icon

Výmena vrecúškových aktivít pre najmenších (10-18 mesiacov)

mnique777
13. jan 2014

Ahojte. Táto skupina je pre maminy drobcov od cca 10 mesiacov. Šup sem s nápadmi a keď sa nás nazbiera dosť, dohodneme detaily 🙂

maryennn1
19. feb 2014

@chimsee tak to prosím lajkni vyššie, tam kde som to písala 🙂

fufina1
19. feb 2014

@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz
Kocky takze moje navrhy su:
1. dake male farebne plastove nadobky, popripade obalene rolky od WC papiera a drobnosti na triedenie podla farby
2.emocie na lekarskych palickach
3. navliekanie farebnych cestovin

vepiku
19. feb 2014

@maryennn1 suhlasim 🙂

maryennn1
19. feb 2014

@fufina1 môžeš pridať obrázky? aby som mala čo dať do albumu, a cestoviny by som asi aj hneď zavrhla, to si môže asi každá z nás ľahko urobiť doma s dieťaťom, hmm? tie emócie by sa mi páčili 🙂

maryennn1
19. feb 2014

@fufina1 prosím, ak máš čas prečítaj si aj spätne, lebo sme toho dosť riešili s babami, aby si sa vedela k tomu vyjadriť 🙂

xarra246
19. feb 2014

@fufina1 Tiež sa mi najviac páči tá dvojka - emócie 🙂

fufina1
19. feb 2014
veonka
19. feb 2014

ahojte ja suhlasim, len stále hľadám aktivitu, je tu veľa fantastických nápadov 😵 tak hľadám niečo čo by bolo iné, dúfam že sa podarí aj mne niečo nájsť a hned pridám 😉

ivana08
19. feb 2014

mne sa lubi aj aktivita co pridala @merry1 a nie je v albume tie zvieratka kde im chyba cast telicka napr. gula a tak. nieco take som aj ja hladala len som obrazok nevedela najst na nete 😉

maryennn1
19. feb 2014

@ivana08 nakoniec sme sa zhodli, že @merry1 bude robiť tie zapínania, ona si na to nakúpila už aj materiál 🙂

kittykittyke
19. feb 2014

@maryennn1
@merry1 uz sa na to veeeelmi tesiiim.. 🙂

ivana08
19. feb 2014

@maryennn1
@kittykittyke jasne to zapinanie je super, len tak som pozerala od zaciatku a aj to sa mi velmi pacilo, ze ak by niekto nevedel co este 😉
dnes sme take nieco mali na hernickach akurat 🙂

maryennn1
19. feb 2014

@fufina1 a nie je na čísla a písmená ešte skoro v našej vekovej kategórii?

martina05
19. feb 2014

@fufina1 to su ake...mozno blba otazka ale netusim....

fufina1
19. feb 2014

@maryennn1 to je asi pravda... aj ked dcerka prejavovala zaujem o pismenka uz v 16 mesiacoch. ono tam ani velmi nejde o pisanie, citanie, ale skor ohmatanie si jednotlivych pismenok, cislic..

kittykittyke
19. feb 2014

@fufina1 z aktivit, ktore si navrhla by som si ja osobne nevybrala nic..
tak, ako pisala @maryennn1 hru s cestovinkami si vie doma pripravit kazda mamicka podla mna aj v tomto momente.. nemusia byt mozno farebne.. budu len mat napr. rozne tvary.. ale vie..
rolky z toaletneho papiera? srandujes, vsak? 🙂
no a tie emocie.. faaajn, ak by si naozaj naozaj nevedela vyrobit nic ine.. tak dobre.. nech by bolo..

A inak, konecne som sa dnes dostala k albumu a citala som si v nom komentare k jednotlivym akvitivam.. a som si vsimla, ze k mnohym si sa vyjadrovala aj ty... a nic v zlom.. ale.. takmer pri kazdej si pisala, ze to uz mate z inych vymen.. tak neviem, ci je tato skupina prave tou naj pre teba.. mozno by si si mohla najst skupinu, v ktorej budu vyrabat aktivity, ktore sa ti budu viac pacit a ktore este doma nemate.. (nieje to myslene v zlom, tak, bez urazky.. 🙂 )

a @maryennn1 neviem, ako to hlasovanie teda dopadlo s tou poslednou babou, ktora sa chcela pridat a mali sme ju zatial ako nahradnicku.. ona by isto s radostou uvitala, ak by sa sem mohla pridat... hm?

maryennn1
19. feb 2014

@kittykittyke no to hlasovanie ešte nedopadlo nijak, lebo zatiaľ má len 7 hlasov, keďže ja neviem lajknúť svoj príspevok, ale môj hlas má tiež, čiže osem, ale treba jej nad 10. aby bola prijatá. Či už robím o jednu aktivitu viac alebo menej, je mne osobne jedno 🙂

ivana08
19. feb 2014

@maryennn1
@fufina1 mne osobne sa to nezda až tak skoro,ja som chcela tiež niečo s číslami.nepocitali by hneď len také zoznamenie sa.co chodime na hernicky tak také 20mesacne už niektoré dokáže priradiť správne číslo k počtu niečoho ;)

romanovaz
19. feb 2014

@maryennn1 s tými mojimi flaskami ide o jednu aktivitu, lenze keď si dala do albumu len jednu tu flasku, tak som myslela, ze len tu mam robiť (že tá magnetická sa ti nepáčila), nevadí, nieako sme sa nepochopili 🙂, takže tie 2 flasky sú ako jedna aktivita 🙂 🙂 🙂

maryennn1
19. feb 2014

@romanovaz super tak ja ju tam prihodím 🙂

fufina1
19. feb 2014

@kittykittyke nehnevaj sa ale ked pozries do albumov inych vymen,kocky tam komunikuju o tom co ktora uz ma a nema. niekedy sa da dohodnut ze sa spravia dve aktivity a niekedy sa dotycny musi prisposobit. a ano nesrandujem, pri vymenach sa robia bussybags aj s recyklo materialov, ako su vrchnaky pet flias, plastove flase, kartony, toaletne rolky, zapalkove skatulky. tak isto cestovinky, rozny dekoracny material. hlavna idea je ze robis aktivitu ktora tvoje dieta niekam posunie. napriklad ty mas myslim priradovanie paliciek k nanukom a urcovanie stran prava a lava. to prve je taktiez na ucenie farieb. moje aktivity su zamerane na triedenie podla farieb to by boli tie farebne nadobky s roznym deko materialom, jemnu motoriku a koordinaciu oko ruka to su tie cestovinky a ucenie emocii.

kittykittyke
19. feb 2014

Myslim, ze by sa to mohlo pripojit k nanukom.. 🙂

hela_tn
20. feb 2014

@kittykittyke ja len k tvojmu príspevku ohľadne @fufina1 v podstate si vieš spraviť všetky aktivity sama doma..tu skôr ide o to,že sa spoji pár mamičiek a pomôžu jedna druhej aj keď je jasne,že nie všetky su rovnako manuálne zručne a nie všetky aktivity budú rovnako náročné a technicky prepracované..ja len toľko..nič v zlom,len ma trochu zaskočil tvoj príspevok..ja osobne tiez nie som moc záručná,ale budem sa snažiť,poprípade si niekoho nájdem kto mi pomôže..

maryennn1
20. feb 2014

@kittykittyke @fufina1 @hela_tn ale no kočky, netreba sa hneď srdiť, veď sme si povedali, že si návrhy môžme pripomienkovať, tak sa pripomienkujú, veď ja som tiež napísala, že sa mi cestovinky nepozdávajú, ja si ich napríklad chcem vyrobiť doma s malým sama, lebo ho chcem tak učiť farby,
No a práve preto ako si napísala @hela_tn nie každá mamička je rovnako zručná a práve o tom sú tieto výmeny, aby sme si urobili veci, ktoré si samé doma nevieme. No a popravde, ofarbiť cestovinky, alebo obaliť rolky, myslím zvládne každá aj nezručná mamičky, preto by bolo fajn, tu vo výmene ponúknuť niečo iné, čo je možno pre tie menej zručné mamičky prínosom. Myslím, že tak to myslela aj @kittykittyke , či? 🙂

No a k tomu čo kto má...ja napríklad ešte nemám nič a myslím, že ani kopa ostatných mamičiek, ktoré sú v tejto výmene, preto by som nerada prišla o veci, ktoré sú super preto, že ty ich už máš @fufina1

maryennn1
20. feb 2014

@kittykittyke @fufina1 @hela_tn a ešte ma napadlo, niektoré mamičky vrazia dosť peňazí do materiálu ako (filc, látky, laminovacie fólie, karabinky, zips,...) a rolky a cestoviny zas také nákladné nie sú, preto aj tu by mohlo byť trošku viac ohľaduplnosti voči ostatným. ale to som chcela len tak na okraj.... bavili sme sa predsa o tom, že nie každý má rovnaké možnosti..... HAWK 🙂

motovidlo
20. feb 2014

@kittykittyke Toto áno, to by krpca určite bavilo, vkladačky akýchkoľvek tvarov sú super 🙂

xarra246
20. feb 2014

@maryennn1 Úlne si to vystihla. Popravde ja som sa do výmeny vrecúškových aktivít ani nechcela zapojiť, chcela som si robiť všetko sama, ale je to aj dosť finančne nákladné. Možno tie penové korálky vyzerajú jednoducho, ale ak by som zobrala všetkých 6 farieb tých penových tyčiek, tak to je vyše 20 EUR...lenže keď sa zapojím do tejto výmeny, za matroš dám síce veľa peňazí, ale budem mať 20 aktivít. To je ako keby som jednu aktivitu kúpila za jedno euro. A tiež som si o tejto skupine myslela, že sú tu baby, ktoré sa ešte do výmeny nezapojili a teda doma nič nemajú, tak ako ja. Mne je napríklad úplne jedno čo kto bude robiť, poteším sa všetkému, aj keď bez mučenia priznávam, že najviac sa poteším ušitým aktivitám, lebo ja som na šitie uuuplne ľavá 🙂 A ak by som bola v situácii, že niekto bude robiť aktivitu, ktorú už mám, tak by mi to až tak nevadilo, nakoľko každá z nás sa s aktivitou popasuje po svojom, nikdy dve maminy neurobia tú istú vec rovnako a ako tu už padlo viac krát, tie aktivity sa po čase zničia, opotrebujú, takže mať niečo dva krát nie je až taká tragédia ;)

merry1
20. feb 2014

@fufina1 tie rucky opkreslene sa my velmi pacia od 1-az po 10 🙂