Syn po úraze kríva

zuzankkaa1
18. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť, kto má skusenost. Syn mal pred mesiacom úraz na hokeji. Prerezal si korculou nohu na mieste kde je achilovka. Ta je neporušena, mal 4 stehy, rana je už zahojena, vsetko je ok. Športuje ďalej, beha, skáče...ALE keď chodí, stale kríva. Ťahá za sebou nohu.
Chcem sa spýtať ci to nejako riešiť alebo si od toho "zvyku" odvykne? Ma niekto s tým skúsenosť u deti? Rozumovo sa mu to nedá vysvetliť, nerozumie tomu ze sa bude krivit a podobne, je ešte malý. 🤦‍♀️
Dakujem

zuzinka888
18. jan 2024

Mozno si len na nohu dava pozor. Dcera mala mala uraz a mala dlahu na kolene- este dva tyzdne ako jej ju dali dolu odmietala chodit a nohu ohnut! Radsej sa plazila ! Mala 7rokov.

ivuska027
18. jan 2024

Má už aj po rehabilitácii?

anjelicek26
18. jan 2024

Myslim, ze v tomto pripade su rehabilitacie/fyzioterapia na mieste... on tu nohu odlahcuje, aj s psychologickeho pohladu, boji sa, ze to bude zasa boliet... s tymto mu vedia pri cviceni dost pomoct..

wudz
18. jan 2024

Môj syn mal iný úraz nohy - zlomenina hlavice stehennej kosti + natiahnutý predný aj zadný krížny väz v kolene. Čiže sadra, ortéza, viac ako mesiac s barlami, výrazná strata svalovej hmoty. Hneď, ako mu dali dole ortézu, sme šli na súkromné rehabilitácie, lebo do nemocnice bola čakačka 3 týždne. A presne som riešila nielen krívanie, ale aj to, že nohou bočil dovnútra, keďže pri ortéze tak musel robiť, aby nešúchal nohu o zem. A fyzio všetko pomerala, ako dokáže ohnúť nohu, ako ju dokáže zaťažiť, proste fakt odborníčka. Ukázala nám cviky a vraví mi - zo zdravotného hľadiska nemá dôvod krívať, nekrčiť nohu, nedostupovať, pri cvičení ho všetko pustilo tak, ako to na dobrú chôdzu stačí. To je len proste blbý návyk a blok v hlave a aj keď vás bude neznášať, nonstop mu pripomínajte, aby krčil nohu, aby ju nevbočoval, aby nekríval. A fakt ma syn asi neznášal pár týždňov, lebo som ho nonstop napomínala, až mne bolo zo seba zle, že proste som riadne otravná. Ale prešlo to a po mesiaci sa normálne vrátil do tréningového procesu. Takže z mojej skúsenosti - zaplatiť si aspoň jednu - dve hodiny fyzio, kde sa naňho pozrie odborník. Potom len cvičiť a dávať na to pozor, aby sa ten hlúpy návyk nevpísal do mozgu nastálo.

valilienka2
18. jan 2024

ja som ako dieta po zlomenine oboch noh krívala rok..upravilo sa to nastastie..ale rehabilitovala som

cookie29
18. jan 2024

rehabilitacia, fyzioterapeut, osteopat... toto su cesty, ktore by som skusala ja a ktore skusam pravidelne pri detoch

zuzankkaa1
autor
18. jan 2024

@ivuska027 nemá... ja to teda neviem pochopiť,že ten úraz nemal až taky vážny, neviem prečo by mal tak krívat 😪 budúci týždeň s nim ale idem ešte k urazovemu chir. nech sa na neho pozrie...