, atd.. ale pre mna kludne moze ostat aj korok. a k druhej otazke - podla mna nechaj neoblepene...

tinka_21
28. apr 2014

@fada Vďaka za odpoveď 🙂 ten vlnitý kartón tomu nepomôže lebo na výšku bude tak isto vysoký ako ten korok. Šmirglový papier a povrázok tam už máme, takže skúsim sa ešte pozrieť po nejakom semiši, ale to asi len v nejakom sekáči. Keď nič, tak teda nechám ten korok 🙂 Veď mi tak napadlo, že ak by to niekomu veľmi veľmi vadilo, tak si to aj tak sám vylepší nejak, niečo vymení, niečo doplní... 😉

mravvcek
28. apr 2014

@tinka_21 nadherne je to.

fada
28. apr 2014

@tinka_21 ahoj, este ma napadla juta (vrece) a mozno tenky frote uterak - ale presne ako pises, ked bude velmi niekomu nieco vadit, tak si to zmeni. ale nemyslim, ze bude, lebo je to super 🙂

tinka_21
28. apr 2014

@fada si zlatá, vďaka! 🙂

tinka_21
28. apr 2014

@mravvcek jeeej, vďaka! 🙂

branki
28. apr 2014

@tinka_21 krasne to je 😉 . A ako to bude zviazane ? Ja som tiez za povodnu verziu, teda nech to ostane pokope.Vobec mi nevadi, ze to bude na jednej strane hrubsie. A ta lepiaca paska mi vobec nevadi, mozes to kludne oblepit.

iivkaa1
28. apr 2014

@tinka_21 aj mne by sa viac pacila povodna verzia 🙂 a kludne to mozes oblepit paskou🙂 inak je to kraaaasne🙂

maryennn1
29. apr 2014

@tinka_21 aj ja som za pôvodnú verziu a je to krásne 🙂 čo sa týka obalu môže byť kľudne oblepený 🙂

tinka_21
29. apr 2014

@branki Väzbu budem dnes testovať 😉 Chcela by som to spojiť krúžkami na kľúče, len musím zistiť či to vôbec pôjde, lebo sú dosť pevné, až príliš 😀 Ak nie, tak budem musieť dačo iné vymyslieť.

branki
29. apr 2014

@iivkaa1 ahoj chcem sa spytat na termin, ostava toho 9.5 alebo sa posunul. Nech sa viem zariadit 😀

iivkaa1
29. apr 2014

@branki ahoj termin ostava 9.5....zatial nik nenapisal,ze nestiha🙂

tinka_21
29. apr 2014

@iivkaa1 , @lululaila , @nicicka , @mravvcek , @katka159 , @lucka23 , @darlicka , @maryennn1 , @majusqwa , @zuzu122 , @zvalka , @branki , @slniecko379 , @kittykittyke , @fada , @moninka1 , @eliskamoja , @janulka111, @delide
Dievčatá, tak väzba otestovaná a vznikla z toho ďalšia dilema. Jednak ma skoro porazilo, kým som tam tie krúžky dala 😀 ale šlo to, len sú maličké, tak som to musela po jednej kartičke navliekať, t.j. 33 kartičiek plus obal.
No a teda dilema č.1: Krúžky, ktoré som použila, sú najlacnejšie aké mali, ale zároveň najmenšie. A tým že tá časť s hmatovými kartičkami je vyššia, tak sa to trošku ťažšie otáča, resp. nie celkom hladko, niežeby to nešlo vôbec, lebo tie kartičky sú tak tesnejšie, než len tie s obrázkami alebo farebné.
Dilema č.2: Na obrázku je to pekne rovno, ale keďže každý rad obrázkov drží na jednom krúžku tak to môže kadejako utekať do strán (viď tretia foto) Bolo by určite lepšie, keby to držali dva krúžky, čiže dokopy 6, aby sa to dalo pekne obracať, ale to si už nemôžem finančne dovoliť ☹
Tak som tak rozmýšľala nad kadečím a tu sú možnosti:
1) Nechať to tak ako to je - po jednej dierke a kovové krúžky (ak by ma pustil rozpočet (musím prepočítať) tak by som skúsila kúpiť trošku väčšie)
2) Dať dve dierky - nahradiť krúžky niečím iným (čím? - šnúrka??)
3) Skôr NÁVRH ale nemusíte mi ho schváliť 😉 : dať dve dierky s tým, že každá by si už tie krúžky kúpila sama, také aké by chcela veľkosťou, prípadne možno máte doma nejaké, a skompletizovala doma
4) Nejaký ďalší návrh???
ĎAKUJEM!!!

mravvcek
29. apr 2014

@tinka_21 urcite vacsie kruzky treba. Tiez sme s detmi robili v skole knihu,dali sme male kruzky a ked to pretacali nervacili sa a sem tam natrhli. Cize musi to byt volne. Ja si sama dam len prosim urob mi dierky na kartickach 🙂 nemam dierkovac. Teda ale jasne nech sa vyjadria ostatne maminky.

mravvcek
29. apr 2014

@tinka_21 a este nieco. Urcite dve dierky na jednu karticku prosiiiim. Ono sa to bude hocijako tocit a myslim ze nasim drobcom treba aby to mali pekne otacave aby sa im nemotala karticka z prveho radu s kartickou s druheho radu 🙂

maryennn1
29. apr 2014

@tinka_21 ahoj, ja si tam dám krúžky v pohode sama mám doma väčšie a také zatváracie, len tiež by som poprosila po dve dierky, myslím, že je lepšie, keď to utekať nebude 🙂

fada
29. apr 2014

@tinka_21 ahoj, som za tvoj 3-ti navrh... 🙂

nicicka
29. apr 2014

@tinka_21 pripajam sa ku nazoru mravvcek

branki
29. apr 2014

@tinka_21 ja som za treti, urcite najdem doma nejake zvysne kruzky, takze pre mna staci urobit dve dierky na kazdu karticku, aby sa to netocilo do stran.

iivkaa1
29. apr 2014

@tinka_21 tiez sa mi paci treti navrh🙂

moninka1
29. apr 2014

dievcata, hlasim, ze usilovne striham a sijem nanuky a lepim farebne stovrceky na palicky. je toho strasne vela roboty ... som si na seba usila poriadnu robotu 😅 dufam,ze detickam sa to bude pacit ...

zvalka
29. apr 2014

@iivkaa1 ak by sa mohlo predlzit kusok, prijala by som 😅 teraz este dorabam aktivitku do skupinky vacsich deticiek, tak by to pomohlo, ale ak teda sa neda, tak budem musiet no... 😅

iivkaa1
30. apr 2014

@zvalka ahojky nieje problem....staci posunut o tyzden?🙂

zvalka
30. apr 2014

@iivkaa1 myslim ze ano, ak to teda nebude ostatnym vadit, mne to urcite pomoze, dakujem 🙂

iivkaa1
30. apr 2014

@tinka_21, @lululaila , @nicicka , @mravvcek , @katka159 , @lucka23 , @darlicka , @maryennn1 , @majusqwa , @zuzu122 , @zvalka , @branki , @slniecko379 , @kittykittyke , @fada , @moninka1 , @eliskamoja , @janulka111, @delide

Ahojte baby, bude vadit,ak sa termin posunie o tyzden t.j. na 16.5 ? aby sa aktivitky stihli dorobit....lebo viacere tu sme aj v inych vymenach...nech sa nik neplasi a vkude dokonci 😉

darlicka
30. apr 2014

@tinka_21 tiez som za treti navrh, nebude problem najst kruzky a je to krasne, si sikovna 🙂
A baby ja tiez striham pizzu ostosest 🙂