icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

myska2233
autor
26. nov 2013

@mcoya mapa je pekna velka... Len ma jednu chybu, ze farby kontinentov nie su podla montessori... Takze zial pre nas nepouzitelna ☹

sharonik
26. nov 2013

@myska2233 nehnevaj sa, že sa do toho miešam, ale sledujem vašu výmenu a celkom nechápem, že kvôli farbám je mapa nepoužiteľná? 😨 Veď v reále nie sú len farby podľa montessori, či ako?

lalus
26. nov 2013

@myska2233 no ale nebola dohoda, že robíme aktivity podľa montessori, či? 😕 nezachytila som nič podobné 😝
na tvojom mieste by som možno mapu odložila na neskôr, keď už bude predškolák, možno školák a potom už aj tak bude poznať aj klasickú mapu...

myska2233
autor
26. nov 2013

@sharonik
@lalus dakujem za rady baby... ja som mapu pochválila ale pre mňa zostáva fakt, že ju nevyužijem... nemusíte sa báť, že skončí nevyužitá... určite urobí radosť niekomu inému...

myska2233
autor
26. nov 2013

@lalus no dohoda nebola...je to moja chyba ja som to brala ako automatiku... ale zase poučenie pre mňa do budúcna... jednoznačne definovanie aktivit, farieb atď...

katika74
26. nov 2013

@myska2233 chcem sa len spytat, baliky budes posielat postupne?

myska2233
autor
26. nov 2013

Baliky isli uz v nedelu dnes zajtra su u vas... ( teda az na 4 ks) tam zhanam krabice...

mcoya
26. nov 2013

@myska2233 ahoj Miska, tak to som nevedela, ze farby kontinentov maju byt podla montessori, ja som ich brala ze su farebne skor kvoli farebnemu rozliseniu 😀. Je mi luto, ze ju nevyuzijete 😒 .

Dufam, ze pre ostatne maminky a deticky bude pouzitelna i napriek inym farbam. 😉
Nam staci, ze sa naucime, kde je ktory kontinent umiestneny, kde je sever, juh, vychod, zapad, s kym kto susedi a pod.

Inak babule, do mapy si postupne mozte vyrobit dalsie karticky napriklad nazvy oceanov alebo mori. A tym ze je zalaminovana, da sa na nu pisat alebo kreslit 🙂))

myska2233
autor
26. nov 2013

@mcoya no problem je len u mna pretoze ja uz mam viacero veci k mape vyrebene s farebnym kodom a preto nemozem mapu k tomu vyuzit kebo by to nedavalo zmysel... Je pre mna vyhodnejsie a jednoduhsie urobit novu mapu ako vsetko ostatne.... Nemyslela som to v zlom... Pisala som ze je pekna velka ale jednoducho je fakt, ze ja ju nevyuzijem.... Ale to je len moj problem

bibes
26. nov 2013

@myska2233 prosim ta, ake farby su na kontinenty podla montessori? som rozmyslala, ci sa to zhoduje z tym ako sa farebne odlisuju olympijske kruhy, ale to asi tazko, ze?

myska2233
autor
26. nov 2013

@bibes tak @lenusskaa ti už odpovedala...

mcoya
27. nov 2013

@myska2233 jasné miška rozumiem, ja som to nebrala ako kritiku, takže v pohode, nabudúce pred vytlacenim príp. Vyrobenim aktivitou hodím do fóra, že či môže byť, ,,,, . Inak včera som si pozerala tvoj album, teda riadnu nádielku hraciek, knižiek a aktivitiek máte, súper, aj vidíš na malom nejaké rozdiely, ked porovnavas iné deti, so záujmom, motorikou, vedomosťami ?

myska2233
autor
27. nov 2013

@mcoya jasneeeee ze je rozdiel.... A nie ze to vidim ja ale hlavne iní ludia mi to stale vravia 😉

biankacertik
27. nov 2013

@myska2233 miska,mozno by si nam mohla dat taky maly rychlokurz, teda konkretne my sa snazime zahrnut do nasich aktivit montessori, ale nejdeme presne podla pravidiel. ze coho sa tak najviac vyvarovat. v com myslis ze vam montessori najviac pomohlo?

zuzzka1
29. nov 2013

@mcoya @emily_666 @breky @katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @biankacertik @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79
babulky, dnes prišiel balíček, chcem sa poďakovať za krásne aktivity, @msyka2233 dvojnásobne za ochotu manažovať výmenu. Všetky sú krásne, vyhrali ste sa s nimi, mne sa páčia aj kocky @biankacertik, sú podobné logopedickým Roxy cubes na rozprávanie deja, tiež sú čiernobiele, deťúrence všetky aktivity určite ocenia.

filomena
29. nov 2013

@zuzzka1 @biankacertik ahojte, ja tie kocky nechavam nevyfarbene, pacia sa mi take ciernobiele, len by som ich niecim potrebovala spevnit. Vy mate s tymi kocksmi skusenosti, dajte mi prosim navod ako sa to pouziva 🙂 nejako som to nepostrehla ani to nepoznam... Ale verim, ze deti sa zabavia 🙂

zuzzka1
29. nov 2013

@filomena ja ich mám vyhliadnuté ako darček pre drobca. tu je link: http://www.ihrysko.sk/rodinne-hry/story-cubes-m... Sú na rôzne témy, aktivity, dokonca história - dajú sa dokupovať jednotlivé sady.
Neviem či mala @biankacertik pri výrobe na mysli práve tieto, ale tu sú možnosti hrania:
- Hodíte kockami a z hodenej kombinácie obrázku poskladáte príbeh. Začnete Bolo, nebolo...' a potom už pokračujete v príbehu a v ľubovoľnom poradí zapojujete obrázky z kociek.
- Vyberiete si nejaký názov alebo tému príbehu a potom hodíte kockami a skúsite podľa hodených obrázkov rozprávať príbeh (v zvolenej téme či názve).
- Rozdáte kocky hráčom (nevadí ak niekto bude mať viac kociek a niekto menej) a potom postupne každý hráč hodí svoju kocku a podľa hodeného obrázku sa pokúsi naviazať na spoločne vytváraný príbeh.
Riešime logopédiu a páči sa mi čierno-biela prehľadnosť piktogramov, pre spevnenie ich asi oblepím lepiacou páskou 🙂

bibes
29. nov 2013

Tak dnes uz aj k nam dorazil balik, dakujem za aktivitky, este mi zaberie vela casu to preskumat, zopar mensich pobalime aj do adventneho kalendara, tesim sa.... 😉

myska2233
autor
29. nov 2013

Ja som este dodatocne ziadala @biankacertik aby spracovala vo worde nejaky strucny popis aktivity aku s nou pracovat atd. a ma poslat mbe na email a nasledne aj s kartami od @ywett vam preposlem....

zuzzka1
30. nov 2013

dievcence, ktore este mate zaujem o moju aktivitu dinosauri v pdf podobe, posielam ju @myska2233, pošle vám naraz celý súbor

ywett
30. nov 2013

@zuzzka1 Dakujeme Zuzka

laurinkam
1. dec 2013

@myska2233 Ahoj, chcem sa spytat ci budete robit aj dalsiu vymenu? Dakujem.

lucik194
1. dec 2013

ahojte baby, boli sme sa vyrochnit v trencianskych kupeloch tak som bola viac menej mimo net.....
dakujeme za vsetky aktivity, zatial sa mala hrala s 3 vrecuskami, viac sme nebrali na vikend do kupelov 🙂
supeeeeer dakujeem za vsetky ....

reagujem na "ciernobiele kocky" - nasa 4 rocna ich bez problemov vyfarbila 🙂 ale hold ma super motoriku 🙂
tiez sa musim priznat ze som akosi prehliadla "montesori ponimanie" nikde to nebolo spomenute, takze mnohe veci si treba ujasnit hned na zaciatku 😎 aby nedoslo k nedorozumeniam a tiez sprava ohladom toho ze niekto mal narocnejsie aktivity na vytvaranie a niekto jednoduchsie ........... je riadne nefer ........ kazda do toho dala to co vedela a to na com sme sa dohodli. ...... je mi jasne ze napriklad to "nase" navliekanie je jednou z jednoduchsich, ale uvedomte si - navliekanie je raz navliekanie, tam sa moc vymyslat neda.....
preto ak sa niekto odhodla na dalsiu vymenu - treba dat hned do povedomia aj podmienky 🙂

ale pre nas velke dakujemeeeeeee

nelinka79
2. dec 2013

zuzzka1 @mcoya @emily_666 @breky @katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @biankacertik @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @lenusskaa @lucik194 @bibes

ahojte ked by ste niekto zacinal dalsiu vymenu rada sa pripojim teda ak ma tam ta osobka bude chciet ...

dakujem

mulaska
3. dec 2013

@zuzzka1 @mcoya @emily_666 @breky @katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @biankacertik @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79
dievcata, dakujeme za vase aktivity, cas, energiu, napady !! 🙂 🙂 🙂

bibes
3. dec 2013

@myska2233 uz sa posielal navod a karty? ja este nemam 😒

myska2233
autor
3. dec 2013

@bibes nie neposielal lebo som pisala, ze budem posielat jeden email naraz so vsetkym a zial este mi jedna baba neposlala co mala.... Takze popytajte sa @biancacertik kedy to posle a ja az potom.... Nechodim na PC takze preto to budem posielat naraz... Dakujem

jumama
16. jan 2014

Kamarat spravil na webe obrazkove sudoku pre seti - http://sudoku.madness.sk/ Daju sa tam vyberat obtiaznosti aj sady obrazkov. Podpichla som ho na zaklade jednej vrecuskovej vymeny - kde boli aj take graficke sudoku so stuplikmi. Mozno poviete pocitac a dieta nie-nie-nie, ale zase priznajme si, je doba pocitacova a pri tomto sa dieta nauci aj logiku pouzivat a trosku aj pocitac ovladat ;)