Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
Caute baby, poniektore uz viete, ale aj tak...zacala som davat hry aj aktivity s detmi na fcb na stranku https://www.facebook.com/aktivityahrypredeticky
mozem tam slobodne pridavat vsetko a pytat sa..nie ako tu na MK 😀
budu tam dobre napady z netu, ale aj mnou doma vyrobene hry, pripadne navody na vyrobu...tesim sa na vas 🙂 zatial som pridala nejake aktivity na rozlisovanie odtienov farieb, zacinam pridavat hmatove aktivity, stavebnice a tak...postupne...ako mi dieta dovoli 😝
ahojte, rada by som sa k vám pridala, prípadne by sme mohli vytvoriť ďalšiu skupinku na výmenu? Veľmi ma to zaujalo, sama doma vyrábam pre našu potrebu nejaké hry, zaujímam sa o Montessori metódu a potešilo by ma, ak by sa naša kolekcia rozšírila. Ak má niekto záujem, píšte 😉
@marusinka80 ahoj...neviem ci sm euz plny, alebo nie...ale ak by si chcela aj tu sa vytvorila jedna skupina na vymenu🙂- https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-busy-bags-pre-deti-2-az-3-roky/
zienky, takto nejako to bude vyzerat. len tam budu farebne hviezdicky a stromceky, aby to nebolo take nudne. pohariky musia byt take male, aby sa to dalo poslat. teoreticky sa to da este urobit do poharikov od vyziv, ale je to predsa len sklo a ani ich nemam tolko.
dalsia vec - magnety. na fotke mam neodymovy, pozostatok ani neviem odkial. nemozem ho v meste zohnat a cez net sa mi to neoplati kupovat kvoli postovnemu. takze budete mat asi kazda inu magnetku, lebo maju vzdy max 10 kusov 🙄 este sa chystam do jedneho papiernictva, tak uvidim. teoreticky mozem zinilkovy drot nahradit brmbolcami (mam par malych bielych), ale to bude potom len taky poharik bez aktivity. sice moja dcera sa s nim asi 20 minut hrala a pozerala, co v nom je, ale ona ma 15 mesiacov :P
@majusqwa Nieco podobne som malemu robila, do flasky od dzusiku, ta magnetka da tomu iny rozmer. Myslim, ze ak aj by sme mali rozdielne, tak na funkcnosti by to snad nemalo vadit. A biele sa v tej flaske straca :/ Takze urcite som za to, aby tam bolo aj nieco farebne🙂 Snad by stacila aj nejaka vacsia, obycajna, aj keby nebola taka specialna. No ved sama vyskusas, co bude najlepsie.
@majusqua ja som tiež za magnet, to je jedno že bude mať každá iný, ved si to nebudeme porovnávať, kto má krajší 😉 z čoho je prosím ťa ten pohárik, budú takéto? lebo ja rozmýšľam do čoho zabalím tie plastelíny, hádam majú aspoň také z tenkého plastu poháriky (ako jednorazové na nápoje) aj s vrchnákom, neviete niektorá? ak nezoženiem, tak dám asi tie sáčky zatvárateľné..
@pusinqa to som skusala, napadlo ma to hned ako prve. len nic, vobec to nepritiahlo tie kusky drotika. mne nevadi, ak budu magnetky ine, len aby ste o tom vedeli dopredu :P este je troska naprd, ze sa to da pritahovat len po stranach. kedze vrchnaky su nepriehladne, nie ej to vidno :/
@tomaskovamaminka praveze lepsi poharik som nenasla :/ lebo u nas sa dzusy a podobne nepije, tak neviem. a objednala som si take farebne stromceky a hviezdicky, cize to tam bude vidno ;) toto bolo len take testovacie kolo, skusala som, kolko vydrzia vykresy :D
@danatalu no, neviem, ci to mam priznat :D toto je poharik na moc, pouzivaju ich v nemocnici na klinike, kde robi moja mamina, tak mi ich doniesla. mozes skusit, ci ich nedostat v lekarnach. tiez som zhanala nejake take pohariki za normalnu cenu (24 ks je 24 ks) a bud by som kupila male dozy na jedno alebo toto. len tieto pohariky su o nieco vacsie
dievcata, ozvite sa mi, ktore ste boli v druhej vymene. vopred vdaka. papa. lucia 🙂
@lucosko Pozri tu ;) https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/... staci tak?
@janulkan @tomaskovamaminka @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya ahoj dievcata, skuste sa mi nahlasit, ktore odomna uz mate zvieratka karticky, aby som vam vyrobila tie roznofarebne geometricke tvary. Ratam s malamargaretka, lenusska tie uz to odomna maju. Pusiqua, ty mas tie zvieratka tiez? Niekto dalsi? Dakujem.
ps. mam vyrobit 23 ci 24ks aj pre seba? vdaka. Lucosko
Baby kolko nas je dokopy? Nech zacnem naplnat balony....aj ked som zistila ze na odoslanie to bude tazke....preto namiesto 5 parov budu len 4 ak nevadi.....
@ask Aj my mame podobne vo flasticke🙂 No tak si na to nemoze siahnut, som tak nad tym rozmyslala, hm:/ Naviac stale cakam, kedy otvori vrchnak, co on bezne robi, napr pri zub.pastach, a inych flastickach, ale toto zatial neotvoril, tak snad ...🙂
@lucosko ja už mám zvieratká áno
@breky jasné že stačí aj 4 aby si sa neubalónovala k smrti 😀
@tomaskovamaminka pripojím ti ten raketoplán? som ho minule márne hľadala teraz sa objavil baby ho schmatli
@lenusskaa podmienky posielania platí všetko ako minule?
a ja už mám predlohu doma vytlačenú, nakoniec nebudem podlepovať kto bude chcieť na stojato si podlepí, ja asi nalepím niekde na dvere, skriňu, na viditeľné miesto kalendárik nech sa tešia a nalepujú

@nenocka pravdaže, vobec nevadí, len chcem poprosiť, ak by sa dalo, bezvaječné cestoviny. Akurát v jednej monte téme písala nejaká maminka, že deti dostali salmonelu z vaječných nafarbených cestovín, neviem či to nie je zbytočná obava, či je takýto prenos vôbec možný, ale pre istotu 🙂