Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky
ahojte,
som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂
Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))
ja mam 17 mesacneho drobca, som z okresu Kysucke Nove Mesto a toto je moja druha vymena 🙂
mne z prvej aktivity zvysi kopec laminovacich folii, nejaka machova guma, tak rozmyslam o aktivitach, kde by sa dali vyuzit.. a navyse som si zacala zhromazdovat nejake aktivitky pre drobca uz vopred (zrejme este chvilku potrva, kym ho taketo veci zaujmu, zatial hlavne hryzieme, hadzeme, hrkame, buchame 🙂), takze pripajam par napadov
takze navrh c. 1 : obrazok c. 1. a 2. : obliekanie - zalaminovane povystrihovane obrazky postavicky a k nej na vymenu rozne saty, doplnky, vlasy. na jednotlive casti by som prilepila suchy zips, aby sa dietatku dobre prikladali a nelietali kadetade. aktivitkou sa dietatko uci pomenuvavat casti tela a jednotlive kusy oblecenia.
navrh c.2 : priradovanie zvieracich mladatok (a farieb zaroven): obrazok c.3 (len ilustracny)- ak by bola vybrana tato, dohodli by sme sa este,ci chcete radsej kreslene alebo fotene zvieratka. na velky kruh rozdeleny na viac casti (cca 8-10) by som nalepila obrazky dospelych zvierat, kazde do policka inej farby. na zalaminovanych kartickach by boli ich mladatka a tie by dietatko priradovalo k ich "rodicom" a priplo stipcom rovnakej farby ako je policko. vybrala by som predovsetkym zvieratka, ktorych maldatka maju pomenovanie odlisne od dospelych (napr. kon-zriebatko, ovca-jahniatko..)
navrh c.3 : duha- obrazky 4 a 5 neurobila by som ju celu z plste ale vzdy po 2 kuskoch z roznych materialov- 2x plst, 2x machova guma, 2x papier (laminovany), 2x aquapur
navrh c.4 : domaca plastelina a predlohy- kazda mamicka by dostala niekolko kuskov domacej plasteliny (dohodli by sme sa poto presnejsie) v roznych farbach a k nej par predloh- dietatko si moze modelovat bud samo alebo vkladat do zalaminovanych obrazkov (ako napr. obr. c. 6 a 7)
@cicamica1980 : zatial nemam lepsie obrazky k 2jke, ale snad z popisu bude jasne ako by to mohlo vyzerat..tak by som ta poprosila dat navrhy do albumu na hlasovanie.dakujem 🙂
@cicamica1980 Patko ma 12 mesiacov, sme z okresu Kysucke Nove Mesto (pri Ziline) a jednej vymeny sme sa uz zucastnili (velmi dobra skusenost!! 🙂 )
@cicamica1980 babyyyyyyyy mozem sa este pridat ? prosiiiim .. uz dlhsie som aj ja hladala takuto skupinu pre malicke deti a dnes som konecne naslaaa 🙂
Mam 15 mesacnu dcerku, som z Martina, vymien som sa este nezucastnila, popravde neviem ako to funguje, ale rychlo sa ucim ... 🙂 Chodime aj na Playwisely - mudre hranie tak aj odtial mam nejake napady 🙂
@cicamica1980 tak na doplnenie, mozes mi tam dopisat Ba, prva vymena, momentalne 11mes dieta ;) dakujem. Aktivity poppzeram, pridam, pokusim sa zajtra
aj ja by som sa rada pridala!!!!! mam 15 mesacneho chalana, sme z Nových Zámkov a este sme sa takehoto niecoho nezucastnili!!!!
neviem ci budem mat cas pohladat nejake aktivity, ale ak mi aj nejaku nahodou priradite , pokusim sa ju vyrobit 😀
@cicamica1980 posielam navrhy aktivit, ktore ta poprosim dat do albumu:
1. motylik - podla zalaminovanej predlohy ukladat z filcu a machovej gumy tvary, cim vznikne cely motylik
2. retaz - rozne tvary prevliekat na snurku
3. prevliekacka
este skusim pozriet aj nieco ine, tieto ma zatial uputali najviac.. 🙂
Ahojte babenky aj ja by som sa pridala 🙂 Mám 16 mesačného chlapčeka sme z Nových Zámkoch a výmeny som sa ešte nezúčastnila 🙂
Baby aj ja by som sa pridala 🙂 Mala ma sice este len 10 mesiacov ale sak nevadi budeme mat do zasoby ;)
Ahojte žienky... veľm iste ma zaujali.. tiež by som sa rada pridala, no asi nie celkom rozumiem princípu- zasvätí ma niekto ... mám 10m a 26m dievčatá a som z LE 😉
1. Jonáš má 21 mesiacov, 2. sme z okresu Prešov, 3. výmeny som sa ešte nezúčastnila
poprosila by som o trpezlivosť s návrhom aktivity z mojej strany, lebo za 12 dní štátnicujem, tak mám teraz toho viac než dosť. je nejaký termín, do kedy musíme zadať našu aktivitu?
Tak babenky ničo takéto 🙂
1. obrázok je stolovanie
2. obrázok štipčekovať prádlo
3-6 obrázok
Štvorce - skladačka z filcu.
Obsahuje 6 rôzne veľkých štvorcov, 21 kruhov, číslice od 1 po 6. Dieťa si rozvíja matematické predstavy, učí sa počítať, poznáva číslice, rozvíja si jemnú motoriku, učí sa poznávať farby.
Tipy: -štvorce zoradiť vedľa seba podľa veľkosti, od najmenšieho po najväčší, zoradiť nad seba, na seba....
-pochopenie pojmov menší, väčší....
-dať na daný štvorec určitý počet bodiek
-k štvorcom, bodkám priraďovať číslice...
-poznávanie farieb, tvarov....
-hra s hracou kockou - hodiť kocku a podľa nej zostaviť štvorec...
Rozmery: 2x2 cm, 3x3 cm, 4x4 cm, 5x5 cm, 6x6 cm, 7x7 cm, kruhy majú priemer 1cm
hrúbka filcu je 1,5 mm
7-9
Skladačka z filcu rozvíja u detí trpezlivosť, fantáziu, predstavivosť a jemnú motoriku. Dieťa sa učí poznávať farby.
Skladá 3 základné farby - žltú, červenú, modrú a 3 doplnkové - zelenú, oranžovú a fialovú.
Rozmery:
reťaz 6 kusov, každý kus má 19,5 cm x 3,5 cm
hrúbka filcu je 1,5 mm
@christina87 hups chcela som že niečo :D
@cicamica1980 /15 mes dieta, SC pri BA, moja prva vymena/
@sony2002 /17 mes, KNM, 2 vymena/
@vepiku /17 mes, KNM, 2 vymena/
@fada
@julinka322
@lucka.ano /10 mes babo, Hlohovec pri TT, prva vymena/
@emica55 /4 a 6 rocne babo, PP/
@michalajulka /18 mes babo, Ruska Nova Ves /okr, Presov/, prva vymena/
@delideli /10 mes babo, BA, moja druha vymena/
@silsil /12 mes babo, BA, prva vymena/
@alenitka /15mes, martin, prva vymena - kukni na orvu stranu, tam je pokec, ako to funguje/
@tatarida /15 mes, NZ, prva vymena/
@christina87 /16 mes, NZ, prva vymena/
@petolub /10 mes, prva vymena/
@lilivka /10 mes +26 mes, LE? prva vymena/ - kukni prvu stranu fora, pisala som ako to funguje🙂
MAMINKY, tie ktore ste si to rozmysleli, dajte vediet, aby sme vzali este pripadne nahradnicky
takze je nas 15
PREDBEZNE TO UZATVARAM - ak suhlasite, t.j. bude 15 aktivit na vymenu
pekny vecer
vidim, ze organizacne to bude fuska, uf
mala som za poobedie asi 50 upozorneni a sprav, uaaaaaa
@christina87 jeej, to oblečenie so štipcami je úžasné!!!
@julinka322 Ďakujem našla som to na nete 🙂 nie je to ťažké spraviť 🙂
maminky,
takze albumy som doplnila, co ste sem dali foto, plis skontrolujte si to
ak som nieco prehliadla /nejaky vas koment, foto, prispevok/, upozornite ma prosim este raz
fakt som dnes mala vyse 50 upozorneni a sprav, uf🙂
@sony2002 /17 mes, KNM, 2 vymena/
@vepiku /17 mes, KNM, 2 vymena/
@fada
@julinka322
@silsil /12 mes babo, BA, prva vymena/
@alenitka /15mes, martin, prva vymena
@tatarida /15 mes, NZ, prva vymena/
@christina87 /16 mes, NZ, prva vymena/
@petolub /10 mes, prva vymena/
@lilivka /10 mes +26 mes, LE? prva vymena/
@tatarida - ty si pisala k mojej jednej aktivite - retazi na rozne zapinania, ze by si ju urobila. ja v zasade suhlasim, len skus napisat samostatny prispevok a oslov vsteky dievcata, si aj ony suhlasia. dik
@cicamica1980 : chcela som len jednu technicku otazocku- hlasuje sa aj za vlastnu aktivitu ci nie?
inak 15 je super, myslim,ze uplne staci..
album s aplni krasnymi aktivitkami, tazko vybrat vzdy len jednu 🙂
a organizacne to zvladas pekne 🙂
pekny vecer vsetkym 🙂
Ahojte, aj ja by som sa rada pridala. Bola by to moja prva vymena. Som z BA, maly je Misko a ma 15m. Viem sit aj hackovat ak by ste chceli nejake aktivity tohto smeru.
@cicamica1980 Iba ta poprosim o opravu, maly drobec ma 12 mesiacov, vdaka 🙂
@katkae1 keďže vieš šiť, ja by som privítala to vrecúško s ryžou, v ktorom sú schované drobné predmety. to by bolo super!
teda ja neviem, či som to s tým hlasovaním pochopila, "lajkujejme" aktivity, o ktoré máme záujem, tak? dúfam, že som to nepokašľala...
ak je volne miesto, pridala by som sa. mam 19 mesacnu dceru.
PRE VSETKYCH - k HLASOVANIU
HLASUJE SA AJ ZA SVOJU AKTIVITU - za jednu samozrejme🙂))
@delideli
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @fada @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka@tatarida @christina87 @petolub @lilivka
PRE VSETKYCH - k HLASOVANIU
/ak bude oznam pre vstekych, dam velkymi pismenami, aby ste si vsimli🙂/
HLASUJE SA AJ ZA SVOJU AKTIVITU - za jednu samozrejmeemoticon))
@delideli
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @fada @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka @tatarida @christina87 @petolub @lilivka
SUMAR
@sony2002 /12 mes/
@vepiku
@fada
@julinka322
@silsil /12 mes babo/
maminky, dohodli sme sa, ze nas bude 15. su tu este 2 zaujemkyne. necham ich ako nahradnicky, alebo ich vezmeme?
2 NAHRADNICKY
@katkae1
@ivianocka
JA NAVRHUJEM, aby kazda y nahdradnicok napisala novy prispevok, kde napise navrh svojich 2-3 aktivit s pokecom - a my 15 odlajkujeme. s tym, ze ked bude mat prispevok lajkov viac ako 8, mozeme vas prijat.
TYMTO NABOR UZATVARAM, NABOR - MOZEME OTVORIT, AK NIEKTO VYPADNE
@julinka322 plis, daj mi navrh svojich aktivit aj s komentom k aktivitam do 1 prispevku tu v fore, ked ich budes mat "final" pripravene na hlasovanie. to hladanie tienov - tu uz nieco podobne je, kukni album na hlasovanie.
/osobne by som privitala, ak by si okrem laminovania zakomponovala do aktivity aj nejaky iny material - ja mam laminovacku doma a asi maju aj ine maminky /jasne ze nie vsetky/ - ale podla mna je to otazka casu, kedy si ju kupia, ak chcu viest deti takto edukacne - takze ja osobne preferujem, aby aktivita nebola iba sama laminovacka - neber to plis osobne, je to iba moj nazor. skor by som bola rada, ak by sa tu nazbierali take aktivity, ktore si jednotliva maminka sama nevyrobi doma - lebo napr. sa jej neoplati kupit tolko materialu a malo materialu sa kupit napr. neda - ale takto, ked to rozpocita na 15 osob, tak sa to oplati/
oznacim tu aj ostatne maminky, mozu sa vyjadrit
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @fada @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka@tatarida @christina87 @petolub @lilivka

SUMAR, OPRAVA
@sony2002
@vepiku
@fada
@julinka322
@silsil /12 mes babo/
opravte ma, ak je tam este chyba