icon

Výmenné aktivity pre deti 2 - 5 rokov

majuska0407
9. okt 2014

ahojte..

hľadám maminky na výmenné aktivity🙂
optimálny počet by mohol byť okolo 10-15 aký bude záujem🙂

=počkáme kým sa pozbierame🙂

=každá si premyslíme akú aktivitu ideme robiť, pripravme si aspoň 2-3, aby sme si mohli ostatne vybrať hlasovaním čo chceme ... návrhy potom pridáme do albumu a budeme hlasovať🙂

=každá nezabudnime dať info aké máme veľké deti, aby sme vedeli približne aké aktivity tvoriť🙂

= dohodneme si čas na prípravu 2-3 týždne

=keď budeme mať aktivity vyrobené pošlú sa všetky jednej maminke. tá ich vyzbiera následne vyzbiera aj peniažky za poštovne.. pripraví balíčky a každej rozpošle🙂

=výmenu robím po prvý krát a nemám s tým skúsenosti.. tak ak sa nájde maminka, ktorá by sa chcela chopiť organizácie, veľmi rada ponechám žezlo🙂

=toť linky na inšpiráciu

https://www.modrykonik.cz/blog/klara.t/album/bu...

https://www.modrykonik.cz/blog/si/album/domaci-...

https://www.modrykonik.cz/blog/sova33/album/vym...

https://drive.google.com/folderview?id=0B06R2lc...

Strana
z9
sticza
9. okt 2014

Ja by som sa hlásila

cicamica1980
9. okt 2014
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja sa hlasim🙂

cicamica1980
9. okt 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

moje navrhy
1. rozne druhy zapinania
2. farebne karticky

presne info k vyhotoveniu premyslim a potom doplnim🙂

luckadominika
9. okt 2014

aj ja sa hlásim... moja dcérka má 2r 4m.... aktivity si ešte premyslím.... niečo vymyslím 🙂

llela
9. okt 2014

aj ja by som mala zaujem

kiariq
9. okt 2014

rada by som s pridala, dcera bude mat 4.11. 2 roky

majuska0407
autor
9. okt 2014

@sticza
@cicamica1980
@luckadominika
@llela
@kiariq
super baby je nás zatiaľ 6.
ako kukám detičky okolo 2r. čo je tiež super🙂
môžete pridávať návrhy! sa teším🙂

majuska0407
autor
9. okt 2014

moje návrhy sú:

majuska0407
autor
9. okt 2014

1/kľúčiky

hľadanie správnej možnosti

-na tvrdý podklad (výkres) nakreslím kľúče
-z výkresu povystrihujem kľúčiky
už len hľadať ten správny

majuska0407
autor
9. okt 2014

2/skladačka
-na výkres ponalepujem tvary, obrazce
-postrihám na štyri časti
-dieťatko skladá obrazce, tvary

majuska0407
autor
9. okt 2014

a ešte tretia možnosť
3/ sensory balloons / hmatove baloniky

- asi 6 balonikov, kazdy inej farby, inej naplne na chytanie
- podklad by bol na A4 kde by bola foto naplne ktora je v baloniku
- a dalo by sa to rozsirit aj o farby na podklade /pre priradovanie farieb/

kiariq
9. okt 2014

moja navrhy - filcove priradovanie spravych farieb na muffinoch alebo zmrzlinkach

sticza
9. okt 2014

1. prevliekani ( buď zo sololitu alebo z kartónu)
2. Priraďovanie farieb ( buď zo sololitu alebo z kartónu)
3. Farby, tvary (papier zalaminátovaný a tvary z filcu)

alenitka
9. okt 2014

aj ja by som sa rada pridala ak je miesto a zatial ma napada tato lienka + predlohy - u nas to teraz ficiii, len mame vo forme stromu

majuska0407
autor
10. okt 2014

@alenitka si u nás. Vitaj

llela
10. okt 2014

Baby vy ste riadne rychle. Ja davam zatial tento navrh. Musim si to premysliet ked mi dcera zaspi. Farebne spachtle a predlohy zalaminovane.

eca12
10. okt 2014

Super, tiez sa rada pridam, pacil by sa geobord? Foto je len nedotiahnuty nastrel. Bola by to drevenna doska a na nej pripinacky s dlhou hlavickou, prilepene, aby bolo bezpecne natahovat na ne gumicky. Daju sa vymyslat vseliake tvary, dokonca aj abeceda.Detom sa to velmi paci. Nas poklad bude mat vo februari 2 roky, snad to do vtedy stihneme povymienat 😀

llela
10. okt 2014

@sticza Ahoj, mohla by som ta poprosit o original predlohy v povodnej velkosti na tie obrazky s vrchnacikmi a tie zvieratka...dakujem

sticza
10. okt 2014

@llela Je mi to ľúto ale origináli nemám, tie obrázky s "vrchnákmi" je v podstate spoločenská hra https://www.modrykonik.sk/shops/hracky/u2wj/far...

luckadominika
10. okt 2014

Moje návrhy... prikladanie rovnakých tvarov.... (foto 1 alebo 4), priložiť správnu polovičku.... skompletizovať alebo tienove pexeso..... na teme sa dohodneme..

cicamica1980
10. okt 2014

takze upresnujem

1. zapinanie - pouzijem filc hrubky 2-3mm, bude toho 6 ks - pouzijem pasiky sirky 2cm x 30 cm - ked je hrubsi ten filc, nech sa ti dobre zapina - - kebyze su pasiky kratke, asi by sa to horsie zapinalo. 1. biely priesvitny cvok /neni na foto/, 2. karabinka + odevky kruzok, 3. 2 odevne kruzky, 4. plastova spona, 5. gombik 2 cm, 6. magneticke zapinanie.
filc bude jednej farby - v zmysle montessori je lepsie aby v danej aktivite sa menil iba jeden parameter - t.j. druh zapinania, nie aj farba. zltu farbu filcu navrhujem, lebo je neutralna - dievcenska aj chlapcenska
vid foto 1
/pardon za slabu kvalitu obrazku/

2. montessori farebne karticky - bude to 9 farieb, z kazdej 7 odtienov, a k tomu stredovy devetuholnik - zalaminujem - vid foto

mam 20 mesacnu dceru🙂

alenitka
10. okt 2014

@cicamica1980 myslis, ze sa ti podari zohnat tolko odtienov z jedneho materialu papiera z rovnakej farby ? Keby ano tak vsetkymi desiatimi to chceeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀

cicamica1980
10. okt 2014

@alenitka vyrobim na pc a pouzijem laserovu farebnu tlaciaren

alenitka
10. okt 2014

@majuska0407 @sticza
@cicamica1980
@luckadominika
@llela
@kiariq
@eca12 tak baby, tak som to zhruba kuk, takze nase deticky maju vsetky +- okolo 20-25 mesiacov takze super ... ja som jeden navrh uz dala, ale kedze peciem aj torty tak mam doma kopec vykrajovaciek a somariniek tak by som rada vyuzila to 🙂

Takze moj navrh cislo jedna je ta lienka s predlohami a druhy navrh je, ze z fimo hmoty vykrojim trosku hrubsie cisla od 0-9 a k tomu nejake obrazky na priradovanie cisel, resp. ide nam zima a mam doma vykrajovacku snehove vlocky - 3 cm tak aj taku predlohu by som mohla urobit na cisla, resp. by som to mohla sklbit s priradovanim farieb nejako 🙂 lebo to su u nas teraz take top aktivity s farbami a zaciname s cislami ... A mne tby aj pomohlo, lebo budem kupovat viac farieb fimo hmoty a tak ked by som vyuzila vramci vymeny muz by skor pochopil tento vydavok 😀
Snehove vlocky by som vykrajovala z tensej machovej gumy - na malej pozorujem, ze ma s nimi kopec prace, ale to je fajn, lebo si tym precvicuje jemnu motoriku, kedze su take mensie len cca 3 cm na sirku

alenitka
10. okt 2014

@cicamica1980 ahaa to ma vobec nenapadloooo 🙂 ja by som to vrala hned .. a mozno sa da kdesi aj nieco take kupit ze odtiene farieb

denkadenka
10. okt 2014

Zienky idem objednavat.... Myslim ze dobra cena.... Co vy na to??? A4 filc 1mm 0,49€ nasla som tento najlacnejsi:

http://www.repromakreativ.sk/oddelenie/index/11...

denkadenka
10. okt 2014
vampgirl
10. okt 2014

Kocky ja by som sa pridala k vam ak este mate volno... Moje navrhy:

1. zimna aktivita - skladanie vlociek z filcu podla predlohy (sucastou by bola filcova modra podlozka, vystrinute casti z bieleho filcu a cca 15 zalaminovanych karticiek s predlohami)

2. vianocny stromcek na zdobenie podla fantazie (ak by sa vymena stihla do vianoc) - sucastou by bol stromcek z filcu nalepeny na podlozke cca A4 a k tomu rozne ozdoby (gombiky, brmbolce, chlpate drotiky, flitre)

vampgirl
10. okt 2014

@alenitka
@cicamica1980
Da sa aj zobrat vzorkonvik farieb v baumaxe alebo hornbachu ;)

alenitka
10. okt 2014

@vampgirl noo to sa da, ja si stale "vezmem" par karticiek ked sme v baumaxe 😀

Strana
z9