Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
babule a od mňa teda tie orgány, či niečo pridať, hľadať...? príp. navrhnite 😉
Dievcata kedy je termin odosielania aktivitiek? Mne sa to zacalo strasne komplikovat ☹
Takže dievčatá, predbežný zoznam... v niektorých prípadoch "vyhral" suverénne jeden, v niektorých je to roztrúsené ... poprosím o vyjadrenie každej mamjnky, či vyrába len výhernú alebo či je ochotná vyrábať dve najúspešnejšie...
@anikag - golo 5, písmenká 3
@baasss- ja na mape
@ikuza - kostra
@anulicek - pismenkov0 puyyle
@lenusskaa písmenká -5, tieňovanie 3, kuchárska kniha 3
@maryennn1 - dejová postupnosť 5, vyhľadávanie podľa predlohy 3, hmatová kniha 3,
@ywett - súhvezdia
@lenka_hr šitie 4, xylofón 2
@nenocka - orgány,
@nikam - zemeguľa,
@ask vtáčiky 5, kozmonaut 2
@lenka_hr @nikam @ask @anulicek @baasss @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag @nenocka Inak, termín na posielanie by som dala na najneskôr prvý septembrový týždeň...
A inak.. pri niektorých maminkách je súčet "hlasov" menej ako 10 😀 a ešte ma napadlo, že by bolo fajn, aby tie maminky, ktoré mali odhlasované aktivitky, pri ktorých je len jeden hlas, aby sa pridali k tým "viachlasovým" 😀
@anulicek Pokial maju @ikuza a @nenocka zaujem o kozmonauta rada im ho vyrobim. 🙂
Pre @nikam @anikag @anulicek @lenka_hr @maryennn1 @baasss vyrobim vtaciky a chcem sa spytat nehlasujucich: @lenusskaa a @ywet ze ci sa im nepaci ani jeden z ponukanych navrhov a mam pohladat este nieco ine, alebo len nestihli zahlasovat. Poprosim narovinu 😉 Vzajomna komunikacia je zaklad pre spokojnu vymenu🙂
@martina05 Neviem ci si stacila docitat dozadu, tak ja len pre istotu prikladam popis mojej aktivity, aby si nebola prekvapena ze co Ti to vlastne pride, kedze foto je viac menej len ilustracne😉
Vtaciky: Z vymeny c. 1 ma u nas stale pomerne velky uspech stipcovy vtacik... preto ma napadlo urobit filcovych 5 vtacikov na drevenych stipcoch, ale farebne a vyzorovo by boli podobne realnym vtakom. Zatial urcite : drozd, lastovicka, sykorka, datel. ....a mozno este holub, alebo niekto navrhne vhodnejsieho vtacika. Deti by nimi zdobili konariky vo vaze, precvicovanie prstekov ... prikladam foto nasej jarnej kytice pre pribliznu predstavu. K vtacikom pridam aj par kvietkov na dozdobenie, ale tie budu uz iba na snurke. 🙂

@lenusskaa ja si asi tiež zahlasujem za kuchárku, využijeme keď príde správny čas 🙂