icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

ywett
7. okt 2013

Maminy, ja sa zameriam na krajinu Europskej unie, moze byt? Hlavne mesto, prip. zname osobnosti a taka pikoska prip. nieco charakterizujuce tu krajinu...aj obrazok a z druhej strany popis, moze byt?

lucikusik
7. okt 2013

@lalus ok. Super ďakujem.

njonja
7. okt 2013

@myska2233 ak by ste chceli a este vas nie je vela - som teraz prave dokoncila temu lesa - papierovo spracovane - plody a listy...pozerala som, ze tu jedna kocka zbiera poldy...mozno by sa to este hodilo.. Len neviem, ci vas uz nie je vela, daj vediet. Pripadne kuk moj album - tam je to ako posledna tema...

myska2233
autor
7. okt 2013

@njonja jooj veľmi sa teším tvojmu záujmu... no k plodom do @lenusskaa bude už robiť tzv. pexetrio stromy @soso takže túto tématiku sme už poriešili...

myska2233
autor
7. okt 2013

@ywett urobíš k tomu aj vlajky? s názvom + hlavné mesto a nejaká tá pikoška, či ako?

bibes
7. okt 2013

@lucikusik Ahoj, prave sme diskutovali s muzom o mojom vesmire a nasadil mi do hlavy chrobaka, ze preco tie planety neurobim radsej zalaminovane 😝 Filc budem urcite objednavat na ten dlhy cierny pas. Ale o planetach som prave na pochybach,... ma pravdu v tom, ze by to bolo realnejsie krajsie vykreslene, ako filcu jednofarebne... a zaroven by sa to dalo aj lepsie uchopit do ruky ako 0,5cm kusok filcu... ak by som nechala vacsi priehladny laminovany okraj okolo planety.
No vaham, ...

Potrebovala by si filc?

ywett
7. okt 2013

@myska2233 ak chcete aj vlajky, nie je problem

filomena
7. okt 2013

@bibes mne sa to prave zda lahsie uchopitelne z filcu ...

lucikusik
7. okt 2013

@bibes Inak mne sa ten nápad s tými zalaminovanými planétami dosť pozdáva, práve kôli realite a aj s tým uchopením je to pravda. Potom by sa tie planéty pripínali suchým zipsom, či by sa len tak voľne položili na nejakú značku? Áno filc potrebujem. Mám doma len také divné farby... myslela som, že použijem machovú gumu, ale mám jej málo. Včera som filc objednala ... do konca týždňa by som si ho mala vyzdvihnúť, tak som myslela, že ak by si potrebovala, tak môžem zobrať aj Tebe.

bibes
7. okt 2013

@ywett to akoze Norsko a Svajciarsko vynechas? 😀 Mne staci aj zopar zakladnych, myslim, ze by sme sa obisli aj bez Bulharska a Rumunska

bibes
7. okt 2013

@filomena vyber necham na Vas... myslela som to tak, ze ked vystrihnem povedzme Merkur z filcu - bude mat priemer 0,5cm .... ak by som ho zalaminovala, tak by som mohla nechat vacsi okraj laminovany (planeta by bola rovnako velka, len okolo by bola laminovacia folia este) a vystrihnut ho napr. s priemerom 1cm ... preto som pisala, ze lepsie uchopitelny, v takomto zmysle

Teraz mi tak napadlo, ze ideal by bol vystrihnute z filcu a na tom nalepeny zalaminovany obrazok 🙂 zase tema na uvazovanie

filomena
7. okt 2013

@bibes to by bolo super, ale neviem ci by to drzalo nalepene (netusim ake lepidlo by bolo treba pouzit). Mas pravdu s tou velkostou...

bibes
7. okt 2013

@lucikusik planujem nakreslit na podlozku znacky pre planety - tie bezne pouzivane (ci ako ich nazvat), ak by som to laminovala, tak asi dam aj suchy zips, nech sa to nesmyka... ak by bol filc na filc, tak je to zbytocne

ywett
7. okt 2013

@bibes ejha, tak to bude tazke...ked mas vytipovane krajiny, tak mi len dajte vediet ake krajiny a teda kolko by ste si priali...

bibes
7. okt 2013

@ywett len srandujem, urob ako myslis 😉 my sa potesime aj keby tam boli len tie co su okolo Slovenska, dalej sme sa zatial nedostali

bibes
7. okt 2013

@lalus @emily_666 @nenocka @silvia259 @mulaska @lenusskaa @ask @myska2233 @lucikusik @nelinka79
@lucik194 @mcoya @soso @llucyi @breky
@filomena @zuzzka1 @ywett @biankacertik @katika74
baby, dala som do albumu pod moju aktivitu 2 navrhy - planety z filcu, alebo zalaminovane, ak mate nejake preferencie, mozete sa vyjadrit lajkom

myska2233
autor
7. okt 2013

@bibes
@filomena
@lucikusik čo sa týka vernejšieho vyobrazenia to bude na tých mojich zalaminovaných kartách... mne sa to viac zase pozdáva z filcu. neviem ako plánuješ robiť, či len kruhy alebo ich chceš aj niečim plniť? napr. vatou, dutým vláknom alebo podobne

ywett
7. okt 2013

@bibes uff, tak som si vydychla, vsak urobim viac, a detom to mozte davkovat, nas ucili na kurze montessori, ze zacinam s tromi a potom az pridavam, ked ovlada a idem dalej, tak som ucila malu aj cisla aj pismena...

myska2233
autor
7. okt 2013

@bibes a bola by si prípadne ochotná robiť aj tú veľkú verziu ak by sme ti niektoré samozrejme čo by sme mali záujem doplatili na materiál?

bibes
7. okt 2013

@myska2233 planujem len kruhy, z pevnejsieho filcu ... uz aj takto je rozpocet znacne prehnany 😝
Niektore neodmyslitelne detaily by som dokreslila fixkou.

bibes
7. okt 2013

@myska2233 velka verzia bude urcite, zatial ste vsetky za.... ta podlozka zase nie je taka draha... bude to tensi filc... najvacsie vydavky budu na planetu Jupiter :D

bibes
7. okt 2013

@myska2233 som ochotna urobit to aj z filcu aj s dlhym pasom bez problemov ... ide mi len o vas zaujem ako to chcete...
jedine co nie som ochotna robit 21x je obsivat a plnit kazdu planetu... to uz necham na vasu samostatnu tvorivost 😎

myska2233
autor
7. okt 2013

@bibes ved to obšívanie nikto nechce ja som len nevedela ako to chceš robiť 😀 😀 vieš ked si sa pýtala, či laminované alebo filcové... a ja si myslím, že kľudne by si mohla napísať kočky by nemali problém s tým doplatením... ved materiál niečo stojí a tvoja aktivitka je ozaj bombová....
čo vy na to ostatné????

lucikusik
7. okt 2013

@bibes @myska2233 JA som úplne zabudla na tie kartičky, kde budú fotografie. Tak potom sa opravujem: Radšej filcové planéty. A individuálne dotvorenie je fajn nápad ... každá z nás môže dokončiť vlastný originál 😀

bibes
7. okt 2013

@myska2233 prave som nasla filc za akciovu cenu http://www.repromakreativ.sk/pages/artemio-zlava
maju aj pekny vyber farieb ak by niekto este potreboval http://www.repromakreativ.sk/oddelenie/index/13...
takze cakam do zajtra na vyjadrenia a potom hor sa do nakupovania 🙂

katika74
7. okt 2013

@myska2233 tak to si ma asi zle pochopila, ja chcem robit vejariky, len som sa pytala, preco zmizla z moznosti recyklacia, a myslim, ze aj ine maminy by mozno boli za recyklaciu, nedalo by sa za tuto jednu vec hlasovat, navrhujem miesto dinosaurov....

lucikusik
7. okt 2013

@lalus @emily_666 @nenocka @bibes @silvia259 @mulaska @lenusskaa @ask @myska2233 @nelinka79 @lucik194 @mcoya @soso @llucyi @breky @filomena @zuzzka1 @ywett @biankacertik @katika74
Čaute maminy 🙂
chcela by som sa s vami dohodnúť na podrobnostiach vyhotovenia kalendára. Pôvodne som chcela všetko zalaminovať. Bohužiaľ, vzhľadom na množstvo, musím pristúpiť na trochu "ekonomickejšiu" verziu. Toto je môj návrh:
- Karty pre rok, ročné obdobia, mesiace, karta "Počasie dnes" a karta, kde sa pripevňujú dni by neboli zalaminované. Boli by vytlačené na farebnom kancelárskom papieri - prípadne by som ich mohla vytlačiť na hrubší farebný papier (160g) - nie je to výkres. Na takýto papier som ešte netlačila na našej tlačiarni, tak neviem či to pôjde. Dám info.
- Farby jednotlivých kariet: Rok a Počasie dnes -biela, Jar a jarné mesiace - zelená, Leto a letné mesiace - žltá, Jeseň a jesenné mesiace - oranžová, Zima a zimné mesiace - modrá
- Dni v mesiaci (kartičky 1-31) a kartčky so symbolmi pre počasie by boli zalaminované.
- Rámik na označenie aktuálneho dňa bude z machovej gumy
- Kapsičky pre dni v týždni budú z filcu
- Kartičky "Včera, Dnes, Zajtra" budú z tvrdšieho papiera - budú vystrihnuté z papierového obalu na dokumenty - taká odkladacia mapa na dokumenty. Neviem ako to mám nazvať 🙂, ale je to pevnejšie ako výkres.
- Symboly pre počasie ešte hľadám a dám na odsúhlasenie. Prípadne ak máte niektorá v archíve nejaké vhodné, ozvite sa.
Čakám na vaše námety na vylepšenie, otázky, pripomienky resp. "Like" pre odsúhlasenie. Ešte raz dávam foto, z ktorého čerpám inšpiráciu.

bibes
7. okt 2013

@katika74 @myska2233 a nehlasovali sme za cosi ine uz miesto dinosaurov? mne sa zda, ze najviac hlasov bolo za "co z coho", alebo sa mylim?
kazdopadne si myslim, ze kazdy by si mal aktivitu navrhnut sam, robit nieco vnutene sa neda velmi s radostou 😖

katika74
7. okt 2013

@bibes, myska 2233 to bol navrh, chcela som sa, aby sme sa k tomu vyjadrili vsetky....

filomena
7. okt 2013

@bibes @myska2233 ja by som si doplatila za material (bolo by mozne pre mna vystrihnut planety v dvoch kusoch kazdu? Ja by som si to zosila a vyplnila dutym vlaknom 🙂. Uz sa tesim na tu aktivitku...