Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@weronnka18 latkovu som myslela preto, lebo karton ani polystyren u nas dlho nevydrzia ☹ . Moja predstava bola, ze emocie by boli interpretovane pocasim. Cize na jednej strane by bol z filcu nasity napriklad oblacik ako smutok, dalej slniecko ako radost, dazd - plac, blesk - hnev... Druha kocka by bola super ak by sa podarilo zohnat latku so zvieratkami, na kazdej strane ine zviera
Alebo...v galanteriach predavaju taku priesvitnu gumu, pouziva sa to tusim na obrus na stol. Obrazky by sa jednoducho vytlacili a vlozili pod tu gumu, po ktorej by si presila. Prilozim fotku ako to vyzera, nemam tam sice vlozeny obrazok, lebo ja som to neobsivala cele, ale robila som z toho take vrecko na vlozenie fotky...
Takze baby, uz sme 4 za to, aby nas bolo 9, co uz je vacsina, takze asi mozem oficialne privitat @fada a @weronnka18 🙂
Inak sa mi velmi paci ako tu komunikujete, ste zlate, ustretove, ochotne si pomoct...super atmosferu to tu robi ;)
Sorry, musela som odbehnut (placuce dieta ;)), tak som nedopisala.
Ja uz by som to v tomto pocte 9ks uzatvorila, lebo nam crazy ujde aj s adventnym kalendarom ;)
Takze pre zopakovanie a aj pre novych clenov:
TERMIN DOKEDY JE POTREBNE ODOSLAT BALIK S HOTOVYMI AKTIVITAMI JE 20. NOVEMBER! A nebude sa dat posunut, ak by ste nestihali, lebo chceme mat 1.12. aktivity s adventnym doma.
Vsetkych prosim o fotky z priebehu pracovneho procesu, aby sme tu videli, co vyrabame, poradili si a vyhli sa nedorozumeniam.
Aktivity @fada a @weronnka18 dam do albumu, aby sme mohli zahlasovat. Len uspim aspon jedno dieta ;)
@cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @fada @weronna18
Kuk koment vyssie 🙂
@cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @fada @weronna18
Babulky, dve veci mam este...
1) poprosim vsetky zahlasovat za aktivity od fada a weronnka
2) tie, co budete laminovat nejake obrazky a karticky...dohodnime sa, ze sa to bude tak, ze najpr obrazok vystrihneme, potom zalaminujeme a znovu vystrihneme. Aby mal kazdy obrazok okraj a nerozliepal sa. Snad som to napisala zrozumitelne. Suhlasite? Lebo ak sa laminuje cela A4 a potom sa to striha na mensie karticky, po case sa zacnu "rozpadavat". Aspon moja skusenost je taka.
@adelajda2012 @crazy a mna napadlo,ze ak nebudes stihat ten adventny, za mna mozu byt aj iba vrecuska (pekne farby a cislo) ja nemusim mat trpaslikov . Popripade ak nebudes stihat, mne nevadi posunut termin... ze mne by si adventny poslala neskor. Moje deti su este male, tak mi to zvladneme, ak budeme mat neskor... a vplnej parade si to dame az o rok 🙂
Prepacte ze sa neozyvam. U nas chorobna katastrofa - ja chora, deti chore a mnazel na spadnutie... nie len kasle a sople ale aj vracanie... takze tuto noc som hlavne sedela pri postielke a drzala synovi hlavu a prezliekala, umyvala. No nebudem dalej opisovat, urcite si to viete predstavit.
Snazila som sa to tu vsetko prcitat, ale priznam sa, ze som stratena. Takze ak som nieco nepochopila, prepacte. Vo vseobecnosti som nadsena a zo vsetkym suhlasim 🙂
za mna - suhlasim s 10. Ale tiez mozno budu pismenka rozne (este stale neviem ako tie pismenka spravím - inak super napad to fotenie pracovneho procesu. , pri pismenkach sa mi to urcite hodi.
Mne sa pacia tie vyvinove "nieco" (vypadavaju mi slova po tej noci) a pohybova kocka.
@adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18
vidim, ze vyhrala obrazkova hra, tak sa chcem opytat, ci by ste suhlasili aj s takou variantou, ze by som tie obrazky rucne namalovala na foliu a zalaminovala, resp. vytlacila na pc a zalaminovala
@sonislawa jooj, tak toto som si nedavno prezila. Vsetci styria sme grckali, dcerky celu noc kazdu pol hodinu. Vsetko bolo ovracane, lebo ani jedna nechcela do nejakej nadoby, triafali kde sa dalo...tony pradla. Ooooch, len som si na to spomenula, je mi zle. Drzte sa!!!!
Baby tiež súhlasím čo ste sa už dohodli..tiež sme ochoreli,tak skáčem okolo detí.
@crazy1 asi ostanem pri malovani. na foliu to slo celkom dobre, len musim zohnat vacsiu farebnu skalu permanentnych fixiek (mam len 8+1 decor pen. su dost tmave a na niektore detaily aj dost hrube), no najskor musim pozicat laminovacku a skusit co to urobi s obrazkami po zalaminovani.
takze je nas 9, spravne?
@adelajda2012
@fada zaujimavy napad. Daj vediet ako to pokracuje ;) Som fakt zvedava, ci to pojde laminovat.
@cicamica1980 ano ano. Uz zbieras kamene?
vyfarbene obrazky uz nie su take pekne, vidiet tahy fixkou :(. no uvidime. musi to teraz schnut 4 hodiny, potom zalaminujem a hodim foto. zatial to budu len skusobne obrazky - ci bude ok malovat fixkami a laminovat. nemam totiz doma ani dost velke folie, ani som to nerobila na presno (tj. aby slon pasoval presne na krokodila, lev na slona a tak).
fakt,ake obrazky budete chciet? moze byt ten slonovo-zvieratkovy? pozostaval by z 5-tich obrazkov: korytnacky + krokodil + slon s vodou + lev + strom
@adelajda2012 uz nejake mam, len to musim vyskladat. Aj farby som uz objednala 🙂
oprava, obrazok by pozostaval zo 4-roch folii, pricom na vyber bude folii 6. folie: slon s vodou. korytnacky, krokodil dole a lev hore, lev dole a krokodil hore, strom vlavo, strom vpravo.
Ahojte baby,tak my sme dnes skončili na pohotovosti,laringitida ako vysita..tak dúfam,že sa rýchlo zotavi moje chuda..dosť mám nervy ,že to nestihnem,keď vidím ako už pracujete..ale už aj ja dávam info dokopy,len sa ešte učím s fotoshopom,takže ešte bude zabava;)
@adelajda2012 ešte k tým stopam..naratala som 15zvierat..malo?veľa?
Tak baby, nasa mensia tiez uz teplotuje...nejaka epidemia sa nam tu rozmohla :( Drzte sa vsetky, nech su tie nase chorobky male cim skor fit!!!
@strelka3 15zvierat je supeeer. Uvidis ci budes ku vsetkym stihat aj tie peciatky robit.

Ja súhlasím s 10 účastníkmi