Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
@tomaskovamaminka oranzove🙂
@tomaskovamaminka Tiež bielo-zelené.
@anulicek Mne sa to páči, ak sa vymení to s plachtou za smetiarov, tak super. 🙂
ahojte, chcela by som sa spytat, kedy budete zacinat dalsie kolo vymeny?
@ikuza @josenka @danatalu @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp
Ahojte, tak po narocnom procese kreslenia pridavam obrazky a aj viac info k obidvom mojim aktivitam.
Tie, co mate u mna aktivitu "SKUPINY", pozerajte prve dva obrazky. Na kartickach budu nalepene magnetky, aby sa dali ukladat na chladnicke alebo na plechu. Karticky su vytlacene na tvrdom papieri, zalaminovane a obstrihnute so zagulatenymi okrajmi. Aktivita obsahuje popis k roznym moznostiam hry.
Tie, co ste si vybrali "MAGNETICKY LABYRINT", uz ste nejake navrhy videli na str.83, ale pre istotu popis zopakujem. Aktivita sa sklada z podlozky (modelovacia podlozka alebo podlozka na pisanie), na ktorej je prilepena priesvitna folia a da sa odklapat, aby sa do toho dali vkladat rozne predlohy s cestickami. Spravila som zatial 2 farebne a 2 ciernobiele, ale ciernobielych bude este viac. Kedze predloha bude pod priesvitnou foliou, da sa na nu krasne pisat obycajnou stieratelnou fixkou, preto sa cesticky daju hladat nielen magnetkou s figurkou, ale aj takto. Preto som sa rozhodla pridat par predloh aj na nacvik grafomotoriky (na tych este pracujem), tym bude z toho aktivitka 2v1 😀. Kazda dostanete jedno auticko s magnetkou a jednu figurku s magnetkou (rozne auticka, zvieratka a postavicky z kinderka), ktore este vyfotim a dam vam na vyber. Zospodu sa priklada druha magnetka, ktora bude mat drziacik, aby sa s tym dobre manipulovalo.
Ak mate este nejake otazky, alebo pripomienky, piste, lebo uz sa zacina velkovyroba 🙂
@martina646 Genialne! Ja nemam ziadne vyhrady, uz iba nedockavo cakam na balik! 😨 😵 😵 😵
@martina646 Krasne to je sikulka🙂 Moc sa tesime🙂 Tou Masou urcite zabodujes asi u vsetkych deti🙂
@martina646 Vyzera to super. Akurat pri poslednom obrazku by som tie stopy privitala farebne odlisene, ak mas moznost zmenit to. Pre trojrocne dieta sa mi to zda narocne z dovodu, ze v jednom mieste sa krizuju.
Zaroven by som bola velmi rada, ak by ste aj ostatne pridali nejake fotografie vasich aktivit na pripomienkovanie, su aj take, o ktorych nevieme takmer nic. Viem, ze som tu medzi vami nova, ale my sme to v inych vymenach tak robili a bolo to velmi fajn, ze sme si navzajom vsetko vydiskutovali. Ak boli take mamicky, co komunikovali malo, tam potom vacsinou vznikla aktivita, ktora dost sklamala. Ak ste pisali viac, alebo davali foto a prehliadla som, prepacte. Ak najdete, napiste prosim, cislo strany, kde sa to da pozriet.
@nenocka - videli sme len ilustracne foto na inspiraciu, nejaky vlastny prototyp?
@danatalu - kolko bude tych karticiek? ake obrazky? aka velkost? snad nie len podla ilustracnej fotky, to je velmi malo ☹
@ask - verim, ze umyvacka bude uplne super (sudiac podla pracky), ale zvedavaaaaa som, nemas foto?
@ikuza - u teba mam vybrane tienove divadielko (mimo ponuky v albume), bude to prasne to, co je na foto v komentaroch? Pridas aj nejaky pribeh?
@jlp - ake bude vyhotovenie? (karton, laminovanie?) su to presne tieto obrazky alebo vyrabas vlastne?
@josenka - po predchadzajucich krasnych aktivitach, co mam od teba v tomto pripade rada pockam na "macku v mechu" a necham sa prekvapit
@laurinkam - potesilo by foto vyzdobeneho vajicka. Ake bude velke?
@majusqwa - obrazky sme videli a su krasne, dakujem a tesim sa
@marienkamyd - tu nemam vobec predstavu, co mam cakat, napis prosim viac o forme a vyhotoveni svojej aktivity
@moninka1 - srobovanie je uzasne, prislo mi v baliku na triedenie v inej vymene, ale nie pre mna, talze sa tesiiiiim
@nikam - tu sme trosku diskutovali, ale kedze robis len jednu verziu - znacky aut, tak moje otazky boli asi zodpovedane davnejsie. Len jednu otazocku mama este - robis to ako knizocku, ci ako karticky, co ma chlapcek na obrazku?
@tomaskovamaminka - myslim, ze fotka je tvoja vlastna, takze nemam dalsie otazky 😀
@ywett - bolo pribeze info, aj si uz tusim chcela balik odovzdavat, takze uz nic 🙂
@zuzzka1 - info a slovnych vejarikoch mame, dakujem
@janulkan - obrazky aj odpovede na otazky som dostala, dakujem
@emily_666 - nemas este prototyp macka na obliekanie? tesim sa a ak bude taky pekny, ako auticka a postavicky, tak super
@liesi - na akvarko sa velmi tesim, robis to presne podla toho obrazka?
@furu - ake rozne druhy zapinania davas? kolko kruzkov? retaz na suchy zips uz mame
Baby, dakujem za odpovede a ospravedlnujem sa za zvedavost, ale verim, ze blizsie info potesi aj ostatne.
@martina646 Ten narychlo spichnuty obrazok mycky som davala uz na str 66, pripadne ju mam aj vo fotoblogu..., s vyrobou som vo faze ze vsetko je povystrihovane, idem jednotlive sady zdobit a samotne mycky prisivat🙂 Akurat podklad bude iny, lebo pani od ktorej som brala minule uz tento bledy nema, tak je svetlopomarancovy a pevnejsi.
Je super ze si pekne kazdu oslovila a takto krasne to zhrnula, dakujeme a mas pochvalu 😵
@martina646 Skvely sumar, mas prehlad 😉
Knizku robim ako knizku, cize vytlacene karticky, zalaminovane a zviazane hrebenovkou. Chlapcek na obrazku je moj syncek a hreben som dala maly, takze sa mu rozpadla na karticky. Teraz dam vacsi a bude to ok. Vzdy sa ale budu dat pouzivat ako jednotlive karticky.
@martina646 ahoj bude to kruh s priemerom 30cm. Zhotoveny z tvrdeneho kartonu, pretrety bielou netoxickou disperznou farbou na ktorej budu namalovane obrazky presne podla originalu, ale mnou kreslene, pripadne postahovane z netu, dane do kolaze a nalepene do kruhu. K puzzle pridam zalaminovany obrazok, ako ma spravne poskladany puzzle vyzerat.
@martina646 ty máš teda prehľad, priznávam, že prototyp nemám, teda hotový, aktivitu mám spravenú na cca 70 %, robím postupne všetko. No a odo dnes mám zas atb, je mi nanič, ale budem makať. A inak, ak si bola spokojná s autíčkami a videla si tú bábiku, tak by malo byť v pohode aj toto. Ale teda ak sa k tomu dostanem, tak čo mám pofotím. 😉
ahojte baby. mam mozno blbu otazku ale polozim ju;). neviete mi poradit kde sa daju kupit uz takto vyrobene vrecuskove aktivity ktore tvorite vy? pripadne nemate niektora nejake na predaj? napr.ze vyrabate pre skupinu a rovno by ste urobili este jeden kus na predaj?vdaka moc za info
@matrina646 ahojte uz som v procese vyrabania. Bude to taky tvrdy obal s aktivitkami:
1. dvojjazycna knizka o chrobacikoch
2. tabulka s grafmi + kocka
3. triedenie karticiek na kvietky a chrobaciky
4. vyber co do radu nepatri
pridavam fotky 🙂 tak snad to nebude az take zle 🙂 a sorry za zlu komunikaciu
@martina646 Super zhrnutie, ale sledujem aj niektoré iné výmeny, tak chápem, prečo sa pýtaš 😉 ... Nafotené zatiaľ nemám, tiež rada robím postupne všetko, viac mi to tak vyhovuje, ale fotku pridám, keď bude niečo hotové komplet. Aby si mala predstavu a vlastne aj ostatné dievčatá, tak panáčik nakoniec nebude z filcu, ale podarilo sa mi zohnať biely suchý zips metráž, takže celý panáčik bude vlastne z jemného suchého zipsu (očká), aký sa používa na látkové plienky. Bude na A4 na ležato, vľavo bude panáčik (cca 20 cm) a vpravo budú leukoplasty, podlepené a na nich bude prilepený tiež suchý zips (háčiky). Tým pádom budú môcť deťúšiky dávať leukoplasty, kde len chcú, prípadne aj všetky naraz. 😀 .Ešte vymyslím, ako budete mať tie leukoplasty uložené, aby sa vám tam len tak nepovaľovali 🙂 . Podklad bude hrubší filc, aby ste si, ak chcete, mohli doma samy vyrobiť quietbook z filcových busy bags.
@lenyy Zopar najdes tu http://www.montemama.sk/material-montessori/esh...
@josenka Ja sa uz tak strasne tesim na zalepacikoveho panacika, juj.
@marienkamyd Mile to je 🙂 Budes tlacit na hrubsi papier?
@martina646 takze hadik bude obsahovat 12 zakladnych farieb- kruzkov, zapinanie bude gombiky, cvocky a filc
@martina646 @ikuza @josenka @danatalu @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp ahojte kočky, trošku mi je lepšie, po mesiaci mám druhé atb zasa, nejako sa doma tento rok boríme iba s chorobami. Moja aktivita je obliekanie macka podľa počasia, súčasťou aktivity je filcová podložka, medvedík s rôznym oblečením a obrázky počasia, ktorých foto prikladám. Sú o rozmere 5,5x7 cm, skúšala som to najskôr nalepiť, ale neprešlo testom mojich šikovných detí, tak som to prácne prišívala. Otázkou zostáva, kedže ten spodný filc s výnimkou toho šedého je dosť mäkký, či by ste to chceli napríklad podlepiť kartonom, alebo to mám nechať tak. Teraz ma napadlo, vlastne by som to mohla ešte raz podšiť tým istým farebným filcom, nakoľko ho ešte mám dosť, čím by sa zakryli aj nitky z druhej strany. Čo na to hovoríte?
@emily_666 Vyzera to velmi pekne. Mne by sa viac pacilo podlepene kartonom, ale suhlasim s @jlp urob tak, ako je to jednoduchsie.
@martina646 Ake problemy boli v inych vymenach? Aktivitky nesplnali ocakavania, ci financne nezrovnalosti?
Ahojte,
pridavam fotecky mojich aktivitiek..
- chlebik mate kazdy dva krat, suroviny len po jednom, takze recept bude syrovy, zeleninovy a chlaebik so sunkou zeleninou aj syrom...
Zmysly su na magnety, pri kazdom 5 ks...mozem pridat aj dalsich 5 ks bez magnetiek, mam dva druhy obrazkov, tak vam pridam a mozte si menit ak by sa obrazky nepacili..
Pekny vikendik este
@nikam vytlacene 🙂

@tomaskovamaminka U nas asi oranzove 😅