Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov
Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?
@myska2233 aby bolo ľahšie rozhodovanie - v prípade hodín by mohol byť prototyp takýto: a k nemu A5 čisté pracovné listy, zalaminované na opätovné použitie, samozrejme so slovenským textom. Na zváženie či pridať aj drevené kocky alebo nie (nebol by problém)
Aktivita Čo z čoho pochádza má 31 farebných samostatných kartičiek - 6 ich je 3-zložkových, ostatné dvojzložkové - všetky možno použiť samostatne + doplním ich kartičkami so slovenským textom na priradenie k názvu obrázka - nácvik globálneho čítania. Obsah tvorí posledný pridaný obrázok
vsimla som si, ze subezne prebiehaju 2 vymenne akcie (este 1-3 )a niektore maminy su v obidvoch skupinach, tak dufam, ze sa bude stihat....
Takto narychlo ma napadlo pexeso... Ked sa vam ziada viac matematiky. V tom pexese by k sebe patrili az 4 karticky... Na jednej je cislo, na druhej je v danom pocte nejaky obrazok, na tretej je budik s nastavenymi rucickami na danu hodinu ( t.j. pre c. 1 je na budiku 1 hodina...), na stvrtej karticke je obrazok kocky s bodkami v danom pocte ( len tej steny, kde je dane cislo, pre cisla nad sest su tam dve kocky. Podobne pexeso mame doma, len je pre malu este zlozite, tak sa da hrat iba s castou karticiek pre male deti. Podla mna ak sa dieta na nieco zameria a ma na to obdobie, je dobre mat v zasobe viac aktivit na danu temu... Napr. Tu by boli tie budiky...
ináč, ak by sa nevyrábali hodiny, tak odporúčam ich normálne kúpiť. ja som na výučbu hodín kúpila v Ikei tento budík http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8019... je fakt skoro zadarmo 😎 .
ale teda len pre info... môj bude mať 5,5 a ešte mu to nejde do hlavičky 😅 a to sám javil o hodinky záujem. Hodiny sa učia na ZŠ niekedy na prelome 1 a 2 triedy, takže ja to tiež nesilím, len ich používam ako názorný príklad, keď potrebujeme poriešiť nejaký čas, napr. "ešte polhodinu sa môžeš hrať" a vysvetlím koľko je hodín teraz, kedy prejde polhodina a koľko bude hodín potom a pod.
ale verím, že sú aj šikovnejšie deti ako ten môj šaľo a naučia sa hodiny bezproblémov aj skôr. 😉
@lenusskaa na ceskej vymene ich jedna kocka lisovala a potom laminovala
vid link: http://rustspolecne.cz/2013/05/herbar-listu-str...
baby ja budem menej pisat, akosi nestiham, nie este som nezacala robit aktivity, lenze momentalne fungujem sama doma len s detmi, chlap beha po sluzobkach takze na net nie je cas 😒
ja takisto kočky, tento víkend sme sami s drobcom, cez týždeň v práci. Som v oboch skupinách Busy bags - 0-3, aj 3-6, náš Maťko je práve na rozhraní, má tri rôčky - ešte nemám v oku aktivity pre väčšie detičky, potešíme sa všetkému uvedenému
Dobry den dalo by sa k vam pridat?
@myska2233 ja by som skor preferovala tie hodiny s kockami ( mohli by byt 3 kocky) alebo nejaku matematiku, ostatne maminy by sa mohli vyjadrit k navrhovanym aktivitam (paličky s číslami a od nenocky number roll) , takisto este zahlasovat, co budu robit ywett: krajiny europy alebo vynálezy a u llucyi tiez nie je dohodnute ako formou bude sudoku vrchnaky alebo štvorčeky, lebo to este nie je uzatvorene..
To je super kočky, aj nám sa dinosauri zídu, máme kopec figúrok a okrem troch tiež vôbec netuším kt. je ktorý 🙂 ak bude súhlasiť väčšina, urobím teda kartičky dinosaurov
Number roll vyzerá super 😵 ak môžem za seba, paličky už máme, ale to vôbec nevadí...
za nás paličky s číslami a spinkami nie... tá rolka je ale super 😉
ahojte maminy. k sudoku - ako pisala @katika74, mohli by sme vybrat vrchnaky alebo stvorceky z machovej gumy, resp. este som rozmyslala pouzit mozno sololit, ale nikdy som s tym nerobila, tak neviem ako sa to bude "spravat" pri rezani 😒, ak mate niektora skusenost, sem s nou 🙂, a tiez by sme sa mohli dohodnut kolko karticiek by som urobila, pripadne ci budu stacit karticky 4x4 okienka, alebo radsej 9x9 okienok. skuste mozno zahlasovat pod fotku u misky v albume.
sudoku - este mi napadlo, ci urobit napr. 10 predloh + jedna "tabulka" 4x4, na ktorej sa bude podla tych predloh skladat
(ako u eviku78 - https://www.modrykonik.sk/fotoblog/eviku78/albu...) alebo sa bude skladat rovno v tych 10 predlohach (ako na foto).

@zuzzka1 a tých kariet koľko plánuješ robiť? myslím koľko typov...