icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

maryennn1
10. júl 2014

@ask ak by bol ten piaty vtáčik holub, ten by môjho Adamka určite potešil, od kedy chodí nič iné nerobí, len ich naháňa 😀

ask
10. júl 2014

@ikuza Samozrejme, zmen to prosim aj v albume u anulicek, ja si tam potom na zaver este odkontrolujem komu co🙂

ask
10. júl 2014

@maryennn1 Zvazovala som aj papagaja alebo sovu ... 🙂 Ale pre Teba na zelanie urcite skusim toh holuba 😵

maryennn1
10. júl 2014

@ask no teda aj sova by nebola zlá... už radšej nepíš návrhy lebo budem chcieť všetky 😀

ask
10. júl 2014

😎 Uvidim ako mi to pojde... a uvidime🙂

anikag
11. júl 2014

Baby ja vam spravim na zelanie cize aj pismena aj golo K vitaznym aktivitam @ywett my uz suhvazdia mame bolo by mozne sprsavit mi to vacsie mensie?
@lenusskaa ja by som radsej tu kucharku ale ak sa neda ok budu pismena
@anulicek ak by sa dalo ja by som radsej to druhe pismenkove za co som hlasovala ale ak nebudes robit podlapriania ok

martina05
11. júl 2014

@ask a kozmonaut????
Inak baby celu noc som nespala, dcera ma zapal str.ucha-celu noc plaaaac 😔

lenusskaa
autor
11. júl 2014

ahojte, ako som uz pisala, aktivitky budem robit podla priania, kazdej to co olikovala 🙂 buduci tyzden budem robit prototypy este ku tym farbam aj kucharke, potom hodim foto a pockam este na vyjadrenia..
@anulicek predlohy ku zvieratkam tiez poslem bud.tyzden, bude stacit?

martina05
11. júl 2014

@maryennn1 pozeram ze u teba vyhrala postupnost-tu si nam tusim robila v inej vymene....mohli by sme radsej to vyhladavanie???
Prepac vcera som tie navrhy nestihla-pridam dnes, dcera mi celu noc preplakala 😔

ask
11. júl 2014

@martina05 Na str 99 , priblizne v strede je podrobny opis vsetkych troch mojich ponukanych aktivit, nech sa paci, ked budes stihat pokukaj si a vyber si. Ja tiez kludne urobim kazdej podla zelania, nemam s tym problem. Zapal stredneho ucha je velmi bolestivy, prajem skore polepsenie a vsetkym marodom u Vas skore uzdravenie. Tebe mamina posielam vela sil....

nenocka
11. júl 2014

@nikam daj si do googlu kontinenty busy bags a klikni na obrázky a cez to sa tam skús pripojiť 😉
@anulicek aj pre mňaaaaa 🙂

anulicek
11. júl 2014

@ask jasne... Prosim, likni to aj v albume tak.. Inak.. Pismenka som si chcela vyrabat vlastne... 🙂

anulicek
11. júl 2014

@lenusskaa dakujem, bude stacit....
A ja tiez v pohode povRabǎ posla zelania.... Len si to olikujte v albume.. Nie je problwm...

ask
11. júl 2014

@anulicek Dakujem🙂

baasss
11. júl 2014

@anulicek mozem byt aj ja trapka roka a radsej sa priklonit k zvieracim castiam? 😅 😅 😎 prelajknem to

baasss
11. júl 2014

baby idem sa vas teda spytat na tu moju aktivitu 🙂
1. kedze sa moc nevyznam v montessori, tak hlavne potrebujem vediet, ci mate nejake specialne farebne, tvarove a materialove poziadavky
2. moja predstava je, aby to neboli obycajne karticky, ze by som jednotlive casti zalaminovala a na kazdej strane sa bude dat nieco robit aj ine, ako obzeranie.. zatial neviem co, ale nieco vymyslim. Cize pridavne materialy by boli bud nejake karticky, filc, suchy zips, .. Moze byt?
3 od @ywett by som potrebovala vediet, ci chce domcek alebo ja na mape a od @nikam ci chce prstove manusky aj ked nie su vyherne 🙂 (kludne spravim)

nikam
11. júl 2014

@baasss Ahoj, kludne mi sprav to, co ostatnym. Co sa tyka montessori principu, tak dolezite je, aby si dieta samo mohlo skontrolovat, ci ulohu spravilo spravne. Co sa tyka tejto aktivity, o farebnosti neviem.

baasss
11. júl 2014

@nikam oki, tak teda aj tebe ja na mape? hmmm rozmyslam, ako by si to mohlo dieta skontrolovat 😒 napr ked dam obrazok slnecnej sustavy a k tomu Zem napr filcovu a bude ju mat spravne umiestnit na Zem na obrazku, tak to je ok? akoze vyberie z planet na obrazku Zem a na nu polozi filcovu Zem

anikag
11. júl 2014

@baasss @anulicek aj ja som sa prelajkla na casti zvierat takze sme trapky dve 🙂

baasss
11. júl 2014

@anikag 😀 😀 dakujem, aspon nie som sama

nikam
11. júl 2014

@baasss Neviem celkom, ako to myslis, ale mohla by si dat napriklad obrys - a pre kazdy kusok s inym priemerom, ak to budu kruhove kusocky.

baasss
11. júl 2014

@nikam planujem zmensene obdlzniky, nech sa mi to lepsie poprace 🙂
vyrobim pre nas a hodim foto, ale az buduci tyzden, vikend bude rusny 😎

lenusskaa
autor
11. júl 2014

@baasss farby mozes skusit kuk na monte mapach - Zem neviem ci ako celok ma nejaku farbu, Europa je tusim cervena a Slovensko tiez neviem.. ale nevadili by mi aj real farby ako na normalnych mapach zelena niziny, hneda pohoria.. kontrola ako pise @nikam rozne velke kruhy, Zem najvacsi, Europa o kusok mensi, Slovensko este mensi.. pokial to chces robit? po mesto/dedinu? ci ti bude treba poslat aj obrazok panelaka/domu?

ask
11. júl 2014

@lenusskaa Ahoj, vyberies si nieco odo mna, ci chces aby som Ti ponukla este dalsie moznosti?😉

lenusskaa
autor
11. júl 2014

@ask vtacikov poprosim 🙂

ask
11. júl 2014

@lenusskaa 😵 O.k, like-ni to potom prosim aj u anulik v albume🙂

lenka_hr
11. júl 2014

@anulicek tak ja mozem spravit podla zelania. tiez som zmenila tych vtacikov, nech v tom nie je chaos 🙂
@nikam @ywett baby, bude sa vam dat nieco vybrat?
@maryennn1 vsimla som si, ze by si mala odo mna z oboch vymen ten xylofon, nevybrala by si si nieco ine?
@lenusskaa ja pockam este na realne fotky, co si pisala, a podla toho sa rozhodnem, paci sa mi to tienovanie a smirglove pismena (och, aj kucharska)
dakujem

anulicek
11. júl 2014

@lenka_hr realne fotečky sú už na predchádzajúcich stranách a šmirgľové písmenká v albume 🙂

nikam
11. júl 2014

@lenka_hr Oznacila som tiez to sitie, vdaka za pripomenutie 🙂

baasss
11. júl 2014

@lenusskaa uvazovala som nerobit kruhy, ale obdlzniky, kedze jediny kruh je zem a chcela by som to trosku ozivit. Ale zmensovat sa az k domu budu 🙂 urobim asi realne mapovite nieco.. a chcela by som to az po dom. Tak bud mi poslete fotky ulice a domu, prip aj dietata, alebo to urobim tak, aby ste si ich tam popridavali vy. Tak ci tak budem potrebovat nazov obce, kedze potrebujem aj kraj, okres, mesto..