Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@sonislawa ahoj, za mna:
font pisma je super 🙂.
okraje - priznam sa, viac sa mi paci s ramikom ako bez.
a obrazky si vybrala velmi pekne, len obrazok strasidla (ducha) a anjelika by som vymenila za nieco ine, co vie dieta vidiet v realnom svete napr. slimaka/sanky/syr a autodrahu/antenu/aktovku.
ale ak aj ostanu, tak to bude ok 🙂
@rienok ahoj, len sa chcem opytat, ci by si nemohla urobit miesto niektorych stop lesnych zvierat stopy psa, macky, vrabca/vrany, a pod., proste zvierat, ktore mozme stretnut/vidiet aj na ulici? napr. namiesto jelena, bobra, jazveca, vlka alebo vydry?
neviem, ci by s tym ostatne maminky suhlasili... ak budu chciet ostatne maminky len divo zijuce zvieratka, tak za mna tvoj vyber moze byt, len by som miesto stop jelena alebo srnca mala radsej stopy vevericky.
Ja som za, aby boli aj domáce zvierata, ak dokazes najst stopy
ja som tiez za psa, macku, vtacika...
@rienok aj ja som za psa, macku, vrany...tieto stopy asi fakt "stretneme" skor ako vydru, bobra alebo vlka ;) Aj vevericka je fajn ;)
@rienok
ahoj, tu su stopy tych "mestskych" zvierat (pes, macka, vrana, vrabec)
https://www.google.sk/search?q=stopy+pes&tbm=is...
https://www.google.sk/search?q=stopy+macka&tbm=...
Tak teraz somtrosku mimo...ake teda mam robit zvieratka? Domace alebo lesne? Som myslela ze to bude tematicke...ja aa prisposobim len teraz fakt neviem do coho sa pustit 😒
@rienok podla mna daj mix - napr. pol na pol. napr domace tie, co ti poradili dievcata a lesne take najbeznejsie. alebo to daj odhlasovat, napis 2 prispevky pod seba, nech ti maminy lajknu
a) mix
b) lesne
/alebo ako chces/
a daj deadline na hlasovanie napr. dones do vecera/ zajtra do rana - aby si nestratila vela casu
ber to ako moj nazor iba🙂
Takze dievcata navrhujem takuto zostavu:
1. Medved
2. Liska
3. Vlk
4. Jelen
5. Diviak
6. Zajac
7. Vevericka
8. Jez
9. Pes
10. Macka
11. Vrabec
12. Vrana
Rozmyslala som aj nad inymi vtacikmi a zvieratami ale je tam taky maly rozdiel, ze si myslim ze by to bolo e ste tazke . Domace zvierata ako kon, krava a pod asi niekesy nabudice. To by som nestihla....
Technicka otazka, kde kupujete taky hruby filc? Hruby na stopy trnsi ako podlozka. Myslite ze bynto tak.mohlo byt?
Dievcata zeleny podklad a hnede resp. Cierne stopy? Alebo nieco farebnejsie?....chcem objednat filc. Myslite ze na podklad staci 1 mm a na stopy 1,5 alebo az 3 mm
@rienok ahoj, ja som nedavno kupovala filc zo stoklasy (090684 myslim ze mal cislo), bol hruby 1,5-2mm a bol pevny (tj. neprehybal sa a drzal tvar). teraz maju aj akciu pri nakupe nad 8 eur neplatis postovne a pri kupe 12 ks je tam vyrazne ina cena ako pri kupe 1-2ks, len musis zakliknut moznost 12ks, cize ak potrebujes napr. 14ks, tak das 1x12ks a 1x2ks (tieto dva ale budu za vyssiu cenu). plus ako novemu zakaznikovi ti daju zlavu 10% na prvy nakup ak sa zaregistrujes alebo nieco take.
http://www.stoklasa-sk.sk/latkova-dekorativna-p...
a tensi filc ten 0,9mm by mohol byt alebo rolku plste (http://www.stoklasa-sk.sk/plst-sirka-41-cm-x135053) alebo deku (ak najdes nejake lacne)...
a pre mna zeleny podklad a hnede alebo cierne stopy budu fajn
@adelajda2012 k tomu zabableniu, nejak som si to nevsimla. Ja mam veci vo formate A4. Netusim ci existuju take vrecka, aby sa mi tam zmestila zalaminovana A4 6x Myslela som ze to zabalim do igelitky, sacku alebo obalim potravinarskou foliou... Ak by som to obalila tou foliou - bolo by to priehladne, nebehalo by to a nepostracalo sa. je to takto ok?
@adelajda2012 @rienok @kajka18 @fada @cicamica1980 @crazy1 @jumama @bambulka18 dievcata, uzatvaram temu pracovny list na zaklade vasich komentarov.
Listy bude s ramikom, font ako je na fotkach a menim obrazky: vcela za varechu, aniel za aktovku.
Vymena strasidla za sanky alebo syr. Tu vas chcem upozornit. Par listov sa mi podarilo spravit tak, ze su ako "slovny futbal".. teda slova do seba zapadaju a dieta neskor moze urcovat aj posledne pismeno v slove (len mam s tym problemy a tak som o tom nepisala, ak by to envyslo). Tento pracovny list so strasidlom je asi jediny, ktory sa da takto vyuzit bez problemov. Ak zmenim strasidlo, tak narusim "slovny futbal"... ak napada niekoho slovo zacinajuce na s a konciace o a da sa nan najst obrazok, tak je problem vyrieseny.
Takze posledne rozhodnutie pri pracovnych listoch - strasidlo - ine slovo.
@adelajda2012 @rienok @kajka18 @fada @cicamica1980 @crazy1 @jumama @bambulka18
teraz vas zavalim pismenkami.
Tiez nie som uplne spokojna a tak vam tu popisem moznosti a vy si vyberiete. Vyhoda pismeniek je, ze tu sa nemusite dohodnut jednotne. Tu mi staci, ak kazda napise, ktore chce a take dostane 🙂
Su 3 moznosti:
1. jednofarebne pomalovana kocka a na nej pismenka (zatial pre fadu)
2. karton olepeny servitkou. Nevyhody: mam pocit, ze je to menej trvacne, menej precizne (tym, ze je to male, tak niekedy to obalovanie meni tvar pismenka) Vyhody: je to hrubsie,lahsie na urcovanie hmat, lepsie sa tym manipiluje. Tie ktore vyberate tieto mi povedzte, ci chcete: a) vsetky pismenka rovnake alebo roznofarebne, bň pismenka vzorovane alebo jednofarebne
3. machova/penova guma. kedze som nebola uplne spokojna, hladala som este inu moznost a pacila sa mi verzia pismenka z machovej gumy. Nevyhody: ohybaju sa, su lahsie a tenke, ťazsie sa s nimi manipuluje (vyhodou tu je, ze viac trenuju jemnu motoriku, kedze su drobnejsie) vyhody: trvacnejsie, preciznejsie, tazsiena urcovanie cez hmat
farby mam: hnedu, ciernu, cervenu, slabooranz, slaboruzova, zelena, zlta, slabomodra, fialova (aj ked je to jedno balenie tak cierne, zelene a fialove su hrubsie... zahada)
Ak mozm teda poprosim tu kocku.... bo penove pismenka doma mam....dakuhem...inak je to krasne ten futbal je super napad . Klobuk dole:-*
A este som za sitko miesto strasidla🙂))
@sonislawa ....odsuhlasene 🙂 a pismenka poprosim z machovej gumy, fialove. Ďakujem
@sonislawa urcite existuju aj take uzatvaratelne vrecka, aby sa ti tam vsetko bezproblemov zmestilo. Ide hlavne o to, ze vacsinou v tom vrecku maminky tie aktivity aj skladuju, co by v pripade folie moc neslo. Preto sa to aj vola "vrecuskove" aktivity 🙂 Niekedy maminky siju vlastne vrecka, ale vyrabaju ine obaly, ale mali by byt opatovne uzatvaratelne. Ale ak sa s ostatnymi dohodnes na nejakom inom baleni, nemam s tym zasadny problem 🙂
@fada @cicamica1980 @bambulka18 @sonislawa @crazy1 @rienok @jumama
Babulky, co sa tyka balenia , sonislawa sa pytala, ci balit do vreciek (kuk koment vyssie) a pri tom ma napadlo, ze napr. malovane kamene, asi nebudu moct ist do uzatvaratelneho vrecka, lebo to by asi nevydrzalo. @cicamica1980 Mas nejaky iny napad?
A tvoj skakaci panak @bambulka18 sa asi tiez nezmesti, ci? Neviem ci sa to da poskladat na rozumny rozmer 🙂. To iste stopy od @rienok...ty mas predstavu aky velky bude ten "kobercek"?
@fada @cicamica1980 @bambulka18 @sonislawa @crazy1 @rienok @jumama Kocky, este mam pre vas jednu jobovku - @kajka18 mi pisala, ze odstupuje z rodinnych dovodov. Takze kocky asi nebudu ;( Myslim, ze uz je neskoro hladat dalsiu maminku.
@adelajda2012 rozumiem... 🙂 tak sa na to pozriem, čo by som s tým mohla vymyslieť
@sonislawa ahoj, existuju aj sacky vacsie ako a4, do nich sa zmesti zalaminovana a4 - napr. tieto https://officeland.sk/kancelarske-potreby/balen... ale tam ich je 100ks. u nas v kamennom papiernictve predavaju aj po 1ks (este vacsie stoja myslim 0,09 centov za kus...)

jaj a este by som robila stopy filcove asi na filc lepit