Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov
Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?
ja by som bola rada, keby sa maminy, ktore su v obidvoch skupinach vyjadrili, ci naozaj idu do toho, aby sme vedeli na com sme....
@katika74 ja som v oboch, druhu skupinu organizujem a stiham v pohodicke.. vzhladom na vyber aktivitky do tejto skupiny, budem mat skor hotove sem pre 3-6 ako do tej mladsej.. materialovo mi uz chyba zohnat len par listov gastanu a javoru s plodmi (zajtra sa chystam na vypravu 😀 ), dolaminovat, dosusit plody a hotovo 😉
Ahojte, tak som dnes dumala nad vesmirom 🙂 prepocitavala som vsetky rozmery a vzdialenosti a vyslo mi to asi takto:
Najmensia planeta Merkur bude mat 0,5cm ... najvacsia Jupiter 14,2cm. (chcela som Merkur aspon 1cm, ale potom by mal Jupiter 28cm... to uz by bolo ako kobercek 😝 )
No a vzdialenosti od Slnka, aby to bolo v spravnom pomere vychadzaju: Zem cca 5cm, a nakonci Neptun 150cm 😀
Otazka moze mat ten pas dlzku 150cm a sirku 15cm? Bude vam to takto vyhovovat? Ak ano, prosim LIKE. Ak nie, dalsia moznost je urobit to bez pomeru vzdialenosti od Slnka, v tom pripade by to malo sirku 15cm a dlzku aby sa to tam zmestilo, co je cca 50cm. 😉
Kocky prosim, mozem teda tie rozpravkove kocky? ako sa postupuje, kedy je deadline? ako sa bude zabezpecovat rozposielanie? dakujem velmi pekne, a ospravedlnujem sa ze zase tak narychlo.
@katika74 ja som tie vejariky videla spojene takymito nitmi (ta "stopka" ci ako to nazvat sa po spojeni vejarika rozdvoji a ohne).
@lenusskaa Tvoja aktivitka sa mi velmi paci 🙂. Myslis, ze nesplesniveju tie listy casom zalaminovane? Ci ich len nevylisovat kym nebudu suche a zalaminovat az potom... Bola by to skoda keby nejako zhnili alebo co v tej folii.
Baby nechystal niekto temu recyklacia? To sa mi pacilo a uz to tu neviem najst.
no konecne som vas po vikende docitala .. ja uz sa teda do tych oblacikov pustila ... potom my dajte vediet termin aby som vedela ako sa s tym mozem suchtat 😀
ahojte a už vieme koľko kópií vyrábať? či som to kdesi prehliadla? 😅
ináč k tej mojej aktivite (kuk u myšky do albumu)...
bolo by to na formát A5, rozmýšľam ale ako spraviť ten papier pevnejší. úplne tvrdý papier mi tlačiareň nevezme, možno by som mohla kúpiť niečo medzi obyč a tvrdým papierom... zalaminovať sa mi také množstvo nedá 😝 (cca 24 písmen abecedy * 20 kópií). bude to tak pre vás Ok, alebo máte iný návrh? 😅
Baby vecer dam sumarne info...teraz som mimo...dik
pridávam trošku sumár: tu napíšem, ktorá má akú aktivitku... bola by som rada ak budete mať nejaké otázky ohľadom výroby aby ste ich písali do albumu pod vašu foto... nech to maminy hned vidia (hlavne tie, čo sú zaneprázdnené) a nemusia čítať niekoľko stranovú diskusiu - ale to je len môj nápad ako by sme si to mohli sprehľadniť)...
@lalus knižka písmená (myslím, že stačí klasická abeceda teda bez š,č atd)
@emily_666 knižka číselná (no mala by sa urobiť bud do 10 alebo potom až do 20... to už skôr nechám na tebe a tvojom rozhodnutí ako stíhaš časovo, materiálne atd. príp. na vyjadrenie ostatných)
@nenocka fázy mesiaca
@bibes vesmír (filcový) ja osobne uvítam akékoľvek rozmerové prevedenie 🙂 (ale jasné, že by sa mi to páčilo v tom väčšom prevedení bolo by to možno lepšie aj vzhľadom na veľkosť mojich kartičiek aby si to mohli rovno k tomu prikladať... ale to je už na tvojom zvážení a samozrejme aj o materiály a podobne)
@silvia259 I spy
@mulaska motýle - symetria
@lenusskaa laminované listy, plody
@ask filcové tvary
@myska2233 karty vesmír (príp. vrchnáčiky)
@lucikusik kalendár
@nelinka79 téma oblaky
@lucik194 drôtiky (alá rustspolecne)
@mcoya kontinenty
@soso pexetrio (aktivita spolu s lenusskaa)
@llucyi sudoku
@breky topánka
@filomena skladané písmená
@zuzzka1 karty dinosaurov
@ywett karty europa
@biankacertik story cube
@katika74 vejáriky (príp. dohoda tu fakt neviem)
takže kočky je nás dohromady 21 ks... takže toto je sumár čo sa mi podarilo nazbierať... idem ešte doplniť foto do albumu a keby niečo píšte...
jááááj a ešte deadline... čo tak polovica novembra? stíhate? hlavne tie čo ste v oboch výmenách... to je tak mesiac na výrobu tak neviem...

Ja som z tejto vymeny odstupila, lebo som aj v skupinke pre 0-3 a akosi nestiham hladat aktivity a neskor aj vyrabat. Aj ma to mrzi, lebo su tu pekne aktivity. Niektore su ale este nadlho nad sily nasej trojrociacky. Hoci ju uz zaujimaju cisla aj pismenka, nechcem na nu tlacit a cakam, kym to zacne sama vyhladavat.