Čo pomôže na popáleninu?

evulienka22
8. jún 2014

divcence, co je dobre na popaleninu?

nikawero12
8. jún 2014

Ak nemáš poruke krém na popáleniny z lekárne, tak je dobre natrieť popálené miesto bielkom z vajíčka, trochu to zmierni bolesť.

misaelka
8. jún 2014

mne pomohli lieky od bolesti chladit vodou

zuzkaanicka
8. jún 2014

@evulienka22 dobry je panthenol.

pianina
8. jún 2014

@evulienka22 unigel,vlhke hojenie ran doporucujem
🙂

evulienka22
autor
8. jún 2014

dakujem 🙂

niki101988
8. jún 2014

Na popáleninu namočiť uterák dať do chladničky a chladiť ním potom postihnuté miesto. Bielok môžeš dávať tak akurát do koláča,na popálenú kožu patria podľa stupňa popalenia určené prípravky a nič iné.
Žiadne pokusy typu bielok,maslo, smotana a podobne,tieto veci patria do kuchyne. Dobrý je panthenol,chladiť postihnuté miesto a pod.

arabela283
8. jún 2014

ja si davam olej... a prestane ma palit popalene miesto 🙂

shrekula
8. jún 2014

pokiaľ je to ruka, ako prsty, dlaň, strčím ju do ľadovej vody. ako sa ukľudní tak kalciová masť.a túto masť mám doma vždy, veľmi dobrá na akékoľvek poranenie....... a hlavne sa mi nespravia tie pľuzgiere.

sisaha
8. jún 2014

@evulienka22 masť dermazin - ta je na popaleniny

aliza
8. jún 2014

sudocrem...

m_ij_ka
8. jún 2014

aloe vera 100% gel

zuska_bluzka
8. jún 2014

aloe, panthenol, na popáleniny má la roche dobrý krém - cicaplast

beah
9. jún 2014

Tiez odporucam dermazin krem, mne pomohol velmi....

skoricaxx
9. jún 2014

zaleži ako veľmi je popálené - ja som popálila ruku tými guličkami do odtoku a bolo to na začiatku dosť škarede a pomohlo striebro, proti infekcie,,,,,

ada510
9. jún 2014

@evulienka22 Ahoj dom zdravotná sestra ak nemáš masť použiť rychlo ZUBNU PASTU chladi a zinok v nej lieci;) kožu

henikav
9. jún 2014

cerstvo popalene miesto chladit iba vodou, aspon 15 minut, a potom pouzivat iba na to urcene masticky, Ziadny olej, zubnu pastu ani nic podobne na cerstvu popaleninu, je to agresivne. Olej mozes pouzit na premastenie az neskor, ked je to uz skoro zahojene, na premastenie pokozky, urcite nie na cerstvu popaleninu. Ale ani masticky na popaleniny nie su vhodne, ak je to hlboke, ak je tam odumrete tkanivo, ktore napriklad hnisa, v takom pripade smer pohotovost, treba si nechat ranu odborne vycistit, masticky nastupia az potom 😉

evulienka22
autor
9. jún 2014

dakujem dievcence, dala som hned lad a nic viac tak pockame 🙂

doska
9. jún 2014

ja som dala na popaleninu bactroban a fantasticky hojilo....

patuskaaa
8. júl 2014

samozrejme dat pod studenu vodu a ja nasledne osetrujem sprejom prvej pomoci a ani pluzgier sa mi nespravi 😉

zuzankamalikova
13. aug 2014

Dermazin...po zahojeni modra indulona a premastovat viac krat denne.... 🙂

zuju2
13. aug 2014

Kalciová masť je super.

slavka1307
8. okt 2014

4 ročná dcéra sa na obed obarila na stehne a lýtku. Dala som jej obklad zo studenej vody a potom fenistil gel - je písané, že aj na popáleniny je. Potom som jej to nahrubo natrela sudocremom - je písané, že aj na popáleniny je. Teraz večer som skoro odpadla. Na stehne má červené fľaky, ale na lýtku má pľuzgier ako hrom - asi 5 cm na dĺžku. Prosím Vás čo s tým ? Prasknúť to ? Natrieť sudocremom ? Alebo ísť zajtra k lekárovi ? Však aj tak to prasknú. Ďakujem za rady.

kazunomiya
8. okt 2014

@slavka1307 asi by to mal vidiet lekar. Ja by som si na popaleniny, hlavne vacsie a vaznejsie, netrufla nic davat. Jedine na take velmi slabe (co su iba cervene). Pluzgier je popalenina 2. triedy. Pokial viem, nemali by to praskat, pluzgier chrani to tkanivo, co je pod tym kym sa nezregeneruje.

mata90
8. okt 2014

asi smer lekár, ale ked sa popáliš a dáš si nato hned horčicu tak to tak nebolí a ani pluzgier sa neurobí, máme odkušané

kazunomiya
8. okt 2014

@slavka1307 myslela som "popalenina 2.stupna". Prvy stupen je zacervenanie, druhy stupen je ked sa vytvoria pluzgiere, treti stupen je, ked sa uz spali koza do hlbky. Ale popalenina je velmi citliva, takze s aplikaciou cohokolvek na nu treba opatrne. No citala som, ze mimoriadne dobre pomaha gel z Aloe vera alebo normalne stava, ked mas tu rastlinu doma, odtrhnut list a natriet. Nemam odskusane.

slavka1307
8. okt 2014

@kazunomiya Teraz som čítala čosi na nete. Vraj sa to nemá ničím natierať a vyhľadať lekára. A ja som to iba krátko chladila. Píšu vraj 15 minút. Ja asi 2. Potom som jej to hneď natrela. Uf. Mám strach ako to bude vyzerať zajtra. Hlavne, že naša dr. má od zajtra dovolenku.

kazunomiya
8. okt 2014

@slavka1307 to nevadi, myslim, ze lekari to dobre poznaju a aj ked bude nejaky lekar zastupovat, mal by vediet zhodnotit, co s tym. Asi je hlavne dolezite predist infekcii, alebo ju liecit, ak nastala, preto si myslim, ze by to mal vidiet lekar. Uz sa stalo, nabuduce uz budes vediet, co treba robit. Zial je vela pripravkov, na ktorych sa tvrdi, ze pomahaju na nieco, ale nemusi to byt take jednoduche, lebo treba aj vediet, kedy a ako sa mozu pouzit, Popaleniny su podla mna pomerne zlozity problem, hlavne tie vaznejsie sa nemozu osetrovat hocijak.

slavka1307
8. okt 2014

@kazunomiya ďakujem za povzbudenie.

nicoll44
21. nov 2016

Dnes som sa popalila pri obracani maska na pekaci, oprela som si hornu cast ruky o rozpalene vnutro rury ☹... Chadila som vecami z mrazaku atd... ale aj tak to stale po chvili dost bolelo. Popalene miesto asi 2cm x1cm a zacervenane pol ruky. Tuto som tak zbezne nakukla a jedine co som mala po ruke bola rastlinka aloe vera. odtrhla som "list" natrela som si popalene miesto takym gelom co z toho vyteka - do troch minut ma to prestalo boliet a uplne sa to ukludnilo.... mozno do 7 minut zmyzlo zacervenanie okolo a aj to popalene uz bledne. Pozeram na to a nestacim sa divit. Takze odporucam Aloe vera 🙂

brokerniky2016
2. dec 2016

Ahoj v takých prípadoch je dobré mať pripoistené ,, drobné úrazy a popáleniny za pár centov mesačne"