icon

Vylúčili mi dieťa z tanečnej

anamaria75
27. jan 2023

Vlastne je mi len smutno, moje dieta plakalo, ze ju vylucili z tanecnej. vraj mala konflikty s inymi detmi. ale ona je velmi ziva, tak to vadilo tej pedogigicke, nevedela ju zvladnut. chodi aj na ine kruzky, tam v pohode.
ale osobne si myslim ze ucitelka tam nieco nezvladla, alebo mala antipatiu.
asi je to pre moju dceru dobre, nieco sa nauci na tom, a dam ju niekde inde, kde sa bude snazit lepsie zaradit.

janagem
Autor odpoveď zmazal
123andy123
27. jan 2023

@anamaria75 kolko rokov ma mala?

anamaria75
autor
27. jan 2023

@anjelicek26 dakujem, to som potrebovala. (aj ked to vlastne viem, ze to tak je)

gabika0825
27. jan 2023

@anamaria75 No jasne, klasika. Zvaľovať svoju neschopnosť na nezvládnutie učiteľkou. V prvom rade to dieťa treba naučiť že na tom krúžku nie je sama, ale aj ostatne deti a keď skratka tvoje dieťa nezvláda kolektív, má konflikty tak asi na taký kolektívny krúžok to dieťa dávať nebudem, ale budem ho najprv učiť sa chovať v tom kolektíve, keď budem vedieť že to zvládne, tak vtedy rozmýšľam nad nejakou tanečnou a nad podobnými krúžkami kde je viac deti v skupine. A keď došlo až k tomu, že ju učiteľka vyrazila, tak asi to nebola len taká detska hadka o nicom. Asi sa to zrejme opakovalo a učiteľka zhodnotila že to dieťa tam nemôže skratka byt. A nech ju das kdekoľvek, pokial ju nenaučíš že iné deti sa nebijú, neosocuju a podobne, tak to bude všade takto.

martul
27. jan 2023

@anjelicek26 perfektne napísané, jedná sa o tvoje dieťa, ale máš k tomu veľmi triezvy pohľad.

aurora33
27. jan 2023

@anamaria75 chodili k nám na tanečnú také ,,veľmi živé deti” celá hodina bola len o ich upozornovani. Ako matka, ktorá platila deťom tanečnú som šťastná, ze tie nevychovane deti tam už nechodia. Hodiny su teraz o niečom úplne inom.

anamaria75
autor
27. jan 2023

@gabika0825 no klasika niekohu na zaklade 5 riadkov odsudit ako neschopneho

madeline1
27. jan 2023

@anjelicek26 styri kruzky? pani ja byt dieta tak to nedam

marllik
27. jan 2023

@anamaria75 aj ja som bola smutná keď syn prestal chodiť na krúžok, čo ho bavil 🤷🏻‍♀️

kathak
27. jan 2023

Nedávno som videla živé dievcatko na krúžku dcérky a teda neviem ako živé je to tvoje, ale mala som chuť odhlásiť tu moju a dat na iný čas,

mimikarol
27. jan 2023

Prepáč ale ty budeš asi mamička, ktorá vidí chyby všade len nie vo svojom dieťati. Tiež by ma zaujímalo koľko má dieťa rokov. Moja ma 7, keby ju vyhodili z krúžku lebo sa nevie vypratať do kože ani by som ju neľutovala. Aspoň by sa naučila že činy majú aj dôsledky

miskakyska
27. jan 2023

... Tvoja dcérka má podchvíľou s niekým problémy 🙃toto neriesiš prvý x..však?.. toto už koľké vylúčenie?...či stále to prvé?..je mi ľúto.. možno pre dcéru toho veľa a prestáva to zvládať,potrebuje aj oddych a svoj kľud..

mondolina
27. jan 2023

@anamaria75
a vieš to teda posúdiť aj z druhej strany? keď očakávaš empatiu?

anamaria75
autor
27. jan 2023

@mondolina ano viem, kazdy ma svoje problemy. aj pedagogicka ma svoj zivot. to nic nemeni na tom, ze neprezivam plac svojho dietata. a kazda ktora ma tu kritizuje, mi radsej mohla napisat ako jej dieta niekde nieco nezvladlo. aby som trochu pookriala. alebo vy ste dokonale matky s dokonalymi detmi?

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@anamaria75 ako si to riešila s dcérou?

123andy123
27. jan 2023

Ja mam empatiu na rozdávanie ale treba mat aj sebareflexiu. Určite to nebol prvý konflikt a určite vyrušovala často na krúžku. Si jej predtým vysvetľovala, že sa tak nemá chovať, lebo ju vylúčia?
Teda keby môj bol konfliktný tak sama ho odhlásim z krúžku, nečakám na vylúčenie. Od trénerky to bolo profesionálne. Prepáč ale čo si čakala? Že ked zaplatíš že sa k nej tam budu chovať ako k princeznicke?

anamaria75
autor
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 este to neviem, prislo mi to mailom. ale pedagogicka jej nieco hovorila, podla mna hlupe slova zvolila, radsej to nechcem pisat, lebo nemam potrebu riesit ako sa to udialo. a vtedy mi doma plakala.

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@anamaria75 skús napísať viac. Aké hlúpe slová? Ty si ich počula?

tatianaba
27. jan 2023

@anamaria75 Vies,lenze ked to nevysvetlis dopodrobna,vsetky okolnosti,reakciu pedagogicky,teba aj dcery,tak to moze naozaj vyzniet,ze tvoja dcerka sa nespravala vhodne,veduca kruzku sa snazila,ale neslo to. Skus to viac rozpisat a mozno potom dostanes aj ocakavani podporu a pochopenie. 🙂

dagmarovita
27. jan 2023

Mohla to riešit najprv s Tebou, nech dohovoríš, naucila by sa ovládaniu za tuzbu tancovat, je to nepríjemné, skus sa s nou este porozpravat

anamaria75
autor
27. jan 2023

@123andy123 a kde si teda nechala tu empatiu ktorej mas na rozdavanie? ze niekomu smutnemu napises ako si moze za to sam: ved ja viem ze kazdy si je strojcom svojho stastia. aj my. znesieme aj dobre aj zle. teraz znasame zle.

diaszoky
27. jan 2023

@anamaria75 zvykaj si tu ti na kazdy problem drzo odvrknu nas narod slovensky

iwesska
27. jan 2023

Cakala si polutovanie...ok. Akurat,ze toto nie je na polutovanie. Chodi na ine kruzky? Chodi. Nevyhodili ju predsa odvsadial. Tak preco ta to tak trapi? Ze plakala? No tak sa musi naucit,kde su medze. Vsak moze ist od septembra zas,ked na sebe zapracuje. Mna by sa toto teda nijako nedotklo a vobec by som to ako tragediu nebrala.A stale si nenapisala,kolko ma rokov,lebo to je dost dolezity udaj.

anamaria75
autor
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 vies co moc ma to boli, co jej povedala. a zdoverovat sa da len ludom, ktori ta este viac nezrania. skus napisat niekam kde ti nadavaju do neschopnych nieco co ti fakt ublizilo... neda sa.

pribinak
27. jan 2023

@anamaria75 vieš debata by mihla by konstruktivnejsia ak by si napísala vek dievčatka a opísala nejaké situacie ktoré sa udiali či konflikt a jasne aj slova čo povedala pedagogicka

anamaria75
autor
27. jan 2023

@iwesska vies co ma 7. necakala som polutovanie, ale zdielanie pocitov, ze ano, aj my sme zazili. to zevraj ludi drzi, preco zili v komunite...

reanda
27. jan 2023

dcera sa moze naucit, ze nie vsade zapadne a nie kazdy ju 'zvladne', ale ze to vobec nevadi, lebo vzdy sa najde niekto iny, nejaky iny kruzok, kde to pojde (sama pises, ze na inych kruzkoch je to v pohode), takze netreba sa pre to trapit a nie je to jej vina.. nemusi vyhovovat kazdemu a nemusi sa prisposobovat ist proti svojej prirodzenosti, len aby 'sa uplatnila' .. na druhej strane - zalezi aj na tom, ako sa teda spravala a preco konkretne ju vylucili.. pises, ze 'vraj' mala konflikty s inymi detmi - nepovedala ucitelka aj konkretne ake konflikty? aby si zase neospravedlnovala dcere, ze si moze dovolit k druhym vsetko, len preto, ze je 'ziva' a ze jej to pride ok, ked tym druhym to ok nepride.. aj deti treba viest k empatii a ohladuplnosti k inym..
moja dcera napr. sama prestala chodit na tanecnu, lebo ju to tam nebavilo - prave preto, ze bolo stale treba pocuvat ucitelku a robit, co kaze a pre nu to bolo malo kreativne, ona si to inak predstavovala.. ale nepodporovala som ju v tom, ze vsak rob si co chces, ucitelka to musi zvladnut.. skor by som hladala inu tanecnu, s inym pristupom, ale dcera uz potom nechcela vobec chodit na kruzok a radsej si tancovala sama doma, ako ona chce

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@anamaria75 chápem, lenže potom tu chýba taký ucelený obraz o danej situacii

anjelicek26
27. jan 2023

@madeline1 tak ma sportove nadanie, tak skoda to nepodporit... svaly vsade a to je taky drobec... spev podobne, ide mu to, je jeden z troch hlavnych hlasov v zbore... v skole su len do 12:45, do stvrtej maju pauzu, potom kruzok, 18-19tej sa ucia, 19-tej vecera a 20:30 vecierka, funguje to dobre, znamky tym netrpia...praveze taketo hyper dieta potrebuje vybehat, aby bolo schopne si v klude sadnut k uceniu.

anamaria75
autor
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 lenze aj tak by to nebol uceleny obraz, kedze ja som pri tom nebola co sa dialo na tanecnej, viem len co mi povedala moja dcera a co napisala ucitelka. takze som si v sebe povedala, jasne porozpravam sa s dcerou, aby ona neublizovala inym detom, ale poznam ju, strazievam aj tie deti ktore tam chodia, ze ona je impulzivna, ale nie zakerna. reaguje na podnety, nepodpichuje prva. ale uz je to vlastne pase, lebo ucitelka sa rozhodla, ja to akceptujem, nebude niekam chodit kde ju ucitelka nechce. a pomaly sa s tym vyrovnam.