Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@adelajda2012 takze je nas 8 ks, spravne?
daj plis nejake oficialne deadliny
@cicamica1980 @crazy1 @sonislawa @strelka3 @bambulka18 @jumama
Je nas 7, kedze gega sa neozyva.
Prihlasovanie by som nechala do konca tyzdna este otvorene. Alebo chcete uzatvorit skupinu uz teraz?
Vyber nasich aktivit je uz ukonceny (az na jumama, ta sa musi rozhodnut).
Deadlines dam, myslim na to, len som teraz iba cez mobil a mimo domu.
@adelajda2012
@crazy1
@cicamica1980
@sonislawa
@adelajda2012
@strelka3
@bambulka18
Ja urcite budem robit obe hry, lebo pre nasu chem obe, trosku jednoduchsie sa mi robi to batamino, pretoze zieratkove obrazky uz mam stiahnute na vyrobu inych karticiek, tak som sa do toho uz vecer a dnes trosku pustila, na 90% uz to mam. Velke zvierata, aby mi na karticku vosli, a boli pozadovanej velkosti, musela som v niektorych pripadoch orezavat. Ale snazila som sa, aby zostali pre deti rozpoznatelne. Tie mensie uz mi potom vosli vacsinou cele. Lekarske vecicky mam zatial iba premyslene, ale urcite spravim tiez. Tak bud poslem kto co oznacil ze sa mu lubi, alebo v el. podobe dam na zdielanie, aby ste si tu druhu hru, mohli sami vytlacit 🙂 Mala ochutnavka... (Ked zacnem robit na lekarskych veciach, dam tiez ochutnavku a mozete este upresnit, co kto chce, lebo ja to robim zatial len takto do PDFka avytlacim az nakoniec, pripadne dajake pekne doplnky dorobim.. )
@jumama Perfektne to vyzera!!! A tych zvieratiek budev kazdej velkosti rovnaky pocet, ci to ma byt takto?
Inak, to by bolo megaskveleee ak by si toto skompletizovala a ponukla v elektronickej podobe a potom este stihla ten lekarsky kufrik 🙂 Su to ale takmer dve aktivity, tak uvidis casovo ako to pojde.
@adelajda2012 Z kazdej velkosti po 8 zvieratiek, na 1 A4 vojde 12 karticiek.. preto je to poposuvane, ostatne este nemam 🙂
ahojte, da sa este prihlasit?
pokial nie, nevadi, aj ked mi to bude luto 🙂
pokial ano, pridavam moje navrhy:
1. list/strom/plod - zalaminovane vylisovane listy stromov (uz ale nie vsetky zelene, kedze je jesen a nemam ich pozbierane) + zalaminovane obrazky stromov a ich plodov (s nazvami)
2. vyvojove cykly - zaba, motyl, vcela, lienka, popr. mravec (na otocnom koliesku)
3. kalendar - rok, mesiace, dni v tyzdni, rocne obdobia, pocasie (bez podlozky)
Ahojte,este sa mozem pridat? 🙂
@weronnka18 je nas uz dost a vsetky vyrabame krasne aktivitky, ale predsa je v albume este jedna ktoru by som pre dcerku velmi chcela a nikto ju nevyraba ☹ . Su to 3 pohybove kocky site z latky,alebo filcu. Trufla by si si na tuto aktivitu? 🙂
To by som snad zvladla,ale neviem ci z filcu 😲 ale nejako to vymyslime 😉 pripadne z nie moc tenkeho kartonu a nejako to tam nakreslit alebo aj napisat to co treba robit? Ci aka je predstava?
My mame dve ine aktivity s kockou. Jedna kocka je dreve a druha z polystyrenu. Obe su oblepene papierom, a prelepene lepiacou paskou. Ta polystyrenova je lepsia, lebo ked to dcera hadze aj z vysky, tak nic neznici - tolko moja skusenost. Latkovu kocku doma nemame
@weronnka18 tak ja som za 🙂 , uvidime co povedia ostatne maminy
Ja nechcem byt zlá ked odsuhlasite prisposobim sa.... Ale uz teraz mam vystrihnut zošit a navliecť 168mikulasov ďalšie dve baby je 216 😩😩😩😩😩 ked tak Bambuľka chces ja ti tri kocky spravim a poslem ako darček .... Jednoduchšie pre mna ako síť dalších 48mikulasov....
Ale ked chcete spravim adventné navyše.......
Baby, sorry, ze som sa vcera vecer neozvala . Zaspala som s detmi o osmej ako poleno ;)
Co sa tyka novych "prirastkov". Tak ja som za, aby sme vzali este @fada a @weronnka18. Tym padom je nas 9. Ale musite sa aj vy vyjadrit, lebo viem ze crazy1, je uz chyta mikulasovu traumu... Ja som este nezacala robit, ale tiez ked si predstavim vyrobit 9 babik,nperiniek a vankusikov, mackov a cez 200 karticiek ;)
Predbezne...
@fada skusis dat este nejaky navrh? Tie tvoje su fajn, ale je to taka vrecuskova klasika a tu ide hlavne o nove napady. Pripadne tie vyvojove cykly by boli fajn, keby si to nejak trosku rozvinula. Skus napisat ako si to predstavujes, co vcetko by k tomu bolo...ostatne navrhy su pomerne narocne na spracovanie, tak aby to bolo porovnatelne.
@weronnka18 tie pohybove kocky ani nemusia byt vsetky z rovnakeho materialu. Ja som rozmyslala, ze tu zvieratkovu by som urobila filcovu a tie ostatne nejake ine... Ved porozmyslaj. Pripadne navrhni aj inu aktivitu, mozno mas v zalohe nieco skveleee 🙂
Takze, baby, poprosim vas, aby ste sa vyjadrili ci chcete, aby nas ostalo 7, 8 alebo 9. Staci cislo do komentu, snad nam z toho vyjde nejaky vacsinovy nazor ;) Zajtra doobeda to uzavriem, kto sa nevyjadri, suhlasi s tym, co urcime ostatne. Koho viem, k tomu uz napisem pocet.
@jumama - 8? 9?
@adelajda2012 - 9
@crazy1 - 8
@cicamica1980
@sonislawa
@strelka3
@bambulka18 - 9
Co sa tyka terminov. Mame fakt dost malo casu, takze to bude narocne!
TERMIN DOKEDY JE POTREBNE ODOSLAT BALIK S HOTOVYMI AKTIVITAMI JE 20. NOVEMBER!!! Je to fakt posledny mozny datum, ktory som mohla urcit. Dalsi tyzden sa budu baliky kompletizovat, rozdelovat, posielat. Posta tiez zaberie par dni.
V ostatnych vymenach sa vacsinou stava, ze sa nejaky termin stanovi, ale potom sa este posuva, ak niekto nestiha. Ale to si mynemozme dovolit, ak chceme mat adventny kalendar 1.12. doma.
Pred terminom posielania este napisem presne pokyny, ako kam atd..
Ked som organizovala tuto skupinku, tak som ratala s tym, ze baliky budem kompletizovat ja. Ake ak je tu niekto, kto by sa velmi chcel toho ujat, rada mu to prenecham ;)
No a este jedna vec. Prosim, davajte sem co najviac fotiek vyrobneho procesu. Kludne urobte prototyp a hodte na plochu, nech napiseme komenty. Jednak sa predide tomu, ze by bol niekto na konci sklamany a jednak sa vychytaju chybicky, ktore si pri vyrobe nemusime vsimnut. A aj poradit si urcite mozme ;). Cim viac sa konzultuje, tym lepsie.
@jumama @crazy1 @cicamica1980 @sonislawa @strelka3 @bambulka18
@crazy1 ja ta plne chapem, nikto to neberie v zlom. Nie je nieco v com by sme ti mohli pomoct? Co tak aspon s tym navliekanim...ze by si to navliekla kazda sama. Alebo napr mne mozes urobit adventny az od 6.12. (Ja tak davam babam, od 6.12.-24.12. Kazdy den nejaku aktivitu ako darcek). To mas 19 mikulasov. A ak nebudes stihat, ja si cosi aj poprisivam ;)
@adelajda2012 si zlata dakujem..... Snad stihnem vsetky..... Spravim vsetko preto.... Pri najhoršom by som dodala šnúrky a uz by ste si ich navliekla samé ale dam včas vediet.... Nápis mi len počet nech viem... Zatial vRabam 8ks..... A na pár dni sa odmlčam aby som mohla pak fotto pridávať...🙂
@adelajda2012 ahoj, tak vyvojovy cyklus by bol podobny ako na obrazku (obrazok je stiahnuty z mk) a k tomu by som mohla vyrobit modely jednotlivych cyklov. no neviem este z coho. to ma len tak napadlo.
napr.
motyl: 1. faza mala cestovinka, 2.faza zinilkovy drotik, 3.faza konarik a na nom plastelina alebo slane cesto, ci modurit a 4.faza motyl z filcu alebo machovej gumy.
vcela: 1.faza karton + lepidlo, 2.faza cestovina, 3. a 4. faza zatial netusim (4.- obal z kinderka + filc? - ale to by nevyzeralo velmi realisticky, tak neviem)
lienka: 1.faza filc alebo zalaminovany list + semiacka, 2.faza zatial netusim, 3.faza cestovina, 4.faza orechova skrupinka a zinilkove drotiky
zaba: 1.faza pohyblive ocka, 2.faza spagat a plastelina/slanecesto/modurit alebo koralka, 3.az 5. faza zatial netusim
- privitam vase napady 🙂
Ahojte mamicky, ja vas sledujem uz od zaciatku🙂 Ste sikulky, ako tu hladate, co tu este nebolo🙂 Nie nejdem ziadat o prijatie🙂 Aj ked som nad tym zo zaciatku aj uvazovala, ale mame toho doma celkom dost. Ale rada sa budem inspirovat🙂 Snad mozem🙂 Tesim sa na fotky z procesov vyroby 🙂 Nech sa vam dari🙂 😵
Teraz ma napadlo,ze by bolo zaujimave spravit dve kocky - kocka ma 6 stran,cize presne 6 zakladnych farieb - zlta,cervena,zelena,modra,biela a cierna - a k tomu by som zalaminovala karticku,co ktora farba znamena /napr.cervena - postav sa na jednu nohu,pripadne este spravim jednu kocku so zvieratkami,nech mozu deticky aj napodobnovat/ no a pointa dvoch farebnych kociek by bola,ze keby sa hodi dvoma kockami - tak dieta musi "zmiesat" farby a na karticke pozriet spravnu farbu - napr na jednej kocke padne cervena a na druhej zlta - cize dieta musi spravit oranzovu "aktivitu" - chapete? 🙂
@adelajda2012 ja som kludne za 9 ak suhlasia ostatne 🙂)
kalendar - nieco ako na foto (obrazok je stiahnuty z netu)
prevedenie: vacsinou tlacene a zalaminovane
- rok (2015,2016,2017), mesiace (nazvy),
- mesiac s dnami od 1 do 31 - a4 s vytlacenymi cislami v okienkach (s tym, ze od 29 po 31 by boli cisla na suchy zips, aby sa dali dat dole) a nieco (zatial nemam vymyslene) na oznacenie prislusneho dna (mozno spendlik zapichovaci a na nom pripevnene okienko z filcu, neviem)
- dni v tyzdni - mohli by byt vrecuska z filcu ako na obr. a vkladali by sa do nich na palicke pripevnene nazvy vcera, dnes a zajtra
- rocne obdobia: jar, leto, jesen, zima s mesiacmi - zalaminovany kruhovy obrazok so strelkou
- pocasie: slnecno, oblacno, poloblacno, dazd, sneh, vietor - zalaminovane karticky
-
@crazy1 viem ze aj ja budem lutovat ked uvidim uctenku za latku na 9 panakov, a po veceroch budem sediet za strojom, ale prislo mi to nefer, teraz povedat niekomu nie, ked som na zaciatku suhlasila s poctom do 10mamiciek. Si velmi zlata ze si sa ponukla s tou kockou, ale to nebude potrebne, ak sa nebude robit v tejto vymene, tak si najdem cas a malej ju raz urobim 🙂 . Ak nebudes stihat tak mne posli iba nastrihanych, myslim, ze budem v sijacom svungu 🙂 tak sa pokusim si ich pozosivat sama. Ďakujem a prepac za komplikacie 😉
no a taka, co som este nevidela, tj.netradicna aktivita, inspirovana hrou
http://www.kids-world.sk/index.php?page=product...
- podlozka: karton alebo a5 spisova doska zrezana do stvorca (cca 15*15cm), na tom nejak pripevnene spendliky s hlavickou (tak aby zospodu nepichali)
- boli by 3 alebo 4 obrazky - este neviem ake (predlohy by boli vytlacene a zalaminovane)
- zvysne obrazky by boli na nejakych priesvitnych obaloch (napr. na vysvedcenie co sa kedysi davali) a na tom obojstrannou lepiacou paskou prilepene obrazky z machovej gumy, s tym, ze 1 obrazok by sa skladal z 3 alebo 4 obrazkov polozenych na seba
neviem ako by to vyzeralo cele poskladane, musela by som najst pevne leskle cenovo dostupne obaly
@bambulka18 neospravedlňuj sa nemáš sa za co.... Mas pravdu na začiatku sme sa dohodli ze bude do 10... Akceptujem to;)
@fada kalendáre mam doma 2 jeden na chladničke magneticky jeden v detskej na suchý zips..... Nie je to nic nove ... Ale ten životný cyklus s modelmi sa mi velmi páci🙂))
@weronnka18
Tie kocky budu super mozno by nebolo zle spravit obrazky pohybov tak aby sa dali prilepiť a odlepiť ... Ze by s tym vedeli aj 3rocne deti samé podľa obrázku a aj sa naučili podľa obrázku identifikovať a pomenovať pohyb a potom uz ked si osvoja pojem obrazok sa odlepí a budu ho na povel robiť podľa farby ... To s miešaním farieb je super napad🙂))
Ospravedlňujem sa za moj výlev ...! Viem ze to mame vsetky náročne ale my sme sikulky a dame to🙂) a uz som zmierená s 240 mikulasmi🙂))
@adelajda2012
Co ty na to??

@sonislawa 🙂 Dakujem. ale ono nie je az take narocne robit to pri takejto malickej skupine. Ked je vymena pre 20 a viac mamiciek (ako robila napr.cicamica), to musi byt uz na plny uvazok 🙂