icon

Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov

baasss
30. jún 2014

Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.

Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)

Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .

baasss
autor
17. júl 2014

@lenka_hr Leni foto toho oneho ti idem rychlo urobit, som uplne zabudla 😅 ale vcera som aj tak bola cely den mimo domu

baasss
autor
17. júl 2014

Noo a k mojim aktivitam:
Vsetky @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27 mate u mna bonusovku tie pribehove kocky. Uz som ich urobila, dala som ich vytlacit na tvrdy papier, ale teda este neviem, ako to vyzera, lebo som to poslala kamoske do roboty. 😅 Budem ich mat asi v pondelok najskor. Nechcem ich laminovat, lebo to asi bude odveci. Vystrihnem vam teda kazdej plášť kocky 9ks a vy si to doma zlozite a zlepite, pripadne podla uvazenia potom nalepite na nejaku drevenu kocku. Moze byt tak?

@anikag @maryennn1 vy mate u mna herbar, uz poctivo lisujem dub, buk, lipa, breza, vrba, lieska, agat, topol, javor a do desat mi chyba jedno a mam na vyber bud jedly gastan, jasen alebo v parku pagastan. Pripadne si povedzte, ktore tam chcete alebo ci nechate na mna.

@kittykittyke draha ty mas u mna domcek.. farebne ti je jedno? alebo mam zhanat nejake konkretne hubky? zahradku spravim zelenu, domcek by som dala lubovolnej farby a strechu asi oranzovu alebo nejaku podobnu. Suhlasis? Semienko si tam zelas travne (to je asi take najistejsie, rychlokliciace, staci teplo a voda a klici aj na svetle) alebo zeruchove (to sa da aj strihat a jest 🙂 len ho musim niekde zohnat)

@lenka_hr urobim ti manusky teda najkrajsie ake budem vediet 🙂 urobim aj nam a chcela by som tie cirkusove zvieratka, slon, lev, zirafka.. a neviem este co, mozno nakoniec to budu zvieratka zo zoo 😝. 5ks?

@madisonb @delideli @mikisa27 a vy mate ja na mape. Urobila som si z papiera taky planik, ze asi ako.. tak.. budu to zmensujuce sa obdlzniky a na kazdom bude obojstranne nieco, od vesmira po dom. Rada by som vam to urobila absolutne na mieru, kedze inak to asi nema moc vyznam a tak by som potrebovala vediet od vas nejake info.. nemusite sem verejne, staci do IP mi poslat adresu (ulica, cislo, mesto, okres, kraj, stat, svetadiel, ... takto nejak to pojde), ja si zbytok uz dohladam.. Ktora chcete, mozete mi poslat nejake info o vasom meste, ktore povazujete za take hlavne, alebo miesta, kam chodievate, prip mesta, v ktorych ziju vasi pribuzni, ktorych by ste chceli mat na tej mape vyznacene bodkami (na mape SR vyznacim mesta bodkami a budete musiet pripradit nazvy, ale keby ste chceli nejake ine mesta ako krajske alebo nejaku dedinku, tak tu mi napiste). Chcem to spravit tak, aby na kazdej strane bola aspon nejaka aktivita. Nejake poskladanie nazvu, priradenie niecoho, pomenovavanie.. kreslenie.. atd.
No a na uplne najvrchnejsej strane by mala byt foto domu, idealne zo strany izbicky dietata, aby si mohlo do okna umiestnit seba. Tak ak chcete, napiste mi, ze mi chcete poslat foto a ja vam poslem mejl. 🙂

mikisa27
17. júl 2014

@baasss fiha,to bude riadne prepracovane,uz sa na tu mapu tesim🙂 my dnes zase odchadzame na stanovacku,ale buduci tyzden sme uz doma tak mi posli do ip mail a ja ti poslem foto domu aj info o meste 🙂

baasss
autor
17. júl 2014

@mikisa27 😵 ouki, vykonam

anikag
17. júl 2014

@mikisa27 aj pre nas mozu byt aj kusok tazsie aj lahsie aby bolo aj pre mladsiu aj pre starsiu

anikag
17. júl 2014

@baasss pagastan

madisonb
17. júl 2014

@anikag aj ja som za nezviazane obojstranné kartičky 🙂

madisonb
17. júl 2014

@delideli mne by sa páčili farby ako na foto, teda hlavne to počasie (oblaky a slnko na modrom podklade) tie ostatné farby môžu byť hocijaké 🙂 deň v týždni by sa mi tiež páčil (teraz máme obľúbenú časť macka uška kúpeľ, kde si pomenoval kačičky podľa dní v týždni, takže malá ich začína registrovať :D )

maryennn1
17. júl 2014

Ahoj kočky pár dní som tu nebola a zajtra odchádzame zase na pár dní, tak musím všetko teraz podobiehať a prečítať a reagovať 🙂 takže:
@delideli mne by sa tiež páčilo ak by si doplnila do kalendára deň v týždni, čo sa týka podkladového papiera, ak sa jedná o kartičky znakov počasia tak modré vyzerajú dobre (ako na foto) ak ide o celkový podklad, tak okrem bielej a čiernej mi nevadí žiadna farba, takže to nechám na teba s tým, že už ty uvidíš na akom podklade kartičky čo najlepšie vyniknú a nebudú zanikať, ale myslím, že táto smotanová a biela im vyniknúť príliš nedajú 🙂
@baasss super, že už je herbár vo výrobe, myslím že pagaštan sa nájde všade, tak by mohol byť ten, joooj veľmi sa naň teším, chcela som sa opýtať ako bude vlastne vyzerať, bude tam len list a popis? alebo aj obrázok plodu a celého stromu, mne by sa to totiž veľmi páčilo aj s obrázkom celého stromu a plodu, nech môžme herbár zobrať do prírody a hľadať aj podľa toho, hmm? či to už som veľmi náročná? 😀

@baasss @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27
no a k mojím aktivitám asi toľko, že zatiaľ mám vytvorené pracovné listy, ktoré začnem po príchode domov hneď tlačiť a laminovať a okrem toho nič, ale sľubujem, že keď sa vrátime z dovolenky pustím sa s vervou do toho 🙂

rosna
17. júl 2014

baby, je este nejaka sanca sa k vam pridat, alebo uz mate plno?

baasss
autor
17. júl 2014

@maryennn1 ja to planujem robit presne tak, ze obrazky k tomu. Uvidim ako mi to vyjde na A4, lebo tie haluzky su dost velke (napr pri pagastane zrovna aj samotny list je mega).. a rozmyslam, ci to chceme laminovat alebo dat do euroobalu 😅 lebo ak laminovat, tak budem musiet niektore nejak zneprirodzenit 😝 v tomto som ja posahana, lebo v skole trvala ucitelka na tom, ze list nestaci.. 🙂 takze nieco vymyslim, pekny bude. Snad sa bude pacit. ozaj a mam to zviazat? Zalaminovane mam predierovavat? Alebo chcete samostatne stranky @anikag

baasss
autor
17. júl 2014

@rosna uff 🙂 zalezi na tom, ako baby povedia.. u mna je to ok, ja zvladam 🙂 @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27 co vy na novu ale uz definitivne poslednu clenku?

lenka_hr
17. júl 2014

@madisonb aha, gombiky, to mi netrklo. mne je uplne jedno, vyrobim aj gombiky. sitie bude tak, ze bude predkreslena predloha a deti budu mat farebnymi bavlnkami presit motiv. tak napis, ako si sa rozhodla, dakujem

lenka_hr
17. júl 2014

@anikag ja by som asi brala jednostranne kvôli prehladu, ked sa to cele rozlozi, ale prisposobim sa. zviazana nemusi byt, dakujem

madisonb
17. júl 2014

@lenka_hr aha, tak to radšej gombíky, to šitie by pre nás bolo ešte asi príliš zložité 🙂 ďakujem 🙂

lenka_hr
17. júl 2014

@delideli ahoj, farbu necham na teba, prosim aj den v tyzdni, dakujem

lenka_hr
17. júl 2014

@baasss ahoj, pribehove kocky su u mna ok, ako pises, manusky jupi, ak sa da, konik a opica by velmi potesili, ostatne zvieratka super. dik

mikisa27
17. júl 2014

@delideli ja by som bola aj za den v tyzdni 🙂 my mame doma taky provizorny kalendar a mame tam aj konkretny datum,ale ten si v pohode dorobim sama 🙂 a farbu tiez neham na teba

mikisa27
17. júl 2014

@baasss ja nemam nic proti ak sa @rosna prida 🙂

lenka_hr
17. júl 2014

@baasss @rosna @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27 ja by som este mohla, hoci uz teraz manzela skoro nevidim :( ale musim sa priznat, ze som klikla na profil rosna a ma tam super material o rastlinach, ktory by sme isto v buducnosti vyuzili 🙂

baasss
autor
17. júl 2014

@lenka_hr oki, pokusim sa konika 😀 , opicu by som mohla zvladnut.. cakam este kym dojde filc, mam len nejake zbytky doma. Som rada, ze aj s @mikisa27 ste za rosnu 🙂 ja som sice neklikla, ale kliknem teda 😀

maryennn1
17. júl 2014

@baasss no tak ty si úúúžasná keď budú aj obrázky 🙂 a ja by som to asi laminovala pre dlhšiu trvácnosť, ale tak nechám na tvoje uváženie 🙂 a čo sa týka spojenia, tiež si to predstavujem spojené buď nejakými krúžkami, alebo potom hrebeňovkou, aby sa to dalo otáčať, ale nemám problém si to spojiť už aj potom dodatočne doma, ak by s tým mal byť problém 🙂

baasss
autor
17. júl 2014

@maryennn1 ja viem ze som uzasna 🙂 😝 😎 😀 😎 a rosnu este mozeme pridat?

maryennn1
17. júl 2014

@baasss súhlasím s pridaním.... a teda tie rastliny u @rosna sú super, aj ja som kukla 😅 😀

baasss
autor
17. júl 2014

@rosna ?? tak vyzera to zatial priaznivo teda. hodis nejake navrhy na aktivity? 🙂 citala si tuto temu? robime dve aktivity, jedna hlavna by mala byt prepracovanejsia a jedna bonusova nieco lahsie, preluskaj prosim posledne dve a pol strany, odkedy sa pridala madison, jej som pisala podrobne kto co a kde.. mame taku tabulku, na nu link najdes tiez v mojom takom dlhsom nejakom prispevku 😝 😎 a tu si prosim vypln, pridaj si tam seba, vypln ake aktivity chces od nas a my ti tam napiseme, ake chceme od teba. Snaz sa to prosim nejak velmi urychlene vyprodukovat vsetko, aby sme mohli ficat 🙂

delideli
17. júl 2014

@baasss @rosna : nemam nic proti pridaniu do vymeny a tiez sa mi velmi paci ta knizka o rastlinach v albume 🙂

baasss
autor
17. júl 2014

@rosna som ti teda urobila chlieviky https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WK04Pig... dopln prosim 🙂

anikag
18. júl 2014

@baasss mozes predierovat 🙂

rosna
19. júl 2014

@lenka_hr @baasss @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27
No ak sa vam tak paci lapbook z mojho albumu, kludne ho mozem urobit ako tu hlavnu aktivitu. Ked uz to mam raz vyrobene, zvladla by som to aj vo velkom. Kolko nas tu vlastne je? Teraz som ukoncila jednu vymenu, kde som robila hru Dúha. Pridávam foto. Celá je z tvrdeho 3mm hrubého kartonu, takeho neznicitelneho. Malovala som to akrylom. Je to aktivita na ucenie sa a precvicovanie farieb roznymi sposobmi.

rosna
19. júl 2014

foto dúhy