Vylúčili mi dieťa z tanečnej
Vlastne je mi len smutno, moje dieta plakalo, ze ju vylucili z tanecnej. vraj mala konflikty s inymi detmi. ale ona je velmi ziva, tak to vadilo tej pedogigicke, nevedela ju zvladnut. chodi aj na ine kruzky, tam v pohode.
ale osobne si myslim ze ucitelka tam nieco nezvladla, alebo mala antipatiu.
asi je to pre moju dceru dobre, nieco sa nauci na tom, a dam ju niekde inde, kde sa bude snazit lepsie zaradit.
@srdeenko19 ale dobre, lebo vies co aj smutok mi presiel. teraz mam dominantny dojem, ci sme naozaj cela spolocnost taka, ze chceme bez problemov vsetko, deti su ukazkove vtedy ked vsetky su ako jedno. nie vtedy ak sa vyskytne problem a dokazu ho vyriesit, lebo vtedy si treba dat namahu a nahodou aj respektovat inakost, ale iba ak nahodou ja mam tiche dieta a "zive"deti ho neinspiruju, ale vyrusuju, tak treba ich vylucit lebo ja platim ten kruzok mojmu choremu dietatu. akurat ze bude netolerantny sebec ako jeho netolerantni rodicia. teraz uz som aj ja bola dohnana k urazkam. su to emocie, trochu prepacte.
@anamaria75 nejak nemôžem uveriť tomu, že jeden jediný raz bol manžel informovaný medzi dverami o neposluchani a následne je dieťa vylúčené. Veď ste dcéru museli preberať po každom krúžku.
@letfenixa ver comu chces. ja sa nejdem hadat, jpresne pre tych tisic detailov som nechcela pisat aj tak genezu pripadu - sept.okt,nov, december polka - 4 mesiace tanecnej, lebo urcite by som niekde klamala, alebo nieco zamerne alebo nahdou vynechala.
Ak mozem k tvojmu nazoru, co kto zvladne z pohladu pedagoga. Treba si uvedomit, ze ten pedagog nie je tam na vychovu deti, ktore treba riesit. On je tam nato aby deti nieco naucil a k niecomu ich viedol. Je ine, ked mas jedno-dve deti a tym mozes doslova "skakat okolo riti", ale ak mas deti trenovat, venovat im maximum pozornosti, aby sa naucili urcite kroky, nemozes sa sustredovat na jednotlivcov a ich "nedoriesene ja", pretoze ide o kruzok, nie terapeuticku skupinu.
A tak je to aj v zivote, nielen na slovensku, ale aj v zahranici, musis vediet ci v skole, ci v praci, ze platia nejake pravidla, byt vnimava a chapava aj voci kolegom / spoluziakom a nie "so tu ja - rieste ma".
Ludia, ktori nie su ochotni sa prisposobovat, maju obvykle velke problemy v zivote, najma co sa tyka medziludskych vztahov.
Prosim ta, nelutuj svoju dcerku, normalne jej vzdy daj jasne najavo, ked prekracuje medze.
@zmrzlinka2021 dakujem ti za vychovne poradenstvo, viem co mam robit.
@anamaria75
Nie je začo a nebud smutna.
Co vsak suhlasim s tebou je to, co trenerka mala proste toto s vami konzultovat skor medzi styrmi ocami.
Nechcem útočiť, no reálne vieš zhodnotiť správanie svojho dieťaťa? Nechcem ti krivdiť, no X krát som sa stretla s tým, že rodič povie/napíše, že jeho dieťa je živé-neposedné-aktívne atď, no reálne je dieťa len nevychované, tj nezvládnuté. Sú len 2 možnosti: bud reálne je tvoje dieťa úplne v pohode a len si učiteľka naň zasadla (žiaľ aj to sa stále stáva) alebo naozaj tvoje dieťa nie je len živé ale je proste zlé k iným deťom a narúša chod toho krúžku. Neber to, prosím, ako útok, no naozaj vieš reálne zhodnotiť svoje dieťa? Ja mam tiež niekedy tendenciu povedať, že malá je len živá ale reálne ruku na srdce - som mäkká vo výchove a vie byť riadne protivná.
@anamaria75 - ucitelka =pedagog, myslim ze je tam na to aby usmernila aj deti nie? Ale zase ano je lahsie vylucit dieta ako trocha pedagogicky popracovat s dietatom, moj nazor / neukamenovat 🤣🤣🤣
Ženské Vy ste dobre na hlavu. O malom decku písať, že aspoň dostala lekciu do života. Otras.
@mima172 vies co, uplne objektivna nie som, ale venujem sa takej novej linii nauky o emociach, ako si my ludia ublizujeme a to sa snazim aplikovat, navstevujem seminare pre deti s ADHD, aj ked nemame to diagnostikovane, ale nejake impulzivne spravanie na nej vidim. je to zlozite a nikdy sa neda povedat pricina ze dieta zareagovala tak lebo je impulzivne alebo nevychovane. dokonca psychologovia aj hovoria, je jedno co je pricina, lebo dolezity je ciel, nastavenie pravidiel a spolupraca. mala ucitelky aj v skolke, ktore ju zboznovali, ale niektore ju vela napominali. aj ako prvacke mi jej ucitelka povedala, ze chce taku dceru ako moja, velmi som pookriala. ale niektorym zase nevyhovie, ona je vyrazny typ, povie svoj nazor (v tom ju podporujem) ucim ju hodnotam ako slusnost, ale uci sa aj od inych, nieco, takze nevies to analyzovat ze co robim ja zle. a nieco robim zle a nieco robim aj lepsie ako ini. lebo asi bude tolerantnejsia a empatickejsia, ak sa vyrovan s takymito vecami ake sa jej prihodili.
Nepíšem to v zlom. Nikdy sú takéto "pády" pre výchovu dobre. Minule dedo vzal von moju staršiu a jej bratranca. A 3 ročného nevzal. Plakal pri dverách, že je nechali (bal sa ze 3 neustriehne). Bol smutný, mne bolo s nim. Ale neberiem to v zlom. Aj male deti musia niekedy zažiť ze nie je vždy podľa nich, musia vedieť pocut aj nie.
Ja si myslim,ze to muselo byt uz ozaj ze zle, ak ucitelka,ktora pracuje s detmi pristupila k tak razantnemu ktoku.Nema ti byt co smutno,skor by som vazne povedala dcere,ze musi znasat dosledky svojho spravania a riadne nad sebou rozmyslat,ci jej to zato stalo ze sa nevie vpratat do koze.ZIVA???Skora nezvladnutelna a neposlusna,nerespektujuca autority.A to je o vychove.Mozno by som sa este spytala ucitelky,ci keby sa spamatala a zmenila,ci by jej dala napr.za 3 mesiace este jednu sancu a nech si dcera premysli ci ju vyuzije alevi zahodi.Ja by som sa hanbila ako pes keby sa to stali mojej malej,ale tlieskam ucitelke za tento krok.Dala jej lekciu do zivota,ktorou vyriesi mozno to,co si ty ako matka vychovou nezvladla za cele roky.
Btw citam ako respektujuco pristupujes k jej vychove,snazis sa pochopit a evidentne ospravedlbovat preco sa sprava ako sa sprava.Nic to vsak nemeni na tom,ze to je vas problem a nemoze to mat dopad na cely kruzok a vsetky istatne deti.Je to ucitelka,nie krotitelka divych seliem.
@valeria_h jasné, máš pravdu, dieťa treba ofukovať, nech potom v 25tke ak odíde od rodičov a po tom ako vyjde z bubliny a zistí, že svet sa netočí okolo neho skočí pod vlak rovno.
@zmrzlinka2021 ty to pises, akoby to bol trening vrcholovych sportovcov.. preboha, ved kruzok pre sedemrocne deti je/mal by byt o niecom uplne inom, ako len ze sa tam deti idu naucit tancovat a o dosahovani dokonalych vykonov.. je to prave aj o tej socializacii, o ziskani vztahu k nejakej cinnosti, aj hlavne o ZABAVE pre tie deti by to malo byt.. .. a ucitel, co vedie kruzok tak malych deti s tym musi pocitat, nemoze ocakavat od prvakov sebadisciplinu ako od dospelych a davat 'lekcie do zivota' vylucovanim za neposluchanie..
Vieš, nepíšeš nič konkrétne, ale ja si myslím že tam určite bolo viac ako JEDEN incident či konflikt, alebo že len raz neposluchla
Nemyslím si, že by ju vylúčila len tak, to muselo byt viackrát a viac než len že Lenka vyliezla niekam, alebo Lenka behala keď nemala, alebo Lenka vypínala cd-cko
@marsmykkok Nič také nepíšem, tak láskavo neklam.
@anamaria75 Nemyslím si, že by ju učiteľka vyhodila len tak pre nič za nič. A tvoje odpovede tiež o niečo svedčia.
@zuzahajdulka
Haha unavená nie som ani pri 3 deťoch, sex mám s manželom každý 2 deň, nikdy som ho neodmietla a ani on mňa, lebo to obaja potrebujeme k životu, navarené má každý deň aj manžel aj detí 🤭
A nie neboj, detí si ma vážia, lebo na nich nekričím a ani ich nebijem...majú všetko, čo potrebujú, ale ak sa raz nevedia spratať do kože, tak výhovorka typu "živé dieťa" je pre mňa smiešna 😀 a áno, mne tento prístup vyhovuje, vyhovuje aj manželovi a aj deťom...stačí ich upororniť, a vedia ako sa majú správať...nech mne alebo manželovi skáču po hlave keď sú doma...ale ak sú v škole alebo na krúžkoch, nech vedia ako sa správať...niekto nezvládne doma jedno dieťa...ale učiteľka má zvládať 20? tak ešte poľutujme maminku a aj dieťa, potľapkajme jej po pleciach, pritúlme ju, aké nefér to je...nebola tam, nevie, nevidí ako sa jej dieťa mimo domu správa...určite to nebolo jedno ani 2 upozornenia, musel tam byť problém už dlhšie...ale čo z toho robíš tragédiu? veď nech sa deti učia, nech majú aj zlé a nepekné skúsenosti v živote...aby keď vyrastú nepadli na hubu hneď pri prvej "neférovej" situácii 🤭
@mimka2019 ak tvojim detom vyhovuje pristup na baze vycviku vlciakov, tak mas zvlastny vychovny ciel.
@zuzahajdulka
😂😂😂
@anamaria75 Nie som pedagog, nepracujem s detmi, som iba matka. Dnesni rodicia vyzaduju, aby osoba pracujuca s ich detmi bola v jednej osobe pedagog, specialny pedagog, psycholog, psychiater, socialny pracovnik, spickovy odbornik vo svojom odbore, manager. Nevedia si vlastne deti vychovat sami a hadzu zodpovednost na inych. Kde takych odbornikov chcete brat? Vsetkych co este nestratili chut pracovat s detmi takymto pristupom akurat tak znechutite.
@aurora33 aj tvoje odpovede o niecom svedcia, kazdeho odpovede o niecom svedcia. tiez nie si bez chyby, ani ja.
@anamaria75 lenže mne nevylučujú deti z krúžkov. Tak sa skus zamyslieť prečo ma tvoje dieťa neustále nejaký konflikt.
@aurora33 ano, presne ako si myslis, ja som neschopna a ty ta skoro dokonala..
@anamaria75 🤦♀️ s tebou je naozaj ťažká komunikácia.
Mas pravdu, ze to nie je sustredenie vrcholovych sportovcov, ale na kruzky davaju rodicia deti aj prave preto, aby sa tie deti niekam posunuli, nieco sa naucili a to je zodpovednost vyucujuceho. Kazdy rata s tym, ze prvaci-druhaci su taki este prilis detski, hravi, ale vsetko ma svoje hranice.
Ten problem je castokrat v tom, ze niektori rodicia k dietatu pristupuju ako k "posvatnej krave" a ked sa to dieta ocitne v realite zivota, zisti, ze sa okolo neho nebude krutit svet - no to teda zisti rodic, nie to dieta. Dieta je obvykle v tomto smere obet, pretoze nemoze zato ze rodicia ho nepripravuju na zivot.
@anamaria75 ono to zamrzí, že moje dieťa je niekde "nechcené". Ale ak vieš, že je hyper a máva aj konflikty s deťmi, musíš s tým rátať, že "nesadne" každému a nie každý bude vedieť (a chcieť) riešiť situácie s takýmto dieťaťom. A musíš mať aj istú dávku sebareflexie, že ak to proste nejde, tak netlačím na pílu. Ak tvoje dieťa vyrušuje, asi ho to až tak nebaví a teda nie je to fér voči iným platiacim deťom.
Dieťa má názornú ukážku toho, čo sa môže stať, ak to jeho správanie presiahne mieru únosnosti.

@anamaria75 tak ze neposluchala je malo a urcite malu nemala vylucit bez toho aby s tebou diskutovala