icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

ask
2. jún 2014

@martina646 Staci dat len like? Netreba komentovat ci zdielat?

martina646
2. jún 2014

@ask LIKE staci za teba, ak budes zdielat, pomozes viackrat, urcite kliknu aj nejaki priatelia. Ja som ten text posielala aj do spravy priatelom na FB, ale s tym si nedovolim vas tu otravovat. Dakujem velmi pekne.

ask
2. jún 2014

@martina646 Odlikla som, ale kedze moj FB zivot je na bode 0, tak zdielanie velmi nepomoze🙂 Ale drzim silko palce🙂

nikam
2. jún 2014

@martina646 Krasni tucniacikovia 🙂 Nie som na FB, takze nepomozem, len drzim palce, nech sa to podari.

danatalu
3. jún 2014

@martina646 už som lajkla 🙂

ikuza
12. jún 2014

@martina646 liknute 🙂

anulicek
16. jún 2014

@laurinkam @ikuza @zuzzka1 @liesi @josenka @tomaskovamaminka @ask @anulicek @furu @jlp @janulkan @marienkamyd @emily_666 @zuzzka1 @nenocka @majusqwa @nikam @danatalu @ask @ywett @moninka1 @martina646 Ahojte dievčatá, nejako je na našej stránke ticho.. po to aktívnom diskutovaní po Veľkej noci mi to chýba... Ako to vidíte s ďalšími aktivitkami? Predpokladám, že niektoré maminky majú veľa práce s miminkami.. niektoré sú aj v iných skupinkách s aktivitkami... No ja som verná len tej našej..takže by som rada niečo vyrobila. Možno by nebolo zle sa aspoň dohodnúť a dovyrábať do jesene.. 🙂 Ako to vidíte? Koľko by nás bolo? 😀

ywett
17. jún 2014

@anulicek ja mam hned uz vela napadov, vela som povyrabala, chcem pofotitit a pridat, nech si mozte potom vybrat, ze co

marienkamyd
17. jún 2014
emily_666
17. jún 2014

@tomaskovamaminka dakujem, momentálne určite nie 🙂

jlp
17. jún 2014

@anulicek ahoj ja suhlasim s jesennym terminom ... Odovzdavka december ... To uz bude mrna pohyblivo samostatne

anulicek
18. jún 2014

@jlp ja som myslela teraz dohodnut a na jesen posielat.. 🙂

lenusskaa
autor
18. jún 2014

@anulicek ahoj, ja by som mozno aj, ale zalezi od aktivitiek a som skor za mensiu skupinku

ikuza
20. jún 2014

@anulicek ano ja som za 🙂. Termin ako bude vyhovovat vacsine.

nikam
20. jún 2014

@anulicek Ja rovnako ako @lenusskaa v zavislosti od aktivitiek a tiez sa prihovaram za mensiu skupinu.

anulicek
20. jún 2014

@nikam
@ikuza
@lenusskaa dievcata, ja som za... Mensia skupinka a posielame v septembri... Ak je to v pohode, tak ja som za...

lenusskaa
autor
20. jún 2014

@anulicek @nikam @ikuza @ywett
moje navrhy zatial:
1. momentalne finisujem jednu vymenu, kde som robila slova v zapalkovych krabickach (foto 1, su na nej 3 varianty pismen, spravim na zelanie)
2. rocne obdobia - kruhova podlozka, karticky na priradovanie (foto 2, bez tych predmetov)
3. smirglove pismena - 26 pismen, velkost karticiek A6, podklad zalaminovany papier (tlacene velke alebo male - podla vyberu, foto 3)
4. projekt Zem - na toto nemam foto.. nieco podobne ako rocne obdobia, kruh rozdeleny na 7 casti, 1 cast = 1 kontinent, farby podla monte + karticky na priradovanie.. na kartickach by boli povodni obyvatelia kontinentov, zvieratka a stavby, karticka s tvarom kontinentu
5. zvieratko - puzzle z machovej gumy + karticky casti tela (foto 4) - vtacik, ryba, pripadne pozriem ake dalsie mam este ulozene v PC - mozno korytnacka, kon, ... este by som dala vybrat
6. lapbook - vtaky alebo zabka

lenusskaa
autor
20. jún 2014

@anulicek @nikam @ikuza @ywett
alebo este taketo nieco
7. pocitanie 1 - 5
8. tienovanie 3 farby (zakladne zlta, modra, cervena, pripadne ine podla zelania) po 4 odtiene, koliky by boli obycajne - ako na foto s pocitanim

lenusskaa
autor
20. jún 2014

alebo este nieco na tento sposob:
9. hmatove vrecusko (predmety uvidim co zozeniem)

lenusskaa
autor
20. jún 2014
martina05
21. jún 2014

Ahojteeee...mohla by som sa pridat????

anulicek
21. jún 2014

@lenusskaa jemine.. To vyzera supeeeet vsetko.. Vsak si nebudem vediet vybrat..

lenusskaa
autor
22. jún 2014

@anulicek s napadmi sa mozem podelit, ak este nemas vybrate co ponuknes do vymeny 😉 vacsinou su to veci, ktore sa este len chystam vytvorit..

ikuza
22. jún 2014

@lenusskaa napady vyzeraju paradne. Jedine rocne obdobia sme uz mali v ramci 4. kola vymeny, na kt. si sa ty tusim nezucastnila. Inak vsetky ostatne tu este neboli, takze super.

lenusskaa
autor
22. jún 2014

@ikuza 4.kolo som moc nesledovala, az teraz som pozerala album u tomaskovamaminka..

janulkan
22. jún 2014

@anulicek my tentokrat nie ☹ nestihali by sme

anulicek
22. jún 2014

@lenusskaa
@ikuza
@nikam dievcata a vedeli by ste to zorganizovat? Ja cez den nestiham..
@janulkan plne chapem 🙂

anulicek
22. jún 2014

@lenusskaa ja by som si kludne zobrala cokolvek.. Co by dievcata chceli.. A teraz som po montessori kurze zvieratka.. Takze mne sa pacia tie vtaciky 🙂 ale aj zemegula je skvelaaaa

anulicek
22. jún 2014

@martina05 prepac, ze som hned neodpovedala... Nechcem hovorit za dievcata, ale myslim si, ze by si sa este zmestila... Upresni Ti to ale maminka, ktora sa chyti organizovania 🙂