Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo
Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.
Ahoj dievcata... ak budete otvarat novu vymenu a bude vam chybat clen... ja sa rada pridam 😉
@sharonik @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
velke dakujem vsetkym mamickam, uz sa aj my hrame, vacsina aktivit este lepsia, ako som ocakavala 😉
@komzikosaurus baby,pisete o hre kviz? Ja tam mam len otvory a ziadne srobiky.
@natabun, @susnsun, @rosna, @komzikosaurus - tiez som na to pozerala a chystala som sa napisat, co s tym. Mam karticky s dierkami a k tomu take dve plastove skrutky. Myslela som si, ze sa to navliekat na ne, ale su ovela hrubsie ako otvory na kartickach. Natabun, ty mas aj original hru? je k tomu nejaky navod?
ja mam tiež ešte otazku, ale neviem na koho 😀 😀
pri jednej aktivite som mala take tie papierove sačky z tesca, tiez neviem, či to suvisi s aktivitou či nie 😉
@majaza nie nesuvisi, myslim ze to tu pisala Luciaobrocnikova , ze toho mala doma kopec tak sa podelila, ze mozno vyuzijeme 😉
@martina646 jaj, idem popisat 🙂 ma nenapadlo, som mylsela, ze sme vsetky citali, co som tu pred tym davala a este som aj rozmyslala, ci treba navod..... srobiky, pripadne zvieratka su len bonus 🙂, alebo lienky 🙂 len pre tenovanie motoriky a a pod.
co sa tyka hry:
1. rozvíjanie verbálnych schopností , logicke myslenie. taketo ulohy su podobne v IQ testoch vo verbálnych schopnostiach a a vseobeného myslenia 🙂 umožňujú deťom riešiť úlohy a overovať si správnosť odpovedí, bez toho, aby museli vedieť čítať. Námety otázok sa týkajú každodenného života; hra tak nenásilným spôsobom rozvíja slovnú zásobu, cvičí pozorovacie schopnosti a pamäť a podporuje samostatné myslenie.Na karte je papagáj. Čo mu najviac chutí? Ak vieš, ktorá odpoveď je správna, vsuň prštek do otvoru pod príslušným obrázkom. Dietatu mozeme verbálne objasnit obrázky a doplnit slovnu zasobu. pripadne ho/ju necháme samostatne od zaciatku sa hrat , nech si skusi spravnost odpovede a tým zistíme, ze kde ma "medzery" a treba slovnu zasobu doplnit. napr. v oblasti profesie, zvierat a pod.
2. hr s kamaratmi - mozete zobrat kocku a figurku z hry (napr. clovece nezlob sa ), rozlozit karticky a hadzat - podla cisla a posuvat s figurkou, ked padne c. 4 hrac odpocita stvrty obrazok, vezme zodpovie spravnost, ak uhadne , vezme si ho k sebe, ak nie, vrati spat, vyhrava ten, kto ma najviac.
3. pre mladsie deticky detto to iste len nie s pocitanim ale farebnou kockou.
4. tato hra by mala podnietit dieta k samostatnemu mysleniu a schopnosti spoliehat sa na seba a sebakontrolu...
este raz, prepacete sa zmatenie :/ srobiky potrenujte motoriku, zvieratka vyuzite ...nesuvissi to s hrou..
P.S. dievcata, vsetky aktivity su uzasne, pracujem v poradni a poviem vam velke mnozstvo, ale co vsetky su maximalne vyuztilelna v napravach a terapiach, co pouzivame originaly, takze sa hrajte a hrajte s detmi 🙂 rozvijanie pristoroveho myslenia, samostatnosti, verblanych schopnosti, motoriky...
@komzikosaurus inak tie sacky neboli odomna to ina maminka 🙂
ahojte, konecne sme sa dostali k baliku. velmi pekne dakujeme za vsetky aktivity a najma @ivaha za pracu s triedenim a posielanim. urcite sa na poste potesili 🙂
balik uz na nas doma cakal. neviem, kto z nas 3 bol viac netrpezlivy, co vsetko je v nom. ale mala nakoniec vyhrala a otvorila si ho. to bolo len wau, ooooo, jeeej, a podobne "pomenovania". priznam sa, ze musim jej aktivity postupne davkovat, aby sa so vsetkymi zahrala.
zial, ja sa momentalne dalsej vymeny nebudem moct zucastnit, ale verim, ze toto nebola posledna.
este raz, velka vdaka vsetkym.
Dobrý deň mamičky...mám snahu otvoriť novú vrecúškovú skupinu v rozpätí 2-3 roky...cieľom je nájsť minimálne 15 kreatívnych mamičiek...kto by mal chuť? 🙂 🙂 🙂
@noemmka mozno by bolo fajn pokracovat v druhej skupine, co sem dala link @atomica87, nech ten vek suhlasi s nazvom temy.... , zda sa mi, ze je snaha rozbehnut nieco v oboch skupinach, mozno sem by sa mohla skusit urobit skupinka pre starsiu vek. kat . 2 (3) - 5 a v druhej skupinke ostat pri veku 2-3..., teda ak by bol zaujem a nasli sa mamicky...🙂

@majaza aha, tak aspoň to! čakala by som by som od takéhoto výrobku nejaké štandardy, skôr som myslela, že sme chybu urobili my s dierkami . .