icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 4 roky

ivaha
10. mar 2014

ahojte maminky, otvaram druhe kolo aktivit pre nase deticky.Nejake maminky sa nezucastnia, takze mozno budu aj nejake volne miesta.Mozte sa prihlasovat a pridavat navrhy na svoje aktivity.V mojich fotoblogoch zalozim album, kde si budeme ukladat nase inspiracie,takze sem mozte posielat ulohy, ktore sa vam pacia, ale si ich netrufate vyrobit a zaroven zalozim aj album prac ktore by ste ponukli do vymeny,teda by ste ich mohli vyrobit.Mozte pridavat do diskusie aj viac navrhov a potom by som pridala do albumu 2-3 vase ,za ktore by sme hlasovali a ak bude nadpolovicna vacsina u niektorej z nich tak tu aktivitku budete vyrabat.Pripadne po dohovore je mozne, ze maminka moze vyrabat aj dve aktivitky, ak bude ochotna, kazdej mamine tu, ktoru si vyberie.Ono je to aj zaujimavejsie ako robit 20 ks toho isteho. Ale to samozrejme zalezi na kazdej z vas ako sa rozhodnete.Takze sa tesim na dalsiu spolupracu s vami 😉

ivaha
autor
25. apr 2014

@josie3331 no to ja asi nemozem rozhodnut, napisem len moj nazor. Ak by si kupovala obycajne fixky, tak nam nemusis, lebo doma ich mame kopu. Ked sa s nou ale pise na laminovanu foliu, tak sa to tak zvlastne klze a nie je to podla mna ono, este tak na male veci ako oznacit nieco a podobne, ale urcite by bolo lepsie , hlavne ak sa ma nacvicovat kreslenie tvarov a pisanie pismen,ta druha, co je specialna na biele tabule, ono sa to pisanie potom podoba na pisanie na papier, neklze sa to tak strasne, jednoduhco sa s tym ovela lepsie pise, je to skutocne pisanie . A ani nie je vsetko tak srasne zababrane, lebo ked znacime obycajnou, tak ta vobec nezaschne a cimkolvek sa s tym dotknes hned je vsetko farebne. Moj nazor by teda bol za tie druhe, co su specialne na biele tabule, ale sama vies ako si na tom, ako ta to vyjde, ci mas lacnu ciernobielu tlac a lacne folie tak sa lahucko zmestis do rozpoctu aj s drahsimi fixkami.Bolo by super keby boli kvalitne a tym aj kvalitne pisanie na foliu. Inac tieto su v dobrej cene, lebo tie specialne byvaju drahe.

sharonik
25. apr 2014

@josie3331 súhlasím s ivahou, obyčajné nie je na fólii ani dobre vidieť a strašne sa mažú. Tie na bielu tabuľu sú super, sú výrazné, rýchlo schnú a teda sa nemažú a veľmi ľahko sa zotierajú s fólie
Dajú sa zohnať v rôznych cenách, pozri tu http://obchod.activa.sk/pisacie-potreby/fixky-n...
Ja ich kupovávam v kohinoore, v ševte alebo v dafferi okolo 60 centov za ks.
http://www.gamimport.sk/sortiment/pisacie-potre...

sliver
25. apr 2014

@josie3331 ja si osobne myslím že nakoľko su tie folie len tri tak by tá fixka mohla byť drahšia... ved tá knižka s písmenami je zo siedmich strán...

josie3331
25. apr 2014

@sliver
@sharonik
@ivaha jasne, uplne tomu rozumiem, ze vy mate financne narocnejsie veci, takze by som aj kvalitnejsie fixky kupila...prave som chcela pocut prakticku skusenost, ci je ten rozdiel viditelny..a teda je...takze nie je o com

sliver
25. apr 2014

@josie3331 parádička 😉
nedá sa určiť kto má drahšie a kto nie lebo niekto niektoré veci má a niekto kupuje všetko... tým sa netráp...
ja sa veľmi teším na taku fixku, asi som trapka že sa budem radovať z fixky ale moja používa iba klasické fixky a je vždy z nich celá špinavá ☹

ivaha
autor
25. apr 2014

@josie3331 bude to super, este ma napadlo, ako si pisala ze obojstranne tie motyle, tak by som poprosila, ci by si to mohla robit tak, ze dve strany dokopy, lebo maminky spominali,, ze ked je to tlacene na jednom papieri obojstranne - na obidvoch stranach a potom zalaminovane, ze to presvita ale ked sa daju dva papiere tak je to fajn.

sliver
25. apr 2014

@josie3331 a @ivaha - isto vytlačiť na dve strany a dokopy zalaminovať, presvitá obojstranná tlač ☹ overené...

josie3331
25. apr 2014

dakujem za rady

sliver
27. apr 2014

@mima1311 prosím ťa budú na pohárikoch aj nejaké "ťaháky" ako napr. červená bodka ktoré patria k sebe lebo priznám sa ja by som nemala šajnu ich zoradiť 😀

mima1311
27. apr 2014

@sliver 🙂 🙂 🙂 budu ....teraz mam skor problem s poharikmi - u nas co su mi pridu take moc tenucke , nasla som aj hrubsie ale tie maju po sebe vrubky - cize sa zas nebude dat nalepit obrazok ☹ a dalsie zas nemaju dole hladky okraj na ,,napisanie ,, pomenovanie toho co je na pohariku ...su balene po 100 kusoch .... objavila som este v kauflande ale tam za taku cenu ich maju asi 15 kusov - co zas u mna neni sanca tolko kupit , potrebujem 300 poharov 😖

sliver
27. apr 2014

@mima1311 tak vykupis cely kaufland 🙂 aj v ziline 🙂 viem ti este v martine tiez kupit a dorucit do za, drahy robi v ziline, ak by niekto z tvojho okolia mal cestu 🙂 alebo teda nech tam nie je napisane co to je ked to tam nemas kde dat...

mima1311
27. apr 2014

@sliver asi som to blbo napisala ..praveze z toho kauflandu su drahe ...co inde je ich 100 kusov - tych je len 15 v tej cene ☹ ......to by mi bolo treba cca 20 balikov , len cena za pohariky pre jednu by bola vyse 4 eur a kde je este zvysok ku aktivitke ..... ale skusim este 2 predajne alebo pozriet na nete - len tam sa nedaju zasa ,,opacit ,, 😀

lenka_l
28. apr 2014

@mima1311 a co taketo? http://ekupo.sk/termo-pohare-z-penoveho-polysty... ale neviem, ci tiez nevychadzaju draho....

sliver
30. apr 2014

Dievčatá @ivaha @mamkabeika @lenka_l @sharonik @sliver @josie3331 @marusinka80 @sonka_d @mima1311 @natabun takže zajtra je tu máj 😉
ja mám urobenú aktivitu na 60%

Zvieratká pre sharonik a lenku už mám, som sa nastrihala 😀 len ešte musím vymyslieť tu značku na druhú stranu....

ivaha
autor
30. apr 2014

@sliver si sikulka ja zatial len kreslim a zdobim kruzky
@mima1311 aj u nas som videla len vrubkovane 😒

lenka_l
30. apr 2014

@sliver no ja ten termin asi nestiham, aj ked mozno, ked motyka vystreli.... robim este tie motanice, rezem a striham ostosest, mali sme este aj crevnu virozu, s malou na infuzke v nemocnici, takzeaj to mi ubralo z casu. Inak pinzety uz mam, myslim ze si supis. 🙂

sliver
30. apr 2014

@lenka_l uvidíš ako budeš stíhať 😉 ešte sú dva týždne, vklude 😉
teším sa na pinzetky!

ivaha
autor
30. apr 2014

@lenka_l keby si velmi nestihala,uvidis a myslim, ze by nevadilo ostatnym aj posunut termin, hlavne ze ste uz zdravi

sliver
30. apr 2014

@lenka_l ma napadlo že aj my sme mali črevnu virozu, je to iné svinstvo a mala to asi každá druhá kamoška v okolí čo viem ☹ treba len nalievať a nalievať vodou aby to neskončilo na infuzkach, chudatka
s tou motanicou máš teda čo robiť, som ti ušila búdu čo? už si isto na mňa aj nadávala 😉 ale neboj odmena príde v podobe super krásnych vecí, isto to zato stojí
nestresuj sa a nejde o život, ako budeš stíhať, prinajhoršom posunieme termín 😉 hlavne nech je všetko OK 😉

sonka_d
30. apr 2014

@sliver My sme prave prisli domov z nemocnice s malou. Inak vyborna dieta taka nemocnica- schudla som 2kg za tyzden.. 😉 len som teraz oslabena.. snad bude casto svietit slnko... termin zatial stiham, hodiny by mali byt do konca tyzdna a ideme na kolacik..

sliver
30. apr 2014

@sonka_d to vážne? chudatá.... stále je niekto chorý.... sa hovorí že tým že nebola riadna zima tak nevymrzli všetky humusačiny ☹ ☹ ☹
no ja neviem na koľko týždnov (mesiacov) by som musela ísť aby som bola so sebou spokojná 😀 😀 😀

držte sa všetky!

sliver
2. máj 2014

@ivaha Ivka uz je dohodnuta kocka komu ideme posielat baliky?

ivaha
autor
2. máj 2014

@mamkabeika @lenka_l @sharonik @sliver @josie3331 @marusinka80 @sonka_d @mima1311 @natabun ahojte dievcata, je tu dotaz na triedenie balikov, kedze som uz robila a aj robim, mozem sa podujat aj toto potriedit,ak suhlasite, pridam potom pokyny na balenie a adresu a telefon na mna.

ivaha
autor
2. máj 2014

kedze asi budemem posuvat termin navrhujem zatial 20 maja, je tam jeden vikend k dobreu a ak by ste to posielali 20 rano, tak asi by som do piatka mala aj vsetky baliky a mohla to potriedit cez vikend a poslat v pondelok naspat. Prosim ozvite sa, ci staci,alebo este posunieme.

sliver
3. máj 2014

@ivaha tvoju adresu si do svojho diárika napíšem asi veľkými písmenami 😉 veľmi dôležitý údaj 😉
mne je to jedno na kedy sa posunie... nech sa vyjadria dievčatá ktoré nestíhajú... ale asi až o týžden sa bude vedieť viac... ešte stále celkom dosť času ostáva, tak sa neskôr uvidí či im bude týžden stačiť 😉

josie3331
3. máj 2014

@ivaha to by bolo super, keby posielas ty, dakujem za ochotu, si super

ja s terminom suhlasim....

este sa chcem spytat...tie pismenka..moze to byt na A4 obojstranne....ze na jednej stranke viacero pismeniek... bolo by to pre mna jednoduchsie..

ivaha
autor
3. máj 2014

@josie3331 dakujem za doveru,ak budu dievcata suhlasit, mozem pobalit aj toto druhe kolo
tie pismenka keby si mne robila asi by som bola radsej kazde zvlast, ale nech si povedia maminky, ktorym to robis..Napis im a uvidis

sharonik
4. máj 2014

@sonka_d, @mima1311, @mamkabeika
dievčatá, vy ste si vybrali odo mňa tie tvary z machovej gumy.
Konečne som sa dostala k výrobe prvotného prototypu - prikladám 4 obrázky predlôh, ktoré som urobila.
1. predloha na prikladanie jednotlivých tvarov (rôznych veľkostí a farieb podľa obrysu na predlohe (chcete tie tvary zoradené pekne alebo môže byť aj takto rozhádzané a rôzne otočené?)
2. predloha na zoraďovanie podľa dvoch ukazovateľov (tvar a farba) - do okienka dieťa priloží správny tvar správnej farby
3. predloha na sčitovanie dvoch predmetov - do prázdnych okienok vloží dieťa vždy po dva tvary
4. predloha na priestorové skladanie - na jednej osi je pohľad zhora (teda tvar) a na druhej osi pohľad zboku (poradie v akom má dieťa na tyčku predmety navliecť)

Predlohy budú vo veľkosti A4, zalaminované (uvidím, či obojstranne alebo nie) - ak by ste mali záujem o viac predlôh (som ochotná ešte dorobiť a poslať vám mailom). Chcete do tých prázdnych políčok na prvých dvoch predlohách aj vložiť "riešenie" alebo radšej nechať prázdne okienka?
K aktivite budú samozrejme vystrihnuté príslušné tvary z machovej gumy. To som zatiaľ nevystrihovala, až keď budem mať schválené predlohy. Tvary budú mať v strede vyrazený otvor, aby sa dali aj navliekať na podložku s paličkami aj na šnúrku.
Podložku k 4.predlohe som ešte nedoriešila, ale niečo vymyslím a dám ešte na schválenie.
Ešte môžem dorobiť nejaké predlohy na navliekanie na šnúrku a prípadne aj dodať nejakú šnúrku, ak budete mať záujem.

Privítam akékoľvek pripomienky, kritiku, nápady na zlepšenie - čo sa vám páči, čo chcete zmeniť atď, prípadne aj to, že je to celé zle a mám to vymyslieť nejako inak🙂

sharonik
4. máj 2014

@josie3331 nakoľko si mi neodpovedala na túto správu, tak posielam ešte raz🙂
Nakoľko si zostala jediná na pečiatky, bola by som rada keby si si vybrala medzi abecedou z machovej gumy a skladaním tvarov z machovej gumy (pozri vyššie)
Ak trváš na tomto pokúsim sa vyrobiť k tvojej spokojnosti- pôvodne som navrhovala na pečiatky dávať iba jednoduché tvary, lebo zohnať také malé výrezy čo by sa zmestili na vrchnáky je problém, ale môžem sa pokúsiť vyrobiť aj nejaké jednoduchšie obrázky- uvidím ako mi to pôjde.
Prípadne som ochotná urobiť ešte niečo z tohto, čo som už robila
- https://www.modrykonik.sk/blog/ivaha/album/vrec...
- https://www.modrykonik.sk/blog/barbora21/album/...

ďakujem za skorú odpoveď

mima1311
4. máj 2014

@sharonik ja som spokojna