icon

Bábätko a 10- sekundové omdletie po zadusení sa

21. júl 2021

Čaute milé mamičke, sme s manželom neskuseni v tejto oblasti, nase bábätko ma 6 týždne... No dnes sme skoro infarkt dostali az sme 112 chceli volať ....mala pekne papa, plne dojcena... Dávame jej decko kvapky na lyžičku a aj keď velmi plače, ze ju boli bruško tak sem tam Coliprev 10 kvapky... No a dnes ked plakala najprv sme ju ukludnili a tak sme jej dali tie 10 kvapky, no jej zaskočilo a úplne ocka červené, nevedela sa nadýchnuť ja som ju hned zobrala od môjho na ruky,, prehodila cez plece... Nevedela som co v tom soku robiť, on do nej fúkal s ústami... No trvalo to krátko ale bol to šok pre nás... Zľakli sme sa veľmi, pery nemala fialové len ocka strašne a aj okolo očí... A normálne mi padala, proste úplne taka bola ako keby omdletie mala (viete čo myslím, také telíčko padave) a ked som ju chcela, ze si ju otočím na ruku dole hlavkou ta vtedy sa rozplakala... No ale obaja infaroktove stavy... Proste netrvalo to cele viac ako 30 sekúnd asi ale aj tak sa bojim, dúfam, ze jej to nepoškodilo v hlavičke nic, ked nemala okyslicenie... A teraz nechce ani pit mliečko, plače ďalej, nespokojná je...

Strana
z3
oblecenie99
22. júl 2021

@danieli a veru, sú ešte lekári, čo to majú ako poslanie🙂

iwesska
22. júl 2021

@kulumulu123 Predstav si,ze viem,co je suche utopenie,ale je rozdiel vdychnut poldeci vody a 5 kvapiek. Aby si si hlavu pri tom plieskani neudrela🤦🏻‍♀️😂

andreatytler
22. júl 2021

@iwesska
Ked pises ze ti x krat zabehlo, kaslala si pri tom? Lebo ak ano, tak to nie je dusenie. To je zabehnutie. Dusenie je ked nemozes dychat, kaslat, hovorit... proste nic. Vacsinou ti niekto musi pomoct aby sa ti ta vec dostala von z dychacich ciest.
Vela ludi nazyva velky kasel dusenim, ale nie je to dusenie v pravom zmysle slova.

ivanka12311
22. júl 2021

Nemyslím si že s tými pár kvapkami ako píšete ste babetku nejako uškodili..zabehlo jej stava, stane sa aj z mliečka čaju ak si trošku viac glgne... začne kašľať plakať preto bola aj taká mdla že ju to vyčerpalo.. stáva sa aj iným deťom.Nepanikarte 🙂aj dospelému zabehne...ale je rozdiel zabehnúť a dusiť sa ako píše pani vyššie...to dusenie nemôže dýchať alebo dýcha len čiastočne..je následne zhoršený stav to by ste si všimli.. vášmu bábätku len zabehlo

bluka2
22. júl 2021

Keď to má zo zadrhnutia sa, netreba pohotovosť. Keby do bolo len tak z ničoho nič, jasné, že by bolo treba vyšetriť, či to nie je od srdca, epilepsia a tak. Takto neviem, čo by sa malo vyšetrovať...

ivanka12311
22. júl 2021

Ešte som chcela dopísať že udusenie by bolo keď by bola v bezvedomí, toho by som sa bála...pre istotu skočte na pohotovost ale takýchto situácii budete mať ešte veľa 😌 držím palce

jana_eyre_2
22. júl 2021

@ivanka12311 keď bábätku len zabehne nemá fialové okolo očí a nie je ako handerna bábika.. tak to opisuje v úvodnom príspevku..

1mata
22. júl 2021

Zadusit sa= umriet
Pridusit sa, zacat sa dusit= prezit.
Ja to nemozem citat, ako sa tu kazdej druhej zadusilo dieta 🤦‍♀️
A ja by som na pohotovost zavolala, vysvetlila situaciu a poradila sa co pripadne sledovat na dietati... pre moj dobry pocit

andreatytler
22. júl 2021

@ivanka12311 Ja som z toho povodneho prispevku usudila ze sa dieta dusilo a nie ze mu zabehlo... je fakt ze autorka to velmi nejasne opisuje, ale pisala ze dcera sa nevedela nadychnut, dala si ju cez plece, muz do nej fukol (co tiez je super vyraz... akoze fukol do tvare, alebo z ust do ust) a ked dieta zacalo byt bezvladne, tak sa rozhodla ze si ju da dole hlavou na ruky, tak vtedy sa rozplakala.
Ja som usudila tak, ze dieta cely ten cas nedychalo, nekaslalo... proste sa dusilo...
Ale ono je to asi jedno co si my myslime... autorka nas ignoruje.
len dufam ze sa neodmlcala preto ze sa dietatu pohorsilo.

cefka29
22. júl 2021

@1mata akej kazdej druhej?

juriva
22. júl 2021

Nič jej není..

iwesska
22. júl 2021

@andreatytler Nie,nevedela som lapit dych vobec, oci som mala vylezene,reflexne som zrhabla pohar zo stola a napila sa,nejako sa mi to tam kusocek uvolnilo,ale este nejaku chvilu som len lapala po dychu.Vdychla som takto napr.stavu z melona,vlastnu slinu..a doma sama som bola,takze fakt stastie obrovske.

ivanka12311
22. júl 2021

@jana_eyre_2 moj syn mal niečo podobné keď bol malý mal tiež namodravene keď veľmi plakal a zajakaval plačom

jana_eyre_2
22. júl 2021

@ivanka12311 keď dieťa plače a zajakava sa tak dýcha.. ja reagujem na to ako to opísala a to teda vôbec ako banálne zabehnutie neznie.. môjmu najstaršiemu zabiehalo často, mal totiž ako malicky dysfagiu a silný reflux a teda niekoľko krát som u neho zažila dusenie sa keď bol batoľa a musela som ho obracať dole hlavou aby sa mu jedlo pohlo.. ale nikdy nemal fialové okolo očí a nikdy nebol apaticky.. ale ok, dá sa to aj zľahčovať, každého vec..

andreatytler
23. júl 2021

@iwesska No tak to si sa skutocne dusila. Myslela som ze rozpravas o obycajnom zabehnuti, ked clovek kasle, lebo si vravela ze sa ti to stalo x krat a aj detom... mne sa to veru v zivote nestalo (teda zevraj raz ked som bola malinka, ale to si nepamatam) a synovi (19 mesacnemu) sa to stalo zatial 1-2x ale to nebolo take ze 30 sekund... to bolo mozno 2 sekundy, lebo muz stal pri nom a okamzite ho placol rukou medzi lopatky a to jedlo sa mu uvolnilo. Preto sa mne nezda ze je dusenie zas az taka bezna vec, ale asi kazdy ma inu predispoziciu.
Inac zevraj ked si sama a dusis sa, tak radia si s predu narazit trup o hranu stola alebo kuchynsku linku. Proste si dat riadny buchnat tou hranou linky do trupu a to by malo uvolnit jedlo. Dufam ze to nikdy nebudem potrebovat.

iwesska
23. júl 2021

@andreatytler Som asi skor nesikovna😁,lebo s tou slinou sa mi to stalo uz viackrat. Som sa potom aj neskor pousmiala na tom,ze to uz by bol aky paradox,keby som sa zadusila vlastnou slinou🤦🏻‍♀️Mama mi hovorila,ze jej bratranec tak jedol v aute cestou na vylet rohlik,nejak nadskocili,jedlo mu vbehlo do dychacich ciest a on normalne zomrel😯 Preto nedovolim detom jest pocas jazdy.

gleep1
23. júl 2021

Autorka nauč sa rozdiel medzi dusiť sa a zadusiť sa, ďakujem. Takéto vyjadrovanie sa je hrozné a jedine k čomu vedie sú nedorozumenia.

silviaeli
30. aug 2021

Cez plece nie, to mu si mat hlávku nižšie ako telíčko!! ak sa dieťatko dusi, tak na kolena dole tvárou, uchytiť pod krkom a jemne pobuchat po chrbátiku..
Mne tak zatiahlo syna keď som mu dala vitamin C kvapky čisté, to kyslé a začal sa dusiť 🙈a to mal rok, nikdy viac a keď bol malinky tak všetky kvapky napr vit D som kvapkala na cumlík a tak podala..
A Jezisi nemôžeš povedat, že ti dieta zadusilo, je rozdiel, dusilo sa a zadusilo!!!🙈

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3