icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

lenka_hr
3. júl 2014

@anulicek ak som pochopila spravne, tak mozem ist s vami do vymeny, len este neviem, ci mam pridavat nejake navrhy, alebo stacia tie, co som poslala. neviem, ci bol stanoveny nejaky pocet. dakujem

anulicek
4. júl 2014

@lenka_hr ako som pisala v spravicke, si s nami... Co sa tyka aktivitiek, ja by som privitala este jednu taku tazsiu... Pre starsie deticky...

anulicek
4. júl 2014

@nikam ajojik, vychutnajte si dovolenkuuuu.. Co sa tyka aktivitky, mohla by si do vyberu zaradit napriklad zemegulu s kontinentami z machovej gumy? A myslim, ze bude stacit, ak dalsie aktivitky ppises slovami.. Zaradim do albumu potom s pohladanym obrazkom

nikam
4. júl 2014

@anulicek Fuha, to znie supersky, skusim vymysliet ako. Ale teda vystrihut Europu bude riadny zaberak...

nikam
4. júl 2014

@ask @lenka_hr @anulicek @baasss @martina05 @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag Dievcata, napadlo mi spravit magneticku rybacku do vody - rybicky, pokreslene, aspon 6ks s kovovými spinkami, vlasec (alebo nejaka bezpecnejsia alternativa) s magnetom. Palicku alebo v lepsom pripade udicu a vodu si dodate same. Co poviete? Nas drobec si s tym teraz uzil vela zabavy.

nenocka
5. júl 2014

@nikam my sme už na rybačku veľkí, sem tam vytiahnú drevenú, čo máme. tiež by som bola za náročnejšie aktivitky pre starších. tu je gumový atlas http://hramesadoma.blogspot.sk/2013_08_01_archi... a tu flisový pre @ask https://www.modrykonik.sk/blog/seagull2404/albu... - vidím, že si ho už videla 🙂 mohlo by sa robiť tak, že jedna by robila kontinenty a druhá zvieratká, resp. typické stavby 😉

lenusskaa
autor
5. júl 2014

baby este rozmyslam nad aktivitkou.. dnes som s malou piekla "hrncekovy" kolac, rada pri nom pomaha, tiez mi pomahala chystat salat k obedu - krajala uhorku a chcem jej spravit obrazkovu kucharsku knizku s nejakymi lahkymi receptami, mali by ste zaujem do vymeny??

baasss
5. júl 2014

@nikam my rybacku mame, aj ked iba papierovu, ale radsej by som uprednostnila nieco ine 🙂 tie kontinenty su perfektne, tie sa mi velmi pacia 🙂
@lenusskaa hmmm to znie super 😵 ja by som ju asi brala viac ako tienovanie, co som ti lajkla 🙂

lenusskaa
autor
5. júl 2014

@baasss uvidime este, ako sa vyjadria ostatne, ale pre malu ju budem robit isto, tak sa potom mozme aj indivindi dohodnut 😉 rozmyslala som aj nad receptami, zatial tam mam v plane dat ten hrncekovy kolac, nejaky zeleninovy a ovocny salat, natierku na chlebik a bananove/jahodove mlieko.. dalsie musim este porozmyslat..

lenka_hr
5. júl 2014

@nikam @ask @anulicek @baasss @martina05 @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag @nenocka
Baby, vyrobila som este teraz nejake navrhy, prosim, odhliadnite od nepresneho vypracovania, je to len pre predstavu.
Prva je tabulka miesania farieb, namiesto bambuliek by boli namalovane polystyrenove vajicka, dolu este chyba hneda a seda, take som nemala ani bambulky. Deti by mali zaradit vajicka a neskor aj prve pismenka farieb (zalaminovane), posledny stlpec by bol volny, kde si mozete ukladat napr. koralky vo farbe.
Druha by bola sietka na okna (kupila by som bielu), kde budu predtlacene domceky (vacsie ako na foto) + dodam bavlnky vo farbach, prip. ihlu na vysivanie. Sietka by bola zozadu pevne pripevnena k ramu, ramy pravdepodobne ikea, vel. 10x15. http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/1007.... Ide len o jednoduchy steh. Snad sa nieco bude pacit...
Vidim, ze sa nas tu viacero opakuje aj z dalsej vymeny, ak by nastal duplicitny vyber, v pohode vam vyrobim ine.
@nikam mne sa paci aj rybacka
@lenusskaa kucharska kniha je super!

lenusskaa
autor
6. júl 2014

baby ak by sa vam ta kucharska knizka pacila, mozete pripadne poslat nejaky recept do IP, ak mate nejaky jednoduchy, co robite s malymi a chceli by ste ho tam 😉

lenusskaa
autor
6. júl 2014

@lenka_hr vysivanie parada, to by som prosila 🙂 len uvitala by som k tomu aj ihlu plastovu..

anulicek
6. júl 2014

@lenka_hr to šitie je skveléééé... 🙂 idem popridávať fotečky...

lenka_hr
6. júl 2014

@nikam @ask @anulicek @baasss @martina05 @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag @nenocka
Ahojte, tak pridavam poslednu aktivitu, co mi napadla v noci ako hudobnému antitalentu - ked chcem hrat na xylofone, vzdy mi to dlho trva, kym najdem ton podla pismenka. Tak mi napadlo naznacit ich farbami, ale kedze asi ich nebudete mat vsetky rovnake, tak by som farebne policka nechala ciste a vy by ste si z machovej gumy al. filcu dolepili na zalaminovanu A4 svoje. Spravila by som to obojstranne, vysli by teda 2 pesnicky, prip. by som dala 2 x A4 na 4 pesnicky, este pozistujem ceny.

ask
6. júl 2014

@anulicek Ahoj sefka, mrzi ma ze meskam... velmi som chcela pridat uz hotove fotky prototipov ale nestihacka😅 Myslis ze ked teraz hodime len nejake "priblizne" fotky, ze sa Ti budu dat vymenit ked urobim konkretne veci?
Zatial ma napadli tieto navrhy:
1, Cisla do 5 (pre mensie deti) ... vo vrchnacikoch od vyzivy budu plasticke cisla 1-5 (material drevo, alebo mach. guma) Vzdy je zvonka farebne rovnaka dvojica vrchnakov, v jednom bude cislica, v druhom prislusny pocet bodiek... farba podkladu vo vrchnaku aj farba cisla sa dohodne podla zaujmu. Do vrchnakov s bodkami mozu deti vkladat prislusny pocet goralok, fazuliek atd...
2, Z vymeny c. 1 ma u nas stale pomerne velky uspech stipcovy vtacik... preto ma napadlo urobit filcovych 5 vtacikov na drevenych stipcoch, ale farebne a vyzorovo by boli podobne realnym vtakom. Zatial urcite : drozd, lastovicka, sykorka, datel. ....a mozno este holub, alebo niekto navrhne vhodnejsieho vtacika. Deti by nimi zdobili konariky vo vaze, precvicovanie prstekov ... prikladam foto nasej jarnej kytice pre pribliznu predstavu. K vtacikom pridam aj par kvietkov na dozdobenie, ale tie budu uz iba na snurke.
3, Pre pripadne zaujemkyne ponukam moznost usit kozmonauta s prilbou kde sa da vlozit fotka dietata. Mozete vyuzivat pri aktivitkach kozmickej vychovy...

anulicek
6. júl 2014

@ask krááásne.. podľa mňa stačia narýchlo prototypy..

ask
6. júl 2014

@anulicek Dakujem. 🙂

nenocka
8. júl 2014

Kočky, teraz to už necháme asi tak, ale čo keby sme sa v ďalšej výmene zamerali na nejakú tému a vytvorili projekt/y s xy aktivitkami - napr. vesmír, Zem (kontinenty), človek, dinosaury (u nás veeeľmi aktuálne 🙂 ) a pod.
Hmmm?

ask
8. júl 2014

@nenocka Suhlas 😵

baasss
8. júl 2014

@nenocka ja tiez suhlasim 🙂

lenusskaa
autor
8. júl 2014

@nenocka tiez suhlasim 🙂 nemam problem pripadne aj teraz prisposobit aktivitky nejakej teme..

anulicek
8. júl 2014

lenka_hr @nikam @ask @anulicek @baasss @martina05 @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag @nenocka ahojte dievcata, nejako nam tie dnicky bezia... Rychlejsie, ako inokedy... Takze by som navrhla robit len jednu aktivitku... A teraz este dve veci... Ako vybrat "vitaznu" aktivitku... Ci vyberieme dve najhlasovanejsie a zahlasuje sa este z nich... Ci sa automaticky vyraba len ta najhlasovanejsia. Minule sme vyrabali dve... Takze ai povedzte. A druha vec.. Aup sup dievcata, co este nehlasovali... Tak do toho.

anulicek
8. júl 2014

Vecer este sem pridam fotk so skutocnymi navrhmi od Lenusskaa ... Vymienat ich v albume nakoniec nebudem, uz mate zahlasovane a trafite, ktory model ku ktorej fotke patri 🙂

anulicek
8. júl 2014

dievčatá... prototypy od @lenusskaa ... 🙂

lenusskaa
autor
8. júl 2014

baby chcela som sa opytat, ci by vam tienovanie nevadilo pripadne aj taketo stipcekove? skusala som vyrobit prototyp toho kolikoveho, za ktore ste vacsinou hlasovali, ale nedopadlo to podla mojich predstav.. ☹ skusim este jeden pokus a uvidim podla toho.. ci potom radsej inu aktivitku? dajte vediet

maryennn1
8. júl 2014

@lenusskaa ahoj ja by som takéto štipčekové nechcela, niečo podobné mám doma, možno radšej potom inú aktivitu 🙂

maryennn1
8. júl 2014

@anulicek ja som za aby sa vyrábala len tá najhlasovanejšia 🙂

lenusskaa
autor
8. júl 2014

@anulicek pridas prosim este aj foto smirglovych pismen, co som ti posielala? tiez myslim ze staci vymienat jednu aktivitku.. teraz som skoncila jednu vymenu a tam bolo na dohode, niektore baby vyrabali len jednu najhlasovanejsiu aktivitku a niektore podla zelania.. co sa mna tyka, momentalne mozem vyrobit kazdej na zelanie..

lenusskaa
autor
8. júl 2014

baby @anulicek pridala do albumu aj obrazok k tej kucharke, ak by ste chceli este prehodnotit vyber..
@maryennn1 dam vediet ako dopadne pokus c.2, pripadne sa potom dohodneme na inej aktivitke..

baasss
8. júl 2014

@lenusskaa Tak ja som teda lajkla knizku 😵 😵 a tienovanie som odlajkla, aj keby mi nevadilo ani stipcekove.. ale kucharska kniha bude mat u nas urcite vacsi uspech. 🙂

@anulicek ja sa pripajam teda k tej jednej aktivite, kludne moze byt ta najhlasovanejsia a nemusime opatovne hlasovat a zaroven dodavam, ze ja osobne vam (kedze uz mate za sebou ine vymeny) urobim z ponukanych na zelanie, ak by ste vyslovene nechceli tu moju vitaznu 🙂