Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov
Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?
KOcky, zajtra letim na sk, mam predpripravene vei. kam a komu ich mam na SK odovzdat?
Kocky pripominam termín odovzdania 15.11. rovno vás chcem poprosit aby ste mi do IP napisali vaše cele mena a emailom adresy prípadne aj adresy.... Bude to pre mna jednoduchšia hromadna komunikácia ako tu na MK ( a aj ľahšie vyhľadávanie v správach)
U nás výroba v plnom pruuuuude vy ako???? Dnes mi pomáhal "strihat" karticky aj môj synator miesto toho aby išiel spat chcel pomáhať mamine. Aj vy máte takých pomocnikov ? 😀 😀
@myska2233 aj ja fachčím po večeroch 😀 ale budúci týždeň bude pauza vo vyrábaní, lebo budeme odcestovaní... no mala by som to stíhať 😅 😒
ale baby otázka... vyrábate to tak, aby to bolo úplne dokonalé, či odpustíte drobnosti tipu milimetrového rozdielu v kartičkách a pod 😅 😕 😀
a píšem do IP údaje svoje... ozaj nebude potom ten balík priveľký a priťažký? lebo som pozerala, že je nás tu viac z BA, my by sme si to mohli prípadne aj nejako osobne rozdistribuovať, nie? 😕
@myska2233 🙂 Zapojila som aj mm-pomahal narezat karticky. 🙂
@lalus Dufam ze malilinka tolerancia bude 😅 Napriek velkej snahe o co najvecsiu dokonalost sa nejaky ten milimeter pritrafi... Zvlast pri tvaroch z filcu...kedze je poddajny, hybe sa potvora uz pri strihani 😖 . Dalsie deformacie nastavaju pri nanasani lepidla ale po nalepeni sa snazim to este co najviac usmernit do ziadaneho tvaru.
Z dvanastich karticiek mam hotovych 8.
1. kruh, 2. stvorec, 3. kosostvorec, 4. obdlznik, 5. trojuholnik.... a 3 tvary su negeometricke:6. stromcek, 7. hviezda, 8. srdce....
Este planujem 9. lichobeznik, 10.sestuholnik....
Dievcata co poviete ake by mohli byt este posledne 2, moze byt nieco z tychto? Kosodlznik, polkruh, pripadne osemuholnik.....alebo este nieco ine?
myska2233 @zuzzka1 @katika74 @mulaska @llucyi @ask @lucikusik @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka
Pridavam foto hotovych (zatial nerozstrihnutych) tvarov a jednu vyrobnu🙂
Dakujem🙂
@mulaska Vidis! Oval som uz mala nastrihany ale bol z prilis hrubeho filcu a nehodil sa k ostatnym, tak som ho zahodila ze spravim iny a zabudla som! Vdaka za napomenutie🙂
@lalus @bibes Myslela som ze tu lepenku nahadzem do strihacky a figu, caro objednavania z netu-nikdy nevies ake bude to co objednas.....prisla trosicku hrubsia ako som chcela. 😒 Tak sme sa s tym popasovali rucne-ale snad to aspon detickam dlhsie vydrzi. 😵
Inak este jedna pikoska: Pytam sa dcery na posudenie vzorky: "Je podla Teba tento lichobeznik dost lichobeznikovy?" A ona:" To co je lichobeznik?" 😕 Ziacka 7dmeho rocnika, jednotkarka, sikulka.....ale vidiet ze v jej utlom detstve som o Montessori nechyrovala 😎 😀 Vraj to este v skole nebrali!?
@ask ja som tak mala 10 ročného chlapca, ktorý mal problém s pomenovaním geometrických telies a môj 2 ročný ich už skoro všetky ovláda (problém je aj v tom, že v škole idú z 2D k 3D a v montessori je to naopak...od konkrétneho k abstraktnému)... takže je to fakt len o tom kto sa k "informáciam" dostal a kto nie... ale keďže my z "monte sekty" vieme ako na to...určite už svoje ratolesti neukrátime o tie krásne zážitky z objavovania 🙂
@myska2233 🙂 Tvoj drobec je velmi sikovny! Ja sa este iba rozkukavam ze co vlastne Montes. je a este len pomalicky zhrnam informacie...tento tyzden mi dosla kniha Metoda M a jak ji ucit doma predskolni leta a velmi som sa jej potesila. Lukymu skusam ponukat aktivitky-na nieco sa chyta na nieco nie ale u takych mamiciek ako si napr aj Ty stale viem najst nieco nove a nuda mu urcite hrozit nebude 😵
@katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja
tak vyroba topanky a dosky v plnom prúde....topanky su vytlacene....dosky v dielni narezane uz len dierky spravit a môzeme odosielat....
topanky budu nakoniec taketo: aby ste si to mohli sami vyfarbit podla vasej predstavivosti alebo vasich deti (topanky budu bez snúrky)
predloha je od @annamariaivanicova
@breky @katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja
ahojte baby, mam zlu spravu, neviem dokoncit svoju aktivitku, odisla mi laminovacka, kym ju vyreklamujem bude po termine a mam hotovu asi len polovicu ☹ listy som skusala niektore laminovat aj za cerstva, aj lisujem, tie laminovane za cerstva su niektore v pohode, niektore som musela povyhadzovat, bo na nich zacali rast plesne.. vcera som skusala aj "laminovat" zehlickou, ale to sa vselijak kruti a nie je to pekne.. stacilo by vam poslat len tie lisovane listy + par konarikov ihlicnatych a plody k tomu? alebo chcete radsej nejaku inu nahradnu aktivitku?
ktore si viete zalaminovat doma, mozem poslat aj folie..

baby ako urobim malu dierku do machovej gumy? myslela som ze ju dam do dierkovaca na papier ale nezmesti sa mi tam.... je moc hruba..... viem ze existuju aj dierkovacky na hrubsi papier .... ale nejaky iny tip ?