icon

Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

rienok
28. okt 2015

Ahoj este sa da pridat?

sonislawa
28. okt 2015

@strelka3 realne obrazky myslis, aby slnko nemalo oci, alebo realne ako elektricka a teda skor kresba alebo realne ako fotografia 🙂... aby som mala jasno

strelka3
28. okt 2015

@sonislawa no tak som to myslela, aby neživé veci nemali úsmevy, očká a pod.. ale zatiaľ máš všetky super 🙂 ale veď ty si tomu rozumieš...a vieš čo a ako... 🙂

cicamica1980
28. okt 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@sonislawa @strelka3 prepacte, ze vam do toho kecam...
ja poznam trosku pohlad montessori - je dobre ked su obrazky realne, ale kludne mozu byt realne kreslene. priklad - nakresleny krtko ako naozaj vyzera je dobre, ale nakresleny krtko v modryh nohavickach a s lopatkou v ruke je z hladiska montessori nevhodny / teraz tu nejdem polemizovat o tom, ze deti maju radi knizky o krtkovi - aj moja ich ma rada🙂/
proste obrazok realny - ci uz foto alebo kresleny je ok. asi ti lepsie bude najst kreslene, lebo fotky maju casto aj pozadie a to by mohlo posobit rusivo - podla mna je najlepsie bez pozadia - t.j. na bielom podklade... ale ber to iba ako moj nazor🙂 nechcem tu mudrovat🙂

bambulka18
28. okt 2015

maminy, urobim vam to na zelanie 🙂 , takze si vyberte aku chcete farbu aby som vedela ktore s kolkymi polickami mam robit

@fada @cicamica1980 ...8 policok,
@weronnka18 napis ake sa tebe viac paci
@adelajda2012 @strelka3 @crazy1 @jumama @sonislawa ...7 policok

A teraz farby: siva, hneda, bordova, zelena, svetlomodra, tmavomodra, svetlohneda, tehlova

crazy1
28. okt 2015

@bambulka18 ak mozem tak svetlomodru🙂 dakujem:-*

adelajda2012
autor
28. okt 2015

@bambulka18 tehlovu ;) ale ak sa mi ujde ina, vobec nevadi...

jumama
28. okt 2015

@bambulka18 Farba mi je jedno 🙂 A dakujem, ze si sa na taku pracicku dala 🙂

adelajda2012
autor
28. okt 2015

@fada @cicamica1980 @strelka3 @crazy1 @jumama @sonislawa @bambulka18 Baby, weronnka18 mi dnes konecne napisala, ze nestiha a odstupuje.

Mame tu dve dalsie maminky, ktore mali zaujem o vymenu, takze oslovim tie a uvidime, ci sa niektora rozhodne pridat a vyrobit tie pohybove kocky.

@kajka18 ahoj, nedavno si sa pytala, ci je este volne miesto vo vymene. Prave teraz nam vypadla jedna mamicka, takze ak by si sa podujala robit jej aktivitu, radi ta privitame. Mala robit pohybove kocky - vid popis k poslednej fotke v tomto albume https://www.modrykonik.sk/blog/adelajda2012/alb...

Pokial sme sa rozpravali o materialoch, boli by sme radi, keby boli kocky site, aby co najviac vydrzali. Ale celkom dobre vyzeral aj navrh urobit ich z kartonu a "spevnit" kasirovanim. Padli tu aj dalsie navrhy, skus postudovat. Mali by byt trosku vacsie (myslim, ze aspon tak 6cm), nie uplne malicke.

Prosim, daj nam co najskor vediet, ci by si sa na to dala. Termin odovzdavania (odosielania hotovych aktivit) je najneskor 22.11. a nebude sa posuvat. V skupine je nas bez teba 8.

adelajda2012
autor
28. okt 2015

@rienok ahoj, akurat sa nam uvolnilo jedno miesto, ale prvou nahradnickou je kajka18. Ak by to ona nevzala, budeme radi, ked sa pridas ty. Pre podrobnejsie info, vid koment vyssie.
(Co najskor ti dam vediet, ako sa kajka18 rozhodla).

kajka18
28. okt 2015

@adelajda2012 super, rada sa pridám 🙂 no ak som správne pochopila, mali by to byť 3 kocky pre kazdú... a na akej velkosti ste sa dohodli? sitie nie je moja silná stránka, ale vyskúšam... keby mi to nešlo, môžu to byť drevené kocky a na nich nalepené zalaminované "instrukcie" 🙂 vid. obrázok...

cicamica1980
29. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@bambulka18 dakujem pekne, farba hocijaka🙂 mozno radsej bledsia, ale fakt je to jedno🙂 si velmi zlata, ze mi urobis 8, este raz dakujem🙂

cicamica1980
29. okt 2015

@kajka18 za mna su drevene kocky ok. len pozri si ceny, aby to nebolo moc drahe, pre kazdu maminku treba 3 kocky

sonislawa
29. okt 2015

@cicamica1980 tvoj nazor je v pohode. Ja som nevnimala, ze tieto hry su hry podla montessori. Ja mam mariu velmi rada, takze mi to enrobi problem. Urobila som prvy nastrel a zapisujem si vase komentare a pripomienky. potom urobim druhy nastrel a ked sa zhodneme, tak podla toho spravim pracovne listy. pre mna je toto komentovanie a "kecanie" uplne v pohode. Takze kludne do toho VSETCI 🙂

sonislawa
29. okt 2015

@bambulka18 ja by som rada zelenu, tmavomodru alebo bordovu

adelajda2012
autor
29. okt 2015

@kajka18 Idealna predstava bola site kocky minimalne 6cm...radsej viac, kludne aj 15cm. Ale na to sa akosi nikto neciti, takze zvaz svoje moznosti a daj navrh, nech sa k nemu ostatni vyjadria.

Za mna su v podstate drevene kocky tiez celkom ok, ale niekto by mozno uvital lahsiu verziu aby sa deti nepotlkli. Ja nemam divosku, tak by sme v pohode zvladli aj drevene.

Padli tu navruhy popozerat stare kocky v bazariku, ci by sa nedali za lacny peniaz kupit. Alebo rozrezat nejaky hranol na kocky. Niekoho napadli aj kocky z polystyrenu (ale to asi nie je dost pevne, hoci vraj existuje aj stavebny polystyren, ktory je pevnejsi), zo spongie... Porozmyslaj, daj navrh, oznac vsetky dievcata a skusime ho odhlasovat.

A vitaj v time 🙂

adelajda2012
autor
29. okt 2015

@rienok takze kajka18 ulohu vzala, takze momentalne sme v plnom pocte. Ak by nahodou niekto este vypadol, tak sa ozvem.

fada
29. okt 2015

@bambulka18 si uzasna, ze nam urobis 8 policok, dakujem 🙂. a farba - aka sa nam ujde, taka bude 🙂.

fada
29. okt 2015

@kajka18 ahoj, vitaj 🙂. za mna v podstate mozu byt drevene kocky - len vacsie by mali byt (takych 8cm a viac). este sa chcem opytat, cim by si prilepila ten obrazok na kocku - obojstrannou lepiacou paskou?

fada
29. okt 2015

@sonislawa ahoj, este sa chcem opytat k tym kockam. ako by boli riesene? nemam totiz uplnu predstavu. pisala si, ze by tam boli pismenka a obrazky (ak si dobre pamatam), takze na jednej kocke by boli 3 pismenka a 3 obrazky, ci 1 pismenko a 5 obrazkov alebo by to bolo uplne inak? a ake obrazky by tam boli, nejake z tych co budu na a4? dakujem 🙂.

cicamica1980
29. okt 2015

tak dieta c. 1 - syn
ked zascnhu, este prelakujem
a teraz si dam par dni pauzu, bo mi z toho uz zasibava🙂

sonislawa
29. okt 2015

@fada myslela som tym, ze mala by si A4 list ako my vsetky. Na drevenej kocke pomalovanej, by si mala napisane pismenka. Dieta by ukazalo na obrazok, nahlas povedalo, co to je a hladalo by na kocke pismenko. A opacne by hodilo kockou, povedalo by nahlas pismenko a hladalo by na A4 obrazok, ktory zacina na pismenko.

fada
30. okt 2015

@sonislawa jej, tak moze byt - ale ak mozem poprosit tak nepomalovanu kocku - len s pismenkami, resp. jednofarebnu 🙂. a dakujem, za ochotu robit pre mna zvlast 🙂.

sonislawa
30. okt 2015

@fada ok, ved ti to odfotim v procese, aby som to mohla urobit co najlepsie

adelajda2012
autor
31. okt 2015

@kajka18 @fada @cicamica1980 @crazy1 @jumama @sonislawa @bambulka18 Babulky, tak strelka3, co pre nas robila stopy je s malinkou v nemocnici. Pisala, ze netusi dokedy tam budu a aka bude situacia, ked sa vratia, takze radsej odstupuje.

@rienok mala by si este zaujem sa pridat? Ak ano, vzala by si aktivitu po strelke? Robila pre nas stopy. Malo byt 10-15zvierat, ku kazdemu popis a obrazky na zalaminovanej A4 (potom ti dohladam, ako to zhruba vyzeralo). Plus k tomu robila taky vacsi filcovy kobercek na ktorom boli stopy v zivotnej velkosti ako dane zviera kraca (tiez ti najdem fotku, ak by si to vzala). Druha varianta bola, ze namiesto tohto filcoveho koberceka urobi razitka so stopami (skus pozriet aj v mojom albume). Termin odovzdania je najneskor 22.11., takze casu uz vela nie je...

sonislawa
31. okt 2015

Takze damy, prosim dajte mi vediet ci chcete bez ramiku alebo s ramikom. A este prosim dajte vediet, ci moze byt tento font pisma. Ak nie, tak mi prosim napiste aky font by ste chceli. A prosim vas, kolko nas vlastne je?

cicamica1980
31. okt 2015

@sonislawa za man su obe moznisti OK, asi lepsie mi ide do oka ta prva moznost s tym ramikom, font za mna OK

sonislawa
31. okt 2015

Teraz budem pridavat obrazky pracovnych listov.. Prosim vyjadrite sa k obrazkom, ci mozu byt. Ono asi sa nevyhneme tomu, ze nie vzdy je obrazok uplne jednoznacny. Avsak sucastou hry je, ze spolocne budete pomenovavat obrazky, takze by sa to malo zvladnut pri niektorych slovach tak.
Pod obrazky mi dajte vediet, ktore obrazky vam nevyhovuju.

List cislo 2: auto -okuliare- eskimaci- indianka - akvarium -macka

sonislawa
31. okt 2015

List 3
tunel - lev - vevericka - ananas - strasidlo - obraz - zosit

sonislawa
31. okt 2015

list 4
atlas - strom - mucha - aniel - lietadlo - ostrov - vana