Výmena vrecúškových aktivít pre dieťa od 1 - 3 rokov
Ahojte mamičky,
Veľmi ma zaujali diskusie, ktoré tu mamičky založili na vytvorenie zaujímavých vrecúšok s aktivitami pre ich detičky.
Preto som sa rozhodla založit novú skupinu a verím, že sa nájde 10mamičiek, ktoré by radi niečo vytvorili a zároven dostali balík s 10aktivitami pre svoje dieťa.
Potrebujeme teda 10mamičiek.
Ako to funguje?
Každá mamička si zvolí čo bude vyrábať. Po odsúhlasení sa pustíme do práce. Po ukončení pošlete na moju adresu, nabalíčkujem to a pošlem každej mamine. Predpokladám, že by sme to mohli mať do mesiaca hotové. Tak aby sme mali nové aktivity pre detičky keď bude vonku zase pršať.
Určite je tento systém už znamy, ale ak nie pýtajte sa.
Inšpirácie všade na internete. Ak potrebujete pošlem linky.
Kto by sa chcel teda pridať??? 🙂 🙂
ja tiež 🙂
@arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @kajka18 @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @nikus5 @pupik111 @sony2002 @sticza @zuzkalika + @cicamica1980
Dievčatá, tak aj ja mám hotovoo! Dúfam, že budete spokojné a prípadné nedostatky ospravedlníte. 🙂🙂 🙂
@arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @kajka18 @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @nikus5 @pupik111 @sony2002 @sticza @zuzkalika + @cicamica1980
Baby prepacte, ale musim si svoj nazor povedat, mozete si mysliet o mne potom cokolvek, nebudem sa hnevat🙂
Ale myslim si, ze by bolo potrebne upravit tu plechovku v aktivite kde sa budu davat drotiky. Ano nemam problem si ju sama dozdobit, ale o to tu nejde. Pride mi to nefer voci maminkam, ktore si dali s aktivitami naozaj zalezat a mali ich narocne. Nechcem menovat mamicky ale len ako priklad vystrihovat a lepit stovky casti na ponozky do pracky, laminovat a stihat mnozstvo malych stvorcekov ci sit a prisivat zipsy sa podla mna neda porovnat s vystrihnutim styroch dierok do plechovky. Tot vsetko, mozete sa do mna pustit🙂
@llela ja tu nejdem nikoho obhajovat teraz, ale skusim zareagovat
- taky rozdiel by si mohla najst napriklad aj pri aktivitach, ktore zahrnaju zalaminovanie 1 A4 a rozstrihanie vs. aktivity, kde treba sit, alebo strihat drobnosti - niektore aktivity su proste menej pracne a niektore viacej. detto niektore aktivity su menej narocne na financovanie - napr,. to laminovanie a niektore su narocnejsie na financie, t.j,. vyjdu aj viac ako 2 eur na osobu.
- dalsia vec ohladom toho casu je, ze niektre mamicky maju take deti, ze proste hodinu sa dietatko hra same t.j. cez den maju viac casu vyrabat, ako nie, ktore maju narocne deti - napr. ja, ked dcera nespi, neurobim fakt nic. cize mamicky ked navrhuju aktivity do vymeny, tak urcite beru do uvahy aj toto....
- bohuzial neviem si predstavit nastavit pravidla tak, aby aktivity boli financnou narocnostou a pracnostou rovnake - to neni sanca. a preto vzdy niektore aktivity su prepracovanejsie a niektore nie - detom to je podla mna jedno. inak snazila som sa to urobit tak, aby kazda mamicka presne napisala vyhotovenie - aby sme viac menej vedeli, ako to bude vyzerat a vidis, aj tak sa nie uplne podarilo....
- ak ma povedat nazor k plechovici za mna, ja sa snazim riadit trosku principmi montessori - takze pre mna by bola najlepsia plechovica taka, aby neodputavala pozornost od toho zapichovania - t.j. fakt kovova /ak neni hrdzava/, alebo ak oblepena, tak niecim jendofarebnym... vidis, sto ludi sto chuti...
- dalsia vec je ta, ze mozno autorka investovala do vyroby tych plechovic peniaze v sume tej hornej hranice t.j. 2 EUR na osobu a ak by kupovala este lepidlo, a nejaku tapetu, tak uz by prekorocila rozpocet.... /co samozrejme nezakazujeme, ale tak sme na materskej, penazi nie je nikdy naviac🙂/
akoze fakt tu teraz nikoho nechcem obhajovat, ale skusme sa tu nepohadat, aby sme sa mohli stretnut v kazdej vymene🙂
@cicamica1980 ahoj, samozrejme, ja sa hadam nechcem napisala som si len svoj nazor. som si samozrejme vedoma ze kazda aktivita je inak narocna, som zapojena v troch vymenach tak viem porovnat. len som hovorila za seba, nekoho na ten nazor nenutim.
Som autorka "plechovkovej" aktivity 🙂 - len na ozrejmenie, lebo niekedy sa v diskusiách stratíme a nevieme, kto čo napísal 😝 ( a ja som pár príspevkov vyššie napísala, že som tiež za oblepenie....)
Všetko, čo som k tomu chcela napísať už presne napísala cicamica a presne preto som sa aj na to pýtala - kvôli zásadám monte....
Jednoduché riešenie: kúpim samolepiacu fóliu, vystrihnem ju na príslušnú veľkosť, pribalím k aktivite .... - kto chce si nalepí, kto nie, nie 😎 ....
Takisto som Vám to chcela napísať aj k tým drôtikom - plechovka má cca 13 cm, drôtiky 20 cm - je možné ich strihnúť napoly, alebo aj na tretiny, aby sa tam celé vsunuli, alebo nechať také dlhé ... ja ich pošlem celé a Vy sa rozhodnite ako Vám to bude vyhovovať...
PS: keby som dierky vystrihovala, tak by vyzerali ozaj hrozne 😝 - tak som kúpila dierkovač 😉
Ahoj. Dufam ze si sa neurazila, nemyslila som to v zlom. Nepotrebujem aby to bolo nejake farebne, len moje dieta este vsetko dava do ust a predpokladam ze ta plechovka je hlinik. Takze nepotrebujem aby mi to objedala, z toho dovodu by som uprednostnila olepenie., alebo nejaku upravu. Takze naozaj som nechcela rypat a uz vobec sa nie hadat🙂
A otazka mimo temy kde si kupila ten dierkovac, aj ja to zhanam a ci je dobry🙂
lepsie ako @cicamica1980 to uz nenapise nikto. tiez som sama chcela dodat, ze dolezite je neporovnavat, nema to ziadny zmysel. ako som uz raz napisala, je to aktivita pre deti, ktore urcite nebudu mat kriticke oko take, ako by mali maminky a tak nechajme deti zhodnotit, ktora aktivita sa im bude pacit viac ci menej.
@bibi78 ahoj, aj tchibo ma take klieste v ponuke, len uz ti ich asi nestaci dorucit, iba ak mas moznost osobne
http://www.tchibo.sk/dierovacie-a-nitovacie-kli...
Ahojte,
tak u nas to zatial vyzera takto. Este tam chyba 15 kuskov, cize v kazdom balicku budu 3 plastelinaci 🙂 Dufam, ze to prezije aspon chvilu. Keby nie, tak len vyvlecte z balonika a plastelina je klasicka, doma varena 🙂 pouzila som tento recept- http://www.instructables.com/id/How-to-Make-Pla...
Dufam, ze sa aktivita bude pacit 🙂 nas maly sa vdaka nej naucil slovo balon :D ako si ich stale pyta
@cicamica1980 prosim ta kolko je to postovne, chcem to dnes uhradit a neviem to najst🙂
@llela 3,20 EUR, cislo uctu mas v IP
mamicky, takze kratky sumar
tento piatok je deadline na odoslatie balika - ak mozete, smerujte odoslatie na piatok - od stredy /vratane/ do piatka bude mimo domu, tak aby pripadne chudak kurier ma tu nezhanal. ked to poslete v piatok, dostanem to az buduci tyzden a to je pre mna idealne🙂
ale opakujem, 7.11. je deadline.
ak poslete ako list, kludne poslite tento tyzden hocikedy.
teraz sem napisem, od koho mi chyba adresa a od koho mi chyba 3,20 eur
zaroven ak ste niekto medzicasom poslali, tak to povazujte za bezpredmentene
@andulqa - nemam 3,20 eur a nemam ani adresu, plis poslat
@drahuska11 - nemam 3,20 ale tusim je na ceste, ze?
@edulkobaby - nemam 3,20 a nemam adresu
@evdzelyn - nemam 3,20 eur
@kajka18 - nemam 3,20
@llela - nemam 3,20 a nemam adresu
@luciamartin - nemam 3,20
@mima551 - my sa stretneme osobne, nemam 3,20 ani adresu - adresu plis posli do IP a streteme sa tuto stredu po 11:00 v MC na latorickej?
@nikus5 - nemam adresu ani 3,20
@sony2002 - nemam ani adresu ani 3,20
@zuzkalika - nemam 3,20
prosim ak ste mi niektora posieli 3,20 a pisem, ze od vas nemam, plis dajte mi k tomu koment + info, ktory den ste posielali a nazov uctu, z ktoreho to islo. pripustam, ze som to mhola prehliadnut. ale snazila som sa hned, ked mi to prislo, zapisat si
ak ste posielali adresu a nemam, prosim este raz do IP
PROSIM - JE TU NIEKTO TAKY, KTO NESTIHA POSLAT 7.11.?
vdaka za info - kludne dajte feedback🙂
pekny den
zuzana
@cicamica1980 Diky za info. Ja este dokoncujem ale verim, ze do piatka to stihnem poslat.
ahojte 🙂 takze aj ja uz mam konecne hotovo - dolaminovane, dostrihane a rohy dozaoblovane 🙂 dufam, ze male nerovnosti odpustite. nakoniec som urobila tri sady - 1x auticka a 2x zvieratka, tie ktore som mala vytlacene ako prve vam pribalim nezalaminovane - ak chcete zalaminujte si, bolo mi luto to len tak vyhodit.
dufam, ze nevadi ze vam to nezabalim do uzatvaratelnych vreciek (u nas zial velkost A4 nemali), ale dam vam to do obalok 🙂
@cicamica1980 ja som peniazky prave poslala 🙂 prosim ta bude stacit krabica formatu A4? sa mi mari, ale neviem to teraz najst, ze niekto robil aj vacsie predlohy nie?
auticka som zalievala do 150 mikronovej folie(zariadil manzel z prace, zial mal len obmedzeny pocet) takze su fakt hrube a odolne 🙂 na zvieratka som kupila najhrubsie ake u nas mali a to 125 mikronove tak hadam nieco vydrzia 🙂

@evdzelyn ja som tiez za nejaku upravu, takto je to onicom, urcite to male dieta nezaujme