icon

Vrecúškové aktivity pre deti od 3 - 5 rokov - druhé kolo

branki
15. feb 2014

Ahojte,
prve kolo sme uspesne zvladli, tak otvavaram kvoli priehladnosti novu diskusiu. Vymena sa zacne v marci, dovtedy mozme diskutovat o navrhoch. Termin ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Uvitame aj novych clenov, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci. Takze mame este volne kapacity.

zvalka
28. feb 2014

tak som kupila filc dnes, je super, potom aj odfotim, fialoveho nemala tolko, tak jeden je tmavsi, jeden svetlejsi, hadam to nebude problem...

vmb
28. feb 2014

@branki ellaeliska pridala nejaké návrhy? Je s nami vo výmene? Ďakujem

vmb
28. feb 2014

@branki @slniecko379 @ajabaja @ivaha @sliver @gega @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @ellaeliska @katka159 @emily_666 @janka9898
prosím vás, chcete radšej kartičky podlepené magnetom (páskou) alebo radšej hrubšie (kartónom podlepené)? Budem vám robiť každej 3 sady (A4).
prosím dajte like za možnosť: https://www.modrykonik.sk/blog/branki/album/vre... Ďakujem

ivaha
28. feb 2014

@sharonik @miskanasa @komzikosaurus @slniecko379 @iivkaa1 @ajabaja @ivaha @sliver @gega @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @ellaeliska @katka159 @emily_666 @cvety @janka9898

prosim maminky, ktore nieco laminujete, mam na vas jednu prosbu ohladne vyroby, poprosila by som najskôr papierove predlohy vystrihnut a az potom povkladat do fole a laminovat,tak aby vzdy po okraji ostala cista folia aspon 3-4mm, lebo viackrát sa stalo ze nam z vymeny ostali znova len papiere a folia sa odlepila, ked to bolo len A4 papier laminovany a potom az strihany. Je to potom skoda prace a hlavne aj financii.dakujem velmi pekne 🙂

branki
autor
28. feb 2014

@vmb no este sa vobec neozvala, pisala som jej aj Ip ale ziadna odpoved este pockam do pondelka a posunieme miesto, aj ked zatim nemame nahradnika

sliver
28. feb 2014

@branki mňa to tiež trápi ☹ lebo neviem ktorú aktivitu mám robiť navyše.... aj ked ešte len planujem a preratávam čo koľko čoho tlačiť a koľko folii a tak...
asi ja preto sa pýtala vmb lebo tiež nevie ktorú... iné je ked vy urobíte 20 a neboj náhradník sa isto nájde, stačí povedať že je volné miesto 😉

branki
autor
28. feb 2014

@sliver no teda este marusinka80 mala nastupit miesto katky, ale tiez sa neozvala, este fakt pockam do toho pondelka, su to len dva dni, a skusim este raz sa sa spytat marusinky ci ide do toho s nami a uvidime 🙂

janka9898
28. feb 2014

babule idem si objednat filc od jedenj kocky co objednava zo zahranicia len trva to mesiac kym pride ale tak snad stiham ved je este len konniec februara a asi tym padom to bude filc+ karton uvidim
.-D

katka159
28. feb 2014

@ivaha ok ja som sa toho bala tiež tak som to vyskušala a vysledok 2 sa mi pri laminácii posunuli a spojili a ani za ten šlak som ich nemohla odeliť bez poškodenia... ja používam 100mic foliu ta je kvalitnejšia a zaleží to aj od laminovačky aká je kvalitna

miskanasa
28. feb 2014

@sharonik @miskanasa @komzikosaurus @slniecko379 @iivkaa1 @ajabaja @ivaha @sliver @gega @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @ellaeliska @katka159 @emily_666 @cvety @janka9898

BABY, tuto spravu som pisala j v inej výmene, takže niektoré z Vas si ju prečítaju viackrát. Chcem Vás ešte poprosiť aby si každá pozrela este raz v albume výherné aktivity od každej maminky, poprípade diskutovat konkrétne pod každou fotkou o aktivitke, ako ju konkrétna mamicka bude vyrábat. A potom, čo zistíte, začnite vyrábať svoje aktivitky..Je velmi tazke urcit cenu, náročnosť, čas pri výrobe aktivít, nie vsetko možeme porovnávat...A potom vyrobte take aktivitky, aké si myslíte že sa hodia, myslím najma cenovo...ak mate pocit, že niektora mamina ponuka málo, tak jej to treba napísat, upozornit na to, ak sa vam opat zdá, že niektorá toho ponuka v svojej aktivite prehnane vela, myslím opat najma na financie, tak tiež treba napísať, nech to kludne urobi jednoduhsie, poprípade menšie množstvo, ak mi rozumiete....Proste tieto veci riešime teraz a nie potom, ked už budeme mat aktivitky doma a potom diskutovat o tom, že toho je málo a táto sa zas tolko namakala....takže každa sa kludne može teraz vyjadrit, pod konkrétnou fotkou, pýtat sa co vas napadne...lebo ako tak čítam komenty pod fotkami, zistujem, že niektoré z vas už teraz sa stažuju že budud nad rozpočet, tak načo dokelu (prepáčte za vyjadrenie) sa púšťať do takej aktivity. radsej si treba zvolit inu, alebo proste miesto napríklad 4 príloh urobit 2....od začiatku sa bavíme o rozmedzí 1 - 2 eura, tak nerozumiem...ak to niektomu vychádza drahsie tak nemal tuto aktivitku navrhnut!!!!!!!Odmietam potom čítat dalsie komentáre, ktoré tu nebehnu ked už kazda bude mat doma svoje aktivitky...že tato to mohla inak urobit, tato tiež....proste kazda navrhovala take aktivity, aké ma možnlosti, teda tak by to malo byt, tak sa toho prosím držme...Snád so mnou bude vacsina súhlasit..dakujem

natabun
28. feb 2014

@miskanasa suhlas, lepsie by som to nenapisala

komzikosaurus
28. feb 2014

@slniecko379 aj toto vyzera zaujimavo, matka diktuje dietatku cestu kade ma ist.

sharonik
28. feb 2014

@komzikosaurus pekne to je, len celkom nechapem, načo mu to má diktovať, keď je tam len jedna možnosť ako môže ísť 🙂 , keby tam napr. bola nejaká odbočka, či križovatka, tak by to bolo namieste.

ajabaja
28. feb 2014

@ivaha je skvele, ako to tu stale piseme - instruktaz o laminovani a stale sa to opakuje ... 😝

sharonik
28. feb 2014

@katka159 spojili sa ti dva obrázky vnútri vo fólii, či ako?

branki
autor
28. feb 2014

Este mam na vas jednu prosbu. Bola by som velmi rada,keby ste kazda pridali fotku svojho prototypu, aby sme o aktivite mohli diskutovat, ci to ostatnym vyhovuje, popripade doladit nejake detaily. Rada by som sa vyhla problemu, resp. nespokojnosti s aktvitami, ked uz bude po funuse. Vsimam si to aj v ostatnych vymenach, takze radsej komunikujme teraz, ako ma byt potom niekto nespokojny. Vdaka

janka9898
1. mar 2014

@branki @sharonik @miskanasa @komzikosaurus @slniecko379 @iivkaa1 @ajabaja @ivaha @sliver @gega @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @ellaeliska @katka159 @emily_666 @cvety
takze zajtra vam dam prototyp zatial s kartonu lebo som zistila ze ten filc co mam ja kupeny je na to tenky tak zozeniem iny
a bude 5-6 predloh
uvidim podla materialu ale ccela by som 2 s filcu 2s kartonu a 2 s machovky uvidime ako zozeniem material
ale machovka a karton budu urcite uvidim aky filc zozenniem

sharonik
1. mar 2014

@janka9898 pre mňa stačí všetky z kartónu, hlavne aby sa to neohýbalo, neviem akej bude ten kruh veľkosti, ale, machovka by teoreticky tiež mohla držať tvar, filc neviem, neviem...

katka159
1. mar 2014

@sharonik hej ako som laminovala tak sa mi jeden posunul a trocha asi pol cm trekril druhy a za pana krala som ich nemohla od seba dostať ani ked osm to obstrihla uplne pri nič tak som to skusila aj prestrihnuť a folia nepustila čiže preto hovorim že je to a o kvalite laminovačky určite tie čo maju za 30e laminovačku nafunguje tak dobre ako ta čo stala 180e a ked sa používaju najlecnejšie folie 80 mic čo mne vôbec nebolo odporučane tak aj tím to môže byť ja používam iba 100mic

katka159
1. mar 2014

@janka9898 podla mna machovka a karton stačí len niektoré tie kartony sa lamu tak aby sa to neohybalo

sharonik
1. mar 2014

@katka159 🙂 no vidíš, čo človek to názor, ja mám lacnú laminovačku a používam iba 80 mic fólie a som s ňou absolútne spokojná, nikdy žiadne problémy, laminujem často a veľa a zatiaľ drží všetko ako má🙂 Keď budem kupovať druhú (a to dúfam nebude tak skoro), spomeniem si na tvoje skúsenosti 😉

komzikosaurus
1. mar 2014

@sharonik ked sa na to pozres tak vidis ze tam su 4 krizovatky 🙂 potom to je uz aj hladani obrazkou 🙂 mimochodom keby ten plan cesty nebol pisany ale namiesto slov by boli obrazky, tak by vedelo dieta pracovat aj samostatne, o co asi v monte ide

komzikosaurus
1. mar 2014

@komzikosaurus boze hanba, "obrazkov"

katka159
1. mar 2014

@sharonik ja laminovačku nemam nosí mi ju mm z prace preto je takak draha... ale viem kamoška čo ma taku lacnu to že ona to musi aj 3x preisť aby sa to zlepilo.... a sprihaš uplne pri papieri tiež? lebo je to blbosť tam nechavť 3-4 mm ked sa to aj tak nerozlepí

sharonik
1. mar 2014

@komzikosaurus 🙂 ja som ale cvok, ja som tam tie križovatky ozaj nevidela🙂 som už zdeformovaná - starší syn stále rieši bludiská a labyrinty, tak som automaticky nato pozerala ako na bludisko🙂

sharonik
1. mar 2014

@katka159 no ja som zatiaľ nikdy nelaminovala jednu vec viackrát, vždy sa mi to super spojilo. No ak mám drobné obrázky tak nechávam kúsok vždy medzi nimi prázdny. Skúsim niekedy rozstrihnúť cez obrázok a uvidím, či sa rozpadne.

katka159
1. mar 2014

@sharonik nerozpadne sa....🙂 ani cez ja osm zo začiaktu nevedela tak som najskor všetko roztihala a laminovala tak ako si hovorila že pol cm okraj ale teraz už totak nerobím

katka159
1. mar 2014

@janka9898 @branki @sharonik @miskanasa @komzikosaurus @slniecko379 @iivkaa1 @ajabaja @ivaha @sliver @gega @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @ellaeliska @katka159 @emily_666 @cvety
baby tak k tej hre idem objednavť kocky tak aké 15x15x15 alebo 20x20x20?
original kocka je tam 18x18x18 čiže niečo medzi tym ale ta ma take skosene hrany ... tak ktorú?

sharonik
1. mar 2014

@katka159 nám stačí 15x15x15mm

emily_666
1. mar 2014

@katka159 ja sa prispôsobím