icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

maryennn1
8. júl 2014

@lenusskaa ja si asi tiež zahlasujem za kuchárku, využijeme keď príde správny čas 🙂

nenocka
9. júl 2014

babule a od mňa teda tie orgány, či niečo pridať, hľadať...? príp. navrhnite 😉

baasss
9. júl 2014

@nenocka mne sa organy pacia a ked budete zladene s ikuzou, tak to bude uplne top 🙂

nikam
9. júl 2014

Dievcata kedy je termin odosielania aktivitiek? Mne sa to zacalo strasne komplikovat ☹

lenka_hr
9. júl 2014

@anulicek ahoj, chcela by som sa spytat, dokedy sa rozhodne, co sa ide vyrabat. Vyzera, ze budem robit to sitie a v nedelu ideme do BA, pravdepodobne by som si musela kupit ramiky. Ci to stihneme mat dovtedy fix, aby som vedela aj pocet... Dakujem, L

anikag
10. júl 2014

@nenocka ja som za organy toi som aj oznacila uz sa tesim u nas to teraz je tema c.1 s dinosaurami a mapou sveta

anikag
10. júl 2014

@nikam neviem ci je to spravne ale mne sa zda koncom prazdnim zac septembra???? @anulicek ja som zahlasovala u kazdej 🙂
@nikam u teba je to ta mapa z machovej gumy?

nikam
10. júl 2014

@anikag Dakujem, tak to stihnem, ak je nas 12. A ano, budem teda robit mapu sveta.

anikag
10. júl 2014

@nikam juuuj super strasne sa na nu tesim 🙂

ask
10. júl 2014

@nikam To bude paradaaaaa, dakujeme🙂

tomaskovamaminka
10. júl 2014

@nenocka
@ikuza
@nikam
@anulicek
@ask
@lenusskaa a vsetky ostatne, paradne temy ste dali🙂 Aj mi bude luto, ze cez prazdniny sa mi tvorit neda:( No co uz?:( Ale budem vas poctivo sledovat, ked mi starsi dovoli na pc. Tak sa tesim na fotky🙂 Drzim palceky a prajem pekne tvorenie a prazdniny🙂

nenocka
10. júl 2014

@anikag sme na tom rovnako 🙂 napíšeš mi IP, kde čerpáš inšpirejšn? 🙂
@nikam wau, naozaj? som nepostrehla akosi 😝 to sa tešííííím 😵

anulicek
10. júl 2014

@lenka_hr ja som chcela uz mat "rozhidnute" dnes ☹

nikam
10. júl 2014

@nenocka Ten link, co si mi sem davala na inspiraciu, ma teraz nechce pustit. Nevies, ako sa k stranke dostanem?

anulicek
10. júl 2014

Takže dievčatá, predbežný zoznam... v niektorých prípadoch "vyhral" suverénne jeden, v niektorých je to roztrúsené ... poprosím o vyjadrenie každej mamjnky, či vyrába len výhernú alebo či je ochotná vyrábať dve najúspešnejšie...

@anikag - golo 5, písmenká 3
@baasss- ja na mape
@ikuza - kostra
@anulicek - pismenkov0 puyyle
@lenusskaa písmenká -5, tieňovanie 3, kuchárska kniha 3
@maryennn1 - dejová postupnosť 5, vyhľadávanie podľa predlohy 3, hmatová kniha 3,
@ywett - súhvezdia
@lenka_hr šitie 4, xylofón 2
@nenocka - orgány,
@nikam - zemeguľa,
@ask vtáčiky 5, kozmonaut 2

anulicek
10. júl 2014

inak.. je nás už len 11.. @martina05 nejako vypadla z hry.. ☹

anulicek
10. júl 2014

@lenka_hr @nikam @ask @anulicek @baasss @lenusskaa @ikuza @ywett @maryennn1 @anikag @nenocka Inak, termín na posielanie by som dala na najneskôr prvý septembrový týždeň...
A inak.. pri niektorých maminkách je súčet "hlasov" menej ako 10 😀 a ešte ma napadlo, že by bolo fajn, aby tie maminky, ktoré mali odhlasované aktivitky, pri ktorých je len jeden hlas, aby sa pridali k tým "viachlasovým" 😀

martina05
10. júl 2014

@anulicek prepacte,stale mam zaujem sa zapojit ale minuly tyzden sme este dovolenkovali a teraz mam obe deti na ATB tak nestiham....je este nejaka moznost to dohnat????

maryennn1
10. júl 2014

@anulicek ak by som ťa veeeľmi poprosila, nemohla by si mi urobiť tie zvieracie časti??? ja tie písmenká už mám 😅 a tie zvieracie časti sú fakt super 🙂
Inak mne nevadí urobiť všetky tri aktivity, ktoré majú najviac hlasov 😉

martina05
10. júl 2014

@anulicek inak napadlo ma ze kedze nestiham hladat napady, kludne vyrobim nieco zostalo s viacerymi hlasmi .....

anulicek
10. júl 2014

@martina05 chápem dovolenkovanie... však je letoooo... môj návrh by bol.. popozerať rýchlo návrhy od ostatných, olikeovať, aby maminky mohli pracovať a popridávať svoje fotečky návrhov na likeovanie. Pre ostatné maminky sú teraz najdôležitejšie počty aktivitiek..

anulicek
10. júl 2014

@maryennn1 urobím... 🙂 budem robiť aj pre seba 😀

martina05
10. júl 2014

@anulicek ok, tak olikujem od kazdej maminky jednu naj aktivitu a zajtra sa pisnazim pridat svoje navrhy ...vyhovuje????

maryennn1
10. júl 2014

@anulicek hip, hip huráááá 🙂 ďakujem

maryennn1
10. júl 2014

@martina05 a nemohla by si pridať ešte dnes? my zajtra odchádzame a budem dlho bez netu

ask
10. júl 2014

@anulicek Pokial maju @ikuza a @nenocka zaujem o kozmonauta rada im ho vyrobim. 🙂
Pre @nikam @anikag @anulicek @lenka_hr @maryennn1 @baasss vyrobim vtaciky a chcem sa spytat nehlasujucich: @lenusskaa a @ywet ze ci sa im nepaci ani jeden z ponukanych navrhov a mam pohladat este nieco ine, alebo len nestihli zahlasovat. Poprosim narovinu 😉 Vzajomna komunikacia je zaklad pre spokojnu vymenu🙂

ask
10. júl 2014

@anulicek Nemohla by som u Teba zmenit hlasovanie z pismen na obrazkove casti zvierat, prosim? 😅

ask
10. júl 2014

@martina05 Neviem ci si stacila docitat dozadu, tak ja len pre istotu prikladam popis mojej aktivity, aby si nebola prekvapena ze co Ti to vlastne pride, kedze foto je viac menej len ilustracne😉
Vtaciky: Z vymeny c. 1 ma u nas stale pomerne velky uspech stipcovy vtacik... preto ma napadlo urobit filcovych 5 vtacikov na drevenych stipcoch, ale farebne a vyzorovo by boli podobne realnym vtakom. Zatial urcite : drozd, lastovicka, sykorka, datel. ....a mozno este holub, alebo niekto navrhne vhodnejsieho vtacika. Deti by nimi zdobili konariky vo vaze, precvicovanie prstekov ... prikladam foto nasej jarnej kytice pre pribliznu predstavu. K vtacikom pridam aj par kvietkov na dozdobenie, ale tie budu uz iba na snurke. 🙂

ikuza
10. júl 2014

@anulicek mohla by som aj ja u Teba zmenit hlasovanie z pismen na obrazkove casti zvierat, prosim?

ikuza
10. júl 2014

@ask ak by sa dalo zmenit kozmonaut na vtaciky budem rada, dik.