Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti
Ahojte,
nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.
@sharonik ten obal je skvely 🙂 pre mensie deticky su urcite lepsie predlohy v origos velkosti...ale ked oni vyrastu tak rychlo 🙂 za par dni to budu zvladat aj podla mensej predlohy 🙂
...mne by sa pacilo viac mensich predloh - je to spratnejsie ... ale stacilo by keby boli nezalaminovane ale prisposobim sa v pohode vacsine...ked to budu predlohy A4 bude to v pohode, ked budu mensie v elektronickej podobe tiez to bude fajn... inak to sa da pekne hrat aj v dvojici priamos palickymi bez predloh...mamina urobi nejaky vzor ... tak aby to podla farieb paliciek vyslo a dietatko sa snazi poskladat taky isty 🙂 a potom si to mozu vymenit 🙂
@barbora21, @tatrankalucka, @ivka03 zatiaľ ste sa nevyjadrili, či súhlasíte s návrhom, ktorý som pridala na str. 69. Poprosím vás, aby ste si ho pozreli a napísali prípadné pripomienky. Zatiaľ to podľa reakcií ostatných vyzerá tak, že bude niekoľko predlôh v reálnej veľkosti (asi nezalaminovaných), aby deti mohli priamo prikladať na predlohu, a ďalšie budú zmenšené (asi zalaminované), prípadne poposielam aj elektronicky, aby ste si mohli upraviť a vytlačiť aj v reálnej veľkosti.
Vrecká na ukladanie paličiek budú určite, akurát ešte doriešim čím urobiť tie farebné značky ( na prototype iba fixou a ceruzkou).
@sharonik @amilla @ask @atomica87 @chrumka84 @droby @evkalv @ivianocka @ivka03 @josenka @liesi @macinka13 @martina646 @netuska78 @silvia259 @sunsun @tatrankalucka @tisba Baby mam na vas prosbu ale netyka sa vymeny - nemate nejaky typ na matematicku hru co by teoreticky mohli hrat dvaja hraci vo veku predskolakov, teda asi ziadne cisla, skor nejake zakladne geo tvary, mnozstvo, farby a pod. Nemusi to byt naozajstna hra, skor nieco vymyslene, modifikovane, upravene. Dakujem za akukolvek radu.
@barbora21 Naši chalani sa hrávali (a v podstate to všetci hrávame ešte teraz) Ubongo - pozri si na nete. Originál hra je drahá, existuje aj ubongo junior, ale to sme nevyužili, hrali rovno to pre veľkých. Možno by sa dalo aj nejako podobne doma urobiť, je to založené na princípe tých "brick game", čo sme ako decká hrávali - tie prvé digitálne hry.
Hra lienky,
domino,
na tvary a logiku aj hra barvený kód (keď to je skôr pre 1 hráča) - aj keď dá sa modifíovať aj na spoločenskú hru ,
Kvarteto na tvary a farby, resp. Pexeso
Hexicards - http://picklebums.com/2013/02/26/free-printable...
@sharonik suhlasim s tym navrhom, ze nieco A4 a zvysok zmensene.Pre mna nemusis laminatovat.Dakujem 🙂
@sharonik @amilla @ask @atomica87 @chrumka84 @droby @evkalv @ivianocka @ivka03 @josenka @liesi @macinka13 @martina646 @netuska78 @silvia259 @sunsun @tatrankalucka @tisba baby tak ja mam problem, skolitelka mi skratila termin na bakalarsku pracu a je teda nemam sancu riesit bakalarku aj vymenu takze budem musiet odtupit, resp. mam pre vas dve moznosti:
Prva moznost je ze sa teda vymeny nezucastnim.
Druha moznost je ze svoju aktivitu mam uz pre kazdu z vas vytlacenu na A4 a mam objednane laminovacie folie - takze vam viem poslat zalaminovanu aktivitu ale nemam sancu to strihat a zaoblovat rozky a pod. K tomu by som vytlacila este nieco ine co by som vam tiez zalaminovala napr. tie Hexicards co davala vcera sharonik - tie sa mi velmi pacili http://picklebums.com/2013/02/26/free-printable... ak by mi to vyslo tak by som to vytlacila a zalaminovala kazdej dvakrat ale tiez by to nebolo nastrihane.
Dajte mi vediet.
@barbora21 to ma mrzí ☹ bohužiaľ niekedy sa vyskytnú okolnosti, ktoré nevieme ani ovplyvniť ani predvídať. Mne bude úplne stačiť, ak mi pošleš vytlačené, prípadne zalaminované. Nastrihám si aj sama. Teda ak budeš robiť tie zvieratká (priraďovanie čo pláva, lieta ...) , tú druhú máme doma. Mne hexicards neposielaj, už máme doma niekoľko sád urobených🙂 ( inak osobne by som to nelaminovala, aby sa to nešmýkalo, radšej vytlačiť na hrubší papier - my máme podlepené hrubím papierom a je to fajn).
PS. A bude sa ti dať nás ďalej manažovať?
@barbora21 No, musí to byť do porazenia, hlavne držím palce, aby si prácu stihla 🙂 . Ja osobne som za druhú možnosť, na túto aktivitu som sa veľmi tešila, ja budem vďačná vôbec za to, že ju mám, takže nastrihať si, nie je problém. Ak by sa ti podarili aj hexicards, tak to by už bol maximálny bonus. Možno by bolo potom lepšie ich nelaminovať, ja by som si ich asi tiež podlepila, ako písala @sharonik. 🙂

@sharonik Ten obal je super vymysleny a predlohy su tiez velmi pekne navrhnute🙂 Vies co, urob aj pre nas tak ako bude chciet vecsina, nech to nemas komplikovane kazdemu inak. A poprosim Ta potom o predlohy v maily aby som malemu mohla dat natlacit tak ako mu bude viac vyhovovat ci vo velkom ci v malom...neviem ho dopredu naisto odhadnut, ale viem ze tato aktivitka sa mu bude pacit, lebo palicky ma rad aj obycajne a tieto farebne su este krajsie🙂