icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo

zyzu
9. apr 2014

Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.

majush
22. júl 2014

@majaza aha, tak aspoň to! čakala by som by som od takéhoto výrobku nejaké štandardy, skôr som myslela, že sme chybu urobili my s dierkami . .

sunsun
25. júl 2014

@natabun prosim ta, vies mi napisat nejaky popis, ako sa ma hrat tvoja hra...? ona vyzera super, sme sa dnes hrali, ale len tak, ze sme hladali spravne odpovede, no nevedela som vyuzit ani tie dierky, ani tu cervenu a zelenu "vec"... 😉

kajka18
28. júl 2014

Ahoj dievcata... ak budete otvarat novu vymenu a bude vam chybat clen... ja sa rada pridam 😉

katinam
30. júl 2014

@sharonik @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
velke dakujem vsetkym mamickam, uz sa aj my hrame, vacsina aktivit este lepsia, ako som ocakavala 😉

sliver
30. júl 2014

@katinam paráda že už aj posledný balíček dorazil 😉

rosna
30. júl 2014

@katinam aj my denne vyuzivame. daktore aktivity som aj odlozila na neskor, nech nezaniknu v tom mnozstve 😉 vdaka vsetkym 😉

komzikosaurus
31. júl 2014

@sunsun @natabun aj ja sa pridavam , neviem naco su tie srobiky ako sa s tym hra dakujem

rosna
31. júl 2014

@komzikosaurus baby,pisete o hre kviz? Ja tam mam len otvory a ziadne srobiky.

martina646
31. júl 2014

@natabun, @susnsun, @rosna, @komzikosaurus - tiez som na to pozerala a chystala som sa napisat, co s tym. Mam karticky s dierkami a k tomu take dve plastove skrutky. Myslela som si, ze sa to navliekat na ne, ale su ovela hrubsie ako otvory na kartickach. Natabun, ty mas aj original hru? je k tomu nejaky navod?

majaza
31. júl 2014

ja mam tiež ešte otazku, ale neviem na koho 😀 😀
pri jednej aktivite som mala take tie papierove sačky z tesca, tiez neviem, či to suvisi s aktivitou či nie 😉

komzikosaurus
31. júl 2014

@majaza nie nesuvisi, myslim ze to tu pisala Luciaobrocnikova , ze toho mala doma kopec tak sa podelila, ze mozno vyuzijeme 😉

sliver
31. júl 2014

@majaza nesúvisi 😉 to nám poslala maminka len tak na zúžitkovanie, ináč moju veľmi potešili a už sme ich skoro všetky minuli 😀

sliver
31. júl 2014

@rosna ani ja nemám žiadne šrobiky...

natabun
31. júl 2014

@martina646 jaj, idem popisat 🙂 ma nenapadlo, som mylsela, ze sme vsetky citali, co som tu pred tym davala a este som aj rozmyslala, ci treba navod..... srobiky, pripadne zvieratka su len bonus 🙂, alebo lienky 🙂 len pre tenovanie motoriky a a pod.

co sa tyka hry:
1. rozvíjanie verbálnych schopností , logicke myslenie. taketo ulohy su podobne v IQ testoch vo verbálnych schopnostiach a a vseobeného myslenia 🙂 umožňujú deťom riešiť úlohy a overovať si správnosť odpovedí, bez toho, aby museli vedieť čítať. Námety otázok sa týkajú každodenného života; hra tak nenásilným spôsobom rozvíja slovnú zásobu, cvičí pozorovacie schopnosti a pamäť a podporuje samostatné myslenie.Na karte je papagáj. Čo mu najviac chutí? Ak vieš, ktorá odpoveď je správna, vsuň prštek do otvoru pod príslušným obrázkom. Dietatu mozeme verbálne objasnit obrázky a doplnit slovnu zasobu. pripadne ho/ju necháme samostatne od zaciatku sa hrat , nech si skusi spravnost odpovede a tým zistíme, ze kde ma "medzery" a treba slovnu zasobu doplnit. napr. v oblasti profesie, zvierat a pod.
2. hr s kamaratmi - mozete zobrat kocku a figurku z hry (napr. clovece nezlob sa ), rozlozit karticky a hadzat - podla cisla a posuvat s figurkou, ked padne c. 4 hrac odpocita stvrty obrazok, vezme zodpovie spravnost, ak uhadne , vezme si ho k sebe, ak nie, vrati spat, vyhrava ten, kto ma najviac.
3. pre mladsie deticky detto to iste len nie s pocitanim ale farebnou kockou.
4. tato hra by mala podnietit dieta k samostatnemu mysleniu a schopnosti spoliehat sa na seba a sebakontrolu...
este raz, prepacete sa zmatenie :/ srobiky potrenujte motoriku, zvieratka vyuzite ...nesuvissi to s hrou..

P.S. dievcata, vsetky aktivity su uzasne, pracujem v poradni a poviem vam velke mnozstvo, ale co vsetky su maximalne vyuztilelna v napravach a terapiach, co pouzivame originaly, takze sa hrajte a hrajte s detmi 🙂 rozvijanie pristoroveho myslenia, samostatnosti, verblanych schopnosti, motoriky...

sunsun
31. júl 2014

@natabun dakujeme za objasnenie... 😉 mna tie srobiky pomylili, som myslela, ze tam patria, no nesedeli mi velkostne..., dakujeme za bonus... 😉

luciaobrocnikova
1. aug 2014

@komzikosaurus inak tie sacky neboli odomna to ina maminka 🙂

milatenko1
16. aug 2014

ahojte, konecne sme sa dostali k baliku. velmi pekne dakujeme za vsetky aktivity a najma @ivaha za pracu s triedenim a posielanim. urcite sa na poste potesili 🙂
balik uz na nas doma cakal. neviem, kto z nas 3 bol viac netrpezlivy, co vsetko je v nom. ale mala nakoniec vyhrala a otvorila si ho. to bolo len wau, ooooo, jeeej, a podobne "pomenovania". priznam sa, ze musim jej aktivity postupne davkovat, aby sa so vsetkymi zahrala.

zial, ja sa momentalne dalsej vymeny nebudem moct zucastnit, ale verim, ze toto nebola posledna.

este raz, velka vdaka vsetkym.

noemmka
18. aug 2014

Dobrý deň mamičky...mám snahu otvoriť novú vrecúškovú skupinu v rozpätí 2-3 roky...cieľom je nájsť minimálne 15 kreatívnych mamičiek...kto by mal chuť? 🙂 🙂 🙂

atomica87
22. aug 2014

@noemmka vcera sa uz aj v inej vymene ozvala dalsia mamicka ze by sme mohli nieco rozbehnut

noemmka
22. aug 2014

@atomica87 to by bolo super🙂 bolo by fajn keby nás bolo aspoň 10 ak nie 15:D Aký má tá mamička nick?

kimiko
22. aug 2014

@noemmka Dievcata aj ja by som sa rada pridala, ale este nikdy som sa ziadnej vymeny nezucastnila ak to nevadi.

noemmka
23. aug 2014

@kimiko To je dobrá správa🙂 Zaraďujem ťa do zoznamu.Čím viac tým lepšie🙂

romanovaz
23. aug 2014

@noemmka ahoj,ja by som sa k vam tiez potom rada pridala

noemmka
23. aug 2014

@romanovaz teším sa🙂 Si na zozname🙂

extrate
23. aug 2014

@noemmka ahoj ja už dlhšie pozerám na tieto aktivity, môžem sa pridať? ešte som nikdy nič nevyrobila 😨

noemmka
23. aug 2014

@atomica87 Aj s tebou teda môžeme počítať?Vyzerá to tak že doteraz ochotné maminky sa ešte žiadnej výmeny nezúčastnili tak neviem aké aktivity spoločne vyberieme. Aby ste nemali doma niečo rovnaké...

noemmka
23. aug 2014

@extrate Samozrejme že môžeš🙂 Budem len rada. Ja som už sem tam niečo doma malej vyrobila a nie je to nič zložité. Ak si aspoň trošku šikovná, pôjde to raz dva🙂 Pridávam ťa do zoznamu. Jedná sa o vekovú skupinu 2-3 roky, len aby si vedela🙂

sunsun
23. aug 2014

@noemmka mozno by bolo fajn pokracovat v druhej skupine, co sem dala link @atomica87, nech ten vek suhlasi s nazvom temy.... , zda sa mi, ze je snaha rozbehnut nieco v oboch skupinach, mozno sem by sa mohla skusit urobit skupinka pre starsiu vek. kat . 2 (3) - 5 a v druhej skupinke ostat pri veku 2-3..., teda ak by bol zaujem a nasli sa mamicky...🙂

sunsun
23. aug 2014

@noemmka a este jeden taky napad, skus oslovit vsetky mamicky z tej predchadzajucej vymeny v oboch skupinkach, su tam velmi sikovne baby, urcite sa niektore budu chciet pridat... 😉