Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
@ywett 🙂 Ty si sa pohrala aj s tou redkovkou:D ;) Vyzeraju chutne🙂
@emily_666 Pocasie vyzera pekne, ale este aj s mackami budes mat dost strihania, ja myslim, ze detom nitky vadit zo spodu nebudu 🙂 A ani to podlepovanie, ci podsivanie aspon pre nas netreba, skor by mi to tam asi vadilo, lebo si to planujem dat do quietbook, ak mi to bude pasovat🙂 Uz sa tesim🙂
@marienkamyd Chobaciky nas maly moze, tak myslim, ze ho to zaujme🙂 Aj ked, tiez som nevedela ako to planujes urobit, neviem preco som si to predstavovala mensie🙂
@emily_666 Mne tiež nemusíš ani podliepať, ani podšívať, plánujem rovnako ako @tomaskovamaminka 🙂 .
@martina646 @zuzzka1 @nikam @moninka1 @nenocka @anulicek @furu @majusqwa @emily_666 @ask @janulkan @ikuza @jlp @josenka Ahojte, pridavam foto hotovej aktivitky a aj navod, snad to bude jasne 🙂 Este mi chyba dorobit par kosickov so zltou maslickou a vytlacit navody. Inak hotovo. Tie kosickyso zltou maslou, som dorobila kvoli tomu triedeniu, aby mali kam ukladat zlte vajicka, inak povodne som ich v plane nemala, takze to je take rozsirenie🙂 Myslim, ze viac ako traja sa doma hrat asi nebudete, ci? Na druhej foto je priprava, ako to vyzera rozlozene, ale este tam bol len 1 kosik a nedorobena kocka 🙂
Veľkonočné vajíčka
Hra pre 1 - 3hráčov (podľa stupňa obtiažnosti)
Obsahuje: 1 kocku, 4 košíčky, po 3ks vajíčok v 6 farbách (18 ks)
Najťažší stupeň (2 -3 hráči)
Všetky vajíčka sa dajú do stredu stola na kôpku a hráči si zoberú po 1 košíčku. 1. hráč hodí kockou a zoberie si vajíčko podľa farby na kocke a dá si ho do svojho košíčka. Pokračuje ďalší hráč a postupuje rovnako. Ak sú 2 hráči, ide zase prvý, ak 3, tak tretí. Nasleduje ďalšie kolo, postupuje sa rovnako ako v 1. kole, ale ak hráčovi padne tá istá farba, akej vajíčko už má, tak stojí a ide ďalší hráč. Cieľom hry je, nazbierať čo najrýchlejšie 6 vajíčok rôznej farby.
Ľahší stupeň (2 - 3hráči)
Postupuje sa rovnako ako v najťažšom stupni, ale vajíčka sa zbierajú všetky, ako padne farba na kocke. Ku koncu sa stane, že určitá farba vajíčok sa minie a vtedy hráč stojí a pokračuje ďalší. Vyhráva hráč s najväčším počtom vajíčok, prípadne s najväčším počtom vajíčok danej farby, ktorú si môžu dohodnúť na začiatku hry.
Najľahší stupeň - Triedenie (1 hráč)
Deťom dajte sadu vajičok bez prúžkovaných a strakatých a všetky košíčky, a potom si môžu vajíčka samé triediť a to 2 spôsobmi.
1. Hádžu kockou a ukladajú vajíčka do košíčkov podľa farby mašličky a podľa farby, aká im padne na kocke.
2. Ukladajú vajíčka podľa farieb mašličky do košíkov len tak.
Prajem dobrú zábavu pri hre A veselú Veľkú Noc.
Tomaskovamaminka
@ywett @liesi @laurinkam @marienkamyd @danatalu @ask @josenka Aj pre vas nieco🙂
Abeceda
Hra pre 2 - 3 hráčov
Obsahuje: hrací plán, kocku, 3 figúrky, 24 kartičiek s obrázkami.
Na začiatku hry si každý hráč vyberie 1figúrku a okolo hracieho plánu sa rozložia kartičky. Jeden z háčov hodí kockou a svoju figúrku umiestni na najbližšie políčko rovnakej farby, aká padla na kocke. Začína sa od písmenka „A“. Potom vyhľadá rovnaké písmenko, na ktorom stojí, na jednej z kartičiek, ktoré ležia okolo. Povie aký je tam obrázok a na aké písmenko sa slovo začína. Na rade je ďalší hráč. Na konci cesty, keď už hráč nebude mať pred sebou políčko farby, ktorú hodil na kocke, musí ostať stáť a pokračuje ďalší hráč. Vyhráva ten, ktorému sa podarí prejsť celú cestu ako prvému. Dieťa sa učí písmenká podľa obrázkov na kartičkách.
Ľahšia verzia hry môže byť, že nepoužijete kartičky, len sa hádzaním kocky posúvate po pláne, ako v predchádzajúcom návode. Dieťa sa učí farby.
Deti sa môžu hrať aj so samotnými kartičkami, samozrejme s rodičmi. Povedia čo je na obrázku, a potom hľadajú v byte ďalšiu vec, ktorá začína na rovnaké písmeno. Alebo len povedia, čo ešte poznajú, že sa začína na dané písmeno.
Hraciu kocku môžete využiť napr. aj pri písaní/kreslení. Dieťa hodí kocku, a aká farba padne, takou farbou napíše svoje meno, alebo len 1 písmeno z neho a pokračuje, alebo nakreslí, čo pozná, že je takej farby, napr červená – jablko, a môže z toho vzniknúť aj pekný obrázok
@tomaskovamaminka Ty si neuveritelne sikovna, klobuk dole, ja mam vzdy komplexy ked vidim Tvoje aktivitky 🙂
@ywett Tak na toto ti nemozem dat "like" :/ Ale dakujem🙂 nemaj komplexy, ja ich mam ked vidim takych aktivnych ludi ako si ty🙂 Na co si sa dala, ved vies, to centrum, pred tebou klobuk dole🙂
@emily_666 ja si prosim nepodlepene, dakujem a tesim sa
@nikam problem bol hlavne v slabej komunikacii, nereagovani na otazky a nedostatocnom popise aktivity a hlavne prevedenia. Zatial som vo vymenach zazila 2 velke sklamania. To prve mala byt grafomotoricka knizka, nakoniec z toho bolo 8 mini karticek (4ks na A4), vytlacenych ciernobielo, nie velmi kvalitne a zalaminovanych. To mi prislo velmi neadekvatne hlavne na pracnost, ked sme ostatne vystrihovali X-krat pidi-mini kusticky alebo inak sa namakali. Financne to bolo vraj vyrovnane, lebo dotycna minula pre kazdu 2€ na laminovanie 2xA4. No velmi rozumne, vybrat si aktivitu na laminovanie, ked nemam doma laminovacku a poletim s tym za velke peniaze do Faxcopy.
Druhe sklamanie bol obliekaci panacik, ktory sa mal obliekat tak, ze sa prevlieka snurka pomedzi dierky na panacikovi a na obleceni. Panacikovai prisli sice dvaja, ale teda na ich vyrazoch tvare sa moj muz este 3 dni smial a cele to bolo dost male a vyhotovene z nie velmi tvrdeho papiera. Takze taka jednorazovka pre deti. Ale zase bolo kopec inych aktivit, ktore predcili moje ocakavania, takze celkovo z vymen nie som sklamana ani stratova.
No a na celom ma uplne najviac prekvapilo a zamrzeli reakcie tych mamiciek. Prva sa branila, ake sme nespravodlive, zakerne a pod, lebo povodne som mala v plane jej cely balik poslat spat (kedze som vymenu triedila) a vsetky nas zabila hlavne tym, ze ona nema cas bezcielne vysedavat na nete ako my. Dodatocne som zistila, ze je subezne v 4 vymenach a potom sa len vyhovara, ako nestiha. Aj ja som, no a co, ale stiham a robim vsetko nejslepsie, ako viem a aj dostatocne prispievam do fora. Nakoniec sme jej vsetky nase vytvory poslali, mali sme o tom dlhu debatu vo fore. Druha mamicka absolutne nereagovala na vyjadrene sklamanie nad jej aktivitou a jediny komentar, ked obdrzala balik, bol "Kedy dame dalsiu vymenu?"
Preto som sa takto detailne pytala kazdej a pytam sa znova.
Dievcence, padli tu na vas otazky a nereagovali ste: @nenocka, @laurinkam, @danatalu, @ikuza, @liesi
Bola by som velmi rada a verim, ze aj ostatne baby, keby ste pridali informacie o tom, ako pokracujete s vyrobou a pridali viac informacii, pripadne fotiek. Ja som sa pytala len na aktivity, ktore mam je u vas objednane, ale urcite su zvedeve aj ostatne a ja si tiez rada pozriem, o co pridem 😝
Dakujeme za spolupracu.
@martina646 prepáč, Martinka, prehliadla som tvoju správu. Stále mám obe deti choré, takže mi to nejde ako som si predstavovala ☹ zajtra, najneskôr vo štvrtok pridám foto. ďakujem za pochopenie.
@nenocka dakujem, skore uzdravenie
@martina646 ani podšiť?
@martina646 ahoj, ja som zachytila tvoju vyzvu len momentalnw beham s maminou po vysetreniach takze su dni, ze mam toho dost. Nejdem sa rozpisovat o nasom zdravotnictve ☹. Vajicko mam uplne hotove, priebezne som ho konzultovala s @ask tak snad budete spokojne. Zajtra skusim konecme nafotit.
@martina646 ahoj, tebou vybrane tienove divadielko (mimo ponuky v albume), bude presne to, co je na tomto foto: https://www.modrykonik.sk/blog/tomaskovamaminka... s tym, ze bude v ciernom prevedeni. AKo je mozne vidiet aj na foto, tak bude k nemu aj pribeh 🙂.
Ahojte. Ja tiež už pomaly končím. Rybičky do akvarka su už vystrihnuté, kocky budu 2 ako na obrazku, akurát, že ta, ktora určuje farby, bude iba s farebným krúžkom a nie rybkou. A zmena oproti obrázku bude i samotné akvarko. Bude to karton na ktorom bude prilepená modrá látka. Zdá sa mi, že zo zalaminovaného by sa to dosť šmýkalo ;)
A labyrinty sa mi zdáli pevnejšie tie vrchnáky krabíc, tak tie budú oblepené samolep. tapetou -estetika 🙂 a samotné labyrinty budú dva ako boli slúbené. Tak snád sa bude páčiť 🙂
@emily_666 ahoj, ak stihas a nie je to velmi zlozite, podsit mozes. Dakujem
@tomaskovamaminka @martina646 @zuzzka1 @nikam @moninka1 @nenocka @anulicek @furu @majusqwa @emily_666 @ask @janulkan @ikuza @jlp @josenka @ywett @liesi @marienkamyd @danatalu
Takže kočky sľúbené foto vajíčok. Tie čo ste si vybrali dúhu, tak vás ešte poprosím o chvíľku strpenenia - dodám aj tie fotky, len ešte na tom pracujem.
K "Vajíčku", na úvod by som sa chcela veľmi pekne poďakovať @ask, za jej podporu a povzbudzovanie 🙂 a hlavne ochotné konzultácie 😀. ĎAKUJEM ANKA!
Veľkostne je to A4, s tým, že sa s tým vyhrajú aj staršie detičky, moja skoro 2 ročná dcérka, najprv len vykladala a vkladala ozdôbky do košíka, staršia(4,5) už zdobila a mašľu som spravila tak, aby sa dala zaväzovať, takže sa ju už aj učí viazať. Všetko je lepené s lepidlom na filc. Myslím, že pri bežnej manipulácií to v pohode vydrží - moje ho už testujú mesiac a zatiaľ nič neodtrhli - samozrejme nechcem podceňovať vaše detičky 😀 . Mašľa je na koncoch zažehlovaná špeciálnou páskou, aby sa nepárala.
@laurinkam krasne je to. velmi sa tesime 🙂
vsetky kocky, ja pridam foto do konca tyzdna, vsetko stiham. Cmuk.
@laurinkam No ja myslim, ze detickam sa to bude pacit🙂 My cakame na duhu:D Ta ale isto bude tiez taka pekna🙂
@tomaskovamaminka posnazim sa, aby bola🙂. Dakujem.
žienky, čo máte u mňa memo - takto by malo vyzerať
@martina646 tu je zatiaľ zajko a ovečka

@martina646 Ano, myslis dobre, fotky oboch mojich aktivitiek v albume su moje vlastne. K mojemu komentaru vo fore, ani v albume pod fotkami sa nikto nevyjadril, tak dufam, ze sa budu aktivitky pacit a deti sa chvilku vyhraju. Na aktivitkach finisujem, foto hotovych a aj navod, pridam mozno uz zajtra, ale v podstate je to ako to v albume 🙂