icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

laurinkam
27. mar 2014

@josenka ďakujem veľmi pekne, veľmi ma tešia tvoje slová chváli, patria však aj @ask, najmä košík bol jej nápad 😀 .

josenka
27. mar 2014

@laurinkam Jasné, Anka je "filcový macher", tiež ju občas otravujem 😀 - ja mám proste rada takéto vecičky, je to taká pridaná hodnota celej aktivite, vidieť, že si si na tom dala záležať, nie je to len také "vajco hodené do sáčku", jednoducho krásna vec a ja sa teším, ako si ju všijem do quietbooku, takže za mňa palec hore a ešte raz díky. 😵

ask
27. mar 2014

@laurinkam
@josenka Baby, uz dost!!!!!!!!!! Uz sa hanbim 😔 😅

laurinkam
27. mar 2014

@josenka ďakujem, chcela som, aby to bolo trochu premakané a som rada, že ask s tým má skúsenosti a je to ozaj zlatá, ochotná baba a veľmi dobre sa mi s ňou pracovalo! (Anka, nemáš sa za čo hanbiť, si dobrá tak čo... nebudeme ti to predsa brať 🙂 ). Ale inak baby (všetky) musím sa aj vám poďakovať, lebo tieto naše aktivitky, ma učia pozerať sa na veci "hlbšie" a vymýšľať akoby sa to dalo ešte vylepšiť, urobiť to hodnotnejšie pre naše deti... Ďakujem.

tomaskovamaminka
27. mar 2014

@nenocka Peknucke to je, uz sa tesim🙂 A prosim ta pre Martinku to co si robila? Prevliekacky? Ci? Aj to je mile🙂

nenocka
27. mar 2014

@tomaskovamaminka to sú zvieratká na piškvorky - aby si vedela vybrať dvojicu 🙂

tomaskovamaminka
27. mar 2014

@nenocka Aha, na fotke sa to zda byt vacsie:D Som myslela, ze aj piskvorky budu ako pexeso, a teda si pisala z machovej gumy a dala si vicka ako na predlohe🙂 Ale mne sa to paci, len si ma prekvapila🙂

nenocka
27. mar 2014

@tomaskovamaminka celkom nerozumiem 🙂 aké vička? tieto ksichtíky ešte nalepím na vrchnáčiky z pet fliaš, len som robila vzorkovník 🙂 podľa tohto http://educareamarcarol.blogspot.sk/2010/10/jog...
http://tialucimar.blogspot.sk/2010_10_01_archiv...
http://lembrancinhasonline.blogspot.sk/2012/06/...

tomaskovamaminka
27. mar 2014

@nenocka no vicka som myslela vrchnaciky🙂 Ale ved si nejako porozumieme🙂

nikam
28. mar 2014

Dievcence, tak pridavam aj moj status, vcera som skoro zavarila laminovacku, ale asi 2/3 listov mam uz hotovych. Na buduci tyzden zavarim rezacku a nasledne hrebenovacku 🙂

jlp
29. mar 2014

@laurinkam @tomaskovamaminka @martina646 @zuzzka1 @nikam @moninka1 @nenocka @anulicek @furu @majusqwa @emily_666 @ask @janulkan @ikuza @josenka @ywett @liesi @marienkamyd @danatalu

kocky mam na vas otazku ohladom obmeny (viem, ze neskoro, ale az teraz sa mi to prejavilo) ... z kartonu sa mi odliepa papier farebny, resp. nedrzi tak, ako by som chcela a postupne sa asi bude trosku odliepat ... priali by ste aj variantu v podobe, ze stromy v strede by boli nakreslene na kartone a s roznym farebnym pozadim (zelene - jar, zlte - leto, hnede - jesen a modre - zima a obrubove casti puzzle v tych istych farbach by som urobila na karton sposobom takym, ze obrazky by som nekreslila, ale by som viac z netu stiahnutych obrazkov (ktore budu mat pozadie rovnakej farby ako obrubova plocha) prisluchajucich danym rocnym obdobiam rozstrihala, zalaminovala a na kazdy obrazok, rovnako ako aj na obrubovu plochu puzzle (v originali su to tie tri casti ku kazdemu obdobiu - kuk album) by som upevnila suchy zips, cim by sa vlastne vytvorilo viacero moznosti spravneho ukladania obrazkov k obdobiam a deti by sa s tym viac vyhrali .... co vy na to? Suhlasite, ze to moze byt aj takto? .... priznam sa aj k tomu, ze asi by som podla povodneho navrhu nestihla dostatocne pedantne nakreslit obrazky, kedze sa to robi dost komplikovane. Neverila som, ale co puzzle - to minimalne dve hodiny a nejak som uz vyradena z rytmu.

janulkan
29. mar 2014

@jlp mne je to jedno, nechám prevedenie na teba, aj vzhľadom na tvoj tt 😀 aby si neporodila pri výrobe ak ta to bude hnevať a vytacat 🙂

tomaskovamaminka
29. mar 2014

@jlp Ja to tiez nechavam na teba, nech sa ti to podari aspon trosku podla tvojich predstav. Ono clovek si to najprv najako predstavi, ale uskutocnenie sa moze menit, lebo pri vyrobe mozes narazit na rozne problemy:/ Drzim palceky. Ako aj pri vyrobe, tak aj v tvojom stave.

laurinkam
29. mar 2014

@jlp suhlasim s babami a drzim palce s babom.

anulicek
29. mar 2014

@jlp v pohodeeee... Ak sa nestiha... Posli... Dorobim... Nestresovat.. Pohodaaa... Hlabve setrit seba a brusenko s pokladikom...

jlp
29. mar 2014

Kocky strasne ste zlate, ja sa nechcem na nic vyhovarat, ale ide to pomalsie ako som cakala a tato verzia tiez nebude zla ... Skor si myslim, ze sa deturence pri nej viac zabavia a naucia. Snad ma kocky co sa zatial nevyjadrili neukrizuju.

josenka
29. mar 2014

@jlp V pohode. 🙂

ask
29. mar 2014

@jlp 🙂 Bude to o.k:-)

majusqwa
30. mar 2014

@jlp nevadí 🙂

nikam
30. mar 2014

@jlp Ja si to akosi neviem predstavit, ale suhlasim s dievcatami. Ak sa Ti to navyse zda este lepsie, tak super 🙂

jlp
30. mar 2014

@nikam vnutorny kruh bude tvoreny puzzle stromom v 4 rocnych obdobiach s pozadim. Obrubu budu tvorit taktiez 4 casti s pozadim s prislusnym obdobim. Na obrube bude prilepeny suchy zips. Nebudem obrazky kreslit, ale kazdy obrazok zvlast zalaminujem a nan pripevnim suchy zips, takze deti budu moct same priradovat obrazky k obdobiam. Na originale boli len tri obrazky. Ja mam ku kazdemu obdobiu 6-7ks zvyky, sporty, oblecenie atd.

ask
30. mar 2014

😎 😀

martina646
31. mar 2014

@danatalu Ahoj, si prosim s nami vo vymene? Vyrabas nieco? Niekolkokrat som ta oslovila s otazkou a nedostala som odpoved, dokonca aj na zaciatku vymeny mi na otazku k tvojej aktivite v albume odpovedala ina mamicka. Kedze sa nam uz blizi termin odosielania, bola by som naozaj rada, keby som vedela, ci mam pribalit aj aktivitu pre teba a co za nu dostanem alebo ci si z vymeny odstupila. Dakujem

@anulicek, s tebou dotycna komunikuje? Podla jej "aktivnosti" usudzujem, ze ani nevie o posunuti terminu, takze jej balik by si uz mala mat doma ...

josenka
31. mar 2014

@ask Dobrééé 😀 😀 😀 , skoro mi tá raňajšia káva zabehla 😀 .

ywett
31. mar 2014

Maminky ahojte, moja krabica s aktivitkami uspesne odovzdana 😉

nenocka
31. mar 2014

@ywett Ivi, napíš mi to IP, aké zvieratká ti urobiť na piškvorky. 😉

nenocka
1. apr 2014

vualááááá, dievčatá @ikuza @josenka @danatalu @ask @janulkan @marienkamyd @martina646 @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @moninka1 @jlp 🙂

už chýbajú iba podložky pod piškvorky a piškvorky pre @ywett 😉

tomaskovamaminka
1. apr 2014

@nenocka jej ale je u vas pekne farebno🙂 😵

martina646
1. apr 2014

@nenocka kráááásne, prekráááásne 😎

nenocka
1. apr 2014

@tomaskovamaminka 😉
@martina646 ufff, som rada, že sa páčia 🙂 pravdupovediac, tvojej nespokojnosti som sa najviac obávala 😉